Κορωνοϊός: Η περίπτωση της Λάρισας και οι νέες εστίες ανησυχίας | Επιστολή προβληματισμού Κ. Τεχνίτη στον Υπεύθυνο Τουρισμού Β. Μανιά

2
435
Επίσης, δεν ξέρω αν εσύ έχεις προβληματιστεί για το θέμα του καταυλισμού των Ρομά στη Λάρισα ; Εμένα με προβληματίζει και γι αυτό έστειλα το παρακάτω e-mail στον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού  στην οποία κι εγώ συμμετέχω στο Βασίλη Μανιά. Και ελπίζω να το προωθήσει.

Κορωνοϊός: Η περίπτωση της Λάρισας και οι νέες εστίες ανησυχίας

Βασίλη καλημέρα,
Δεν ξέρω αν προβληματίστηκες για το θέμα των καταυλισμών των Ρομά ;
Εγω ανησυχώ μην έχουμε κι εμείς καμία ωρολογιακή βόμβα και στους δικούς μας εδώ.
Και γι αυτό προτείνω να ληφθούν προληπτικά μέτρα τεστ απο τον ΕΟΔΥκαι να συμπεριληφθεί και η Κως στους ελέγχους.
Κατ εμέ το μεγαλύτερο κεφάλαιο προβολής και διαφήμισης για το Νησί μας είναι να παραμείνει καθαρό χωρίς κρούσματα κορονοϊού.

Η «δύσκολη» περίπτωση της Λάρισας και η άνοδος της θερμοκρασίας που αυξάνει τα φαινόμενα απειθαρχίας στα περιοριστικά μέτρα εν όψει και του Πάσχα συνθέτουν το νέο πεδίο προκλήσεων το οποίο καλούνται να διαχειριστούν τις τελευταίες ώρες οι αρχές στη χώρα στη μάχη κατά της πανδημίας.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Το παράδειγμα της Λάρισας νομίζω ότι έρχεται να αποδείξει το πόσο εύθραυστή είναι η κατάσταση. Τέτοια επιδημιολογικά φορτία, σε πολλές περιοχές μπορούν να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και να οδηγηθούμε εκεί που με τόση μεγάλη προσπάθεια έχουμε αποφύγει όλον αυτόν τον καιρό» προειδοποίησε χθες κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου με τη συμμετοχή και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη χθές στην Λάρισα όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τις τοπικές αρχές και έκανε αυτοψία στον οικισμό των Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, που έχει τεθεί σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό 20 κρουσμάτων κορωνοϊού. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς η στενή επιτήρηση της περιοχής συνεχίζεται και αν χρειαστεί η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε επιπλέον μέτρα.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προχώρησαν χθες στη λήψη 200 ακόμη δειγμάτων στην περιοχή, ενώ δειγματοληπτικού έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν για προληπτικούς λόγους και στον Τύρναβο, στα Φάρσαλα και στην περιοχή των Σοφάδων. Τα 20 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό δόθηκε εντολή να μεταφερθούν σε δομή εκτός καραντίνας και θα παραμένουν σε αυστηρό περιορισμό. Ταυτόχρονα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς σχεδιάζεται μεταφορά σε ξενοδοχείο, εκτός καραντίνας, πολιτών, κατοίκων της περιοχής, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και με υποκείμενα νοσήματα για καθαρά προληπτικούς λόγους.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε καραντίνα να μπουν όσοι πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό και έχουν πάρε δώσε με «ευρωπαίους»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ