Β. Γεωργούλης: Αφήστε μας να ζήσουμε, να γιορτάσουμε. Όλοι είναι υπεύθυνοι για τον εαυτό τους και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν

16
1713
Σε μία εβδομάδα μπαίνουμε στο Πάσχα. Αρχίζει η εβδομάδα των παθών όπως πέρυσι έτσι και φέτος βρισκόμαστε στη δίνη του κορονοϊού.
Ενός ιού ο οποίος σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν υπολογίζει ηλικία, δεν υπολογίζει κοινωνική τάξη και έχει καταφέρει να ισοπεδώσει κάθε έθνος, κάθε ήθος και κάθε έθιμο ενός τόπου. Βασικές ελευθερίες όπως η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών, όπως η ελεύθερη αναπνοή, όπως η ελευθερία του λόγου και της γραφής έχουνε καταστραφεί. Πάσχα Χριστούγεννα γιορτές διασκέδαση έχουν εξαφανιστεί.
Οι ειδικοί είναι αμείλικτοι, η αστυνομία τηρεί τους κανόνες του παιχνιδιού και τιμωρεί κάθε πολίτη ο οποίος κάνει το αντίθετο από αυτό που έχουν διατάξει.
Το Πάσχα φέτος θα είναι όπως και πέρυσι κόσμος στα σπίτια του, άτομα στοιβαγμένα σε πλατείες παράνομα αντί να είναι στις εκκλησίες σωστά κατανεμημένος και στα κέντρα με όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι αρχές να κυνηγούν τον κόσμο που θέλει να ξεδώσει, τον κόσμο που θέλει να γιορτάσει το έθιμο του Πάσχα. Εκκλησίες κλειστές, σχολεία κλειστά, σπίτια βουβά.
Ας ελπίσουμε φέτος η Ανάσταση να είναι διαφορετική η Ανάσταση να είναι πραγματική Ανάσταση και οι επιστήμονες να καταλάβουν ότι όλος αυτός ο χρόνος με όσα μέτρα και αν έχουνε πάρει ήταν ένα μεγάλο λάθος.
Ανοίξτε τα μαγαζιά, αφήστε τον κόσμο να μοιραστεί σε αυτά, να γιορτάσει σωστά στις εκκλησίες και στα σπίτια την επόμενη μέρα.
Να παρακολουθήσει το Θείο δράμα και να γιορτάσει την του Χριστού Αγία Ανάσταση.
Ανοίξτε τα μαγαζιά και όχι ο κόσμος στις πλατείες στοιβαγμενος ο ένας πάνω στον άλλο αλλά σε ταβέρνες και καφετέριες με τις σωστές αποστάσεις σε καθαρό περιβάλλον και με ελεύθερη αναπνοή χωρίς να περιορίζεται.
Ο άνθρωπος έχει ήθη και έθιμα, έχει αξίες και εσείς ένα χρόνο τώρα μας τα εχετε ισοπεδώσει όλα.
Αφήστε μας να ζήσουμε, να γιορτάσουμε. Όλοι είναι υπεύθυνοι για τον εαυτό τους και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.
Καλό Πάσχα Καλή Ανάσταση και καλή λευτεριά να έχουμε.
Βασίλης Γεωργούλης οδηγός διανομέας, εθελοντής!!!

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. θα μας πεις κάτι ή τους ξεχάσαμε κιόλας? Πώς και γιατί κατέληξαν εκεί? Ποιοί «υπεύθυνοι» τους έστειλαν ένα βήμα πριν το θάνατο?

  2. Η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που έχει κλείσει όλον τον κόσμο εδώ και μήνες μέσα στα σπίτια του και στέρησε σε πολλούς στρατευμένους τις άδειες και τις εξόδους που έχουν ανάγκη, αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας στις μονάδες, να προσλάβει όλο τα απαιτούμενο υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας που θησαυρίζει εν μέσω πανδημίας σε βάρος του λαού. Εσύ κλεισμένος στο στρατόπεδο, ενώ οι μεγαλοξενοδόχοι ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους πρώτους τουρίστες.

  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΟΛΟΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ

  4. ΣΧΟΛΙΟ
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΜΑΙΝ ΚΛΑΙΝ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΟΛΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

  5. …Ακόμα πιστεύουν ότι η πανδημία είναι Ελληνική και φταίει η κυβέρνηση.Χανοντε άνθρωποι χιλιάδες κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο και ο άλλος ανακάλυψε ότι είμαστε υπεύθυνοι και από μόνοι μας θα νικήσουμε.Δεν χρειαζόμαστε οδηγίες ,φάρμακα,εμβόλια κλπ.Αρκεί να μας αφήσουν να γιορτάσουμε ελεύθερα και όλα κακά.Ένταξη ….αλλά τέτοια αθρα να βρίσκουν βήμα ποιον ακριβώς βοηθάει;Το νησί;τι χώρα; το πλανήτη,έχει όλα τα στοιχεία ο τύπος και έβγαλε το πόρισμα του.Τόσο υπευθηνος είναι.

  6. Βρε Βασίλη, άστο υιέ μου άστο……………. το να βγαίνει ο κάθε λοιμωξιολογος του πληκτρολογίου και να δίνει συμβουλές είναι το ευκολότερο. Αναλογισου σαν άτομο τι κάνεις, αλλά και τι κάνουμε ο καθένας μας και ας αφήσουμε τις υποδείξεις για τους αρμόδιους. Μην τα θυσιάζουμε όλα στον βωμό του χρήματος. Ο κόσμος είναι κουρασμένος, φοβισμένος και ταλαιπωρημένος από όλη αυτή την κατάσταση. Όλοι θέλουμε να γυρίσουμε στην κατάσταση προ λίγων ετών και θα γίνει.

  7. Η ανευθυνότητά σας λέγοντας ότι όλοι είναι υπεύθυνοι και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, δεν έχει όριο! Αυτή η «υπευθυνότητα» που διατυμπανίζεται, έστειλε συγγενή μου για 20 μέρες στο νοσοκομείο. Έσωσε μεν τη ζωή του, να δούμε όμως πώς, αν, και πότε θα επανέλθει. Ο «υπεύθυνος» που αναφέρομαι, αν και γνώριζε ότι είναι φορέας, πήγε σε γεύμα σε συγγενικό του σπίτι, κόλλησε 3 ανθρώπους και παραλίγο να στείλει τον ένα στον άλλον κόσμο.
    Η ανευθυνότητά σας και η επιπολαιότητά σας δεν έχουν όριο!

  8. Εγώ συμφωνώ με τον φίλο Βασίλη…. γι’αυτό αύριο αναχωρώ για Αθήνα όπου εις ενδυξη διαμαρτυρίας θα περπατήσω με τα πόδια από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη!!! Εύγε αγαπητέ Βασίλη…

  9. Οι …..εσεις οι αψέκαστοι αν φοβαστε μείνετε στα σπιτάκια σας να κλωσάτε….
    Βρε βόδια βλέπετε τιποτα άλλο εκτός από τσοντοκάναλα;
    Ενημερωθητε επιτέλους 1 φορά σωστά.
    Τα social δεν είναι μόνο για ……φωτο για να παίρνετε likes ε ελεος πια.

    Κάτι πρέπει να γίνει, το γνωρίζουμε βρε άσχετοι ότι είναι παγκόσμιο και ούτε είπαμε πως θα αλλάξουμε εμείς οι μάγκες την κατάσταση.
    Ομως υποχρέωση όλων μας είναι να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.
    Ελευθερία λόγου έχουμε ή μήπως το φιμωτρο σημαίνει μούγκα ε;
    Κατευθείαν να κριτικάρετε μη χάσετε..

    Αααα εσεις το μαντρί αν σας ζητήσουν να σας αποκεφαλίσουν

  10. Αν σας ζητήσουν να σας αποκεφαλίσουν ένας ένας ε;
    Μη τσακώνεστε, είναι ντροπή όλοι θα πάρετε.
    Μη διαμαρτυρεστε γιατί θα εκτεθειτε….όλοι θα πάτε με τη σειρά σας..

    Χαχαχαχαχαχα

  11. ΣΧΟΛΙΟ Σίγουρα ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΗΚΕ τα τελευταία 30 χρόνια και συζητάμε για τον ΚΟΡΟΝΟΙΟ; ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Πασχίζει δήθεν με απεμπτη ΗΘΙΚΗ και ΑΞΙΕΣ ΑΡΚΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΥΤΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΞΕΒΟΛΕΥΤΕΙ Δεν είναι βέβαια και όλοι ετσι ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΝ ΜΕ ΑΞΙΕΣ

  12. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΖΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΣΑΣ Η ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΥΕSΜΑΝ ΣΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΥΦΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ

  13. …. Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ Η ΜΥΤΟΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΝΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΣΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ