Το «αδιάβαστο» μήνυμα

38
8594

Το «αδιάβαστο» μήνυμα

Τελικά δεν επρόκειτο για ανεπίδοτο, αλλά για αδιάβαστο μήνυμα… τόσο των προηγούμενων αυτοδιοικητικών, όσο και των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, καθώς η συμπεριφορά των ψηφοφόρων και τα αποτελέσματα της κάλπης ήταν αναλογικά πάνω κάτω τα ίδια.

Και αν «διαβάστηκε» το μήνυμα «πολύ φοβάμαι ότι δεν το κατανοήσατε…» όπως θα λεγε και ο Κώστας Καΐσερλης (όταν ήθελε να περάσει σώνει και καλά τις εισηγήσεις του σε συνομιλητές του).

Ο αείμνηστος Τέλης ως σπάνιο «πολιτικό φαινόμενο» έλεγε και ξανάλεγε ότι «η προεκλογική περίοδος  ξεκινά την επομένη των εκλογών» και όχι σαράντα -πενήντα μέρες πριν όπως κάνουν οι περισσότεροι πηγαίνοντας από εκδήλωση σε εκδήλωση και εκκλησία σε εκκλησία (με τον κόσμο να τους βλέπει ξαφνικά και να σταυροκοπιέται διπλά) μετά βέβαια «μην τους είδατε». Και το τηρούσε στο ακέραιο (τουλάχιστον όσο ήταν Βουλευτής).

Η κάλπη των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών είχε στείλει ξεκάθαρα μηνύματα που δεν ήταν τελικά «μιας χρήσης»: Σταθερότητα, ηρεμία, χαμηλοί τόνοι-όχι τοξικότητα, εποικοδομητικές προτάσεις, συνεργασία.

Τα ίδια έστειλε και τώρα. Εκτός από κάτι που δεν συμφέρει ίσως από τους κρατούντες να αποκωδικοποιηθεί πλήρως:

Ο αστάθμητος παράγοντας που μπορεί να σημάνει στο μέλλον μια επική ανατροπή, είναι η τεράστια αποχή. Από 45-50  (46,5% στο δήμο Κω) έως και το 70% των πολιτών σε άλλες περιοχές της χώρας, έδειξαν την απέχθειά τους ή την αδιαφορία τους προς τις υπάρχουσες παρατάξεις και το πολιτικό σύστημα παραμένοντας εκτός.

Κάπου 7 με 8 μονάδες χαμηλότερα από το ποσοστό συμμετοχής του 2019.

Με το ισχύον εκλογικό σύστημα παραμένει σκόπιμα δυσδιάκριτο, καθώς από τη μία θέτει ένα θεωρητικό ζήτημα νομιμοποίησης κι αντιπροσωπευτικότητας και από την άλλη το ποσοστό της περνάει στα ψιλά και ουσιαστικά πριμοδοτεί πάντα τον πρώτο.

Οι τοπικές ιδιαιτερότητες και το πλέγμα σχέσεων και συμφερόντων

Επιπλέον για δήμο/ους και περιφέρεια/ες (τοπικά και κεντρικά) από τρεις διαδοχικές κάλπες με όμοιο, ξεκάθαρο αποτέλεσμα, η εκάστοτε αντιπολίτευση-μειοψηφία πρέπει να πάρει το μήνυμα: Η στείρα καταγγελία η συντήρηση αρνητικού-τοξικού κλίματος, η διαρκής γκρίνια και τα κόλπα εντυπωσιασμού αφήνουν παγερά αδιάφορους τους πολίτες. Δεν αρκεί να περιμένει από την εκάστοτε εξουσία να στραβοπατήσει. Δεν αρκεί ούτε η φωτογένεια. Οι πολίτες περιμένουν συγκεκριμένο και μελετημένο προγραμματικό λόγο, νέα πρόσωπα, νέα προοπτική και ελπίδα.

Σαφώς, στις τοπικές εκλογές πέρα από τα παραπάνω παίζει ρόλο η προσωπικότητα των υποψηφίων, η μακρόχρονη παρουσία τους στον τόπο και το πλέγμα σχέσεων και συμφερόντων με το οποίο συνδέονται με τους ψηφοφόρους. (Επίσης, ενίοτε οι συναλλαγές μεταξύ παρατάξεων, κομματικών μηχανισμών ή ομάδων συμφερόντων για τη νομή της εξουσίας διαμορφώνουν δυναμικές που δεν φαίνονται εύκολα στους «απ’ έξω».)

Φάνηκε αυτό τοπικά; Ασφαλώς και φάνηκε και στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές κυρίως μέσω της πριμοδότησης υποψηφίων . Μια ματιά στα πρόσωπα (και τις φωτογραφίες) του πρόσφατου προεκλογικού αγώνα των βουλευτών και του άρτι ολοκληρωθέντος προεκλογικού αγώνα παρατάξεων και υποψηφίων το δείχνει ξεκάθαρα.Ουσιαστικά ενισχύεται ο πρώτος (το ‘χαμε γράψει και στο προηγούμενο σημείωμά μας καθώς διαφαινόταν σε αρκετό κόσμο: οι απογοητευμένοι και των δύο παρατάξεων που δεν πήγαν να ψηφίσουν ουσιαστικά πριμοδοτούσαν αυτόν που ήταν μπροστά μεγαλώνοντας κατά πολύ τη διαφορά).

Απογοήτευση που δεν ξεσπά δεν είναι ανύπαρκτη απογοήτευση, αλλά απογοήτευση που δεν έχει βρει ακόμα τον τρόπο να ξεσπάσει. Καμία νίκη, όμως, δεν είναι εντελώς τυχαία. Κι αυτό πρέπει να γίνει μάθημα στους ηττημένους.

Έλεγε χαρακτηριστικά ψηφοφόρος της επανεκλεγείσας δημοτικής αρχής, το βράδυ των εκλογών,  ότι αν κατέβαινε για παράδειγμα η Ντίνα ή κάποιος άλλος από τα ονόματα που είχαν ακουστεί στο δήμο με νέα πρόσωπα, τις εκλογές τις είχε/αν στο «τσεπάκι».

Κάπου στην δήλωσή του το βράδυ των εκλογών ο επανεκλεγείς δήμαρχος Θ. Νικηταράς έδειξε να πιάνει το μήνυμα με το «σιγανά και ταπεινά», «συγνώμη απ’ όσους αδικήσαμε», «δεν θα σηκώσουμε κεφάλι πάνω από τον μέσο πολίτη» κλπ).

Ας μην ξεχνάμε ότι στο εξής θα εκλείπουν οι δικαιολογίες του τύπου «δεν το ψήφισε η μειοψηφία και δεν πέρασε… Δεν προσήλθε η μειοψηφία για να μας βάλει εμπόδια, Ο «κακός» Κυρίτσης και η «εμπαθής» Ιωάννα…

Τώρα παίζουν πλέον με αντίπαλο τον όποιο «κακό» εαυτό και την τήρηση λόγων και έργων (μην ξεχνάμε ότι και ο Κ Καραμανλής είχε πει το ιστορικό «Σεμνά και ταπεινά…» το 2004 αλλά την επόμενη πενταετία τα είχαμε δει όλα: Ζίμενς, Βατοπαίδι, Ζαχόπουλους, σαλέ πολυτελείας για τους Υπουργούς του το χειμώνα στην Αράχωβα και πολυτελής κότερα «νταβατζήδων» το καλοκαίρι).

«Οι γέροι και οι ξένοι»

Τέλος οι κοινωνικές ομάδες των ψηφισάντων που επίσης έπαιξαν τον ρόλο τους: οι ηλικιωμένοι (ήταν οι πρώτοι που πήγαν ή καλύτερα τους πήγαιναν υποβασταζόμενους ή μη σε αντίθεση με πολλούς νέους που αδιαφόρησαν και δεν πήγαν συνειδητά ή μη να ψηφίσουν) και οι ξένοι που τα τελευταία χρόνια έχουν «ενσωματωθεί» στις τοπικές κοινωνίες συν αποφασίζοντας κι αυτοί για το ποιοι θα τους εκπροσωπήσουν.. Ανάμεσα στις ομάδες αυτές και στους μέσους όρους του υπόλοιπου πληθυσμού τα ρήγματα βαθαίνουν, τόσο ως προς τις ανάγκες όσο και ως προς την κατανομή στον χώρο.

Για γέλια και για κλάματα

Η ΝΔ δεν σημειώνει την αναμενόμενη πτώση παρά τις τόσες φυσικές καταστροφές (αν και δεν τις έχουμε δει ακόμα όλες…), ίσα ίσα· το ΠΑΣΟΚ σηκώνει κεφάλι, αλλά δεν κεφαλαιοποιεί όσο θα μπορούσε την επικοινωνιακή – πολιτική φθορά της Ν.Δ. και τις εκλογικές απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ. Ο  ΣΥΡΙΖΑ κατακρημνίζεται κι άλλο, παρά το μιντιακό μονοπώλιο που του εξασφάλισαν οι ευτράπελες παραστάσεις του Στέφανου Κασσελάκη (οι «φτηνοί» δικαιωματισμοί και οι «πάμφτηνοι» δικαιωματιστές -όπως και στην πανδημία- συνεχίζουν να καταπίνουν την κάμηλο και διυλίζουν τον κώνωπα. Τους πείραξε ο αιώνιος «τραμπούκος» Μπέος και κανείς από αυτούς τους υποκριτές δεν μιλάει για τη βάναυση καταπάτηση του δικαιώματος των παιδιών -στο πλαίσιο της ισότητας- να έχουν Μητέρα και Πατέρα… Αλήθεια τα παιδιά τα σκέφτεται κανείς από αυτούς; Όχι βέβαια, όπως και τα αγέννητα, η ζωάρα μας πρώτα… Έλα όμως που υπάρχουν και πνευματικοί νόμοι. Τα ψυχιατρεία τυχαία γεμίζουν;;).

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

38 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΧΕΙ ΒΟΥΙΞΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗΗ

    • ΤΟ ΝΗΣΙ ΒΟΟΥΣΕ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΖΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΖΥΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ,ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ, ΤΟΝ ΑΠΟΤΑΞΑΜΕ! ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΝΕΥΕΤΕ,ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ. ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ «ΚΟΨΙΜΙΟΣ» ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΩΣ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ,ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΙ ΟΛΚΗΣ, ΡΙΧΝΕΤΕ ΛΑΣΠΗ ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ. ΒΓΕΣ ΒΡΕ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ ΦΟΥΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ,ΔΩΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ «ΑΛΗΘΕΙΑ»ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΩΣ «ΑΝΤΡΑΣ» ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ,ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ. ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ. ΓΙΝΑΤΕ ΦΩΝΕΣ ΒΟΩΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΡΗΜΟ.ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ.

  2. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ-ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKo39eg8852iOPxzl26SRegleQ5BdkDIE040xA5I5_gPKRXAonAA0Do228G5zRf4vrUUsPIHX3X2hYmMsl7i-RrGnv8UcHi9x2r7Kf3FJGSi04bLe0yV-STnCrzFP-iTGRxqEMxTGgNGW7EN8ms3Was66tCU9s-8aGkmSPlCOg0L0GSsnfWK6gB0EX7J8/s849/2023-10-12_183819.png

    Χτες το βράδυ, η πρόσοψη της Βουλής στο Σύνταγμα φωταγωγήθηκε με την ισραηλινή σημαία,
    Δεν είναι η χώρα μας. Δεν είναι η σημαία μας. δεν έχει απολύτως κανένα συμφέρον να τοποθετηθεί υπέρ ή ενάντια σε καμία τρίτη χώρα
    το Ισραήλ από το 1918 έχει εξαπολύσει τρομακτικές επιθέσεις ενάντια στην Παλαιστίνη, δολοφονώντας μαζικά τους Παλαιστίνιους, συρρικνώνοντας τη χώρα. Αρκεί κανείς να δει την εξωτερική πολιτική της Golda Meir, της 4ης Πρωθυπουργού του Ισραήλ, η οποία από τις 17 Μαρτίου 1967 που ανέλαβε τα καθήκοντά της είχε εξαπολύσει επιθέσεις προς Παλαιστίνη, Συρία, Αίγυπτο και Ιορδανία.

    • 16 εκατομυρια Ρωσους τους εφαγε η ΣΙΒΗΡΙΑ. ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ του. Ποσους ΕΓΔΑΡΕ «αντικαθεσωτικους»?
      Τουλαχιστον με τους αμερικανους μετα τον 2 Π.Π. δεν εχει πεσει μιση σφαιρα σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ εδαφος.
      Αυτο δεν σου λεει τιποτα?
      Το μη χειρον βελτιστο, οταν καιγεται συνεχως ο πλανητης ολοκληρος, ειδικα και σε ομορες χωρες, διπλα μας.

    • Βρε ψεύτη ποιος επιτέθηκε το 1967;Ανάποδα τα λες.Οι τέσσερεις επιτέθηκαν στο Ισραήλ και σε μια εβδομάδα τους είχε κατατροπώσει.Ήθελαν να το εξαφανίσουν.Πες ότι η Ελλάδα επιτίθεται στην Τουρκία και χάναμε τη Θράκη.Τι θα λέγαμε μας έχουν καταλάβει τη Θράκη οι κακοί Τούρκοι;Η Ελλάδα είχε θύματα από Παλαιστινίους και ζημεια είχε από τις τρομοκρατικές επιθέσεις τους στην Ελλάδα και μέσω Ελλάδας.Από το Ισραήλ ποτέ.Ίσα ίσα μας στήριξε ενάντια στη Τουρκία.Τέλος επειδή κάποιοι τα μπερδεύουν.Ο Χρίστος που γεννήθηκε;Τι ήταν;Εβραίος ναι η όχι;Μήπως ο Μωαμεθανοί ήταν πρην τον Χριστο;Πως γίνεται λοιπόν η Ιερουσαλήμ είναι μουσουλμανική;Επειδή την κατέλαβαν οι Άραβες;

  3. Αναστάτωση στη Λέρο: 123 μετανάστες το έσκασαν από τη δομή -Κλείνει τις πόρτες του το ΚΥΤ

    Στην Κω να σας δω τι θα κανετε?

  4. Κρίμα για το νησί,άστοχες επιλογές κ μυαλό κουκούτσι που λέει και ο λαός.
    Οδεύουμε στην καταστροφή.

  5. Κάτι για τις εκλογές.Ο κόσμος διάλεξε τον Νικηταρά και την ομάδα του για την επόμενη πενταετία.Εγώ δεν συμφωνούσα αλλά η πλειοψηφία αυτό ήθελε .Εύχομαι να είχα λάθος.Εκλογές τέλος.Δεν θα κάθομαι σαν τους γραφικούς να λέω,ότι τον Νικηταρά αν μετρήσεις την αποχή δεν τον ήθελε το 70% των Κωων.Στις εκλογές μετράνε οι συμμετέχοντες.Οι υπόλοιποι απλά ..χαζεύουν.Όποτε ο Νικηταράς πήρε ένα τεράστιο ποσοστό.Μάλλον ήμουνα τυφλή και δεν έβλεπα τη καθαριότητα και την τάξη στο νησί μας κλπ.Όποτε εύχομαι καλή θητεία και να γίνει το καλύτερο για το νησί μας.

  6. Όλα πάνε καλά, για αυτό και Κώοι έδωσαν αλόγιστα την ψήφο τους στην Νέα Δημοκρατία,στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και στο Δήμαρχο Κω.Στην υγεία όλα βαίνουν καλώς με νοσοκομείο πλήρως επανδρωμένο και εξοπλισμένο,οι λαθρομετανάστες λιγόστεψαν,οι επαρχιακοί μας δρόμοι παίρνουν άριστα,τα σχολεία μας [μετά και την θερινή παύση] είναι πανέτοιμα και ασφαλή για να στεγάσουν τα παιδιά μας.Τι παραπάνω θέλετε;

  7. Kore SA Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Χρυσελιά 1lt 15.9 ευρω

    Grant’s Ουίσκι 700ml 15,97

  8. δυστυχως ΟΛΟΙ εκει μεσα..εχουνμπολιαστει με την νοοτροπια του δικτατορα

  9. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.

    Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,επέκταση μαρίνας,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ.Μασες ατελειωτες ΕΛΛΑΔΑ. δημαρχοι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ειναι ΜΟΝΟ για να γλύφουν το μελι.μονο υποσχεσεις ψεμματα και θααααααααααα….Αρπαγες ΜΑΣΕΣ εργολαβοι δημαρχοι.αναπλασεις πλατειες κομβοι για να γεμιζουν οι τσεπες.ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!…ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ….ΜΑΣΕΣ…

  10. Τις τελευταίες ημέρες το πόσιμο νερό στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου Κω,έχει έντονη τη μυρωδιά χλωρίου,έχει πρόβλημα κάποιος χλωριωτής ή συμβαίνει κάτι άλλο;Παρακαλώ την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ να επιληφθεί άμεσα του θέματος.

  11. Γεια σου ρε Μιράντα, καλά που έχει και σένα η Ν.Δ.!
    Φαντάζομαι τον πόνο σου που απευθύνεσαι σε μας τους αδαείς που δεν καταλαβαίνουμε!
    Μας συγκρίνεις τη μετάβαση Ολλανδού σε Γερμανία λόγω εγγύτητας ,με αυτήν του Έλληνα σε Τουρκία. Το πιο κοντινό μου νοσοκομείο είναι στην Κω .Κατάλαβες;
    Έχεις καταλάβει ότι έχουμε ιστορία με τους γείτονες που έχει γραφτεί με αίμα; Να είσαι πρώτα πατριώτισσα και μετά νεοδημοκράτισσα.Ευχή είναι αυτή, όχι υπόδειξη.
    Μιλάς και για κουμπί που δεν υπάρχει για να λυθεί το θέμα της περίθαλψης άμεσα.51 είμαι. 51 είμαι. Είμαι 51!Το νησί κι η υγεία του αφημενα εδώ και δεκαετίες.Ηρθε και υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός νέο νοσοκομείο.Και τι είπε ο αθεόφοβος;
    Με τόσους επισκέπτες ,το δικαιούνται, επιβάλλεται…Δεν θυμάμαι την ακριβή διατύπωση.Για τον Έλληνα Κώο ούτε λόγος!
    Σήμερα η κυβέρνηση θα χρειαστεί τη στήριξή σου.
    Ήταν μια κακή Κυριακή για τη Ν.Δ…
    Μακάρι όλες οι Κυριακές να ήταν χωρίς πολέμους και αδικοσκοτωμένους και φρικαλεοτητες και το μόνο που θα πονούσε αυτόν τον κόσμο θα ήταν η αποτυχία της Ν.Δ. τη δεύτερη Κυριακή…
    Αναφέρθηκες στη Γάζα σαρκαστικά σε σχόλιό σου στο κείμενο του Κου Πικιώνη.Η Γάζα αφορά όλους!!!
    Νεολαία που διασκέδαζε αμέριμνη σκοτωμένη,μωρά αποκεφαλισμένα,παιδιά να κλαίνε και να αποχαιρετούν με λυγμούς τα πεθαμένα αδέρφια τους.Αυτά, το σύστημα που υπερασπιζεσαι με πάθος, απέτυχε ή δεν θέλησε ποτέ να αποτρέψει.Ντροπή σε ολους μας.

    • Από πατριώτες έχουμε γεμίσει.Αλήθεια πιστεύεις ότι θα αλλάξουμε γείτονα;Αλήθεια εσυ περιμένεις κάθε νησί και νοσοκομείο κομπλέ με όλες τις κλινικές;Ποσά νησιά έχουμε είπαμε;Φαντάζομαι θα θέλεις και πανεπιστήμιο στο νησί και σε κάθε νησί,γιατί όχι;Που ζεις φίλε μου;Έχεις σκευτει αναλογικά πόσους γιατρούς έχει η Ελλάδα;Κάνε σύγκριση με άλλες χώρες και θα ξαφνιαστείς,ακόμα και νοσοκομεία ανάλογα το πληθυσμό.Δεν είναι θέμα κυβέρνησης,ελπίζω δεν πιστεύεις αυτό.Αλήθεια είσαι πιο πατριώτης από εμένα;Τι ακριβώς έχεις κάνει δηλαδή εσυ περισσότερο από εμένα για την πατρίδα;Δεν πιστεύω να είσαι από τους γραφικούς που κάνουν πορείες με τις σημαίες και τις εικόνες να δείξεις τον πατριωτισμό σου.Καλή συνέχεια.

  12. συλαμβανει τους »διακινητες»…ενω ειναι η ιδια που φερνει κατα χιλιαδες γαι νομιμη εργασια.. Συνελήφθη ΛΕΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ διακινητής με μετανάστες..που ερχοντα κατα 100 αδες …!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ..δηλαδη πως θα ερχοντουσαν μονοι τους???
    Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ….οταν Η ΙΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ…
    ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΑΣ..ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ…ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ…
    ΛΑΜΟΓΙΑ

  13. ΠΡΟς ΜΙΡΑΝΤΑ...ΝΑΙ ειμαι πιπο πατριωτης απο σενα..πρωτον γιατι δεν ψηφιζω ΠΡΟΔΟΤΕΣ .

    ΔΕΝ ΧΑΙΡΟΜΑΙ με τα καραβανια τουρκων εισβλεων καθημερινα..αλλα ψηφισες ενα κομμα που το υποστηριζει..δειγμα ανθελληνισμου
    ΔΑΝ ΧΑΙΡΟΜΑΙ…που γινονται συμφωνιες -παραδοσης βασικα..αρχαιων ελληνικων και βυζαντινων μηνμειων στους τουρκους -ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ- ΕΠΙ ΝΔ.!!… μακεδονιας…και αιγαιου..TURK AEGEAN..σου λεει κατι??/ ΔΕΙΓΜΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
    ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ από τους γραφικούς που κάνουν πορείες με τις σημαίες και τις εικόνες να δείξω τον πατριωτισμό μου..αν μπορεις να οοιμασεις πορειες . ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ…στις4 επισημες πορειες της κω…ΕΚΤΟΣ ΝΑ ΖΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ..να τος καταργησουμε οπως θελει η ΝΔ…το μονο πυ υποστηριζουν οι παρελασεις φουστηδων ..ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΙΡΝΕΣ ΜΕΡΟΣ. ..εαξλου εινα κομμα ανωμαλων …βιαστων [αιδεραστων…
    ΔΕΝ ΧΑΙΡΟΜΑΙ..που εχουν βγαλει την ελληνικη σημαια…οι κοπριτες απο παντου…δειγμα ανθελληνισμου (σωματα αφαλειας κτλ)

    • Ναι όλοι οι πολιτικοί είναι προδότες .Εγώ το μόνο που ξέρω η τελευταία προδοσία λόγω βλακείας έγινε επίθεση Χούντας,που πάτησαν πόδι οι Τούρκοι στην Κύπρο.Από τότε η Ελλάδα συνέχεια προοδεύει και γίνεται πιο ισχυρή.Τώρα κάθομαι και μιλάω σε ανθρώπους που λένε και ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός της χώρας ,έγινε πρωθυπουργός για να μειώσει τι χώρα του και να έχει ταυτόχρονα ο ίδιος μικρότερο κράτος να κυβερνήσει.Ρε πάτε καλά ψεκάσματα;Είσαι εσυ πιο πατριώτης από τον κάθε πρωθυπουργό;Έτσι σου είπανε;Μας ζαλίσατε να μπουν πολλά κόμματα στη Βουλή,δημοκράτες μου.Μπήκαν και;Τσακώνονται πως θα μοιράσουν τις επιχορηγήσεις.Κάτι άλλο κάνουν;Άσχετο γιατί δεν έγινες βουλευτής να οικονομίσεις μεγάλε;

    • Είδες που το κατάλαβα;Ναι ΔΟΥ είπαν ότι είσαι πατριώτης και το εξαντλείστε ότι παρελάσεις με εικόνες .Αυτό είναι πατριωτισμός για εσένα.Μετράει μήπως και ποιος έχει μεγαλύτερη σημαία και εικόνα είναι μεγαλύτερος;Ήταν ποτέ πιο ισχυρή η Ελλάδα στις διεθνείς σχέσεις και απέναντι στους γειώνει στρατιωτικά;Πως έγινε αυτό;Απο προδότες φαντάζομαι και όχι πατριώτες σαν εσένα.Αλήθεια τώρα θα επιτεθεις στην Τουρκία να Πάρεις την Αγ.Σοφία να την ξανακάνεις μουσείο;Τελικά είσαι ευχαριστημένος με αυτούς που σου είπαν να ψηφίσεις;Αυτούς που τσακώθηκαν την πρώτη εβδομάδα για το ποιος θα είναι αρχηγός και την επόμενη τα ξαναβρήκαν για να μοιράσουν το χρήμα.Ναι παντού υπάρχουν γραφικοί.Δεν λέω έχετε πλάκα αλλά ασχολειθητε με αλλά πράγματα ονομαστέ το Αιγαίο Ευξείνου Πόντο η όπως θέλετε απλά χαλαρά.Μην ξεχάσω χαρήτε όπως ο Ορθόδοξος Πούτιν για την Αγ.Σοφία που έγινε τζαμί και δεν θα πληρώνουν εισιτήριο να την δουν.

  14. ΟΙ δικαιολογιες σου ..ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΓΕΙΑ….ειναι οτι μηπως θελουμε και πανεπιστημια???
    αν θες να συγκρινεις βουρλο…καταστασεις…να συγκρινεις οτι 300 κοπριτες ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ μισθο τους εν μεσω εν μεσω φτωχειας 7000 εκαστος…επιδοντουντα με εκκατομυρια επιδιδοματα καθε χρονο δωρεαν που σκοστιζουν δις στην ελλαδα //και εκτος αυτο επιδοντουνται με εκκατομυρια το καθε ΚΟΜΜΑ τους απο ΤΙΣ ΤΖΕΠΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαου. που δεν συμβαινει σε καμια αλλη χωρα εκτος την ΕΛΛΑΔΑ.εκτος αυτου εχουν αφορολογητπο 80% ενω ο ελληνας…ελεγχεταιΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΩΣ ΤΟ τελευταιο σεντ..ΜΕΣΩΑΑΔΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΜΙΣΘΟ

    • Καλά δεν περίμενα να καταλάβεις περισσότερα .Αν αυτά κατάλαβες μια χαρά.Θα σου πω κάτι και προσπάθησε να το καταλάβεις.Το βασικό πρόβλημα του Κομμουνισμού και κάθε φασιστικού καθεστώτος, ειναι οτι όλοι οι υποστηρικτές του νομίζουν οτι μετά την επανάσταση θα μετατραπουν απο υπάλληλοι, σε Γενικοί Γραμματείς και Ταμιες του Κομματος, αλλά καταλήγουν να σαπιζουν στα κλουβιά τους των 50 τμ και να περιμένουν σε ουρες με δελτίο για ένα κιλό ζάχαρη, ένα μπούτι γαιδαρου και ενα σαπιο ροδάκινο.

  15. ΕΝΩ Η Νδ χρωσταει τρις.ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗς παιρνει ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ..ενω ο ελληνας αν χασει μια δοση του παιρνουν το σπιτι!!ΤΟ αναλογικα μου αρεσε…οταν σε αλλα κρατη ο μισθος ειναι 2000 ευρω. το κρεας κανει 10ευρω το κιλο…κοιτα αναλογικα και τα οικονομικα..ατην ασφαλεια.στις παροχες….την ΥΓΕΙΑ..των αλλων κρατων…τα νοσοκομεια…την περιλθαλψη.. γιατι αυτα πληρωνει Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 50 ΧΡΟΝΙΑ..ΕΝΩ εχι φτασει η συνταξη στα 700 ευρω…η υγεια πατωσε..και η οικονομια μαζι
    ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ..Η ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΕΤΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ….ΜΙΣΣΕΛΗΝΑΣ – ΜΙΖΑΔΟΡΟΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ??
    αυτα καλη συνεχεια

    • Ναι όλοι οι πολιτικοί είναι προδότες .Εγώ το μόνο που ξέρω η τελευταία προδοσία λόγω βλακείας έγινε επίθεση Χούντας,που πάτησαν πόδι οι Τούρκοι στην Κύπρο.Από τότε η Ελλάδα συνέχεια προοδεύει και γίνεται πιο ισχυρή.Τώρα κάθομαι και μιλάω σε ανθρώπους που λένε και ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός της χώρας ,έγινε πρωθυπουργός για να μειώσει τι χώρα του και να έχει ταυτόχρονα ο ίδιος μικρότερο κράτος να κυβερνήσει.Ρε πάτε καλά ψεκάσματα;Είσαι εσυ πιο πατριώτης από τον κάθε πρωθυπουργό;Έτσι σου είπανε;Μας ζαλίσατε να μπουν πολλά κόμματα στη Βουλή,δημοκράτες μου.Μπήκαν και;Τσακώνονται πως θα μοιράσουν τις επιχορηγήσεις.Κάτι άλλο κάνουν;Άσχετο γιατί δεν έγινες βουλευτής να οικονομίσεις μεγάλε;

  16. Θα εχουμε παρελαση Απο κατι φασιστες με ελληνικες σημαιες και εθνικιστικα συμβολα… Στρατος,, παλιοι πολεμιστες,…
    Μιραντα αν εχεις αλλεργια στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ… παρακαλω… Μην πας..
    Οσο για οσα… Ξερεις,, ΔεΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΣΟΥ…. Αρλοτμπολογιο φουλ.. Ανωριμοτητα που φαινεται σε καθε μηνυμα σου.. Οσο με το iq σου… Εχεις ψεκαστει.. Τοσο βαθεια… Που νομιζεις ΟΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ 25 ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΑΓΓΛΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΙΤΑΛΙΑ.. ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΔΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ…. ενδιφερεται για την ΕΛΛΑΔΑ..αχαχα.. . Η τους ελληνες…ψεκασμενη νεοδημοκρατισσα… βουρλο

    • Η αλήθεια είναι έχω απεργία στους φασιστες.Ναι δεν θέλω την σημαία της χώρας μου στα χέρια φασιστών και ψεκασμένων ,που δεν έχουν καμία σχέση με τους Έλληνες.Εσυ θα πεις τι έχεις κάνει για την Ελλάδα ;Δεν ξέρω ποσά ακίνητα έχει ο Μητσοτάκης και δεν με ενδιαφέρει.Αυτό που έμαθε ξαφνικά ο κόσμος ήταν τα ακίνητα του Πατριώτη Ελληναρα και φίλου σου,του Τράγκα και σοκαρίστηκε.Τέλος μια συμβουλη δωρεαν,ρε άνθρωπε πες μας ποσό καλός και ποιος είναι εκλεκτός σου.Τι σκοπό έχει για τη χώρα και το μέλλον της.Το να βρίζεις από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν καταλαβαίνεις ότι δεν οφελεί;Αυτό θα έχουμε μέχρι να σου πει ο Κασιδιάρης ποιον να ψηφίσεις;Τα αστέρια οι Σπαρτιάτες που ψήφισες τα βρήκαν τελικά στα λεφτά;Δεν μας είπες και για την επιτυχία του Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές.Με τέτοια αποχή ποσό πήρε;

  17. Οτι εισαι ηλιθιος… Με αυτα που γραφεις… Καποτε εγραφες ο ΜΙΧΟΣ ο βιαστης ηταν χρυσαυγιτης…..απο την μια ηλιθιοτητα στην αλλη… Μετα εγραψες.. Οτι.. Ειμαστε ηλιθιοι.. Αν νομιζουν οτι μας ψεκαζουν….ελπιζω να ξερεις την ελληνικη εταιρεια… Ψεκασματος.. Εδω και 30 χρονια… Ενταξει.. Τα λυσαμε…??..ααα σορυ δεν ξερω ανη πυρκαγια που μπηκε στο πλατανξ ηταν απο χρυσαυγιτη.. Οπως ειπες… Αχαχα.. Παντως ξερω οτι η αναδασωση με ανεμογενητριες.. Στα, καμμενα προχωραει……. Δεν εχω δει να ξεφορτωνεται ουτε ενα δεντρο..να φυτευτει.
    … Δεν εγινα βουλευτης να τα οικονομισω.. Διοτι Διοτι ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ… ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ… ΟΧΙ μασωνος πουλημενος στο χρημα…

  18. Kυρ. Μητσοτάκης, Φανατικά υπέρ (διεφθαρμένου) Ζελένσκι και… ναζιστών ΑΖΟΦ (Ουκρανία)…θυμαστε τον ναζιστη σφαγεα ταγματος ΑΖΟΦ στην ΙΕΡΗΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ… . ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.. ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ 0!!!!!!οφελος μητσοτακη… ευσημα απο ΗΠΑ και δωρο καποια εκκατομυρια στις τσεπες του… Μονο.. Και Ζημια απο την συμμετοχη της ελλαδας… Κυρωσεις, φτωχεια…χ€€€€€κε… (με πολλα ευρω) …
    Φανατικά υπέρ (ακροδεξιού) ΣΦΑΓΕΑ Νετανιάχου, δείγμα ότι συμφωνεί με την γενοκτονία κατά Παλαιστίνιων!!! Πρωτη φορα σφαγξ αμαχων, παιδιων… δεδομένο λοιπον.. πιστό ”σκυλάκι” Γαβ ΓΑΒ… των ΗΠΑ, δουλοπρεπής-ξενόδουλος μασωνος, προδοτης… Με στελεχη ΝΔ πρωην ακροδεξιους. Γελοια υποκειμενα… ”καραγκιόζηδες” Γεωργιάδη, Πλεύρη, Βορίδη και την και υποστηριξη με ΔΙΣκαθε χρονο ολων των ΜΜΕ… ΕΙΔΙΚΑ του τουρκικου καναλιου ” ΣΚΑΙ….φυσικά, είναι και γόνος της οικογένειας διαχρονικών απατεώνων-μιζοληπτών,.. Με δικαστηρια για δωροληψιες απο τον πατερα του… ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΘΕΣΗ… και αλλες τοσες μίζες από εξοπλιστικά. . Όλα αυτά ΔΕΝ μας δείχνουν πολιτικό με δημοκρατικές αρχές κι ενδιαφέρον γιά το καλό της πατρίδας.

  19. Τηλεορασεις.. Αμερικανοκρατουμενες,, 100%υπερ του ΣΦΑΓΕΑ... Του ισραηλ..

    Κανει μπαμ απο το χιλιομετρο ποδο ελεγχόμενο και γελοίο ειναι το ΕΣΡ.. Και οι εξαγορασμένοι δημοσιοκάφροι.. χρονια στηριζουν το σάπιο ”καθεστώς Μητσοτάκη”.
    Τους διαχρονικους μιζοληπτες-απατεώνες: Ο αργόσχολος, ανίκανος γόνος (ντορο-γιός), Κώστας Μπακογιάννης, έχασε τον Δήμο Αθήνας. Ζημιά μεγάλη, χάνονται και οι χοντρές μίζες, στις οποίες πάντα η ευρύτερη ”οικογένεια Μητσοτάκη”, διαπρέπει. Η υπερπροβολή του από τις τηλε-χαβούζες ΣΚΑΙ κ.ά, τον κατάστρεψε.

    ‘Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός και αντιπρόεδρος ΝΔ… Εκτός από ακροδεξιός, είναι και εκβιαστής. Εκβίασε ψηφοφόρους προεκλογικά, στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αλλά στο σάπιο κράτος, με ”καθεστώς” μιζολήπτη Κυρ. Μητσοτάκη, η ”δικαιοσύνη” είναι ελεγχόμενη και εξευτελισμένη.

  20. Εγκλήματα πολέμου... Που συνεισφέρει η ελληνική κυβέρνηση με τις 150 πουλημένε πορνες.. αλλά όχι οι Έλληνες

    ο Νετανιάχου πρέπει να οδηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για διάπραξη γενοκτονίας και εγκλήματα πολέμου… Το να καις 500 μωρά, σε νοσοκομείο είναι ΈΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΈΜΟΥ… Τα ίδια έκαναν και κάνουν οι Αμερικανοί από την ρίψη των 2 βομβών στην Χιροσίμα..χωρίς τύψεις.. Εωσ σήμερα Σε όλα τα κράτη… Αυτοί είναι οι σιωνιστες Εβραίοι. . ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ.. Και στην Ελλάδα έχουμε αντιπρόσωπο των σιωνιστων.. Τον Εβραίο σιωνιστη μασωνοΜΗΤΣΟΤΆΚΗ..

  21. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ, ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ..

    https://m.facebook.com/100092754953728/videos/-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%EF%B8%8F%CE%B4%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CE

    Για τους ΘΥΣΙΑΣΜΕΝΟΥΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ, ΔΕΝ ΕΧΥΣΕ ΔΑΚΡΥ…

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 17 ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΥΣΕ ΔΑΚΡΥ…

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ