3 συχνά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε στο αυτοκίνητό σας

0
2876

Τα αυτοκίνητα είναι αναμφίβολα το πιο δημοφιλές μέσο μεταφοράς στον κόσμο!

Μας παρέχουν της άνεση και την ελευθερία να πηγαίνουμε όπου θέλουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Λογικό είναι βέβαια ένα αμάξι που κινείται στο δρόμο καθημερινά και για μεγάλο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσει ορισμένα προβλήματα ειδικά αν το έχουμε στην κατοχή μας για κάποια χρόνια.

Έχει μεγάλη σημασία για κάθε οδηγό να μπορεί να αναγνωρίσει πότε το αυτοκίνητο του δεν λειτουργεί σωστά και αντιμετωπίζει κάποιο μικρό ή μεγάλο πρόβλημα. Το επόμενο βήμα είναι φυσικά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα για να διασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του οχήματος μας.

Σε αυτό το άρθρο, με τη βοήθεια του CarBite.gr – της εξειδικευμένης ιστοσελίδας πάνω σε τεχνικά θέματα οχημάτων, θα εξετάσουμε τρία από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αυτοκίνητα: να μην παίρνει μπρος το αμάξι, τη χαλασμένη κρεμαγιέρα και το σβήσιμο του αυτοκινήτου στο ρελαντί.

#Δεν παίρνει μπρος το αμάξι

Τις περισσότερες φορές όταν δεν παίρνει μπρος το αμάξι μπορεί να αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό θέμα με κάποια από τα κινητήρια μέρη του αυτοκινήτου.

Άλλες φορές το πρόβλημα μπορεί να εντοπίζετε σε κάποια μικρή βλάβη όπως πρόβλημα στην μπαταρία ή τη μίζα του αυτοκινήτου.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όταν το αυτοκίνητο δεν παίρνει μπρος θα πρέπει να μεταφερθεί άμεσα με την οδική βοήθεια στο πλησιέστερο συνεργείο.

Συνηθέστερα συμπτώματα όταν το αμάξι δεν παίρνει μπρος:

Πρόβλημα στο σύστημα ανάφλεξης

Πρόβλημα στην μπαταρία ή αποφόρτισή της

Βλάβη στο δυναμό

Δεν υπάρχει διαθέσιμο καύσιμο στο ντεπόζιτο

Χαλασμένη αντλία βενζίνης ή πετρελαίου

Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει άμεσα να επισκεφθείτε το συνεργείο όπως αναφέραμε και πιο πάνω, για να γίνει η διάγνωση και επισκευή του οχήματός σας.

# Χαλασμένη Κρεμαγιέρα:

Η κρεμαγιέρα είναι το μέρος του αυτοκινήτου που συνδέει τους τροχούς με το σασί και επιτρέπει την κίνηση του αυτοκινήτου. Όταν η κρεμαγιέρα είναι χαλασμένη, μπορεί να προκαλέσει ανισόρροπη οδήγηση, ανεξέλεγκτες κινήσεις με κραδασμούς, και ακόμη και επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, είναι σημαντικό να ελέγχετε την κατάσταση της κρεμαγιέρας και να την αντικαθιστάτε εάν υπάρχουν ενδείξεις φθοράς. Ποια είναι όμως τα συμπτώματα μιας χαλασμένης κρεμαγιέρας που μπορεί να δείχνουν σοβαρό πρόβλημα;

  • Το τιμόνι τρέμει στα χέρια σας και δεν στρίβει όπως θα έπρεπε
  • Το τιμόνι στρίβει πολύ εύκολα σα να μην συνδέεται πουθενά
  • Μπορείτε να στρίψετε το αυτοκίνητο περισσότερο προς τη μία κατεύθυνση από ό,τι προς την άλλη
  • Ακούγονται διάφοροι ήχοι κατά την περιστροφή των τροχών
  • Το τιμόνι δεν κάθεται ευθεία όταν οι τροχοί είναι στραμμένοι προς τα εμπρός

Αμέσως μόλις αντιληφθείτε κάποιο από αυτά τα προβλήματα ενημερώστε το μηχανικό σας για να σας πει τι πρέπει να κάνετε. Αν συμβεί ενώ οδηγείτε κάντε στην άκρη και καλέστε την οδική βοήθεια. Είναι επικίνδυνο να οδηγείτε με χαλασμένη κρεμαγιέρα τόσο για εσάς όσο και για του άλλους χρήστες της οδού.

# Σβήσιμο του Αυτοκινήτου στο Ρελαντί

Ένα άλλο συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί οδηγοί είναι το σβήσιμο του αυτοκινήτου στο ρελαντί κάτι που σημαίνει σχεδόν πάντα κάποιο πρόβλημα με τον κινητήρα σας. Το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι η ροή του αέρα, κάποιο χαλαρό καπάκι ή ένα κατεστραμμένο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ακολουθούν πέντε από τους πιο συνηθισμένους λόγους που το αμάξι σας σβήνει στο ρελαντί. Βέβαια θα μπορούσε να είναι και οτιδήποτε άλλο όμως αυτοί έχουν τις περισσότερες πιθανότητες.

  • Ελαττωματικός αισθητήρας ροής αέρα
  • Κατεστραμμένα μπουζί
  • Δυσλειτουργία του συστήματος καυσίμου
  • Θέματα στο κιβώτιο ταχυτήτων
  • Κατεστραμμένη βαλβίδα αέρα ή ανακύκλωσης καυσαερίων

Εάν το αυτοκίνητό σας σβήνει στο ρελαντί, μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνο ενώ οδηγείτε. Όταν έχετε αμφιβολίες, φέρνετε πάντα το όχημά σας σε επαγγελματίες για τις κατάλληλες επισκευές.

Από όλα τα προβλήματα που μπορεί να εμφανίσει ένα αυτοκίνητο το βουλωμένο φίλτρο αέρα, η χαλασμένη κρεμαγιέρα και το σβήσιμο του στο ρελαντί αποτελούν τρία από τα πιο συχνά αλλά και πιο ενοχλητικά. Αν και αυτά τα προβλήματα είναι συνηθισμένα, δεν πρέπει να αγνοηθούν. Η κατάλληλη διάγνωση και επισκευή είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ασφάλειας, της απόδοσης και της βιωσιμότητας του οχήματός σας.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε κάθε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου να επισκέπτεται τακτικά τον μηχανικό για τον έλεγχο και την συντήρηση του οχήματός τους. Οι επαγγελματίες μπορούν να εντωπίσουν τα προβλήματα πριν γίνουν μεγαλύτερα προστατεύοντας τόσο το αυτοκίνητό σας όσο και την προσωπική σας ασφάλεια στον δρόμο.

Σε κάθε περίπτωση, η έγκαιρη διάγνωση και επισκευή από έναν ειδικό είναι το κλειδί για τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας του αυτοκινήτου σας και τη διατήρηση της αξιοπιστίας του. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απολαμβάνετε τις χαρές της οδήγησης με ασφάλεια και άνεση για πολλά χρόνια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ