Διακοσμητικά tips για να εκσυγχρονίσετε ένα παραδοσιακό σπίτι

0
1956

Διακοσμητικά tips για να εκσυγχρονίσετε ένα παραδοσιακό σπίτι

Τα παραδοσιακά έχουν ένα μοναδικό πλεονέκτημα. Διαθέτουν χαρακτήρα χωρίς παραχωρήσεις στο στυλ χάρη στη μοναδική τους αρχιτεκτονική, με αποτέλεσμα η διακόσμηση να γίνεται συμπληρωματικά. Αν παρόλα αυτά αισθάνεστε, ότι το εσωτερικό του σπιτιού σας δείχνει ξεπερασμένο, υπάρχει πάντα ο τρόπος να το φρεσκάρετε υιοθετώντας ορισμένα μοντέρνα στοιχεία είτε επιλέγοντας πιο μοντέρνα έπιπλα, όπως πολυθρόνες, είτε με μοντέρνα έργα τέχνης. Ακολούθως αναφέρονται αναλυτικά κάποιες λύσεις για όσους μόλις μετακόμισαν ή ήδη ζουν σε ένα παλιό σπίτι, που επιθυμούν να εκσυγχρονίσουν το σπίτι τους, με σκοπό να αναδείξουν τον χαρακτήρα του χώρου επιλέγοντας τα κατάλληλα έπιπλα και διακοσμητικά.

Φρεσκάρετε τους τοίχους

Ο πιο απλός και οικονομικά συμφέρον τρόπος για να ανανεώσει κανείς το σπίτι είναι να περάσει καινούρια, φωτεινά χρώματα στους τοίχους. Έτσι σημάδια και γρατζουνιές κάνουν τον χώρο να δείχνει κουρασμένος. Ειδικά σε περιπτώσεις που το σπίτι διαθέτει λεπτομέρειες στις πόρτες, γείσο και άλλα μικρά τέτοια στοιχεία, που ανήκουν σε περασμένης γενιάς οικήματα, μπορείτε να τα φωτίσετε με ένα βάψιμο. Μετά το απαραίτητο στοκάρισμα, αν βαφτούν και οι τοίχοι και οι λεπτομέρειες σε ένα χρώμα, κρύβετε πιθανές ατέλειες. Ταυτόχρονα για να κάνετε τη διαφορά μπορείτε να περάσετε με κάποιο λούστρο περίτεχνα στοιχεία της αρχιτεκτονικής του σπιτιού για να διαφοροποιούνται από το σύνολο. Στη σύγχρονη διακοσμητική συνηθίζεται η χρήση πολύχρωμης παλέτας, ώστε να δώσει ένα πιο «ζωντανό» αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά ο χαρακτήρας τέτοιων σπιτιών είναι πιο κλασικός, οπότε η χρήση του λευκού παντού είναι αλάνθαστη συνταγή.

Δοκιμάστε το μεταβατικό στυλ στους καναπέδες

Με την έννοια του μεταβατικού στυλ, εννοούμε παλιά κομμάτια, όπως καναπέδες, που είναι οικογενειακά κειμήλια και τα οποία περνούν από μια ανανέωση, όπως αλλαγή ταπετσαρίας σε πιο μοντέρνα εκδοχή, αλλαγή χρώματος στον σκελετό. Εναλλακτικά μπορείτε να κρατήσετε τα παλιά κομμάτια και να τα ταιριάξετε με μοντέρνα έπιπλα για να πετύχετε το μεταβατικό στυλ. Για να αποφύγετε την εικόνα του χάους στον χώρο θέλει προσοχή, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Διατηρήστε μια ουδέτερη χρωματική παλέτα κι επιτρέψτε στα έπιπλα να είναι οι πρωταγωνιστές του χώρου. Αυτό αφορά πατώματα, τοίχους και μικροέπιπλα.
  • Τοποθετήστε το παλιό, δίπλα στο καινούριο. Μια ρετρό μπρεζέρα δίπλα σε έναν μοντέρνο καναπέ ή ένα σετ από σύγχρονες καρέκλες, που πλαισιώνουν μια παραδοσιακή τραπεζαρία συνιστούν τον ιδανικό συνδυασμό.
  • Επιδιώξτε τον συνδυασμό υλικών στα έπιπλα, όπως ξύλο με μέταλλο, ύφασμα με λάκα.
  • Δημιουργήστε ισορροπία αποφεύγοντας να υπερισχύσει ένα στυλ στον χώρο.
  • Αποφύγετε την υπερβολική διακόσμηση. Προτιμήστε τον μινιμαλισμό, ώστε τα έπιπλα και η αρχιτεκτονική να πρωταγωνιστήσουν.

Αποκαταστήστε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χώρου

Εάν είστε αρκετά τυχεροί, ώστε να έχετε ξύλινα κιγκλιδώματα μέσα στο σπίτι ή βιτρό παράθυρα, αξίζει να τα αποκαταστήσετε. Με αυτόν τον τρόπο αναβαθμίζεται το οίκημα διατηρώντας τη φινέτσα και την αρχοντιά του. Το γείσο στο ταβάνι, οι κορνίζες στα τζάκια και τα βιτρό παράθυρα είναι μερικές τέτοιες λεπτομέρειες, που αξίζει να αποκαταστήσετε.

Επιλέξτε συνετά μοντέρνα έπιπλα όπως ο καναπές κρεβάτι

Το ότι ένα σπίτι διαθέτει απαράμιλλο στυλ δε σημαίνει, ότι δεν πρέπει να είναι λειτουργικό εξορίζοντας έπιπλα, όπως ο καναπές κρεβάτι. Αν μάλιστα η επιλογή των μοντέρνων επίπλων, γίνεται προσεκτικά, τότε η αισθητική του χώρου απογειώνεται. Τα μοντέρνα, ποιοτικά έπιπλα σε λιτές γραμμές ταιριάζουν εξαιρετικά δίπλα στα περίτεχνα και πιο επιτηδευμένα vintage έπιπλα. Κάτι άλλο που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη πριν προχωρήσει στον συνδυασμό ρετρό και μοντέρνου είναι τα υλικά. Μοντέρνα έπιπλα κατασκευασμένα από διαχρονικά υλικά, θα δέσουν ιδανικά με τα υπόλοιπα έπιπλα. Από την άλλη πλευρά κομμάτια με μέταλλο ή γυαλί μπορεί να αποτελέσουν μια οπτική ανάπαυλα σε έναν χώρο, που κυριαρχεί το βαρύ ξύλο ή ολάνθιστες ταπετσαρίες. Τέτοιοι συνδυασμοί από μόνοι τους αποτελούν μια πινελιά χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια στη διακόσμηση από πλευράς σας.

Η μοντέρνα τέχνη σας λύνει τα χέρια

Με την τέχνη μπορείτε να διαφοροποιήσετε εύκολα τον χώρο σας προσδίδοντας σε αυτόν ταυτόχρονα νότες της προσωπικότητάς σας. Αναδεικνύεται δε τον χαρακτήρα του χώρου σας φέρνοντας σε αντιπαράθεση το παλιό με το νέο. Αναβαθμίστε το εσωτερικό ενός παλιού οικήματος με τη χρήση μεγάλων σύγχρονων έργων τέχνης. Μπορείτε επίσης, εφόσον δε διαθέτετε κάποιον μεγάλο πίνακα, να δημιουργήσετε έναν τοίχο γκαλερί, αποτελούμενο από μικρότερα έργα, που θα επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Απλώς θα πρέπει να προσέξετε τα έργα της επιλογής σας να λειτουργούν συμπληρωματικά στο ντεκόρ και τη διακόσμησή σας.

Τα τραπέζια σαλονιού κλειδί στο μεταβατικό στυλ

Τα τραπέζια σαλονιού είναι βασικό στοιχείο της διακόσμησης κάθε σπιτιού είτε αυτό είναι παραδοσιακό είτε μοντέρνο. Εάν επενδύσετε σε ένα τραπέζι σαλονιού, που συνδυάζει μάρμαρο και μέταλλο, παντρεύετε πετυχημένα το παλιό με το νέο. Για σίγουρο αποτέλεσμα θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη το κυρίαρχο χρώμα στον χώρο, ακόμη κι αν αυτό προέρχεται από μια μεγάλη επιφάνεια, όπως μια ταπετσαρία ή το πάτωμα (ιδίως αν πρόκειται για χρωματιστό μάρμαρο) και να κινηθείτε σε παραπλήσιες χρωματικές επιλογές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ