«Πόλεμος» ανακοινώσεων για το θέμα της Uber στα Δωδεκάνησα

14
10853

Καματερός Ηλίας:  Η ΝΔ άνοιξε τον δρόμο στην UBER για να υποκλέψει τη δουλειά των ταξιτζήδων

Το 2018 με τον Ν. 4530, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε φραγμό στην ασύδοτη και ανεξέλεγκτη δράση των εταιρειών διαμεσολάβησης και ιδιαίτερα τηςUber που υπέκλεπτε το έργο των TAXI.

Θέσπισε κανόνες, και δημιούργησε πλατφόρμα για μητρώο με αριθμό και στοιχεία οχημάτων και οδηγών.

Τότε η Uber ανέστειλε την λειτουργία της στην Ελλάδα. Όμως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πάγωσε τον νόμο κι έτσι από το 2020 άρχισε σιγά –  σιγά να απλώνεται σε διάφορα μέρη της χώρας μας ιδιαίτερα σε νησιά όπου υπάρχει μεγάλη τουριστική κίνηση και φυσικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Και ξεδιάντροπα δήλωσε ο μέχρι το έγκλημα των Τεμπών Υπουργός κ. Καραμανλής, ότι δεν νοείται να βάζουμε περιορισμούς σε αυτές τις εταιρείες.

Ήρθε λοιπό η Uber και στη Ρόδο. Να την περιμένουμε και στην Κω, κι όπου υπάρχει….ψωμί.

Έτσι, για να μην αφήσουν  τίποτα στους ντόπιους επιχειρηματίες (όλων των επιχειρήσεων) που περιμένουν να δουλέψουν το καλοκαίρι για να ζήσουν όλο το χρόνο.

Κι όλα αυτά στο όνομα της ….ανάπτυξης. Της ανάπτυξης τους που δημιουργεί πλούτο στις μεγάλες εταιρείες  (ντόπιες και ξένες) και που τον αφαιρεί από αυτούς που τον δημιουργούν. Τους πολλούς.

Κάντε υπομονή, συμπαθείς ταξιτζήδες και λοιποί μικρομεσαίοι.

Στις 21 Μαΐου θα εφαρμόσουμε τον νόμο που μαζί επεξεργαστήκαμε και ψηφίσαμε.

Όσο για τις ανάγκες που δημιουργούνται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πάλι μαζί, και όχι ερήμην σας και με άλλους φορείς θα βρούμε λύσεις. Ήδη συζητάμε αρκετές προτάσεις.

 

Ηλίας Καματερός

Αρχιτέκτονας

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δωδ/σου

 

Γιάννης Παππάς για τα Uber: Οι έκνομες ενέργειες και ο αθέμιτος ανταγωνισμός δεν θα γίνουν ανεκτά.

Όλοι μας πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι άλλο ζήτημα το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων και άλλο ο αθέμιτος ανταγωνισμός που γίνεται μέσω της καταστρατήγησης του νόμου και οδηγεί στην καταστροφή ενός επαγγελματικού κλάδου, όπως είναι αυτός των ΤΑΞΙ. Η νομοθεσία που ισχύει στη χώρα μας μπορεί να επιτρέπει σε μεταφορικούς φορείς εκμίσθωση στο πελατειακό κοινό ΕΙΧ αυτοκίνητα με οδηγό, ωστόσο, μόνον υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, οι κυριότερες των οποίων είναι να έχει προηγηθεί προκράτηση, να έχει η μίσθωση ελάχιστη διάρκεια τουλάχιστον 30 λεπτών για τους μήνες Απρίλιο έως Οκτώβριο και να ανέρχεται το ελάχιστο μίσθωμα σε 36,00 Ευρώ. Οτιδήποτε άλλο απαγορεύεται και ανταγωνίζεται αθέμιτα τα ΕΔΧ αυτοκίνητα ΤΑΞΙ.

Δεν επιτρέπεται επομένως νομικά να δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας επιχειρήσεις που μισθώνουν ΕΙΧ αυτοκίνητα και στη συνέχεια τα χρησιμοποιούν ως ΤΑΞΙ, προσφέροντας μεταφορικές υπηρεσίες δίχως προκράτηση, δίχως να τηρούν το τριαντάλεπτο και δίχως να εισπράττουν το ελάχιστο μίσθωμα των 36,00 Ευρώ και δίχως οι οδηγοί να πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Κυρίως όμως είναι οικονομικά, πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο να ανεχθούμε τη δραστηριοποίηση επιχειρήσεων, οι οποίες προσπαθούν, δραστηριοποιούμενες μόνον εποχικά, κατά τους πλούσιους σε οικονομική δραστηριότητα καλοκαιρινούς μήνες, να αποσπάσουν μερίδιο της αγοράς των οδικών μεταφορών προσώπων, στερώντας έσοδα από έναν επαγγελματικό κλάδο, ο οποίος δραστηριοποιείται και προσφέρει μόνιμα στον τομέα των μεταφορών, έχοντας μάλιστα επενδύσει πολλαπλάσια κεφάλαια για να αποκτήσει το δικαίωμα αυτό, όπως είναι ο κλάδος των ΕΔΧ αυτοκινήτων ΤΑΞΙ.

Από την πρώτη στιγμή στάθηκα στο πλευρό των επαγγελματιών του κλάδου των ΤΑΞΙ, προωθώντας τα δίκαια αιτήματά τους στο Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών. Με συντονισμένες ενέργειες ήδη καταφέραμε πολλά και συνεχίζουμε την μαζική προσπάθειά μας.

Ήδη έχω ζητήσει μετ’ επιτάσεως από τις αρμόδιες αρχές, την εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε να αποφεύγονται πρακτικές παραβίασης του νόμου και αθέμιτου ανταγωνισμού.

Καλούνται επομένως όλοι οι συναρμόδιοι φορείς να πατάξουν οποιαδήποτε παραβίαση του νόμου που ρυθμίζει τη μεταφορά προσώπων μέσω ΕΙΧ αυτοκινήτων με οδηγό, επιβάλλοντας όλες τις νόμιμες κυρώσεις στους παραβάτες και, κυρίως, να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.

 

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει στηρίξει με πράξεις τα δίκαια αιτήματα του κλάδου των ταξί στην Ελλάδα»

Ωραία τα «λόγια του αέρα» των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ στις νέες δίκαιες διαμαρτυρίες των οδηγών ταξί στη Ρόδο, μη τυχόν και χάσουν ψήφους.
Παράδειγμα, η σημερινή ανακοίνωση του Γιάννη Παππά, ο οποίος δηλώνει την …συμπαράστασή του (!!!) στον κλάδο, τραγελαφικά σημειώνοντας ότι: «Ήδη έχω ζητήσει μετ’ επιτάσεως από τις αρμόδιες αρχές, την εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε να αποφεύγονται πρακτικές παραβίασης του νόμου και αθέμιτου ανταγωνισμού».

Ας μας απαντήσουν, όμως, οι  τοπικοί υποψήφιοι της ΝΔ, ποιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές εφάρμοσε η Κυβέρνησή τους, ώστε σήμερα ο νόμος για την μεταφορά προσώπων μέσω ΕΙΧ αυτοκινήτων με οδηγό, να έχει γίνει ΛΑΣΤΙΧΟ και να ευνοεί τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ας μας απαντήσουν για τις αλλαγές που έκαναν στους Νόμους προκαλώντας απορρύθμιση του επαγγέλματος, προς όφελος πολύ λίγων συγκεκριμένων εταιρειών που υποστηρίζουν με πάθος.

Μια χαρά τα παχιά λόγια, στην πράξη όμως η ΝΔ συνεχίζει να υπονομεύει το ρόλο και τα δικαιώματα των οδηγών ταξί και των επιβατών έναντι των πανίσχυρων τεχνολογικών κολοσσών που προωθούν την ουμπεροποίηση.

Την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν προτιμήσαμε να εξυπηρετήσουμε συγκεκριμένα συμφέροντα, παρά τις μεγάλες πιέσεις, σε βάρος του ελληνικού λαού, και βάλαμε τέλος βάλουν στις απαράδεκτες αυτές πρακτικές.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ήταν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έφεραν, με Ερωτήσεις τους στην Κομισιόν, το ζήτημα των αποκαλύψεων των πρακτικών lobbying της UBER στην ΕΕ. Ήταν οι δικοί μας ευρωβουλευτές που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και τους εκπροσώπους συνδικάτων ταξί Γαλλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Βελγίου και Ελβετίας.

Μέχρι σήμερα, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλάι των σωματείων οδηγών ταξί και να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους. Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιας Δωδεκανήσου εκφράζει την διαμαρτυρία της για τις αθέμιτες πρακτικές σε βάρος των ταξί της περιοχής μας. Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των επαγγελματιών οδηγών ταξί, την υγιή ανάπτυξη του κλάδου και την προστασία των υπηρεσιών που παρέχουν στο επιβατικό έργο.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …..ΑΧ ΗΛΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΧΑΣΕΣ ΠΙΑ ΤΑ ΜΥΑΛΙΑ ΣΟΥ!
    ΞΥΠΝΑ!!
    ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ !

    • Και η παρέα τού Λιάκου.
      Αν απαγόρευε η ΝΔ την Uber θα ξεσκιζοντουσαν οι συριζαιοι γιατί να μην είναι ελεύθερο το επάγγελμα. Μικροπολιτικοι μαφιόζοι μπρος στα ψηφαλακια θα στήνανε και… στα τέσσερα

  2. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΛΑΔΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΩΠΟΛΕΙΟ.
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΦΑΓΑΝΕ.

  3. Να και σε κάτι που θα συμφωνήσω με την ΝΔ. Δεν γίνεται να υπάρχουν κλίκες. Γιατί να είναι ορισμένος ο αριθμός των ταξί και όχι των εστιατορίων, ξενοδοχείων, λεωφορείων κλπ κλπ.

  4. Έκανε δήλωση και ο Γιάννης παιδιά λες και μετακινείται με ταξί. Εκείνος πάει μόνο με ελικόπτερο!!!!!

  5. Χανουμε το δασος και βλεπουμε το δεντρο. Αυτη τη στιγμη η Κως ξεπερναει το1,5 εκατομμυριο τουριστες το καλοκαιρι (χωρια οι ντοπιοι, φανταροι κτλ) και εξυπηρετειτε απο 70 ταξι (!). Με ανυπαρκτο το ΚΤΕΛ, ειμαι περιεργος να δω τι θα γινεται στο αεροδρομιο με τις καθυστερησεις…

  6. Γεια σου Ηλία αρχιστράτηγε!!! Τι φταίει η uber? Σε όλο το κόσμο που λειτουργούν όλες αυτες οι εταιρείες με τις πλατφόρμες τους γιατί δεν υπήρξε παρόμοιο πρόβλημα? Απλά γιατι εκει ποτέ δεν ηταν το επάγγελμα του ταξί συντεχνιακό, οικογενειακο και πανακριβο!!! Αντι να κοιτας Ηλία μου τους ψηφους των ταξιτζήδων κοιτα να μπεί κανα λεοφωρειο στο Αεροδρομιο και ασε τις υπολοιπες βλακείες!!!!

  7. Όλοι συσωμοι με τον Παπά οι ταξιτζηδες! Οι υπόλοιποι της ΝΔ αλαλοι,κρύβονται!
    Στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού λέει επιτρέπεται, αλλά να υπάρχει έλεγχος.Εδω είναι το μυστικό.Θα πρέπει οι ταξιτζήδες να κάνουν και τους ντετέκτιβ μέρα νυχτα.
    Τη λύση, ή τις προτάσεις θα πρέπει να τις κάνετε εσείς, οι επαγγελματίες. Σοβαρά όμως όχι φτιασυδωματα και βλέπουμε.

  8. Να δώσουν κι άλλες άδειες να φάει κανένας φτωχός ψωμάκι αυτό πρέπει να γίνει εγώ έχω εδώ και πολλά χρόνια όχι να υπάρχει αισχροκέρδεια με τις άδειες που έχουνε πάρει από κράτους ντροπή στους ταξιτζήδες κάνουμε τα πάντα για να μην δοθούν άδειες Αυτές είναι οι ενώ πρέπει να δοθούν εδώ και πολλά χρόνια

  9. Ακαμάτες και παπατζήδες!!!! Μόνο λόγια, ιδέες και πράξεις χωρίς αντικρυσμα, ψηφοθηρία και άκρατος λαικισμός!!! ΕΙΣΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!! Ειστε εσεις που θέλετε τους παράνομους μετανάστες στη χώρα, ειστε εσεις που δεν θέλετε το ΧριστιανισμΌ και τη θρησκεια στην Ελλάδα, ειστε εσεις που απεμπολειτε τα κυριαρχικα δικαιώματα και σύνορα της Ελλάδας, ειστε εσεις που δένετε τα χέρια του στρατευματος, ειστε εσεις που αποκοπτετε την Ελλάδα απο την ιστορία της!!! ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΠΑΛΙΟΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ