Βαγγέλης Τζόγιας: Το Ζηπάρι μπορεί να σωθεί

14
1757

ΤΟ ΖΗΠΑΡΙ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΣΩΘΕΊ

Ο περιφερειακός στο ζηπαρι είναι έργο πού ξεκίνησε πρίν 20 χρόνια περίπου, παραμένει ατελείωτο ενώ υπολείπονται 100 μέτρα δρόμου για να ενωθούν οι δύο δρόμοι σε ένα .Ανεβαίνοντας στο χωριό στον άγιο Παύλο στρίβουμε δεξιά και ο δρόμος σταματά κάτω απο το σπίτι σου έπαρχε.

Κατεβαίνοντας από πυλί ακριβώς στο μπάρ κοουτ κάνουμε αριστερά και ο δρόμος σταματά στο ποτάμι του χωριού έχουμε έρθει απέναντι από το άλλο κομμάτι.Είναι γνωστό σε Δήμο και Επαρχείο μιας και δύο τοπικοί άρχοντες έχουν στενή σχέση με το χωριό, πόσο μεγάλη επικινδυνότητα και όχληση δίνουν τα βαριά οχήματα στο κέντρο του Ζηπαρίου, φορτηγά,νταλίκες,λεωφορεία,κ,λ,π.

Ολα θα περνούσαν περιφερειακά απο το χωριό,ς είτε ανεβαίνοντας είτε κατεβαίνοντας και δεν θα κινδύνευε κανείς ούτε θα είχαμε τόση δυσκολία στην κυκλοφορία αφού θα περνούσαν μόνο τα Ι,Χ.Φίλε έπαρχε και δήμαρχε είναι γνωστό πώς οι οδικές υποδομές του νησιού είναι είναι ανεπαρκής το βιώνουμε κάθε μέρα χειμώνα καλοκαίρι.

Η χρησιμότητά του ατελείωτου αυτού έργου είναι για το χωριό μας λύτρωση, απορώ πώς το τοπικό συμβούλιο δεν έχει αναδείξει το θέμα έτσι ώστε να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, και απο εκεί στην περιφέρεια για να τελειώσει επιτέλους.Θα θέλαμε μια απάντηση επί τού θέματος.

Για την κίνηση πολιτών .

ΤΖΟΓΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΔΩ ΦΩΝΆΖΟΥΜΕ ΧΡΌΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΦΑΝΆΡΙΑ ΣΤΟ ΖΗΠΑΡΙ !!!!ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΜΕΛΉΣΕΙ ΤΟ ΖΗΠΆΡΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΠΟΥ ΜΑΣ ΈΧΟΥΝ ΑΦΉΣΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΩ ΚΑΙ ΤΑ HOT SPOT!!!!! ΕΜΕΊΣ ΨΗΦΊΖΟΥΜΕ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΆΤΕ!!!!

  2. Ναι συμφωνώ, θα αποσυμφορηθεί κάπως ο κεντρικός δρόμος. Θα δημιουργηθεί όμως άλλο πρόβλημα στις κατοικημένες περιοχές του περιφερειακού. Και η διαδρομή μέσω της παράκαμψης μεγαλώνει. Από 900 μέτρα που είναι ο Αγ. Παύλος – κόουτ μπαρ, μέσω παράκαμψης είναι 1.900
    Η ευκαιρία χάθηκε στις αρχές της 10ετίας του ’70. Τότε θα έπρεπε να είχε γίνει νέα χάραξη του επαρχιακού. Πηγαίνοντας από χωριά προς πόλη, από το Λινοπότι θα έπρεπε να ξεκινούσε ο δρόμος, και παρακάμπτοντας το Ζηπάρι, να έβγαινε κάπου εκεί που είναι το ΑΒ.

  3. ΒΑΓΓΕΛΗ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΟΔΟΣΗ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ;
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ!!!

      • Ο πολιτης πρεπει να ενημερωνεται. Το ειπε στο δημοτικο συμβουλιο. Μονο κατι ΓΚΟΡΤΣΟΙ σαν και του λογου σου δεν το ξερουν!!

  4. ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΡΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ Κ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ

  5. … αλλά οι περιφερειακοί για να είναι λειτουργικοί δεν πρέπει να γίνονται απλά με 4 ορθές γωνίες και δεκάδες διασταυρώσεις! Φανάρια σε συγκεκριμένες διασταυρώσεις χρειάζεται στο Ζηπάρι με σωστούς κόμβους (ή κυκλικές πορείες αλλά δε νομίζω να υπάρχει επαρκής χώρος) και απαγόρευση αριστερών στροφών στις υπόλοιπες!

    • Πολύ σωστά το λες. Περιφερειακός που δεν είναι ευθεία ή περίπου ευθεία, αλλά έχει ορθές γωνίες, διασταυρώσεις και είναι μέσα σε κατοικημένες περιοχές δεν λύνει το πρόβλημα. Αναστάτωση θα προκαλέσει.

  6. Φιλε βαγγελη.
    Η γεφυρα στον περιμετρικο δημοπρατηθηκε και βρισκεται στις ενστασεις των εργολαβων. Αυτο μου ειπε στελεχος των τεχνικων υπηρεσιων.

  7. η ευκαιρία για περιφερειακό χάθηκε εδώ και 40 χρόνια. Λύση καλή πια δεν υπάρχει. Αυτή την παράλειψη θα την πληρώνουμε για πάντα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ