Θρήνος στις Σέρρες: Ο διευθυντής του 8ου Δημοτικού το θύμα του τραγικού δυστυχήματος | Κλειστά τα σχολεία στην περιοχή σε ένδειξη πένθους

0
4587

Γλύτωσε από τροχαίο και σκοτώθηκε όταν τον παρέσυρε πεζό άλλο αυτοκίνητο!

Ο Δημήτρης Χατζηαγοράκης είναι ο 61χρονος που έχασε τη ζωή του την Κυριακή, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Είχε κατέβει από το όχημά του, γιατί προσέκρουσε σε διάζωμα.

Πενθεί η εκπαιδευτική κοινότητα των Σερρών από την απώλεια του διευθυντή του 8ου Δημοτικού σχολείου Σερρών Δημήτρη Χατζηαγοράκη, ο οποίος έχασε τη ζωή στοτραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (14/05)στο 35ο χιλιόμετρο του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά – Σερρών – Προμαχώνα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο Δημήτρης Χατζηαγοράκης έχαιρε πολύ μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού στην εκπαιδευτική κοινότητα των Σερρών, είχε σημαντική συνδικαλιστική δράση και ήταν διευθυντής την τελευταία δεκαετία στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Πριν από λίγες μέρες στο σχολείο του είχε πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία άσκηση πυρκαγιάς-εκκένωσης την οποία είχε συντονίσει ο εκλιπών.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα (15/05) στις 16:00 στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και με απόφαση του Δημάρχου Σερρών το σχολικό συγκρότημα 8ο και 25ο Δημοτικά σχολεία Σερρών δεν θα λειτουργήσουν.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Σερρών εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του για τον θάνατο του εκπαιδευτικού σημειώνοντας τα εξής: «Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών θρηνεί ένα ακόμα μέλος του. Ένα τραγικό συμβάν στέρησε τη ζωή του αγαπητού συναδέλφου Δημητρίου Χατζηαγοράκη διευθυντή του 8ου Δημοτικού Σχολειου Σερρών. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Καλό παράδεισο Δημήτρη».

Το χρονικό του δυστυχήματος

Γύρω στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής (14/05), ο άτυχος άντρας παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, αφού είχε τοποθετήσει τρίγωνο ασφαλείας λίγα μέτρα μακριά από το αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 61χρονος προσέκρουσε αρχικά σε τσιμεντένιο διαχωριστικό διάζωμα και ακινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών του οχήματος.

Έπειτα ο 61χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο και τοποθέτησε τρίγωνο ασφαλείας. Καθώς όμως επέστρεφε στο όχημά του, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονος, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του 61χρονου.

Η ενημέρωση της Αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο αναφέρει:

«Σήμερα (14 Μαΐου 2023) το μεσημέρι, στο 35ο χιλιόμετρο του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά – Σερρών – Προμαχώνα, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 61χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο διαχωριστικό διάζωμα και ακινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών του οχήματος. Στη συνέχεια ο 61χρονος κινούμενος πεζός τοποθέτησε τρίγωνο ασφαλείας στο οδόστρωμα και κατά την επιστροφή του στο όχημα παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 24χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 61χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σερρών».

Οδηγός στη Λαμία λιποθύμησε πάνω στο τιμόνι

Πανικός επικράτησε αργά το απόγευμα της Κυριακής λίγο πριν τις 8, σε κεντρικό δρόμο της Λαμίας, όταν αυτοκίνητο που έφερε ξένες πινακίδες και ήταν στο ρεύμα ανόδου, άρχισε να κινείται προς τα πίσω.

Ο οδηγός του, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έχασε τις αισθήσεις του και διερχόμενος πολίτης πρόλαβε να τον βοηθήσει να το σταματήσει.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και αστυνομία, που έφτασαν πολύ γρήγορα στο σημείο.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του αλλά αδυνατούσε να σταθεί στα πόδια του και έλαβε τις πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του ασθενοφόρου, που τον διακόμισε στη συνέχεια στο Νοσοκομείο.

Αστυνομικός της ΔΙΑΣ ανέλαβε να μετακινήσει το όχημα από το σημείο για τη διευκόλυνση και της κυκλοφορίας.

Πηγή: lamiareport.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ