«Τεχνική Αλουμινίου»: Απόλυτο σκοτάδι
«Αγαπητοί μου φίλοι, με το σάπιο καθεστώς χρόνων θα ασχοληθούμε σήμερα. Ένα σύστημα που καμία Κυβέρνηση δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει γιατί απλά είναι ριζωμένο βαθιά μέσα στο κράτος από το 1825. Πρόκειται για την ανομία, την ατιμωρησία, την ανοχή, την λειτουργία της Ελλάδας μας.
Αρκετοί από εσάς θα θυμάστε ασφαλώς την «τεχνική Αλουμινίου», μια ΕΠΕ που το 1999 πτώχευσε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ακίνητη περιουσία της εταιρείας πουλιέται για να πληρωθούν οι πιστωτές. Ορίζεται νομικός από το Πρωτοδικείο, ο οποίος παρακολουθεί τον πλειστηριασμό, καταθέτει τα χρήματα σε τράπεζα και διενεργεί αναλήψεις μέχρι να πληρωθούν όσοι πρέπει (εργάτες, δημόσιο, οργανισμοί, πιστωτές, κ.ά.).
Κατόπιν, ο δικηγόρος υποχρεούται να καλέσει τους ιδιοκτήτες και να αποδώσει λογαριασμό για το πού πήγαν τα χρήματα της πώλησης του ακινήτου, για να γνωρίζουν κι αυτοί με τη σειρά τους σε ποιους χρωστούν ακόμα ή όχι. Μπορεί όμως τα λεφτά να ήταν αρκετά ώστε να πληρώθηκαν όλοι και να περίσσεψε ένα ποσό, το οποίο οφείλει να το επιστρέψει στους ιδιοκτήτες. Στην περίπτωσή μας, αυτό το τελευταίο δεν έγινε ποτέ. Παρά τις επισκέψεις μου κατά καιρούς στον Δικηγόρο, αλλά και στο Πρωτοδικείο, δεν κατέστη δυνατόν να βρούμε άκρη. Είμαστε ακόμα στο απόλυτο σκοτάδι. Δεν ξέρουμε πόσα πουλήθηκε το ακίνητο της εταιρείας μας, δεν ξέρουμε πού πήγαν τα λεφτά, δεν ξέρουμε εάν έφτασαν ή όχι, δεν ξέρουμε τίποτα.
Ο Δικηγόρος κ. Φεσσάρας, σε εμένα προσωπικά και προφορικά, είπε ότι, λεφτά δεν υπάρχουν. Κάποιος δικηγόρος όμως, μίλησε ότι έμειναν κάποια λεφτά στην τράπεζα και κάποιος άλλος το επιβεβαίωσε.
Βλέποντας το βιβλιάριο, αυτή είναι η τραγική κατάσταση στην χώρα και βέβαια από αυτό το καθεστώς δεν μπορεί να εξαιρεθεί ο μικρός μας τόπος. Πήρα θάρρος και ελπίδα ακούγοντας τον αρχηγό της Ν.Δ. ότι, αυτή η κατάσταση μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Άρα, καλά έλεγαν οι παλαιότεροι «Ο Θεός να σε φυλάξει από γιατρό και δικηγόρο».
Ελπίζω ότι κάποτε θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα πάρει τέλος αυτή η ιστορία, όσο είμαστε εν ζωή οι ιδιοκτήτες και να μην χρειαστεί να ανακοινωθεί στα παιδιά μας η όποια απόφαση.
Συνεπώς, είναι λάθος αυτό που ακούγεται συχνά πυκνά ότι πάσχουμε από αστυνόμευση. Ίσα ίσα που η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της πολύ καλά. Αυτό λοιπόν που μας λείπει, είναι η δικαιοσύνη, η εφαρμογή των νόμων, η τιμωρία, η καταδίκη όλων αυτών που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο παρανομούν. Εν τέλει, σήμερα χρειαζόμαστε ένα δικηγόρο για να μας σώσει από τον δικηγόρο!
Πού είσαι Λυκούργε να δεις τα χάλια μας….
Οι εταίροι
Ελευθέριος Καραμολέγκος, Ευάγγελος Τζόγιας».
Πηγή: Βήμα της Κω (από τη στήλη του Βαγγέλη Τζόγια «Αχ πατρίδα μου καημένη»)
Τι μας ενδιαφερει το προσωπικο θεμα του καθενα?
Ο δικηγόρος διαπραγματεύεται την τιμή πώλησης σε συνεννόηση με τους πιστωτές. Τους χρωστάνε 100 και υπάρχει αγοραστής για το ακίνητο που δίνει 70. Έρχεται λοιπόν σε συμφωνία ο δικηγόρος με όλους τους πιστωτές αν θα δεχτούν τα 70 αντί για τα 100 και συνήθως δέχονται να λάβουν λιγότερα από όσα τους χρωστάνε. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μας αναλύσετε και τους λόγους της πτώχευσης.
‘Ακουσες τον κ. Μητσοτάκη και ξεθάρρεψες;
τόσα μηχανήματα που λειτουργούσαν, τι έγιναν;
EISASTAN MEGISTANES GIA NA SAS EBLEPE KAPOIOS EPREPE NA PERASEI APO POLLOYS. TA MADIA TI TA KANATE KAI PTOXEYSATE
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΩ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΤΩΧΕΥΣΑΤΕ;