Λεφτά υπάρχουν…. Αλλά όχι για το ΕΣΥ (Γράφει ο Βασίλης Γιαουρδήμος)

1
481

Λεφτά υπάρχουν…. Αλλά όχι για το ΕΣΥ

Ο  λόγος γιαυτο το άρθρο είναι παρεμφερείς και πηγάζει από τις απόψεις που δέχτηκα σε κάποια μου πρόταση  που δεν είναι της ώρας να αναφερθώ. Ο κόσμος σιχαίνεται να ακούει.

Και κυρίως μισεί αυτούς που θα πουν κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν χαράξει μέσα στο μυαλό τους σαν την μοναδική αλήθεια.

Ενώ λοιπόν οι Έλληνες συνεχίζουν να φτωχοποιούνται, να μένουν άνεργοι, να έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους, να έχουν πληγεί οι επιχειρήσεις τους και να δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα.

Την ώρα που οι ουρές στα συσσίτια μεγαλώνουν, που τα νοσοκομεία, οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας έχουν γονατίσει από την ολιγωρία των κυβερνώντων,  αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα, την ώρα που η τηλεδιδασκαλία είναι ένα κακό χάλι και δεν υπάρχουν αρκετοί δάσκαλοι να διδάξουν τα παιδιά, και πάει λέγοντας.

Τα ξέρετε, τι να σας λέω.

Την ώρα λοιπόν που ο κόσμος υποφέρει, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατορίας αποφάσισε την οριστική διαγραφή χρεών προς την εφορία ύψους 85 δισ. ευρώ.

Και πριν πανηγυρίσετε ότι η κυβέρνηση του ανέμελου Κυριάκου Μητσοτάκη τρελάθηκε και τα δίνει όλα, όπως έκανε κάποτε ο Τσοβόλας, να σας ενημερώσω ότι αυτό το πόσο, αφορά εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν χρέη άνω των 1.000.000 ο καθένας.

Και ποιος έχει χρέη εκατομμυρίων; Ναι, καλά το μαντέψατε, οι πλούσιοι Έλληνες.

Γιατί, σε περίπτωση που το ξεχάσατε τώρα με τα εμβόλια, έχει και αφεντικά αυτή η χώρα, όχι μόνο εργαζόμενους.

Η εφορία δεν πρόκειται λοιπόν ποτέ να εισπράξει αυτά τα 85 δισεκατομμύρια ευρώ των πλούσιων Ελλήνων, τα οποία ισοδυναμούν με το 23,6% σχεδόν του χρέους των μνημονίων της Ελλάδας προς τους δανειστές.

Την ώρα λοιπόν που οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων τρομοκρατούν τους μικρο-οφειλέτες στο να κόψουν τον λαιμό τους και να τα βρουν, οι πλούσιοι Έλληνες όχι μόνο αρνούνται να πληρώσουν -στάση πληρωμών το λέμε αυτό,  το κράτος αρνείται να τα εισπράξει.

Το σύνολο των χρεών προς την εφορία στο τέλος του Σεπτέμβρη, ήταν 106,20 δισεκατομμύρια ευρώ, οπότε μιλάμε για διαγραφή του 80% των χρεών προς το δημόσιο. Έτσι, για να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα.

Και παρά τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης το 2019 για 120 δόσεις και κουραφέξαλα, κανένας από αυτούς τους πλούσιους Έλληνες μπατριώτες, δεν μπήκε στην διαδικασία να ρυθμίσει το χρέος του.

Οι μεγάλοι οφειλέτες δεν είναι χαζοί, γι’ αυτό και πάντα την σκαπουλάρουν.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη γνωρίζει πως δεν πρόκειται να πάρει φράγκο από τους πλούσιους οφειλέτες του δημοσίου, γιατί ο λόγος που το δημόσιο δεν μπορεί να τα εισπράξει, είναι επειδή αυτοί οι κατσαπλιάδες φρόντισαν να μεταβιβάσουν τα προσωπικά τους περιουσιακά στοιχεία αλλού, δεν έχουν οι ίδιοι και τα συνυπόχρεα πρόσωπα τους τραπεζικές καταθέσεις στην Ελλάδα, αλλά κάνουν μπίζνες με παράκτιους τραπεζικούς λογαριασμούς, είτε απλά έχουν αποβιώσει και οι κληρονόμοι τους -που γλεντούσαν τα μέχρι τώρα κέρδη τους- τώρα αποποιούνται την κληρονομιά του χρέους.

Ωραία ιδέα αυτή, παιδιά. Να αποποιηθούμε και εμείς την κληρονομιά του χρέους των κυβερνήσεων ως τώρα.

Από την άλλη, οι πλούσιες εταιρείες που δεν πληρώνουν τα χρέη τους, αφορούν προβληματικές επιχειρήσεις οι οποίες πλέον είτε δεν υφίστανται, είτε πτώχευσαν, ενώ ένα σημαντικό ποσό προέρχεται λέει από ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, οι οποίες χρεοκόπησαν και άλλαξαν ΑΦΜ.

Μιλάμε για χρέη δεκαετιών, τα οποία έχουν διογκωθεί λόγω προστίμων και προσαυξήσεων. Δεν είναι καινούργια αυτή η ιστορία.

Η καινούργια ιστορία είναι η διαγραφή τους, ώστε να χρωστάνε μόνο αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Εκείνα που δεν διαγράφονται, είναι τα χρέη των μικροοφειλετών, στους οποίους εστιάζει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

Και εκεί που λέω, εντάξει, δεν διαβάζω άλλο, φτάνει, το μάτι πέφτει σε ένα άλλο νέο.

Παραμονή Χριστουγέννων, δημοσιεύτηκε από το υπουργείο Υγείας η απόφαση για την έγκριση ποσού που φτάνει τα 18,5 εκατ. ευρώ, στα βήματα της λίστας Πέτσα και των συνεχειών της.

Αυτή τη φορά, η χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης στοχεύει στην προώθηση μηνυμάτων για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, ενώ τα μέλη της Επιτροπής που θα αναλάβει να διαχειριστεί το νέο πακέτο εκατομμυρίων ευρώ από την κυβέρνηση ορίστηκαν  με απόφαση του υπουργού Υγείας.

Και πάνω εκεί που η υπομονή μου αρχίζει να στερεύει, υπενθυμίζοντας στον εαυτό μου γιατί σταμάτησε την καθημερινή ενημέρωση, πέφτω και σε ένα τρίτο νέο.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την πρόωρη αποπληρωμή ενός ακόμη μέρους, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, για τα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η συγκεκριμένη αποπληρωμή θα αφορά δάνεια που λήγουν το 2021 και το 2022, αλλά τα δίνει από τώρα ο Σταϊκούρας, γιατί η οικονομία πάει πετώντας, ο λαός είναι χορτάτος, και γιατί βρε αδελφέ είμαστε χουβαρντάδες εδώ στην Ελλάδα.

Πάρε να ‘χεις.

Πρόκειται για τη δεύτερη πρόωρη εξόφληση δανείων του ΔΝΤ μέσα σε ένα χρόνο, γιατί άλλωστε ήταν ένας εξαιρετικός χρόνος, το ΕΣΥ είναι θωρακισμένο και ο κοσμάκης τρώει με χρυσά κουτάλια.

Το να τα δίνεις από το πλεόνασμα, έχει κάποια λογική. Το να τα δίνεις από το έλλειμμα, πραγματικά με ξεπερνάει.

Ποιο έλλειμμα; Αυτό που ανακοίνωσαν οι ίδιοι, τα 18,2 δις ευρώ, με πρωτογενές στα 13,7 δις.

Αλλά κάτσε δες εσύ τον ψάλτη με τα επτά παιδιά που σου έλεγε ότι η θεία κοινωνία δεν κολλάει, να τρυπιέται με τη βελόνα, με ένα εμβόλιο που εσύ θα κάνεις να δεις μήνες.

Οπότε, για να κάνω μια γρήγορη σούμα, το δημόσιο διαγράφει τα 85 δισεκατομμύρια ευρώ των πλουσίων Ελλήνων, ενώ αρνείται να κυνηγήσει τα 63 δισεκατομμύρια ευρώ που οι πλούσιοι Έλληνες διατηρούν σε φορολογικούς παραδείσους, δίνει 40 εκατομμύρια ευρώ στα κανάλια των πλούσιων Ελλήνων, και άλλα 120 εκατομμύρια για να σώσει την επιτυχημένη ιδιωτική Aegean ώστε να μην πτωχεύσει, που παλιά ήταν υπόδειγμα για να μας αποδείξουν πόσο χάλια ήταν η Ολυμπιακή που ήταν δημόσια.

Όσο λοιπόν οι Έλληνες κοιτάνε τους εμβολιασμούς των σωτήρων τους στην TV, η τύχη τους δουλεύει.

Το τρομπάρισμα έχει γίνει εθνικό σπορ.

Γι’ αυτό, όσοι από εσάς είστε στις επάλξεις, περιμένοντας να φτάσει ο κόμπος στο χτένι του μέσου κυρ Παντελή, και να ξεχυθούν όλοι στους δρόμους, επειδή μάλλον θα πάρει καιρό η φάση, δεν χρειάζεται να περιμένετε μέσα στη μιζέρια.

Μπορείτε να περιμένετε ζώντας αξιοπρεπώς σε κάποια άλλη χώρα και να ζείτε τον μύθο της Ελλάδας τα καλοκαίρια, που είναι παραδεισένια.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες  γνωρίζω οτι δεν πρόκειται να αντιδράσουμε ποτέ και σε τίποτα. Τελικά, το 2021, οι Έλληνες δεν θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, αλλά τα 100 χρόνια υποδούλωσης. Τώρα καταλαβαίνω απόλυτα γιατί οι Έλληνες έμειναν 400 χρόνια σκλαβωμένοι. Γιατί μάλλον στο DNA μας είναι ο ραγιαδισμός, η δουλοπρέπεια και η ρουφιανιά. Όποιος δεν τα αντέχει αυτά, μεταναστεύει. Είναι προφανές πως έρχεται νέα μαζική έξοδος από τη χώρα.

Το χαμόγελο σκοτώνει όλους τους ιούς και δεν κοστίζει. Να χαμογελάτε και να αγαπάτε. Καλό 2021!

 

Βασίλης Γιαουρδήμος

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ