Οι συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι με δυνατή προσωπικότητα και εμπνέουν τον σεβασμό

0
356

Ήταν Μάιος του 1965, όταν ο Bob Dylan, σε μια συνέντευξή του είπε μια ατάκα που μέσα στα χρόνια απέκτησε αποφθεγματικό χαρακτήρα: «Αll I can do is be me, whoever that is» (με άλλα λόγια, «δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω από το να είμαι ο εαυτός μου, όποιος κι αν είναι «αυτός»).

Υπάρχουν εκείνοι που με γνώση, ρίσκο, απογοητεύσεις, αποτυχίες που «βαπτίστηκαν» ευκαιρίες και μαθήματα, μικρές ή μεγάλες κατακτήσεις κατάφεραν να χτίσουν μια προσωπικότητα αυθεντική, διαφορετική, ισχυρή.

Οι άνθρωποι με δυνατή προσωπικότητα ξέρουν ότι η χαρά δεν χαρίζεται αλλά διεκδικείται, το δράμα δεν οδηγεί πουθενά, η απογοήτευση είναι χάσιμο χρόνου από την στιγμή που υπάρχει η δράση, με την τόλμη δεν έχασε ποτέ κανείς, και κάποιος μπορεί να εμπνεύσει τον σεβασμό μόνο αν ο ίδιος σέβεται τον εαυτό του.

Οι άνθρωποι που αφοπλίζουν με τον δυναμισμό τους έχουν κάτι κοινό: επέλεξαν να είναι διαφορετικοί και κέρδισαν το «στοίχημα».

Ποιες είναι οι συνήθειες των ανθρώπων με δυνατή προσωπικότητα που εμπνέουν την εκτίμηση και τον σεβασμό των γύρω τους;

1) Δεν ακολουθούν τις τάσεις της μόδας κατά πόδας, ούτε επηρεάζονται από την (στιλιστική) γνώμη των άλλων: Τα άτομα με ισχυρή προσωπικότητα έχουν ξεχωριστό στιλ και οι εμφανίσεις τους έχουν μοναδικό χαρακτήρα. Φορούν αυτό που τους κολακεύει, τους φτιάχνει την διάθεση. Δεν αντιγράφουν, δεν έχουν καμία διάθεση και ανάγκη να ανταγωνιστούν τους άλλους.

 

Pexels/  rawpixel.com
Pexels/ rawpixel.com

2) Είναι ευγενείς με όλους και αποφεύγουν τις συγκρούσεις: Οι άνθρωποι που νιώθουν σιγουριά για τον εαυτό τους είναι γενναιόδωροι με όλους. Κάνουν κοπλιμέντα, αναγνωρίζουν και εκτιμούν την ομορφιά σε ό,τι βλέπουν γύρω τους, είναι διπλωμάτες, προσέχουν να μην υποτιμήσουν, θίξουν, προσβάλλουν κάποιον με την συμπεριφορά τους. Σέβονται.

3) «Dear drama, I’m breaking up with you»: Οι άνθρωποι με ισχυρή προσωπικότητα αντιπαθούν το «δράμα». Δεν σπαταλούν χρόνο στο να παραπονιούνται, να γκρινιάζουν δημιουργώντας αρνητική ατμόσφαιρα -στο φιλικό, οικογενειακό, εργασιακό περιβάλλον τους-, δεν επιρρίπτουν ευθύνες σε κανέναν για οτιδήποτε κακό μπορεί να τους έχει συμβεί.
Οι άνθρωποι που πάνε μπροστά σ’ αυτόν τον κόσμο, είναι αυτοί που σηκώνονται, αναζητούν τις συνθήκες που θέλουν, κι αν δεν τις βρουν, τις διαμορφώνουν μόνοι τους. Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω
Pexels/Fox
Pexels/Fox

4) Ενημερώνονται, διαβάζουν, τους αρέσει τους κουβεντιάζουν: Ακόμα κι αν είναι στρεσαρισμένοι, κουρασμένοι, πιεσμένοι από υποχρεώσεις, οι άνθρωποι που απολαμβάνουν αυτό που είναι κάνουν και απολαυστικές συζητήσεις.

5) Έχουν ξεχωριστό γούστο: Απολαμβάνουν τις μικρές πολυτέλειες της ζωής και καθετί που φοράνε, δοκιμάζουν, διαβάζουν, δωρίζουν έχει «προσωπικότητα».

6) Κάνουν πράγματα μόνοι τους: Πίνουν καφέ διαβάζοντας, γευματίζουν παρατηρώντας την θέα, ταξιδεύουν με μοναδική παρέα, την καλύτερη: τον εαυτό τους. Είναι ανεξάρτητοι, φροντίζουν να διατηρούν το μυαλό τους καθαρό απολαμβάνοντας την στιγμή.

7) Δεν φοβούνται την ευθύνη, είναι προσγειωμένοι και τυπικοί στις υποχρεώσεις τους: Οργανώνουν την καθημερινότητά τους και δεν αφήνουν τίποτα για την τελευταία στιγμή, δεν φοβούνται να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

8) Δεν «διαφημίζουν» τις επιτυχίες τους και γενικά, δεν μιλούν πολύ για τον εαυτό τους: Δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν κάτι. Less is more, χρυσός κανόνας σε όλα. Δεν περιμένουν επιβεβαίωση και δεν τους ενδιαφέρει τόσο πολύ αν αυτό που κάνουν αρέσει ή όχι στους άλλους.

Διαβάστε επίσης: Ο τρόπος που γράφουμε το Χ δείχνει πολλά για την προσωπικότητά μας -Οι 8 διαφορετικοί τρόποι και τι σημαίνουν

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ