Αυτοκίνητο: Βλάβη στα τακάκια φρένων και πως διορθώνεται

0
782

Βλάβη στα τακάκια φρένων και πως διορθώνεται:

 

Το φρενάρισμα σε χαμηλούς ρυθμούς δεν επηρεάζει τα μαξιλάρια των φρένων σας όσο η επιβράδυνση σε υψηλότερους ρυθμούς.Για το λόγο αυτό, η συμφόρηση των αυτοκινητοδρόμων είναι οι κύριοι ένοχοι που προκαλούν φθορά στο μαξιλάρι των φρένων. Τα μπροστινά μαξιλάρια φρένων φθείρονται επιπλέον γρηγορότερα από τα πίσω μαξιλάρια. Με την πάροδο του χρόνου η θερμότητα και η τριβή συμβάλλουν επίσης στη φθορά των μαξιλαριών φρένων. Είτε η ανάπτυξη μαξιλαριών μπορεί σοβαρά να βλάψει τις στροφές εάν το υλικό των επαφών διαβρώνεται.Οι πλάκες υποστήριξης των συνδεδεμένων μαξιλαριών πρέπει να επικοινωνούν με το στροφείο κάπως ομοιόμορφα δεδομένου ότι το υλικό υπόκειται σε φθορά.Τα βιδωμένα μαξιλάρια αρχίζουν τις αυλακώσεις στο στροφέα όταν φθείρονται οι επιφάνειες επαφών στα μπουλόνια.

 

Διάγνωση προβλήματος στα τακάκια φρένων:

 

 

  • Τρίψιμο, λείανση, θόρυβος. Σε περίπτωση που πατήσετε το πεντάλ του φρένου και ακούσετε screeching ήχους, γίνεται αντιληπτό ότι τα  μαξιλάρια φρένων σας είναι σε κακή κατάσταση.

 

  • Μέτρια ανταπόκριση.
  • Ένδειξη φθοράς.
  • Το πεντάλ το αισθάνεστε σπογγώδες.
  • Μυρωδιά καψίματος κατά την οδήγηση.
  • Στροφή προς μια πλευρά κατά το φρενάρισμα.
  • Δονήσεις.

Πώς θα ξέρω ότι τα μαξιλάρια μου πρέπει να αλλαχτούν:

 

5 Σημάδια όταν πρέπει να αλλάξετε τα μαξιλάρια φρένων σας

Εάν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε από αυτά, θα πρέπει να επισκεφθείτε το συνεργείο επισκευής σας το συντομότερο δυνατό

1.Ασυνήθιστος ήχος κατά την πέδηση:

 

Εάν μπορείτε να ακούσετε το φρένο του αυτοκινήτου σας, οι πιθανότητες είναι τα μαξιλάρια φρένων σας να χρειάζονται την προσοχή σας. Εξετάστε οποιοδήποτε ασυνήθιστο θόρυβο από το σύστημα φρεναρίσματος σας, είναι προειδοποιητικό σήμα ότι τα μαξιλάρια πρέπει να ελεγχθούν.

2.Τα τακάκια φρένων φαίνονται λεπτά:

 

μπορείτε να δείτε τα τακάκια φρένων σας με την εξέταση μέσω του διαστήματος μεταξύ των ακτίνων ροδών σας. Ελέγξτε για το πάχος τους.Γενικά, τα μαξιλάρια φρένων δεν πρέπει να είναι λεπτότερα έπειτα 1/4 εκ.  Τα μαξιλάρια φρένων φέρουν μια αυλάκωση στο κέντρο που λειτουργεί ως δείκτης φθοράς. Σε περίπτωση που είναι φθαρμένα θα ακούσετε να βγαίνει ένας παράξενος θόρυβος.

 

3.Συσσώρευση σκόνης:

 

Ελέγξτε τον τροχό σας για την ποσότητα σκόνης που έχει συσσωρευτεί στα φρένα. Ένα υποπροϊόν των φρένων υπό κανονική λειτουργία, η σκόνη φρένων είναι ένα μείγμα μεταλλικών σωματιδίων που φθείρουν την επιφάνεια του μαξιλαριού.

Δεδομένου ότι τα μαξιλάρια φθείρονται, το ποσό σκόνης που εκπνέουν θα μειωθεί. Παρατηρώντας καθαρότερο το σημείο επαφής με τους τροχούς είναι συχνά μια ένδειξη ότι τακάκια φρένων χρειάζονται αντικατάσταση.

 

  1. Δονούμενο τιμόνι:

Ένα δονούμενο τιμόνι μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Θα μπορούσε να σημαίνει πειραγμένες ζάντες, ότι τα ελαστικά σας πρέπει να αντικατασταθούν, ή υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα πέδησης σας.Αν το τιμόνι δονείται μόνο όταν τακάκια φρένων πατιούνται, είναι πιθανό το τελευταίο. Ξεκινήστε με την επιθεώρηση των κακών φρένων.

 

5.Σπογγώδες πεντάλ φρένου:

 

Εάν το πεντάλ φρένων σας το αισθάνεστε σπογγώδες, αργό να ανταποκριθεί, ή εάν βρίσκετε τον εαυτό σας ότι πρέπει να πρέπει να πιέσει κάτι περισσότερο από το συνηθισμένο το πεντάλ, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της φθοράς των μαξιλαριών των φρένων.

 

Πώς μπορώ να αλλάξω τα τακάκια φρένων μου:

Η αλλαγή των κακών φρένων σας είναι μια εξαιρετικά απλή διαδικασία που σχεδόν ο καθένας μπορεί να κάνει με τα σωστά εργαλεία.Μόλις συνηθίσετε να το κάνετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μαξιλάρια φρένων σας σε μια ώρα ή λιγότερο. Επίσης, μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα με το χρόνο, κάνοντας τη δουλειά μόνοι σας.

Ακολουθούν τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε και να διορθώσετε τα τακάκια φρένων σας:

  1. Ανοίξτε την κουκούλα και βιδώστε το καπάκι του δοχείου.
  2. Σηκώστε το όχημα.
  3. Αφαιρέστε τον τροχό.
  4. Ξεβιδώστε τα στοιχεία στερέωσης της δαγκάνας φρένων.
  5. Αφαιρέστε τα μαξιλάρια από το δίσκο.
  6. Αφαιρέστε τη δαγκάνα φρένων.
  7. Αλλαγή τμημάτων κατά ζεύγος.
  8. Πιέστε το έμβολο δαγκάνας φρένων προς τα μέσα.
  9. Συλλέξτε τα πάντα και πάλι λειτουργώντας αντίστροφα.

10. Στραγγίστε το πλαίσιο πιέζοντας το πεντάλ του φρένου ξανά και ξανά.

 

Είναι ασφαλές να αλλάξετε τα τακάκια φρένων μόνοι σας:

 

Θα εκπλαγείτε ευχάριστα όταν διαπιστώσετε ότι μπορείτε να αλλάξετε τα μαξιλάρια φρένων  του οχήματός σας γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς συγκεκριμένες συσκευές. Κάνοντάς το χωρίς τη βοήθεια κανενός επιπλέον θα εξοικονομήσετε ένα σωρό χρήματα

 

 

Η κύρια αιτία βλάβης της πέδης:

Ο πιο ευρέως αναγνωρισμένος λόγος για την φθορά των φρένων είναι η απώλεια του υγρού φρένων.Το υγρό μεταφέρει τη δύναμη που ασκείτε πιέζοντας προς τα κάτω το πεντάλ του φρένου στους δίσκους φρένων που επιβραδύνουν και σταματούν τους τροχούς του αυτοκινήτου σας. Ένας κακός κύλινδρος φρένων μπορεί να αναγκάσει το σύστημα φρεναρίσματος σας να χάσει τη δύναμη του.Ένα μέρος που ονομάζεται ενισχυτής φρένων μπορεί επίσης να δυσλειτουργεί.

Είναι επίσης δυνατό το σύστημα φρένων να σταματήσει να λειτουργεί ξαφνικά.

 

Πηγές πληροφοριών:

https://soferina.com/2017/06/16/5-σημάδια-για-να-αλλάξετε-φρένα/

https://www.antallaktikaonline.gr/set-takakia-diskofrena

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ