«ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ» Κω: Πρόταση για ημέρα μνήμης των αθώων θυμάτων της παγκοσμιοποίησης

6
2187

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2016

 • Από τους χοϊκούς πλάνους σωτήρες στον Αληθινό Σωτήρα Ιησού Χριστό
 • Πρόταση για ημέρα μνήμης των αθώων θυμάτων της παγκοσμιοποίησης

 

Το ότι χωρίζουμε την ιστορική περίοδο σε προ και μετά Χριστού δείχνει πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε και παίζει το γεγονός των Χριστουγέννων στην πορεία του ανθρώπου. Δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι, όλοι οι λαοί του πλανήτη ανεξάρτητα που πιστεύουν, μετράνε 2016 χρόνια! Στις πόλεις τα Χριστούγεννα σημαίνουν αφθονία αγαθών, γιορτινά στολισμένες βιτρίνες με πολύχρωμα φώτα κ.α., που κάθε άλλο παρά το μήνυμα των πραγματικών Χριστουγέννων φέρνουν.

Χριστούγεννα 2016! Για πολλούς συνανθρώπους μας ίσως θα είναι τα πιο φτωχικά των τελευταίων χρόνων, αφού μια, σχεδόν στο σύνολό της, εξαγορασμένη πολιτική ελίτ σε αγαστή συνεργασία με την κατεστημένη οικονομική ολιγαρχία, πλούτισε σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, εξαγοράζοντας με μικροπαροχές, ρουσφέτια και απατηλές υποσχέσεις την ανοχή και συνενοχή μεγάλου μέρους των πολιτών, υποθήκευσαν τη χώρα στους διεθνείς τοκογλύφους της εωσφορικής παγκοσμιοποίησης και θυσίασαν ένα ολόκληρο λαό, οδηγώντας τον στην πλήρη εξαθλίωση, την απόγνωση και την ταπείνωση.

Φέτος όμως, ίσως είναι η ευκαιρία ο Ιησούς Χριστός, που γεννήθηκε φτωχικά σε μια ταπεινή φάτνη να μας συγκινήσει και να μιλήσει στις καρδιές μας, στη ψυχή μας! Πράγματι, η αρνητική αυτή κατάσταση παρουσιάζεται και ως ευκαιρία για να αλλάξουμε ό,τι μας οδήγησε έως εδώ. Να μετανοήσουμε για τα λάθη μας, τις αμαρτίες μας, να νικήσουμε τις ορέξεις μας, να κρατήσουμε τα πάθη και τις επιθυμίες μας κάτω από έλεγχο. Να νικήσουμε επίσης, τις έχθρες μας, τους φόβους, τις αμφιβολίες, το άγχος μας. Τον εγωισμό, ακόμα και αυτή την επιθυμία για ωραία χριστουγεννιάτικα δώρα για τους εαυτούς μας και να ανακαλύψουμε, ειδικά φέτος, τον πλησίον μας, τους φτωχούς και ενδεείς συμπολίτες μας, που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ανάγκη από μας. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την κρίση αυτή ως μια δοκιμασία, που θα φέρει κάθαρση, πρωτίστως στον εαυτό μας. Να ξεφύγουμε από την παγίδα μιας ψεύτικης ευμάρειας, που μας έριξαν, όπου κανείς μπορούσε να ζει άνετα, εύκολα, χωρίς κόπο και εργασία, με δάνεια, επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις ευρωπαϊκές. Βολεμένοι σ’αυτή τη «γλυκιά ζωή», εγκαταλείψαμε παραδοσιακές αξίες, όπως ή πίστη, η οικογένεια, η εργατικότητα, η τιμιότητα και αγκαλιάσαμε, ως υπέρτατη καταξίωση, το χρήμα και την άνεση. Η υπέρβαση και η μετάβαση σε αυτή τη νέα εσωτερική κατάσταση είναι δυνατή με την επίγνωση της Αλήθειας, «θα γνωρίσετε την Αλήθεια, και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει» (Ιωάννης 8:32), «Εγώ είμαι η ΑΛΗΘΕΙΑ» (Ιωάννης 14:6), αναγνωρίζοντας τον Ιησού Χριστό ως Κύριο και Σωτήρα της ζωής μας.

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα δεν έχει αλλάξει εδώ και 2016 χρόνια. Τα Χριστούγεννα, ακόμη, μας θυμίζουν ότι ο Θεός είναι μαζί μας, ότι δεν είμαστε μόνοι και ότι η χάρη του Θεού είναι μεγαλύτερη από την αμαρτία μας. Σήμερα, εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης, που πολλοί είναι αυτοί που διακηρύσσουν τους εαυτούς τους σωτήρες, μπορούμε να καταλάβουμε πόσο διαφορετικοί είναι από Αυτόν ο οποίος «ενώ ήταν πλούσιος, έγινε για μας φτωχός, για να γίνουμε εμείς πλούσιοι με τη φτώχεια εκείνου» (Β΄ Κορινθίους 8:9). Τα Χριστούγεννα θα πρέπει να είναι ο καιρός της ανανεωμένης ελπίδας -όχι ελπίδα σε κάποια συγκεκριμένη πολιτική έννοια και χοϊκούς, πλάνους σωτήρες- αλλά χριστουγεννιάτικη ελπίδα, χριστιανική ελπίδα στον Αληθινό Σωτήρα Ιησού Χριστό, ελπίδα που απαλύνει την αποτυχία μας, δίνει δύναμη, κουράγιο, υπομονή. Ελπίδα ότι ο Θεός θα φέρει τάξη από το χάος. Όπως πριν 2016 χρόνια, με την ενσάρκωση του Θεού, η ελπίδα σκόρπισε στις καρδιές των ανθρώπων και ολόκληρος ο κόσμος έψαλε: «Δόξα στον Θεό εν υψίστοις, και επάνω στη γη ειρήνη, σε ανθρώπους ευδοκία» (Λουκάς 2:14), έτσι και εμείς σήμερα, χρειάζεται να πιστεύσουμε και να Τον εμπιστευθούμε για να επικρατήσει η ειρήνη στη γη και να έρθει ευδοκία στους ανθρώπους, διαλύοντας την απαισιοδοξία, την απόγνωση, την κόλαση της υπαρξιακής μοναξιάς των καιρών μας.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΘΩΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΨΥΧΩΝ

Φέτος, θα θέλαμε όλοι μας σαν σταθούμε λίγο περισσότερο στην 29η Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης των 14000 υπό του Ηρώδου αναιρεθέντων νηπίων. Όταν οι Μάγοι δεν επέστρεψαν στον Ηρώδη να του πουν που είναι ο Χριστός, διέταξε να σφαγούν όλα τα παιδιά της Βηθλεέμ και των περιχώρων ηλικίας έως δύο (2) ετών. Η εκκλησία μας ανακήρυξε άγια τα παιδιά αυτά, διότι πέθαναν σε αθώα ηλικία και ουσιαστικά υπήρξαν οι πρώτοι μάρτυρες του Χριστιανισμού. Αν και αμφισβητείται το υπερβολικό του αριθμού των, ας μην ξεχνάμε ότι οι οικογένειες την εποχή εκείνη ήταν πολυμελείς αλλά και ο Συναξαριστής και η Παράδοση της Εκκλησίας, που μας το μετέφερε ως τα σήμερα, κάτι παραπάνω ξέρουν, ώστε καλό είναι να μη μην έχουμε, πολλές φορές, την βεβαιότητα αυτοπτών μαρτύρων, μετά από τόσα χρόνια! Πρόσφατα, μάλιστα, ακούσαμε τον Γέροντα Ιγνάτιο, Ηγούμενο της Μονής των Ποιμένων, να ομιλεί για το γεγονός της αναίρεσης των 14000 νηπίων και για τον αφιερωμένο στη μνήμη τους ιερό Ναό στην πόλη της Βηθλεέμ.

Η ομάδα «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ» Κω, προσεγγίζει με προσοχή, κατάνυξη και προσευχή την ημέρα αυτή και την προτείνει, ως ημέρα παράλληλης μνήμης όλων των προσφυγόπουλων, που η Μεσόγειος και το Αιγαίο Πέλαγος έγιναν ο υγρός τους τάφος! Ημέρα μνήμης των μικρών παιδιών που έχασαν και καθημερινά χάνουν τη ζωή τους στη Συρία. Των αθώων θυμάτων των φιλοπόλεμων ιμπεριαλιστικών κύκλων με τους πανίσχυρους λομπίστες, ως χρηματοδότες με συμμετοχή σε επεκτατικούς πολέμους, όπως οι επεμβάσεις στα Βαλκάνια, με αποκορύφωμα τους βομβαρδισμούς της Σερβίας, την Αραβική Άνοιξη, τον πόλεμο στο Ιράκ, πρόσφατα στη Συρία, που εξέθρεψαν τη μήνι του ISIS και άλλων δυνάμεων του ριζοσπαστικού Ισλάμ και είχαν ως αποτέλεσμα τη μαζική μετανάστευση, τη διάχυτη οικονομικοκοινωνική ανασφάλεια και την σταδιακή κεφαλαιοκρατική καταδυνάστευση των λαών από τις άρχουσες οικονομικές ελίτ της διεθνούς ολιγαρχίας. Ημέρα μνήμης για τα αθώα θύματα αλλά και στιγματισμού και καταδίκης των θυτών που, ως νέοι Ηρώδεις, δεν μετανοούν και συνεχίζουν να δημιουργούν νέα, προκειμένου να προωθήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα. Τέλος, ημέρα μνήμης των χιλιάδων αγέννητων βρεφών, που θυσιάζονται από άλλους σύγχρονους Ηρώδεις στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα της χώρας μας, μέσω των φονικών εκτρώσεων και απειλούν το ίδιο το Έθνος-Γένος μας, αναδεικνύοντας το δημογραφικό σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό ζήτημα, κορυφαίο εθνικό θέμα της Χώρας!

Συμβολικά, η ομάδα Πολιτών Κω «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ» κατέθεσε το ποσό των 300 ευρώ στην «Πανελλήνια Ένωση Φίλων Παιδιών των Πολυτέκνων» στη μνήμη όλων αυτών των αθώων παιδικών ψυχών.

Με τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας συμπαράσταση και συστράτευση, θα είμαστε παρόντες και τη νέα χρονιά στον αγώνα αντίστασης στη νέα κατοχή και την κοινωνική αδικία. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο 6942885113.

Σ’όλους τους συμπολίτες μας, ευχόμαστε «ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ το «ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2017» με ΥΓΕΙΑ αλλά και δύναμη, κουράγιο και υπομονή για να ξαναπάρουμε την Πατρίδα μας πίσω.

 

 

Για την ομάδα Πολιτών Κω «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»

Kιοσέογλου Παρθένα

Κουκούλας Θέμος

Πολυχρόνης Αναστάσιος

Κρητικός Αντώνης

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΗΝΥΜΑ ΤΡΟΜΟΥ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ: ΘΑ ΒΑΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΣΑΣ!

  Μήνυμα με αποδέκτες τα χριστιανικά κράτη της Ευρώπης και τις ΗΠΑ, έστειλαν οι διψασμένοι για αίμα «απίστων» τζιχαντιστές, μέσω του γκρουπ της ομάδας «Μυστικά των Τζιχαντιστών». Το μήνυμα μιλάει για «αιματηρούς εορτασμούς στο Χριστιανικό Νέο Έτος».
  Παράλληλα, στο μήνυμα, που είναι γραμμένο στα αραβικά, αναγράφονται τα σχέδια των τζιχαντιστών να αξιοποιήσουν το δίκτυο των λεγόμενων «μοναχικών λύκων» της τρομοκρατίας. για μια νέα «αιματηρή ταινία τρόμου».
  Μάλιστα, στην ανάρτηση δίνεται λεπτομερής κατάλογος με εκκλησίες που μπορούν να γίνουν στόχοι, ενώ σε άλλο σημείο, ένα μέλος καλούσε να στοχεύσουν πέρα από εκκλησίες σε γνωστά ξενοδοχεία, πολυσύχναστες καφετέριες, δρόμους, αγορές και δημόσιους χώρους.
  Καλά ξεμπερδέματα με όλους αυτούς που μας κουβάλησαν στην Ευρώπη οι νεοταξίτες!

 2. οι cia ,κυβερνησεις ΗΠΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, μκο, κανουν εμποριο ανθρωπων, οργανων

  σκλαβων του sex ,παιδικη πορνεια,εμποριο ναρκωτικων,εμποριο φτωχων εργατων.αυτα τα καλα προωθουν οι αλληλεγγυοι,μκο,αριστεροι ανθρωπιστες,ευρωπαικη ενωση,κυβερνησεις.Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΛΥΤΡΩΤΗ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.

 3. Μέσα από τους λαθρομετανάστες οι ΜΚΟ «στρατολογούν» πρόθυμους για τα πάντα. Μιλάμε για πραγματικό «μπαχτσέ» παρανομίας και αθλιότητας. Ανάμεσα στους λαθρομετανάστες «ξεβράζονται» στη χώρα πράκτορες, τρομοκράτες και όλων των ειδών οι ποινικοί εγκληματίες …Δολοφόνοι, μαστροποί, κλέφτες, βιαστές, ανώμαλοι, παιδεραστές, κίναιδοι και ό,τι μπορεί κάποιος να φανταστεί.

 4. Τα μέλη των ΜΚΟ πρέπει να εκδιωχθούν πάραυτα από τα νησιά και η ελληνική Πολιτεία να κάνει έρευνες για τον ρόλο αυτών και τις διασυνδέσεις τους με τα διεθνή κυκλώματα των τοκογλύφων, του trafficking, της παιδεραστίας και της εμπορίας οργάνων και ναρκωτικών. Ο «μπερντές» τής «ευαισθησίας» και του «ανθρωπισμού» πρέπει να «πέσει» και οι εγκληματίες, οι οποίοι κρύβονται πίσω απ’ αυτόν, να πάνε φυλακή …

  • Πόσο δίκιο έχουν οι Κώοι Συμπολίτες σας όταν σας αποκαλούν … μεμονωμένα θρασύδειλα ανθρωπάρια … προμαζέματα της Κοινωνίας … εξαγορασμένα γιουσουφάκια των ΜΚΟ … απομεινάρια του σταλινιστικού φασισμού … και βάλε!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.