Αυστραλία: Οι Έλληνες της διασποράς τραγουδούν τον εθνικό ύμνο έξω από την όπερα του Σίδνεϊ – Δείτε βίντεο

0
5082

Ο ελληνισμός γιορτάζει την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ολόκληρος ο ελληνισμός σε κάθε γωνιά του πλανήτη γιορτάζει την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στην Αυστραλία οι ομογενείς τραγουδούν τον εθνικό ύμνο στην Όπερα του Σίδνεϊ. Οι Έλληνες της διασποράς γιορτάζουν όπου και αν βρίσκονται την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Δείτε το βίντεο

orthodoxias sidnei 4

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στο Σύδνεϋ η Κυριακή της Ορθοδοξίας, κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο θρίαμβος της Ορθοδόξου πίστεως έναντι των εικονομάχων.

Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, πλαισιούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και από τον Οσιολογιώτατο Ιερομόναχο Αντίπα, Γέροντα του Ιβηριτικού Κελλίου της Αγίας Άννης, στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία κ. Σταύρος Βενιζέλος, η Εμπορική Ακόλουθος κ. Χρυσούλα Προκοπάκη, ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία κ. Αντώνιος Σαμμούτης και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος απευθύνθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα επαναλαμβάνοντας τη φράση «ἀστράπτει καὶ λάμπει, ἡ Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ», από το τροπάριο των Αίνων της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

«Όντως σήμερα η Εκκλησία μας πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη», επισήμανε, «μια νίκη η οποία εξασφάλιζε την ενότητα του λαού».

Με την ευκαιρία αυτή, αποσαφήνισε ότι η εντύπωση πως οι Οικουμενικές Σύνοδοι συγκαλούνταν αποκλειστικά για θεολογικά και δογματικά ζητήματα, είναι λανθασμένη.

«Στην εκκλησιαστική ιστορία κατεγράφησαν πάρα πολλές αιρέσεις», παρατήρησε, «αλλά Οικουμενική Σύνοδος συγκαλείτο μόνο όταν μία αίρεση διασπούσε την ενότητα του λαού».

«Γι’ αυτό επιμένω να μιλώ για την ενότητα», συνέχισε, «διότι η ενότητα όταν διασπάται είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στο σώμα του λαού. Αυτό ήταν κάτι το οποίο από πολύ νωρίς είχε διαπιστώσει η Εκκλησιά και έδειχνε μια μεγάλη ευαισθησία. Η αίρεση, λοιπόν, της εικονομαχίας ήταν μεγάλη πρόκληση για την Εκκλησία, διότι είχε μοιράσει τον λαό σε εικονομάχους και εικονολάτρες. Και αυτή η νίκη που εορτάζουμε σήμερα, είναι μια νίκη του λαού».

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε με εγκαρδιότητα τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδος κ. Λιβάνιο, σημειώνοντας ότι αποτελεί έναν ακόμα λόγο να χαίρεται η τοπική Εκκλησία και η Ομογένεια της Αυστραλίας.

Χαρακτηρίζοντας τιμητική την επίσκεψή του στην πέμπτη ήπειρο και δηλωτική της διαρκούς μέριμνας της μητέρας πατρίδας για τον Ελληνισμό στους Αντίποδες, ευχήθηκε στον κ. Λιβάνιο να έχει πλούσια την ευλογία του Θεού στη ζωή του και στα θεοφιλή του έργα, και τον παρακάλεσε να μεταφέρει τις αντίστοιχες ευχές στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στην ελληνική Κυβέρνηση.

Ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων εντός του Καθεδρικού Ναού και, προ της Απολύσεως, ανεγνώσθησαν περικοπές από το Συνοδικό της Ζ´ Οικουμενικής Συνόδου.

orthodoxias sidnei 1

orthodoxias sidnei 1

orthodoxias sidnei 1

orthodoxias sidnei 1

orthodoxias sidnei 1

orthodoxias sidnei 1

orthodoxias sidnei 1

orthodoxias sidnei 1

orthodoxias sidnei 1

orthodoxias sidnei 1

orthodoxias sidnei 1

orthodoxias sidnei 1

orthodoxias sidnei 1

orthodoxias sidnei 1

orthodoxias sidnei 1

orthodoxias sidnei 1

orthodoxias sidnei 1

orthodoxias sidnei 1

Ειδήσεις σήμερα:

Πολύ συγκινημένη η Κέιτ από τα μηνύματα υποστήριξης – Aγωνία για την μάχη της πριγκίπισσας της Ουαλίας με τον καρκίνο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ