Αν δεν προσέξουμε τα του οίκου μας…»Ο καλός ή ο κακός μας ο Καιρίδης…» θα φταίει μετά…;

25
10607

Αν δεν προσέξουμε τα του οίκου (νησιού) μας… «Ο καλός ή ο κακός μας ο Καιρίδης…» θα φταίει μετά…;

Το ότι τα νησιά (όχι μόνο η Κως που θυμήθηκε έστω και αμυδρά το καλοκαίρι του ’15) δέχονται πραγματική «απόβαση μεταναστών» και μάλιστα σε κρεσέντο μορφή τους τελευταίους μήνες δεν χρειάζεται να μας το επιβεβαιώσει ή να επιχειρήσει να το προσπεράσει διασκεδάζοντας απλώς τις εντυπώσεις, κανένας κ. Καιρίδης.

Το ζούμε και το βλέπουμε όλοι καθημερινά. Τώρα, το βιώνουν μάλιστα πολύ ξεκάθαρα και τα υπόλοιπα νησιά -ειδικά η Ρόδος- που λόγω έλλειψης προσωρινής δομής φιλοξενίας έγινε κυριολεκτικά, με την κατάληψη των πάρκων και το στήσιμο σκηνών στους κεντρικούς δρόμους, όπως η Κως το 15.

Φυσικά και πρέπει να το δουν οι τοπικές αρχές του νησιού αν χρειάζεται και πρέπει να γίνει ή όχι, (τραγική ειρωνεία, λίγους μήνες πριν ξεκίνησαν τη λειτουργία τους -όπως είχε ανακοινωθεί με καμάρι- πολύ αξιόλογες δομές φιλοξενίας αστέγων στο νησί).

Το θέμα είναι όμως έπειτα από όλα όσα ζούμε ξανά και σε συνδυασμό με το τι έλεγαν η σημερινή κυβέρνηση και οι βουλευτές τότε (στο πρώτο μεταναστευτικό) ως αντιπολίτευση περί «μη φύλαξης συνόρων», «πολιτικής αποτροπής» (και άλλα βαρύγδουπα και ωραία) για τον κεντρικό μηχανισμό και την συνολική πολιτική αντιμετώπισης του φαινομένου και την ξεκάθαρη «εργαλειοποίησή» του από Ερντογάν και τα ευρύτερα γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή.

Δυστυχώς, τα πράγματα είναι πολυσύνθετα και δεν έχουν να κάνουν ούτε με «αντικειμενικό πρόβλημα» μόνο, ούτε με απλό και άδολο «αλτρουισμό», αλλά ξεκάθαρα με αλληλοσυγκρουόμενα και αλληλοσυμπληρούμενα συμφέροντα (άλλοι θέλουν φτηνά εργατικά χέρια, άλλοι όπως η Χαμάς ή ο ISIS που στέλνουν στελέχη τους στην Ευρώπη για τρομοκρατικές ενέργειες -όπως έχει ανακοινώσει- και πάει λέγοντας, δεν αναφερόμαστε στις ΜΚΟ του Σόρος και τον ύποπτο ρόλο τους αμέσως μετά το πρώτο μεταναστευτικό που επιβεβαιώνονται πλέον με ντοκουμέντα και δικαστική βούλα).

Κάπου στη μέση όλων των παραπάνω, βρίσκονται λοιπόν η Ελλάδα και τα νησιά μας (πέρασμα).

Από την απάντηση που έδωσε στην ερώτηση του Γ. Νικητιάδη στη βουλή επί της ουσίας του προβλήματος στα νησιά μας,  φάνηκε δυστυχώς ότι ο κύριος Καιρίδης τουλάχιστον… «είναι αλλού» (το χει η θέση φαίνεται δεν εξηγείται αλλιώς… Πήγε προ ημερών με φιέστες στην Τουρκία να λύσει λέει το μεταναστευτικό. Θεωρεί την Τουρκία «Key country» και περιμένει συνεργασία για έλεγχο των ροών στο άμεσο μέλλον…με τον Ερντογάν να παραδέχεται επίσημα ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση… Σαν το ανέκδοτο με τον σκορπιό και τον βάτραχο που προσφέρθηκε να τον περάσει απέναντι).

Ακόμα και η εβδομαδιαία επισκόπηση των αριθμητικών στοιχείων των ροών σε όλο το Αιγαίο όπως την αποτύπωνε ανά εβδομάδα μέχρι τις 28/09/2023 η ύπατη αρμοστεία (για κάποιο λόγο… σταμάτησε να δίνεται στη δημοσιότητα καθώς ειδικά τον Οκτώβριο «τινάχτηκε η μπάγκα των αριθμών στον αέρα») δείχνει αυτή την εκτόξευση μιλάμε για υπερ-δεκαπλασιαμό σε σχέση με πέρσι και τα προηγούμενα χρόνια.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση «σηκώνουν τα χέρια ψηλά» και οι τοπικές αρχές.

Πλην όμως σύμφωνα με το τελευταίο ρεπορτάζ:

«Πίεση συνεχίζουν να υφίστανται, κυρίως, οι ΚΕΔ Σάμου και Κω από όπου γίνονται συνεχείς μεταφορές καταγεγραμμένων αιτούντων άσυλο προς την ενδοχώρα, καθώς έχουν ενισχυθεί με πρόσθετο προσωπικό από την κεντρική υπηρεσία, την ΕΛΑΣ, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου (EUAA) και τον FRONTEX. Τις τελευταίες 48 ώρες ολοκληρώνεται και η μεταγωγή, συνοδεία αστυνομικών, των 400 περίπου παράτυπων μεταναστών που συγκεντρώθηκαν στη Ρόδο όλο το προηγούμενο διάστημα».

Η καθεμία όμως δημοτική ή τοπική αρχή είναι υποχρεωμένη να διαφυλάξει τα του οίκου της. Ούτε ο ένας να μεταφέρει το πρόβλημα στην αυλή του άλλου είναι λύση, ούτε ο εφησυχασμός και η επανάπαυση «ας το λύσουν οι από πάνω που είναι πιο αρμόδιοι».

Σε κάθε περίπτωση η αποσυμφόρηση των δομών, η ενίσχυση των νησιών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με δυνάμεις ασφαλείας όσο το πρόβλημα συνεχίζει να βρίσκεται σε έξαρση και η διαρκής εγρήγορση με αξιοποίηση πρωτίστως των εθελοντικών δυνάμεων πολιτικής προστασίας κλπ.

Αν θέλουμε όχι μόνο να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως με την παρεμπόδιση του πλοίου στο λιμάνι της Ρόδο, αλλά ούτε και πολύ χειρότερα (έκτροπα κλπ) που έχουν ζήσει άλλες περιοχές.

Πριν να είναι πολύ αργά…

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διάβασα όλο το κείμενο .Περίμενα να δω μια νέα ιδέα,μια πρόταση.Τίποτα αλήθεια περιγραφή και στο τέλος φταίει ο υπουργός.Ο εκάστοτε υπουργός.Να πω ότι φταίει η Ελλάδα γενικά.Η Ελλάδα που δεν κάνει τι;Τι ακριβώς;Ποια είναι η πρόταση σας;Η σκέψη σας,κάτι.Ναι ξέρω οι φασιστες ναζί,χρυσαυγητες και υπόλοιπα ,Ελληνική λύση,Σπαρτιάτες,Νίκες κλπ,προτείνουν άλλοι καθαρά άλλοι λιγότερο καθαρά,να στηθούμε στις παραλίες και να πυροβολούμε όποιον έρχεται.Οι υπόλοιποι;Άσχετο ,καταλάβατε τι είναι η ΧΑ;Καθαροί ναζί.Φέρανε και συντρόφους Γερμανούς και Ιταλούς στην Αθήνα να κάψουν κόσμο.Ναι είστε δολοφόνοι φασιστες όλοι όσοι τους υποστηρίζετε,δεν υπάρχει δεν ξέρω εθνικιστές και παραμύθια.Ανθέλληνες είναι.

    • Δεν ξέρω ποια είναι η μεγαλύτερη ξεφτίλα: να μπουκάρεις ανενόχλητος και να διαδηλώνεις στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ή να ματαιώνεις την αλλαγή φρουράς στο ιερότερο μνημείο της χώρας; Παραδώστε τα κλειδιά στο ΚΚΕ Είστε ανίκανοι να τηρήσετε την τάξη

    • πές μας καί τή δική σου πρόταση μιράντα.όλο ζητάς από τούς άλλους αλλά φαίνετε ότι είσαι ικανοποιημένη από τίς προτάσεις τής κυβέρνησης καί μόνον

      • Ανώνυμε που δεν τολμάς να βάλεις ένα ψευδώνυμο ,τι δεν καταλαβαίνεις ακριβώς;Ναι θεωρώ την πρόταση της κυβέρνησης καλύτερη.Μπορεί να μην συμφωνώ 100%,ουτε να είναι τέλεια,αλλά ποια είναι η άλλη πρόταση ;Έχουμε αυτό από την μια,από την άλλη τι έχουμε;Τόσο απλά.

      • Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;Από την μια έχουμε την πρόταση της κυβέρνησης που χωρίς να την θεωρώ τέλεια και να συμφωνώ 100% είμαι με αυτήν μέχρι να βρεθεί καλύτερη.Από την άλλη τι έχουμε;Αυτό ψάχνω.Το μόνο που ακούω τόσα χρόνια είναι κατηγορίες βρισιές και τίποτα σαν πρόταση.Ποιο απλά δεν μπορώ να στο πω.

  2. ήσουν με αυτούς που λες και κυνηγούσατε τους κακομοίρηδες όταν κάνατε ‘ανακατάληψη πάρκων’ στο λιμάνι που τους είχατε να αφοδεύουν στη θάλασσα. Εσύ κυράτσο τους κυνηγούσες . Εσύ οι βουλευτές και οι όμοιοι σου χαιδεύατε τα αυτιά και τις πλάτες των κασιδιαρέων. Εσύ κυράτσο χειροκροτούσες έφερες τον Κασιδιάρη στο δημαρχείο Κω και στην Κοινότητα του δημοκρατικού Ασφενδιού και τον χειροκροτούσες ως ΧΑΝΟΣ. Εσύ κυράτσο ανέβαζες ποστ για τους ‘λάθρο’ στα σχολεία. Και τώρα που βγήκε το κόμμα σου αρσενικοθήλυκε θέλεις πρόταση για λύση? Εσείς βρε ΧΑΝΟ δεν λέγατε για αποτροπή και επαρκή φύλαξη συνόρων? Εσείς δεν πανηγυρίζατε στο δημαρχείο Κω όταν σας έταξε το νέο Νοσοκομείο φάντασμα ότι ΕΛΥΣΕ Το μετανστευτικό. https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/626649/mitsotakis-lysame-to-thema-to-provlima-tou-prosfygikoy-neo-nosokomeio-stin-ko ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΦΤΥΣΙΜΟ. ΦΑΣΙΣΤΡΩ

  3. Αν η κυβέρνηση θέλει, δεν περνάει κανένας λάθρο. Απόδειξη τα αντανακλαστικά τους στην απέλαση των Ιταλών.
    Μας κορόιδεψαν. όσο αφορά το λαθρομεταναστευτικο η ΝΔ μας εξαπατησε
    ο Καιριδης δεν είναι απλά χειρότερος από τον προηγουμενο, είναι εξαιρετικα επικινδυνος από ότι βλέπουμε στη συμφωνία που έκανε με τους Τουρκους

  4. 86 ευρώ την ημέρα κοστίζει κάθε λαθροεισβολέας στην Ελλάδα, όπως ομολόγησε η Δόμνα. Δηλαδή 31.390 ευρώ το χρόνο! Πλήρωνε Ελληνάκο τεκμαρτούς φόρους και χαράτσια για να ζει ο Χασάν το όνειρό του στο Γκρίχενλαντ!

  5. αληθεύει ότι γκριζαρίστηκε ή νήσος Λαδοξέρα ΄ή Ζουράφα δ’ιπλα στ’ην Σαμοθράκη; ;;;;;;;;;

  6. Μ@λ@κες…!!!!
    ..η miranta σημαιοφορος… Των νεοδημοκρατων…ακομα δεν βγηκε απο το αυγο… Ακομα το ταιζουν οι γονεις του,,.ακομα παιζει playstation…και συν τοις αλλης…η αποχαυνωση απο τις ειδησεις και τα ΜΜ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ.. (που προσφατα πηραν αλλη επιδοτηση 7 εκατομυρια.για να γλυφουν την κυβερνηση..) . . Μετα απο ολα αυτα . Δικαιολογειται τετοια ηλιθιοτητα!!!!. Εεε μιραντα.. Η αλλεργια απο την παρελαση, την ελληνικη σημαια,,και την εθνικη γιορτη..σου περασε η… Εχεις παθει αναφυλαξια…????.

    • Τι ακριβώς θεώρησε εσυ;Τι σχέση έχεις με τους Ελληνες;Ναι είμαι εναντίων από τους ανθέλληνες φασιστες σαν εσένα που κρατούν την σημαία μας και τα σύμβολα της Ελλάδας και τα ξεφτιλίζουν στα χέρια τους.Άντε πες καμία καλή κουβέντα για τον Ερντογκαν και τον δημοκράτη Πούτιν,άσε εμάς να είμαστε με το πολιτισμένο κόσμο να κάνουμε την Ελλάδα μας δυνατή .Όπως Έδεσσα δεν χρειάζεται να βρίσεις κάποιον.Οι Ελληνες ποτέ δεν έβριζαν μιλούσαν με επιχηρηματα.Απλά όσο πιο άδειος είναι ένας τενεκές τόσο περισσότερο θόρυβο κάνει.Εκεί ποντάρουν οι φασιστες.Σκέψου το αν μπορείς.

  7. Τον πλευρη… Το λαος,, τον βελοπουλο,, το κκε,, την ενωση κεντρωων,.. Και καθεενα…. Και ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ…..
    ΠΕΣΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ…

    ΠΕΣΜΑΣ ΠΟΙΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ..

    ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ 400 ΧΙΛΙΑΔ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… Ο ΚΟΥΛΗΣ

    ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ… ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ…

    . και μετα βρισε ΝΙΚΗ, ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ, ΛΑΟΣ.. ΚΚΕ…
    ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΕ…
    ΚΑΙΡΙΔΗΣ….και ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ… ..

    • Που διαφωνείς φίλε μου.Αυτά έβλεπε ο κόσμος,τα τρομερά σου επιχειρήματα και έβαλε στη Βουλή τους Σπαρτιάτες,Νίκη,Βελόπουλος και σώθηκε.Φαγώθηκες να μπουν στη Βουλή.Μπήκαν,σώθηκες;Αν όχι περίμενε λίγο να δουν πως θα μοιράσουν τα λεφτά και θα σε σώσουν μετά.

  8. ΠΡΟΣ μιραντα.. Η λυση στο δημογραφικο, στην πεινα, στην φτωχεια. πιστευεθς ειναι οι ΛΑΘΡΟ?

    Αυτο που λες να στηθουμε στην παραλια και να πυροβολουμε ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ…..που το ακουσες.. Ανεφερεωμια πηγη… Ολο φαντασιωσεις…ψεματα,, ελλειψη επιχειρηματων… Για να δικαιολογησεις την ανθελληνικη. αποτυχημενη πολιτικη του τουρκοφιλου κουλη…!η χρυση αυγη,, δεν υπαρχει..εδω και 5 χρονια.. . Εσυ ακομα εκει κολλημενη…. Οι μονοι που φερανε συντρόφους Γερμανούς στην Αθήνα για ταχεργα των δις ανεμογενητριων… Ειναι η ΝΔ… η μονη που μιλαει με γερμανους , η ΝΔ… ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ. ΤΟΝ κόσμο… ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ είστε φασιστες όλοι όσοι τους υποστηρίζετε.. ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΛΡΦΤΕΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΚΑΨΑΝ.. 500 ΣΠΙΤΙΑ, ΞΕΡΙΣΩΖΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΤΣ ΜΕ ΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 3000 ΕΥΡΩ… και την ιδια στιγμη βγαζουν 100 αδειες για δεντροφυτεση.. Αιολικων… ,ΑνθέλληνεςΚΛΕΦΤΕΣ,, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ,,, ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ… είναι.

    • Δεν πείθεις με τις βλακείες ανακατεμένες.Δεν κρύβεις τι είσαι φασιστακο.Ποιος σου είπε και ψήφισες Σπαρτιάτες δεν μας είπες για να μας σώσεις;Μια εβδομάδα πρην και σήμερα φαντάζομαι δεν τους ξέρεις,πως τους ψήφισες;ΧΑ δηλαδή φασισμός υπάρχει στη χώρα όπως υπήρχε πάντα.Είναι οι απόγονοι των φιλοναζοι από την μια και οι φίλο σταλινικοί από την άλλη.Η Ελλάδα θέλετε δεν θέλετε πάει μπροστά .

  9. .. Το πλεον ανθελληνικο.. Πατριδοκαπηλο.. Κομμα.. τελεια και παυλα.

  10. https://youtu.be/tG8KrvgzuiI?si=Wfknnccl0hPJ6mSq
    Συριζα.. Η λυση στο δημογραφικο…

    https://youtu.be/8KnT8SV029g?si=0cf4CqvAj1t9YpLD
    Μητσοτακης… Η λυση στο δημογραφικο η οργανωμενη μεταναστευση.
    Διαφορα ΚΑΜΙΑ..

    Το ΚΑΛΕΣΜΑ
    https://youtu.be/bNqCZJ-boD8?si=H3ZG4r8saoWPlU3E
    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΛΕΙ ΛΑΘΡΟ.. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
    Και οπως ειπε ο υπουργος… ΕΙΣΤΕ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!!!!
    ΚΟΠΡΟΙ,

  11. Οι Εύζωνες έκαναν αλλαγή φρουράς με χιόνια, βροχή και καύσωνα.
    Σήμερα 5 νοεμβρη δεν έγινε αλλαγή φρουράς γιατί έτσι αποφάσισαν τα κομμούνια του Π. Α. ΜΕ. οι οποίοι κάνουν κουμάντο στη χώρα και όχι η κυβέρνηση η οποία έλαβε ποσοστό 41% στις πρόσφατες εκλογές.
    Ντροπή και ξεφτίλα

  12. Σαν ΝεοΔημοκρατης ποτέ δεν περίμενα ότι δίνοντας 41% στο κόμμα μου θα έκανα το ΠΆΜΕ κυρίαρχη δύναμη.
    Πορεία στο αεροδρόμιο,ματαίωση της αλλαγής φρουράς στο Σύνταγμα.
    Τι άλλο ακολουθεί ?
    Ακύρωση της τελετής του Πάσχα? Παιδομαζωματα? Αφαίρεση του Σταυρού από τη σημαία?

  13. ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ ΕΑΝ ΔΕΞΙΟΙ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΕΠΙ ΦΑΣΙΣΤΑ ΣΤΑΛΙΝ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΡΧΙΧΑΣΑΠΗΣ ΣΤΑΛΙΝ?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ