Μάνος Κόνσολας: Νέες υποδομές και διαμόρφωση χρηματοδοτικών εργαλείων και κινήτρων για να ενισχυθεί η ηλεκτροκίνηση στα νησιά

0
2472

Στην ημερίδα του έργου «ΝΕΜΟ» με τίτλο: «Νέες και Ευέλικτες Μορφές ηλεκτρΟκίνησης στο Νότιο Αιγαίο», παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, κ. Μάνος Κόνσολας.

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την εταιρεία Grants-Project, μια νέα εταιρεία στον χώρο της διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μαζί με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών-(Ι.ΜΕΤ).

Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη ενός δικτύου παροχής ηλεκτρικών πατινιών στη Ρόδο, καθώς και στην ανάπτυξη μίας πλατφόρμας επικοινωνίας με το χρήστη. Αφορά στην εισαγωγή, τη βελτιστοποίηση και προώθηση των ηλεκτρικών πατινιών ως ένα νέο, ευέλικτο, ασφαλές και οικονομικό μέσο μικροκινητικότητας, που δύναται να εξυπηρετήσει τον τοπικό πληθυσμό και τους επισκέπτες, ενώ αποτελείται από δύο εκδόσεις, βασική και εμπλουτισμένη, καλύπτοντας τις άμεσες ανάγκες των νησιών.

Ο κ. Κόνσολας στην τοποθέτησή του εξήρε το έργο του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ στη Ρόδο και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, όπως ψηφίστηκαν ήδη με το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για τη διαμόρφωση και κατάρτιση σχεδίων βιώσιμης αστικής κινητικότητας που έχουν ως στόχο να διασφαλίσουν την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, καθώς και στην υποχρέωση των δήμων άνω των 30 χιλιάδων κατοίκων και των περιφερειών της χώρας να καταρτίζουν σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας, που θα εντάσσονται και έργα και δράσεις με στόχους:

  • Την ενίσχυση και βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
  • Τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την παροχή υποδομών και διευκολύνσεων για την ηλεκτροκίνηση.
  • Τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία.
  • Την ενίσχυση των δημοσίων συστημάτων μεταφοράς.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην επιτυχημένη υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος ηλεκτροκίνησης στην Αστυπάλαια αλλά και στην ανάγκη επέκτασής της και στα υπόλοιπα νησιά.

Επεσήμανε ότι θα πρέπει να έχουμε ως στόχους: τη δημιουργία ενός πλαισίου για την ανάπτυξη υποδομών σε αυτά τα νησιά και τη διαμόρφωση χρηματοδοτικών εργαλείων και κινήτρων για να ενισχυθεί η ηλεκτροκίνηση, με ουσιαστικά κίνητρα στις νησιωτικές περιοχές.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες του κ. Ευάγγελου Μπεκιάρη, Διευθυντή ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, της κας Μαίρης Παπανδρέου, Διευθύντριας Παραρτήματος ΙΜΕΤ Ν. Αιγαίου, του κου Αθανάσιου Ταμβάκου, Επιστημονικού Συνεργάτη ΙΜΕΤ και του κ. Γιώργου Σμυρνάκη, Γεν. Γραμματέα WEGEMT και εκπροσώπου της συμμετέχουσας στο έργο ΝΕΜΟ Εταιρείας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ