«Αντίπαλος» μας είναι τα προβλήματα ή οι «άλλοι»;

124
3465

«Αντίπαλος» μας είναι τα προβλήματα ή οι «άλλοι»;

Επικράτησε να λέγεται -για επικοινωνιακούς πρωτίστως λόγους- σχεδόν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αλλά λίγοι το εννοούν και ακόμα λιγότεροι το εφαρμόζουν στην πράξη.

Μια ματιά όμως -για παράδειγμα- στους δημάρχους που εκλέγονται με υψηλά ποσοστά και για πάνω από δύο συνεχόμενες τετραετίες αποδεικνύει ότι είναι από τα βασικά «μυστικά» επιτυχίας.

Δεν θα μπορούσαν να μπλέξουν ας πούμε σε «παραταξιακές αντιπαλότητες» αποσπώντας τους με άσκοπο χάσιμο χρόνου (που είναι ότι πολυτιμότερο για τον καθένα) από την προσήλωση στο έργο και στον στόχο τους, οι κατά κοινή παραδοχή επιτυχημένοι δήμαρχοι Περιστερίου  Αντρέας Παχατουρίδης και Τρικκαίων (μέχρι πρότινος μιας και ανέλαβε το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης) Δημήτρης Παπαστεργίου;

Κι όμως, όχι απλά το απέφυγαν («χάριν της ενότητας της κοινωνίας», όπως εύστοχα επισημαίνουν για τη μη εμπλοκή τους τελικά στις εκλογές και τα μέλη του «Ομίλου για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση» των 4 πρώην Δημάρχων) αλλά προτίμησαν συνειδητά εξαρχής να μην ασχοληθούν καθόλου με αυτό το ανθυγιεινό «σπορ» προτιμώντας την παραγωγή έργου και την αποστολή μόνο προωθητικών δελτίων τύπου για τους δήμους τους.

«Το ταγκό θέλει δύο…» Όπως και το «σήκωμα στο γάντι» όταν στο πετάνε. Πάθη και λάθη.

Όπως έχουμε ξαναγράψει ο  Αντρέας Παχατουρίδης στο Περιστέρι εκλέγεται από το 2003 στο αξίωμα του Δημάρχου (ρεκόρ θητείας), με εκλογικό ποσοστό που ξεπέρασε το 74% (!!) στις εκλογές του 2019 και συνεχίζει ακάθεκτος.

Μόνο οι δηλώσεις του αρκούν για να καταλάβει κανείς το πνεύμα και τη φιλοσοφία του (και πόσο διαφέρει με την «μάχη των αιωνίων» που βιώνουμε πχ εμείς εδώ αλλά και άλλοι δήμοι που κατά το κοινώς λεγόμενο πάνε για «ντέρμπι».

«Εδώ και 20 συνεχόμενα χρόνια, έχω μάθει να δίνω αποκλειστικά μάχες αγάπης και να τις κερδίζω. Και τίποτε άλλο δεν μπορεί να μετατοπίσει τούτο το στοίχημά μου, από την πρωτιά που κατέχει», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Περιστερίου.

Και συνεχίζει «κρατημένοι σφιχτά με την άτρωτη δύναμη της πίστης, της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της αγάπης, συνεχίζουμε αταλάντευτα, ενωμένοι, γεροί και δυνατοί, την προσπάθεια της εμπροσθοπορείας μας».

Και δεν μιλάμε για «προεκλογικές πομφόλυγες» αλλά για τα πιστεύω του, τα οποία ακολουθεί και εφαρμόζει κατά γράμμα.

Είναι αυτός που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου για το έργο του, ανεξάρτητα από κόμματα ή από άλλες περιχαρακώσεις. Που μπορεί με σχέδιο και πρόγραμμα να αξιοποιεί τα πολυάριθμα χρηματοδοτικά προγράμματα που είναι διαθέσιμα, εξασφαλίζοντας χρήματα για την ανάπτυξη της πόλης του και για μεγάλα έργα.

Πρόκειται για τον πλέον επιτυχημένο δήμαρχο στην ιστορία της Ελλάδας. Σε έναν δήμο όπου κυριολεκτικά τον παρέλαβε διαλυμένο και τον έχει μετατρέψει σε παράδειγμα προς μίμηση.

Το ίδιο ισχύει για όλους τους επιτυχημένους αυτοδιοικητικούς.

Το αποδεικνύουν εξάλλου τα έργα που μεταμόρφωσαν τις πόλεις ή τις περιοχές τους , οι υποδομές που έχουν κατασκευαστεί, το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελούν και εν τέλει η επιβράβευση του κόσμου (σε αυτή την περίπτωση ο κόσμος υπερψηφίζει ενώ όπου κυριαρχεί η αντιπαλότητα για το «ποιος είναι χειρότερος από τον άλλο», απλώς καταψηφίζει).

Φαίνεται άλλωστε και στην απροθυμία πληθώρας αξιόλογων συμπολιτών μας να ασχοληθούν με τα κοινά, οπότε, σε αυτή την περίπτωση η εξεύρεση υποψηφίων γίνεται κατόπιν υποσχέσεων ή αναγκάζονται να βάζουν επαναλαμβανόμενους κι από το «σωρό» (συγγενείς, υπαλλήλους και πάει λέγοντας).

Πόσο μάλλον που, η συμμετοχή των νέων δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, όταν δεν υπάρχουν δηλαδή πρόσωπα που θα εμπνεύσουν με το έργο και το παράδειγμά τους, μην περιμένουμε να έλθουν και να προσαρμοστούν οι νέοι στην πολιτική.

Χρειάζεται ίσως μια νέα προσέγγιση πολιτικής επικοινωνίας, από άτομα πιο κοντά στη  ηλικία τους, από άτομα με τα οποία μπορούν ευκολότερα να ταυτιστούν, που να περνούν το μήνυμα μέσω των σύγχρονων καναλιών επικοινωνίας (νομίζετε τυχαία ανέβαζε καθημερινά στο tik tok το ‘backstage’ της προεκλογικής καθημερινότητας του ο Μητσοτάκης;

Για ρωτήστε τους επικοινωνιολόγους του τι μήνυμα περνάνε και πόσο απλοποιούν αυτά που φαντάζουν σύνθετα ζητήματα μέσα από κάποιες -κατά τα λοιπά- «χαζοστιγμές»).

Εν κατακλείδι: Όχι στα πολλά λόγια. Να είμαστε χρήσιμοι. Όχι στην αντιπαλότητα-τοξικότητα. Να είμαστε ενεργοί και αποτελεσματικοί.

Ή όπως λένε «ο καλύτερος τρόπος για να πεις κάτι είναι να το κάνεις».

Με ενσυναίσθηση, αγάπη, ελπίδα, όραμα και όρεξη για δουλειά! Τότε έρχονται απτά αποτελέσματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης θα πρέπει να βρίσκονται δίπλα στους ανθρώπους και στις ανάγκες τους, καθ όλη τη διάρκεια της θητείας τους, όχι μόνο προεκλογικά. Να δέχονται ιδέες και να στηρίζουν τους πολίτες και τις προσπάθειες τους.

Η λέξη κλειδί είναι η αμεσότητα. Χειροπιαστά και άμεσα αποτελέσματα σε κάθε ζήτημα. Καθαρές και ειλικρινείς εξηγήσεις, για τυχόν λάθη, παραλείψεις, παρεξηγήσεις (και όχι κατόπιν εορτής).

Η χρησιμότητα συμμετοχής των νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να γίνει αντιληπτή άμεσα εάν θέλουμε να δούμε εξελίξεις και αλλαγές. Όχι ασφαλώς με αφετηρία και τέρμα την προσωρινή κάλυψη εργασιακής ανάγκης.

Η προτροπή προς τους νέους θα πρέπει να είναι να βγουν μπροστά. Το μέλλον τους ανήκει.  Φρέσκα πρόσωπα με νέες ιδέες και προτάσεις έχουμε;

Μόνο έτσι οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να αναδείξουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές τους.

Η πόρτα να είναι ανοιχτή για όλους!.

 

 

Κι ένα σχόλιο για το παραλειπόμενο του προηγούμενου σημειώματός μας για την κεντρική πολιτική επικαιρότητα και την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν:

Χάγη και …ό τι μας πάρουν;

Κρατάμε ως απόσπασμα που σχολιάστηκε δεόντως από τη πρόσφατη συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ τις επίμαχες δηλώσεις του:

«Έθεσα και το θέμα της Θράκης» (!) … «Οποιαδήποτε συμφωνία αυτού του τύπου μπορεί να συνεπάγεται και κάποιες υποχωρήσεις από κάποιες θέσεις που μπορεί να είναι η αφετηρία μιας διαπραγμάτευσης». ενώ το  μόνο που συζητούμε με την Τουρκία είναι η ΑΟΖ. Και θεωρεί πλέον τη διαφορά γεωπολιτική! Από νομική! Δηλ. Χάγη και …ό τι μας πάρουν;

Επίσης στην ίδια συνέντευξη «Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ είναι μια σχετική έννοια αλλά πρέπει να σας πω ότι, οποιαδήποτε συμφωνία αυτού του τύπου με την Τουρκία, μπορεί ενδεχομένως ναι, να συνεπάγεται και ορισμένες ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ από κάποιες (πάγιες εθνικές) θέσεις που αποτελούν την αφετηρία μιας διαπραγμάτευσης…»

Αν πάμε τελικά στην Χάγη, τίποτα δεν είναι σίγουρο για την Ελλάδα. Οι σύμμαχοι μας και οι Αμερικάνοι, πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση. Της εξεύρεσης μιας κοινά αποδεκτής λύσης. Δυστυχώς σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας, η Τουρκία υπερέχει της χώρας μας (εδώ δεν είμαστε σε θέση να πιέσουμε την Αλβανία να απελευθερώσει τον Μπελέρη, την στιγμή που στην χώρα μας κυριολεκτικά διαμένουν και ευημερούν περίπου δυο εκατομμύρια πολίτες αυτής της χώρας).

Η πολιτική των σεισμών δεν απέδωσε τίποτα στην Ελλάδα. Στην Χάγη όλα αυτά θα ξεχαστούν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ζήσουμε ξανά ως χώρα μια μεγάλη Εθνική ήττα. Ίσως πολύ μεγαλύτερη της τραγωδίας των Ιμίων και των «γκρίζων ζωνών».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

124 ΣΧΟΛΙΑ

  1. https://www.protothema.gr/greece/article/1394479/kausonas-nea-eguklios-tou-upourgeiou-esoterikon-gia-tin-tilergasia-sto-dimosio-ti-ishuei-gia-ta-oraria/
    αντί να βγάλει επόπτες και να δεί πως κωπηλατούν στα υπόγεια των 5άστερων οι πολίτες δεύτερης κατηγορίας της ζωής αυτής..πως γονατίζουν και υποφέρουν σε 40άρια να σερβίρουν για να στήσουν κ@λο στους εμετούς 18χρονα και ανήλικοι, αυτοί μοιράζουν και διαχωρίζουν.
    μα γι αυτό θα πληρώσουν το τίμημα σύντομα.

  2. Ο οίκος αντοχής και ανοχής διαχωρίζει τους πολίτες σε πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.

  3. Κατά τη διάρκεια περιπολίας σκάφος του Λιμενικού το πρωί της Πέμπτης (20.07.2023) εντόπισε φουσκωτή λέμβο με αρκετά άτομα στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά στην Κω.

    Το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού περισυνέλλεξε τους 25 μετανάστες (19 άντρες, 3 γυναίκες, 2 αγόρια και 1 κορίτσι) που επέβαιναν στη λέμβο και τους μετέφερε με ασφάλεια στην Κω.
    Να σημειωθεί ότι η λέμβος βυθίστηκε.

  4. Ηλικιωμένος στη Μάνδρα κοιμάται πάνω στο καμένο του σπίτι...ΑΛΛΑ

    ο φιλανθρωπος Μητσοτακης..(αυτος που αναβει τι φωτιες και τις σβηνει μετα ποτιστηρια..)θα τον αποζημιωσει παιρνοντας του ενα παγκακι..η ενα τροχοσπιτο..

  5. Προκλητική δήληωση Ερντογάν: «Το 1974 φέραμε την ειρήνη στην Κύπρο»

    Σε μία προκλητική δήλωση σχετικά με την επέτειο εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο προχώρησε χθες (20/07) κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ψευδοκράτος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Άξιο αναφοράς είναι ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, η οποία προέκυψε μετά από περιοδεία που πραγματοποίησε στις χώρες του Κόλπου, έκανε τα εγκαίνια ενός νέου αεροδρομίου. Μάλιστα, δεν έλειψαν οι προκλητικές δηλώσεις, καθώς έκανε λόγο πως «η Τουρκία το 1974 (σ.σ. τη χρονιά εισβολής στη βόρεια Κύπρο) έφερε την ειρήνη στην περιοχή».
    https://www.reader.gr/kosmos/erntogan-gia-epeteio-eisbolis-stin-kypro-1974-ferame-tin-eirini/525686

    • Ακριβώς τα ίδια που λέει ο Πούτιν για την κατάληψη της Κριμαία και την εισβολή στην Ουκρανία.Για να προστατεψει το κόσμο και την Ειρήνη το έκανε

        • Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να θεωρείς κάτι σωστό ανάλογα την περίπτωση.Τι δεν καταλαβαίνεις;

    • Ειρήνη θα έχει η Ελλάδα όταν γυρίσετε Μογγόλοι από εκεί που ήρθατε .Κ δεν θα αργήσει η ώρα ,τα Κολυββα τα έχετε στο ζωνάρι σας .Προφητεία Αγίου Παισιού .

    • δεν βλέπεις πόσοι πεθαίνουν σαν τα κοτόπουλα 40χρονοι 50 χρονοι? Ανοιξε μια οποιαδήποτε τοπική ιστοσελίδα και αμα δεν βρεις ξαφνικίτιδα χαιρετα μας

      • αυτό πρέπει να γίνεται σαφές αλλά προς και από κάθε κατεύθυνση.
        εγώ ανοίγω εφημερίδα απ το 1976… φανατικός με το διάβασμα,όχι με το λιβάνισμα.
        η Κως ξέχασε πολύ γρήγορα τι έγινε ακριβώς τέτοια μέρα πριν 7 χρόνια και δεν κοιτά καν τι συμβαίνει δίπλα στην Ρόδο..

      • ότι κολυμπάνε στην γόπα..και μια αυτοκριτική δεν βλάπτει.
        οικολογική νοοτροπία και σεβασμό στον κοινόχρηστο χώρο δεν έχουμε.Ιθσγενείς που μάλιστα προσελκύουμε και τους χειρότερους πελάτες..

  6. ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ..ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΒΗΝΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ...ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΥΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ 41%( Η 112) ΓΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ

    ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ…ΣΠΙΤΙ.ΧΩΡΑΦΙΑ.ΖΩΑ.ΑΓΡΟΙ..ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ..ΡΟΔΟΥ…ΑΤΤΙΚΗΣ..ΚΑΙ ΑΛΛΑ 10 ΜΕΡΗ…ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ 2020 .ΑΧΡΗΣΤΟΙ.ΕΛΛΕΟΙΝΟΙ.- ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ…ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΩ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ….ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΑΤΥΡΟ..ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ //////ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ..ΒΡΙΖΩ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ

  7. ΠΡΟς μιραντα.(εγκεφαλικα αμοιβαδα .σου χω ενα δωρακι..κατευθειαν απο την βουλη..ΚΑΙ ΕΝA BONUS

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΥΡΟΜΑΝΗΣ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΩΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!
    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ “Δεν θα κάνουμε παντού αναδάσωση γιατί κάπου πρέπει να μπουν και οι ανεμογεννήτριες”
    ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΡΕ ΨΥΧΟΠΑΘΕΣ υποκειμνο..??
    https://www.youtube.com/watch?v=4XOtstmKnAE&t=3s
    ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ Επιβεβαιώνει ο Ερντογάν την προδοσία του Μητσοτάκη! “Συμφώνησε να αποστρατικοποιήσει τα νησιά ο Κυριάκος” λέει ο Σουλτάνος
    ΕΡΝΤΟΓΑΝ..:«Το συζητήσαμε πολύ καθαρά αυτό με τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη. Δηλαδή, το θέμα της στρατιωτικοποίησης αυτών των νησιών.
    Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών μου μιλάει και θα μιλήσει γι’ αυτά με τον Έλληνα ομόλογό του. Βεβαίως, αυτή η υπόθεση δεν προέρχεται μόνο από την Ελλάδα, όπως ξέρετε, οι φίλοι τους και το λόμπι τους στον Λευκό Οίκο προκαλούν συνεχώς» δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Anadolu.

    • Αφού τα λέει ο αρχηγός σου ο Ερντογαν και το Τουρκικό πρακτορείο ,τι να πω.Μπράβο σου φιλότουρκε.Άξιος.Συνέχισε έτσι εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε περήφανοι Έλληνες κόντρα σε ανθρωπάκια σαν εσένα που μόνο να κατηγορούν την Ελλάδα ξέρουν.Απορώ πληρώνεστε,από βλακεία το κάνετε η από μίσος;Η Ελλάδα θα πάει μπροστά σταθερά δυνατά κόντρα στους εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς σαν εσένα.

      • η κόλαση ήρθε στην πατρίδα μας,όλα ήταν έτοιμα δήθεν,αλλά εσείς μοιράζετε υπουργεία και υποσχέσεις, λαμόγια.Μονο το Μάτι και το Μάτι,το ότι όλη η πατρίδα καίγεται λαμόγια,αισχροί ..άκες,δεν το βλέπετε;όλη η χώρα Καίγεται πατσαβούρααααααααααααααα…

      • εσύ περήφανη Ελληνίδα;;;;εγώ πάντως θα ντρεπομουνα να αυτοαποκαλούμαι περήφανη για ένα τύπο που ψήφισα ενώ παρακολουθεί απ’ την κλειδαρότρυπα τη μισή Ελλάδα.Αλλα θα μου πεις ,πες μου τι ψηφισες να σου πω ποιος είσαι!!

  8. η μαριονέτα της διεθνούς μαφίας που παριστάνει την… “πρόεδρο” της… “δημοκρατίας”

    η σακελαροπουλου….
    ήταν σύμβουλος του ΣτΕ για θέματα περιβάλλοντος ..Το Συμβούλιο της Επικρατείας, που προστατεύει παράνομα συμφέροντα, είχε αποφανθεί το 2012 ότι στις αναδασωτέες περιοχές, στα καμένα δηλαδή, ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να στήνονται ανεμογεννήτριες (!!!)
    Το ζητούμενο είναι το deal με τον εργολαβικό υπόκοσμο( ΤΕΡΝΑ . συμβουλοΙ της οικογενειας ΜΗΣΤΟΤΑΚΗ.._) ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ τα αιολικά πάρκα της δήθεν “πράσινης ενέργειας” και των πράσινων αλόγων (όπως στην ανάλογη περίπτωση το deal με τους πλασιέ της Φαρμακο-Μαφίας και των δήθεν “εμβολίων”) ειναι πολλα τα ΔΙΣ…ΕΒΑΛΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ..
    ότι για τους εμπρησμούς φταίει η κλιματική κρίση.λενε….
    Το ίδιο ξεστόμισε και ο προδότης , η πρωθυπουργάρα…κανει δεν μας ειπε πως βρεθηκαν τοσαγκαζακια το 2020..

  9. δεν εχουν νερο τα πυροσβεστικα..η οποτε εχουν νερο..δεν εχουμε πυροσβεστικα…δεν εχουμε πυροσβεστες..δεν εχουμε αεροπλανα…υλικο και εμψυχο δυναμικο .ποτε δεν συμβαδιζουν ΑΥΤΑ δυο ,γιατι αραγε !!, φταίει ο νόμος της κλιματικης αλλαγης!!
    το μονο σιγουρο…που φταιει ειναι οτι
    εξ επαγγέλματος και εξ οικογενειας..μακρα παραδοση το μητσοτακιικο..οι ανθελληνες γενοκτόνοι

  10. Με ανυπολογιστές επιπτώσεις στην κλιματική αλλαγή.. Που προσφέρει η φύση στον άνθρωπο.. Και στην οικολογία.. Και στο περιβάλλον.. Από φιλτράρισμα ηλιακών ακτίνων, αποροφηση διοξειδίου τιυ άνθρακα,.. Μόνο όταν είναι κάποιος περιβαλοντολογος..καταλαβαίνει…το ΌΤΙ ΘΕΣ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ, και πας φυλδκη αν σας λέει κάτι.. Και τι σημαίνει…. Εδώ 150 εμπρηστές ρημαζουν την οικολογία.. Και χαίρονται τα μαμουχαξα νεοδημοκρατης, Μιράντα… Πόσο ηλίθιοι γεννιέται ένα άτομο…!!! οι επιπτώσειςβρε ζώα. είναι τόσο καταστροφικες,,, ανεπανορθωτες , στο οικολογικό σύστημα της Ελλάδας… Με τους… Εμπρηστές της Ελλάδας

  11. Τώρα που ο γ….σμος ειναι μόδα… Μαζί με Μητσοτάκη… Το χει τούμπανο… Και αυτός κρυφό καμάρι… @@@ες…ψηφοφοροι……@@@δες πολιτικοί μεταφορικά ΚΑΙ κυριολεκτικά… Νέα …..κρατια… ΛΟΑΤΚΙ… ΥΠΕΡΉΦΑΝΟΙ ΓΚΕΙ.. επκμ4νη συνάντηση στο gay pride… Που θα διοργανώσει η ΝΔ.. ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ..

    • καλά μην παίρνετε όρκο όλοι σας ότι απευθύνεστε σε θηλυκό όταν της ζητάτε τον λόγο.Μπορει ναναι και κανένα τρολακι που του αρέσει ο τζερτζελες.Ακου… Μιράντα..

  12. ΠΡΙΣ miranta... Άκου τι λένε οι πολίτες της Ουκρανίας... Για τους ναζί. Ταλιμπαν..

    (ξέρεις όπως αυτούς που βγήκαν στο βήμα της βουλής..)…. Και.. Σραξαρα το κάψιμο που εχευς πάθει από την καθημερινή αποβλδκψση των ειδήσεων… Που παρουσιάζουν 24 ώρες ως φασιστα τον πουτιν..δεν δου κόβει ηλιθια.. Ότι ΌΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΙΔΙΩΤΙΚΆ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΙ ΕΊΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΈΝΟΙ.. ΕΚΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ… αλλά αν το καταλάβαινες εσύ και ο Νεοδημοκρατης,. δεν θα ήσασταν τόσο βλακες….. Οσαμα μπιν λαντνε, οτσαλαν.. Και όλοι οι τρομοκράτες της γης,, εκτελουσαν εντολές Αμερικανών… πράκτορες της αμερικης…. Απλωμένοι παντού… Μαζί με τους Τούρκους,,. Τιυς δεύτερους τρομοκράτες.. Και βιαστές…. Αλλά τόσο μουροχαυλιαση που σας δερνει..κομματικα… Χαυωντας την. Προπαγάνδα του ΦΑΣΙΣΤΑ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ. .. Σας κάνει απλά ηλιθιους

  13. Αυπνος, ταλαιπωρημένος κ σκληρά εργαζόμενος βγήκε να κάνει σόου με γένια.

    Ο έρμος ο Κικίλιας προσπαθεί να βγάλει γένια και δε μπορεί!!🥹Μεγάλη ταλαιπωρία για τα δύο…. Αδέλφια. στις μάχες με τις φλόγες!!🔥🔥
    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdCXaZ5YCTeqkJfhkURc_OHrFKt-DPlKPEywrF4LSThu3dJaiahENob3Le1DHNMmDDu-Q7h6SrlfHsS52mftzuFcqI0B9hALHW5gr0tVcE2LxbYFQ0dRwZ_jTxbFX3dTXm0Z6rPn_Y-k18ClvMCNr1lYdwKylgFU9lPz9TJiR8_WXf-uuWSRfQkXaSf_iV/s713/F
    Πάντα μασκαράδες!!!
    Ολοι μουσατοι … το επιτασουν οι αντιξοες συνθηκες
    Πότιζε τα πλατάνια μαθαίνω μέρα μεσημέρι.

  14. Φωτιά Λουτράκι: «Έκανα κόπο να τα φτιάξω, δεν ήθελα να φύγω, με τραβάγανε με το ζόρ

    ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ..ΓΙΑ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑ ΖΩΗ..20 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ
    ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ

  15. Αφήστε τα σχόλια όπως είναι για τις επόμενες γενιές.
    ελπίζω να σώθηκε τουλάχιστον ο Κα….μόσαυρος απ την λαίλαπα…
    Μια αύξηση του μισθού των Δημοσίων υπαλλήλων ακόμα,που γέμισαν τις παραλίες εις βάρος των κωπηλατών χρειάζεται..
    Η Καθημερινή μπορεί να είναι ότι είναι ,αλλά έχει δημοσιογράφους που το έλεγαν εδώ και χρόνια.
    Ο υπερτουρισμός θα μας κάψει στο τέλος έγραφε ο Καλλίτσης στα άρθρα του.

  16. … λευκή επιταγή.
    ο Θεός να βάλει το χέρι του..μακάρι η Fraport να δει και τα προβλήματα που κρύβονται κάτω απ’ το χαλί.
    Καμπανάκι ακούγαμε καθημερινά όλοι σας, αλλά καμία σημασία,όλοι μας θέλαμε το κακό αυτού του τόπου.
    σε λίγο θα ψάχνουν για γκαζακια και μηχανισμούς,όταν έλεγαν κάποιο λι.για τις γουρούνες ήταν κακοί, ελεεινοί..και προπάντων αριστεροί.Οταν έλεγαν πριν 19 χρόνια,Ναι απ το 2012 κάποιοι για την κλιματική αλλαγή, βαφτίζονταν σαν πράσινοι χαβαλέδες. τώρα είναι η μόνιμη τσίχλα.
    η Φωτιά στο Μάτι,οι σεισμοί,οι καταστροφές , αλλά κυρίως ότι κάηκε η Βόρεια Εύβοια αγνοηθηκε Ηχηρώς.
    το μυαλό μας όλων στους κινδυνεύοντας ξένους και δικούς μας.

  17. Δώσανε τόσα εκατομμύρια στην αστυνομία(καμια 20 αρια περιπολικα στην κω....)

    και τελικά καταλήξαμε χωρίς πυροσβεστικά οχήματα, με αποτέλεσμα να στέλνουμε για σβήσιμο της φωτιάς, ακατάλληλες μάλλον για πυρκαγιές, αατυνομους,σωματα αφαλειας..γιαγιαδες,παπουδες…κτλ με τα ποτιστηρια .ανειδικευτους…
    κυβερνηση
    10/12/2017: «Θα είμαστε ασυγχώρητοι αν δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε φωτιές και πλημμύρες, αυτά τα οποία ξέρουμε με βεβαιότητα ότι θα γίνουν κάποια στιγμή».

    Τέσσερα χρόνια τώρα, έχει καεί η μισή χώρα.
    17/07/2023: «Φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε», είναι η απάντησή του στις 17 Ιουλίου 2023, από τις Βρυξέλλες, το πέμπτο συνεχόμενο καλοκαίρι που άνθρωποι βλέπουν την περιουσία τους να γίνεται στάχτη, που τα ζώα καίγονται, που εθελοντές και κάτοικοι προσπαθούν με μανία να σβήσουν τις φλόγες που καίνε τις τελευταίες τους ελπίδες.
    τα πλήρως αποχαυνωμένα..ζωα -ψηφοφοροι..συνεχιζουν την στηριξη…ΣΤΗΝ ΝΔ

  18. Για αύριο αποφασίστηκε να βαφτεί μονομερώς μεγάλο μέρος της χώρας στα κατακόκκινα με τη σήμανση “υπερ-ακραίος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς”. Μάλιστα σκοπεύουν στις 27 του μήνα να το πάνε ένα βήμα παραπέρα βάφοντας ΟΛΗ την επικράτεια στο βαθύ κόκκινο!

  19. οχι δεν φταιει ο Μητσοταλης…ειρωνεια.. εχει ομολογησει στην βουλη…τι θα φυτεψει..( ανεμογενητριες
    οχι δεν φταιει ο Μτσοτακης για την κριση της ενεργειας..ειρωνεια αυτος το προκαλεσε ..με την πολιτικη της συμετοχης στον ουκρανικο πολεμο.συγχρονως ..βοηθωντας την τουρκια/!!!
    στην αποστρατικοποιηση της ελλαδας..
    Οχι ..δεν φταει για το θανατικο.. ειρωνεια 3 χρονια..υποχρεωτικο 4ο εμβολιασμο..μασκες..καταστροφη οικονομιας ελλειψη γιατρων…
    οχι δεν φταιει..για την καταντια της υγειας..4 χρονια .ειρωνεια μηδενικη παροχη υγειας..εκτος υποχρεωτικου εμβολιασμου
    οχι δεν φταιει για το μεταναστευτικο.ιδια πολτικη Συριζα.. ειρωνεια .καμια 100 αρια …ερχονται / μηνα..στην κω..εργατες..ειρωνεια παγκοσμιο καλεσμα στους λαθρο
    οχι δεν φταιει για την ..αμυντικη της χωρας…..ειρωνεια…επισπευει τις συμφωνιες συνεκμεταλευσης αιγαιου.με τουρκους
    ειρωνεια.. ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.. .ΤΟ ΕΣΥ ..συνεχιζει να καταστρεφεται..η πορεια της Ελλαδας αμυντικα..χανει τα δικαιωματα της.ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ..Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ….οι μετναστες αυξανονται…τα τροφιμα αυξανονται….ειρωνεια.τον ΞΑΝΑφηφισατε
    .

  20. ΓΑΙ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.. ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ .ΓΙΑ….ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΠ@@@@@..

  21. δεν ήξερε ποτέ του ο Γουρζουλαμάς ότι οι μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές έγιναν ημιαργίες,αργίες και τριγύρω απ τις ημερομηνίες των μπάνιων του Λαού..
    και δίνει και αύξηση σε έναν τομέα που έπρεπε χρόνια τώρα να τον ανασυστήσει.
    ούτε νερό δεν έχουν δικαίωμα να δικαίωμα να πιουν οι σκλάβοι των πολυεθνικών.Ορθιοι μαστιγώνονται.
    έφτασε η ώρα της Αλήθειας για το έθνος..

      • Εθνικής Σωτηρίας σημαίνει απ τις εκλεγμένες κοινοβουλευτικές ομαδες

        της Ελλάδας.
        μήπως εσένα είναι η κρυφή σου επιθυμία..
        ξέρεις ανάγνωση;
        πάρε καλύτερα ένα τόμο κόμικς με θέμα της Disneyland,,εκεί μέσα θα βρεις ατάκες και εξυπνάδες του επιπέδου σου και θα εμπλουτίσεις λίγο και τις σάχλες σου.
        το κάνουν εδώ μέσα ακόμα δύο ξεφτέρια απ την γαλάζια χωματερή

        • Κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας;Όπως έλεγε ο Παπαδόπουλος για τη Χούντα;Αυτό εννοείς η απλά είσαι ανόητος;Να καταργήσουμε και τις εκλογές.Σωστά;Βρε με τους φασιστες που έχουμε μπλέξει.

      • Διακομματική Βουλή,ο Παπαδόπουλος δεν είχε εκλεγεί,το γράφει και στον Ποπάυ κλασσικά.
        Εγώ λέω σαν αυτή των Κυβερνήσεων συνεργασίας που απέτρεψαν την συντεταγμένη πτώχευση..
        Με σαχλαμάρες δεν την πας εσύ εκεί που Θες…την συζήτηση, αυτή σε πάει στον κάδο.

      • Βρε βλάκα,οι κυβερνήσεις συνεργασίας την περασμένη δεκαετία με στόχο

        την σωτηρία της πατρίδας ήταν ή δεν ήταν εκλεγμένοι; Βλάκα!!!!
        ποιος δεν ήταν ;ο Σαμαράς,ο Βενιζέλος; Κουβέλης;πανιβλακα, κατευθείαν στην ειρωνεία και την… χούντα,ανιδεε, ηλίθιε .
        https://www.taxheaven.gr/news/10181/ta-14-shmeia-ths-symfwnias-samara-benizeloy-koybelh

  22. Έλα με τις σαχλαμάρες επιτέλους.Η Ελλάδα δέχεται επίθεση με τις φωτιές και εσείς κάνετε αντιπολητευση.

    • από τ αφεντικά τους τα λαμόγια δούλευαν στους 46 βαθμούς κελσίου ,ενώ στον Δημόσιο τομέα απολαμβάνουν ξαπλώστρες πληρωμένες απ την τσέπη του μόνιμου …λάκα φορολογούμενου.Ολοι διακρίνουμε την ταραχή σου ηλίθια.
      είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση διαλύεται σ’ ένα μήνα απ την εκκογή της με 41*%.
      άσε τα καλά νέα σου έρχονται σύντομα.
      έγινες και σχολιαστής πανηλιθια.

    • η καλυμμένη αδράνεια δεν είναι επιλογή!!!!!
      η κυβέρνηση πρέπει να βρει τα απαραίτητα και απαιτούμενα κονδύλια εξοικονομώντας πόρους από άλλες δράσεις.
      η μία σφαλιάρα μετά την άλλη,απ το πολύ σκύψιμο.Η μελέτη να είχε γίνει με σκοπό να μην χάσουμε ούτε μέτρο δάσους και όχι εκκενώστε, φύγετε Όλοι.
      είσαι ότι πιο ηλίθιο υπάρχει

  23. ο κοσμος καιγεται….σε ολη την ελλαδα…μηπως ξερεις αν φταει κανεις.. ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΑΚΡΩΝ ΑΩΤΟ ΤΗς ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ…δεν ειναι αντιπολιτευση…ΗΛΙΘΙΑ..κριμα στους ανθρωπους που καιγονται…που χανουν σπιτια…ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ

  24. Τιποτα λιγοτερο… Τιποτα περισσοτερο. Για να αφησουν… Να καουν τα παντα….Ετσι θελουν..
    ..
    Δεν τους ενδιαφερει η ανθρωπινη ζωη,,..
    ΧΑΝΩΝΤΑΣ καθενας τα τα υπαρχοντα του, τους κοπους, το σπιτι του,… Το περιβαλλον του,, την ΓΗ του… Χανει την ανθρωπινη αξια…..ειναι η ψυχικη, οδυνη… Εκτος την υλικη.. Που ανταμειβεται… Με 5 χιλ ευρω.!! ΚΟΠΡΟΙ… ΕΛΕΟΙΝΟΙ
    Δεν ειναι μονο οι ανθρωποι ρε μουλαρια… Ειναι και τα ζωα,, οι αγροτικες εκτασεις ,… Η ακομα περισσοτερο..δεν τους ενδθαφερει Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ..οικολογικη καταστροφη… τα ΤΕΡΑΤΑ.. ..γιατι αν τους ενδιεφεραν τα πιο πανω. Θα προστατευαν τα σπιτια, τους δρυμους, το περιβαλλον, θα ειχαν υλικο, εξοπλισμο, ,, και βοηθεια απο αλλες χωρες, οπως το προτειναν η ρωσσια με συγχρονα αεροπλανα… Και οχι ανεμοπτερα οπως αυτοι… οι γελοιοι δεν εχουν. Και αρνουνται τα παντα. …

  25. Φασισταριο κουράσατε.Αφήστε ήσυχη τη χώρα μας προδωτες χουντικά αποβράσματα.Η Ελλάδα είναι δημοκρατία και θα συνεχίσει να προοδεύει.Φασιστες Αρριστεροι και δεξιοί ,ΚΚΕ και συγγενικές δυνάμεις,Κασιδιάρηδες,Σπαρτιάτες και Κακαματιανοι έτσι και αλλιώς ανθρωπάκια θα μαίνεται.Εχθροι της Ελλάδας

  26. 24-7-2974 σαν σήμερα πρην από 49 χρόνια αποκαταστάθηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα.Απελευθερώθηκε από τη χούντα που που είχε τη χώρα στο σκοτάδι και την απομόνωση.Χρειστηκε να πληρώσει η Κύπρος όλο αυτό χάνοντας το μισό νησί.Η Ελλάδα στάθηκε όρθια όμως και προχώρησε βοηθώντας και την Κύπρο και το λαό της να προοδεύσει .Δεν ξεχνώ και πρέπει να το μεταφέρουμε και στα νέα παιδιά ,τι σημαίνει χούντα .Μην παρασύροντε ,Έπειδη κάτι προσωρινά δεν τους πήγε καλά από πατριδοκάπηλους απογόνους της χούντας που λίγο να δουν την ιστορία τα παιδιά όλοι αυτοί ήταν πάντα με τους εχθρούς της χώρας.Όχι στο σκοτάδι ναι στο φως.

    • εντελώς πατσαβούρα στην ψυχή και το μυαλό.Ανιστόρητη,ανίδεη, ηλίθια,ψωνιστήρι, ελεεινή..
      όταν ο Εθνάρχης έλεγε ότι η Κύπρος κείται μακρυά, μηδενίζοντας έστω και τις μικρές ελπίδες για σπάσιμο των προγεφυρωμάτων του εισβολέα, γράφτηκε η ιστορία..Με τα φάντομ που παράγγειλε η Χούντα,πληρώνοντας χρυσή την ατλαντική μας συμμετοχή θα μπορούσε η Ιστορία να είναι αλλιώς.
      θυμάμαι και πέρσι σου είχα αναρτήσει τα πορίσματα για την Εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή σχετικά με τον Φάκελο της Κύπρου, αλλά εσύ εκεί, ξύνεις πληγές..
      όλοι σε λένε πατσαβούρα και ανήθικο πλάσμα και συμφωνώ ΑΠΌΛΥΤΑ.
      μέσα σ αυτό το πόρισμα υπάρχουν τα πάντα, από τον Ιούνιο του 74.αλλα είπαμε είσαι ότι χειρότερο υπάρχει στον Τοπικό Δημόσιο διάλογο.

  27. Διάβασε ιστορία να μάθεις μωρο χαμένο, και το βιβλίο πωλείται το Αιγαίο… Μέτα το 1960 να δεις κάθε ένας πρωθυπουργός τον πατέρα του σημερινού… Πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε,,ανεξσρτητα αν κάποιοι ‘ψεκασμενοι’ ‘φασίστες’ όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Φεραίος, ο μποτσαρης,, ο Μακρυγιάννης, φασίστες κλπ το παππού σου, που αγαπούσαν την Ελλάδα πολέμησαν για να πατάς σε αυτή την ΙΕΡΗ χώρα.και να είσαι Έλληνας,, μετά ήρθαν τα κοπρόσκυλα.. Το νάτο.. Οι δημοκράτες,..που έφεραν τους Λαθρο . Και είπαν τους Έλληνες φασίστες. και.. Τους ξεπουλητές της Ελλάδας (Μητσοτάκης, Παπανδρέου, τσιπρας).. … ..Δημοκρατες

    • Πλύνε το στόμα σου που συνεφέρεις αυτά τα ονόματα φασίστα ανθέλληνα απόγονε των ναζί;Όλοι οι πρωθυπουργοί μετά την χούντα πρόσθεσαν ένα λιθαράκι να κάνουν μεγάλη την Ελλάδα.Να την σέβονται όλοι και να έχει φωνή παντού.Την μεγαλύτερη σε διάρκεια περίοδο ηρεμίας και πρόοδο.Τι έχετε προσφέρει στη χώρα;Τι ονειρεύεστε γιαυτην;Μόνο μίσος για όσους προοδεύουν .Πάρτε τις ασπίδες και περικεφαλαίες σας και πηγαίνετε σε καμία παραλία να κάνετε πόλεμο.Μην πιάνετε μόνο στο στόμα σας την λέξη Ελλάδα και τους ήρωες της.Δεν έχετε καμία σχέση με εμάς.

  28. .» ‘Η Ελλάδα είναι δημοκρατία και θα συνεχίσει να προοδεύει…..’
    το βλέπουμε ‘ τέτοια πρόοδος… Στο μεταναστευτικο στην φτώχεια, στους εμπρησμούς, στην οικονομία,.. Στις τσέπες μας, είχαμε να δούμε., χρόνια… Πριν μπει ακόμα η Ελλάδα στο ευρώ… Πριν κυβερνήσει ο Μητσοτάκης…. Τώρα σωθήκαμε !!!!!

  29. ΟΥΤΕ ΕΚΑΝΕ ,,ΟΥΤΕ Θα ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ...ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟς,ΕΠΚΙΝΔΥΝΟΣ..

    – Να στελεχωθούν με μόνιμο και σταθερό προσωπικό οι πυροσβεστικές υπηρεσίες καθώς και να εξασφαλιστεί όλος ο αναγκαίος και σύγχρονος εξοπλισμός. Να εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών με βάση και τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ- Να παρθεί πίσω η απόφαση που διαχωρίζει την πρόληψη από την κατάσβεση πυρκαγιών.
    – Να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη αποκατάσταση των δασών που κάηκαν τα προηγούμενα χρόνια από πυρκαγιές. με δαση….Καμία αλλαγή χρήσης γης, που θα επιτρέψει σε επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν κερδοφόρα σχέδια πάνω στα καμένα.
    – Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών των δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, καθώς η καταστροφική πυρκαγιά αυξάνει τους κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων».

  30. Αμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% της καταστροφής χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
    – Να εξασφαλιστεί η διαμονή για όσους χρειάζεται και για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών.
    – να αυξηθει ο προϋπολογισμό για δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση.
    – Να στελεχωθούν τα δασαρχεία ολων οσων περιοχων εχουν μεινει ΑΚΑΥΤΑ!!και όλα τα δασαρχεία της με δασεργάτες και όλο το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.

  31. καταρχην να πλυνεις εσυ το στομα σου αθε φορα που αναφερεις…και βριζεις αλλα κομματα…ΦΑΣΙΣΟΣΤΕΙΔΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ…δες ποιος ειναι απογονονοςανθελληνων προδοτων ..ΞΕΚΙΝΩΝΤΑς ΠΑΟ ΤΟΝ ΜΑΚΟ ΣΥΓΓΕΝΗ βενιζελο ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤ-ΤΕΡΑ μητσοτακη…συνεχιζουμε με τον γιο…ΕΓΩ ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΥΝΩ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ θα φτυσω ολο το μητσοταικαικο εκτρωμα….ΝΑΖΙ δεν ειναι καποιος που αγπαει την ΕΛΛΑΔΑ..ΝΑΖΙ ..ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟς ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕς ΜΕ ΓΕΡΜΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…ΑΠΟΒΛΗΤΟ…ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΟΤΙ ΜΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ 1500 ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΟΣΤΑΚΗ…ΠΑΛΙΟΚΕΦΤΕ ;Όλοι οι πρωθυπουργοί μετά την χούντα πρόσθεσαν ένα λιθαράκι να ξεπουλησουν καθε τι υπαρχειι στην ελλαδα..βιομηχανιες,εργοστασια.αμυνα,αγροτια,οικονομιαΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ.ΛΙΜΑΝΙΑ.ΟΤΕ ,ΟΣΕ…..ΤΗΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙς ΜΠΙΖΝΕς ΔΙΣ. .

  32. ΠΡΟΕ ΜΙΡΑΝΤΑ...ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΛΟ..8 ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΕΕΕΕΕΕ

    Τι έχετε προσφέρει στη χώρα ΒΡΕ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΤΗς ΠΟΛΙΤΙΚΗς..ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ
    ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ..ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΑΤΕ ΛΑΘΡΟ…ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ..ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΠΕΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ..ΚΑΨΑΤ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ.ΠΕΘΑΝΑΤ ΑΛΛΟΥς ΤΟΣΟΥς ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ..ΚΑΥΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΟ ΕΣΥ… ΚΑΤΑΤΣΡΟΦΗ πρωτογενους παραγωγη..κλεισιμο καθε βιομηχανιας αμυντικης ,ΕΙΣΑΓΕΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝ..ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΕΦΤΕ!! Μόνο μίσος για όσους προοδεύουν .ΑΧΑΧΑΧ..που ειδες τη προοδο ΒΡΕ ΚΕΦΤΕ…..που ο μισθος σταθερα 20 χρονια.. αναλογικα της αυξησησς του βιωτικου επιπεδου εχει φτασει σε βαθμο βουλγαριας πριν 30 χρονι αυξηση ρευματος,τροφιμβων 500%..συγχρονως πλειστηριασμοι..κατασχεσεις… …Δεν έχετε καμία σχέση με εμάς ΤΟ ΞΕΡΩ .ειστε απλα .ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ εξ οικογνειας

  33. δεν φταις εσυ ,φταινει οι ηλιθιοι …. σου νεοδημοκρατες..που σε καναν τοσο κεφτε…να σταματησουν να βλεπουν τηλεοραση..ΕΧΕΤ ΚΑΨΕΙ ΚΑΘΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ….ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤ ΕΣΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..ΣΧΕΔΟΝ!!!!!!!!!..ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 8 ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ..ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΝΔ

    • Ποιος σου είπε ότι είμαστε το ίδιο;Μπορεί να ψηφίζω Ανδρουλακης αλλά δεν είμαι το ίδιο με φασιστες της ΧΑ ,Κασιδιάρηδες η Σπαρτιάτες η όπως λέγονται.Μην τα μπερδεύεις.Από την μια έχουμε την κοινωνία μας και την χώρα μας άσχετα αν ψηφίζουμε,ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ και από την άλλη έχουμε τους πατριδοκάπηλους φίλο χουντικούς φασιστες.Μην τρελαθούμε.

    • Πίστα σύντροφε.Εμείς κερδίσαμε.59% πήραμε ενώ η ΝΔ μόνο 41% πάμε σύντροφοι να κάνουμε την Ελλάδα κόκκινη.

    • Σιγά ρε ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΗΣ ΦΑΚΗΣ, ΠΟΥΤΙΝΑΚΙ, ΝΤΕΜΕΚ ΠΑΤΡΙΏΤΗ, ΝΤΕΜΕΚ ΠΙΣΤΕ.Αραξε που πήρες φόρα, έτσι και με την ΧΑ είχες πάρει, αλλά όταν άρχισαν οι συλλήψεις, έβλεπες αστυνομικό και νόμιζες ότι έρχεται να σε συλλάβει.Ειχες χαθεί από την πιάτσα και απαρνηθηκες τα τότε συντροφιά σου, ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ.Ηρεμησε γιατί έτσι που το πάτε σας βλέπω πάλι για ΜΠΟΥΖΟΥ.Ασε την miranta με τις απόψεις της και ασχολησου με το θολό μυαλό σου.Ισως άμα πάς σέ ειδικό κάτι να προλάβεις.Οσο για το ΚΟΠΡΌΣΚΥΛΟ, και αυτό αντιγραφή είναι.Τελις ΤΣΑΚΑ ΤΗΝ ΤΣΑΜΠΟΥ, ΞΎΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ, άμα αποφασίσεις να μας βρεις έλα με την όπισθεν όπως ξέρεις εσύ και ο Κλασιδιαρης σου.ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΜΕ ΦΟΡΑ….

      • Πατριώτης της φακής» είναι αυτός που προσέρχεται σε διάλογο με την Τουρκία, προαναγγέλλοντας ότι «μπορεί να χάσουμε και κάτι». «Πατριώτης της φακής» είναι αυτός που αφήνει την Ελλάδα να καίγεται, ρίχνοντας τις ευθύνες στον καύσωνα, στην κλιματική αλλαγή, στον άνεμο και τον κακό μας τον καιρό.

  34. ΓΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗς ΕΛΛΑΔΟΣ…
    ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ..
    (ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΗΔΗ 10 ΔΗΜΟΙ..ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…

  35. ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ » Έξυπνων Πόλεων.΄΄οπως τα λεει το υπουργειο κλιματικης αλλαγης….
    δεν ειναι τυχαιο οτι στους πρωτους .. 17 δήμους που θα δωθουν 90 εκκ ευρω…εχουν γινει αποκαιδια και σταχτη./
    ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: 664.046
    ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 325.182
    ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: 213.984
    ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ: 162.591
    ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: 144.449
    ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: 115.490
    ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: 112.486
    ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: 106.943
    ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ: 105.430
    ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: 102.223
    ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ: 101.753
    ..Το 2021 κάηκαν τόσα στρέμματα στην Ελλάδα όσα κατά την οκταετία 2013 – 2020
    84 συμβάντα δασικών πυρκαγιών μέσα στο 2021, τα οποία κατέκαψαν συνολική έκταση που ξεπερνά τα 1.300.000 στρέμματα σε μια 4 ετια!!!!

  36. Κύριοι δηλώνω ξεκάθαρα δεν ασχολούμε με αρρώστους φασιστες ναζί.Ναι να κουβεντιάσουμε με πολιτικούς αντιπάλους αλλά με τύπους σαν αυτόν που βρίζει απλά χωρίς να μας πει ποτέ τι πιστεύει ,τι ακριβώς θέλει ποιο είναι το όνειρο του για το μέλλον ,που απλά βρίζει τη χώρα μου ,όπως οι πρόγονοι του ήταν με τους Γερμανούς,Ιταλούς, φασιστες κατακτητές και μετά με τους ντόπιους φασιστες της χούντας ,τι να πεις; Πως θα σκοτώσουμε τους μετανάστες ,θα βγούμε από όλες τις συμμαχίες ,θα παράγουμε ντομάτες και καπνά εδώ στο νησί να διώξουμε τους βαρβάρους τουρίστες.Μόνο που σκέφτομαι τι έχουν πει,είναι γελοια αλλά και τρομακτικά.Καμαρωσατε τους αντιπρωδοπους τους στη Βουλή ;Όλο προτάσεις και όραμα είναι.Λοιπόν «φιλε» ανθέλληνα ,μιλά μόνος.Άσχετο μια γυναίκα Μπένετ με κάποιο όνομα ,εσυ;αντράκι μπενεις πάντα προς miranta.Μην μπερδευτείς πάντα θα μιλάω αλλά ποτέ ξανά σε ζώο σαν εσένα.Κτυπισου μόνος σου.

    • Αυτές τις ιστορικές ώρες που περνά το Έθνος,λες και έχουμε πόλεμο

      καλύτερα βγάλε το σκασμό πατσαβούρα… γίνεσαι γελοία,όπως και ο …άκας ο θαυμαστής σου..βάλε το κεφαλή σου στα σκέλια και σκάσε επιτέλους.
      ηλίθια με την πολιτική σου αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνάμε.Σκασε ,τα γεγονότα σου μιλάνε, σκάσε ηλίθια.Οταν καταλάβεις τι ζει το Έθνος..μετά πιάσε το ξυστήρι.

  37. Μιραντα έχεις τρελάνει τον χουντικό φίλο μας εδώ μέσα.Γράφεις ένα σχόλιο και έχουμε μετά 10 σχόλια από τον «προς μιραντα»Τι θέλεις κορίτσι μου να μας μείνει;

    • …μισάευρων.
      επιθυμώ και γω ένα αυτόγραφο μια συνουσία,ένα δεδοοτικό,μια στάση του κουταλιού, κάτι απ την σύγχρονη κατσαρόλα.

    • δεν βλέπω ν απαντά σε καμία ερώτηση και κατηγορία,μόνο σάχλες, ηλιθιότητες, γενικεύσεις και αοριστίες..
      πρωταθλητές στην ακρίβεια,μονοπώλια,μισθοί στα επίπεδα αυτών που κατηγορούσαν για επαίτες της Ευρωπηςυ, εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα,τυμβωρυχία, ανικανότητα, ανισότητα…θες και άλλα μήπως;
      πάρε μια χούφτα ηρεμιστικά,βάλε και κανά γυαλί

  38. Επειδή κάποιοι παραχαράσσουν την ιστορία ,την μπερδεύουν να παρασύρουν κάποιους με ατυχίες στη ζωή να θυμίζουμε μερικά πράγματα.Κάποιοι φασιστες,εθνικιστές λένε τον εαυτό τους ,μιας και έχουμε 100 χρόνια φέτος από την συνθήκη της Λωζάνη που την επικαλούνται και την έχουν Ευάγγελε ιό.Οι τότε πρόγονοι τους «εθνικιστές»τότε καλούσαν τον Βενιζέλος να γυρίσει πίσω και να μην υπογράψει.Βγάλτε συμπέρασμα για το είδος των ανθρώπων αυτών.

  39. Από την μια έχουμε τους φασιστες,σαν τον τύπο εδώ που βρίζει συνέχεια τη χώρα μας την κυβέρνηση και αντιπολητευση ξάπλα στον καναπέ (μιλάω για τον τύπο «προς miranta»)και από την άλλη έχουμε αληθινούς Έλληνες σαν αυτούς τους τύπους στη Ρόδο.Δεν ξέρω τι ψηφίζουν ΝΔ,ΠΑΣΟΚ η ΣΥΡΙΖΑ αλλά πάνω από όλα θυσιάζονται για τον τόπο και τη χώρα τους.
    https://www.gazzetta.gr/plus/2241231/sygklonistiko-binteo-me-ethelontes-na-pernoyn-mesa-apo-tis-floges-sti-rodo-prohora

  40. ..3 μέρες πριν την πτώση του Canadair ο Μητσοτάκης είχε επισκεφτεί τους πιλότους..για να φωτογραφηθει..

    με το candair που θα επεφτε….
    https://twitter.com/JeronymoBoss2/status/1683846530711580674
    ηξερε οτι θα μπουν φωτιες….το μονο βεβαιο..
    κοιτα χαρα πουτην εχει..
    δωρακι προς την μιραντα..Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ..ΤΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΣΗ ΠΡΟΟΔΟΣ .!!!

  41. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΡΟΒΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΒΛΑΞ ΕΙΣΑΙ // .ΩΧΧΧ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
    Ο Μητσοτάκης ομολογεί ότι η καμένη γη συμφέρει!
    »’….Κατά συνέπεια μην περιμένει κανείς ότι θα υπάρξει αναδάσωση…. εεεε…. πεντακοσίων ή εφτακοσίων ή οκτακοσίων χιλιάδων στρεμμάτων. Αναφέρομαι στις εκτάσεις εκείνες που κάηκαν που είναι δασικές. Διότι από το ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες στρέμματα που εκτιμούμε ότι έχουνε καεί προφανώς δεν είναι όλα…. εεεε…. όλα δάση!Σήμερα έχουμε δυόμιση χιλιάδες μεγαβατ ανεμογεννήτριες και θα πρέπει να φτάσουμε γύρω στα εφτά χιλιάδες μεγαβατ με βάση το σχέδιο το οποίο έχουμε εκπονήσει. Και αυτές οι ανεμογεννήτριες πρέπει να μπούνε κάπου/. Το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι που θα μπούνε…»»»
    ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ..ΑΠΟ ΤΝΗΝ ΒΟΥΛΗ

  42. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
    »»» Και θέλω να θυμίσω ότι στο παρελθόν επενδυτικά σχέδια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είχανε καταρρεύσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ακριβώς επειδή το Συμβούλιο έκρινε ότι δεν είχε προηγηθεί ο σωστός σχεδιασμός ως προς την χωροταξία για το που θα τοποθετήσουμε ανεμογεννήτριες.

    ΒΕΒΑΙΑ ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΣΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΒΟΥΛΙΟΥ!!!!!!!!!!!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=zAg9eV_5Cyc

  43. γι ατον ανωνυμο -μιραντα κομματοσκυλλο ...βλαξ..δεν βριζω την χωρα που γεννηθηκα και μεγαλωσα μπαγλαμα

    βριζω αυτους που μου την καινε…δεν βριζω τους ελληνεςπου βοηθανε…βριζω τους ανικανους που αφηνουν να καει η χωρα…βριζω τα κοπροσκυλα που την εχουν γεμισει λαθρο .βριζω τα κοπροσκυλα ..ποιυ βγαζουν λογο απο τον καναπε…και απο τη αλλη εχουμε αληθινους ελλεηνες που παλευουν να σβησουν τις φωτιες παο την αχρηστια των πολιτικων…ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ..ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ…-μαρεσει που ανεφερεσ και βριζεις ολα τα κομματα…εκτος την ΝΔ ΠΟΥ ΚΑΤΣΤΡΕΨΕ ΚΑΘΕ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ…ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ..
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΕΝΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ 8 ΕΚΚΕΤΟΜΥΡΟΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ .ΒΟΥΛΕΦΑΛΑ…ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ…ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ..!!!!!!!!!!!!!!κατα τα λλα ειμαστε 8 εκκατομυρια ειμαστε φασιστες…..ζωωον????

  44. ΚΥΡΙΑ ΜΙΡΑΝΤΑ..ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ...ΟΠΩς ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ....ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟ..

    ειμαι πολιτης..δεν ειμαι φασιστας ουτε εγω..ουτε οι ροδιτες ειμαστε αρρώστοι φασιστες ναζί…συγΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Η μπακογιαννη μας ειχε πει ψεκασμενους .ρωσσοφιλους ..εχουμε συνηθοσει το βρισιμο…..ετσι ειανι οι 50 χιλιαδεσα ροδιτεσ… σπου βριζουν την κυβερνηση πυ εκαψε τα σπιτι τους ..μηπως ειναι αρωωτησμενοι ναζιστες..ΖΩΩΟΝ..ΜΕ ΠΕΙΕΚΑΦΑΛΑΙΑ ..εισαι τοσο ανικανος να ορθωσεις πολιτικο λογο..

  45. ΣΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ .΄΄΄΄΄΄…..Όλο προτάσεις και όραμα είναι ειναι το ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ…..Λοιπόν «φιλε» ανθέλληνα ΠΟΥ ΜΑς ΒΡΙΖΕΙΣ ΟΛΟΥς..ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…..ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ..ΨΗΦΙΖΩΝΤΑΣ ΝΔ…..ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑ..,μιλά μόνος ..εδω μεσα σαν κομματοσκυλο.. ακατασχετα μπουρδολογιο ενος ανωριμου 20 χρονου,,,..παρουσιαζεσαι με γυναικει οονομα εσνω εισαι αντρας…(εστω ο…._ Μην μπερδευεσαι…… πάντα θα μιλάω εδω μεσα..ειτε σαρσει ειτε οχι για τον προδοτοτη αλλά ποτέ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΖΩΟΟΝ Κτυπισου μόνος σου….φασιστοιεδες νεοδημοκρατη

  46. οχι οι ελληνες…
    ειμαι ενας φασιστας ελληνα ..κατα την μιραντα

    • Μπράβο!!!! Φασίστας εισαι 100%.Έλληνας δεν εισαι.Ποτέ δεν ήταν οι Έλληνες φασιστες.Η Ελλάδα του φασιστες τους αποβάλει γρήγορα.Είναι η διαφορά των Ελλήνων από άλλους λαούς.Είναι φιλόξενος δεν φοβάται τους ξένους ,τους αποροφα με τον πολιτισμό της.

  47. ολοι επευφημουν τους ντοπιους..τουε γερους..τις γεροντισες τους νεους..που προσπαθουν να σωσουν την ροδο..ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΜΥΝΗΜΑ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΑΟΥΝ,
    τουριστες..επευφημουν τους ντοπιους -ναι αυτους τους φασιστες (βασει μιραντας) -για την αγαπη και το ενδιαφερων που εδειξαν..κανεις δεν επευημει την ολιγωρια του κρατους..τις ελλειψεις 4 χροναι που ειναι κυβερνηση..τα μυνηματα εγκαταλειψης
    Γ. Νικητιάδης από το βήμα της Βουλής : «Μεγαλείο ψυχής από τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες που παλεύουν για να σώσουν τη Ρόδο.. «Προχωρήστε σε αναδάσωση όσο πιο γρήγορα γίνεται. Κάντε επιτέλους πολιτικές πρόληψης για να σβήσουν οι φωτιές. Και βεβαίως ευελπιστώ ότι θα έχετε και κάποια προγράμματα για να προλάβετε την καταστροφή στον τουρισμό που επέρχεται».

  48. «Αυτή η τραγωδία, αν τη δεύτερη μέρα που είχε ξεκινήσει η φωτιά είχαν έρθει τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα θα την είχανε προλάβει. Μιλάμε για μία τρομακτική οικολογική καταστροφή. Μέχρι στιγμής, τι στιγμή που μιλάμε τώρα, έχουν καεί 150.000 στρέμματα πάνω από το 10% της έκτασης του νησιού. Οι ζημιές σε περιουσίες είναι τεράστιες. Το πλήγμα στον τουρισμό δεν μπορεί να προβλεφθεί αυτή τη στιγμή. Και ενώ έχουμε αυτή τη συντέλεια του κόσμου στο νησί, ακούμε τοπικούς παράγοντες να επαίρονται ότι κατάφεραν κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στην Ελλάδα, να μεταφέρουν χιλιάδες κόσμου, χιλιάδες επισκέπτες. Αλλά την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά το να επαίρεσαι για κάτι, πραγματικά προκαλεί απορίες».
    «Προχωρήστε σε αναδάσωση όσο πιο γρήγορα γίνεται. Κάντε επιτέλους πολιτικές πρόληψης για να σβήσουν οι φωτιές. Και βεβαίως ευελπιστώ ότι θα έχετε και κάποια προγράμματα για να προλάβετε την καταστροφή στον τουρισμό που επέρχεται».

    • Καλα έγινες και ειδικός στις φωτιές τώρα;Νικητιάδη ο Ανδρουλακης δεν πολυχαρηκε με την εκλογή σου.Το ξέρεις;

  49. Και ποιος Ντεμεκ….βουκεφαλα νεοδημοκρατη…
    .. Προσεξε… Εεεε. Και στις επομενες εκλογες Νδ… Εχει πολλα δαση που πρεπει να καουν… ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΕΡΓΑ….!!!!
    Σε εχει πιασει κριση.. Δημοκρατιας… Βριζωντας βρε βλακα..οπως η μιραβυα.. Ολους,, χωρις να ειμαι βελοπουλος, χρυσαυγιτης..κολλησες εκει..μ@λ@κ😝,.. Αυτο σε χαρακτητιζει.. αντιλογος, αποψη.. Οπως η μιραντα.. Κουφιοκεφαλακηδες νεοδημοκρατες…. Ναι ρε οι φασιστες φταινε 40 χρονια..οι χρυσαυγιτες, ο συριζα, ο βελοπουλος,το πασοκ.. ΜΠΕΕΕΕΕ.. ΦΑΕ ΣΑΝΟ..

    • Τι πρεσβεύεις και τί πιστεύεις ΑΝΩΜΑΛΕ; Δεν είσαι λες ΧΑ,ΝΙΚΗ,ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ, ΣΎΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ.Εγω μιλάω για ΝΔ, εσύ για τί; Ανώμαλος του πληκτρολογίου, διαταραγμένη προσωπικότητα που βρίζεις εδώ και 1 χρόνο την ΝΔ, εμένα και την miranta.Ποιο τό πρόβλημα σου; Γιατί δεν μας λες τί θες;Ο λαός ψήφισε.Εκλογες μετά από 4 χρόνια ξανά.Μας έχεις ζαλίσει τον έρωτα κάθε μέρα, είπα δεν θα ξανασχοληθω αλλά κουράζεις με τό να βρίζεις.Εισαι ΑΡΡΩΣΤΟΣ,ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ,ΜΑΛΑΞ, και μοναδική έννοια σου είναι νύχτα μέρα να σχολιάζεις.Αντε γεια… στο φινάλε,παλιο…………………………

      • είδους τιμωρία,τώρα αν θες δαβρί,ότι ώρα να κανονίσουμε ,να ικανοποιήσω την επιθυμία σου..Θα αισθανθείς πολλες βρεγμένες σανίδες

  50. Αν τα προβατοποιημενα ζωα... Ξεκολλησουν το βαρεμενο και αδειο μυαλο τους

    Απο τις λεξεις… Φασιστας, βελοπουλος, χρυση αυγη…..
    Ισως καταφερουν να αρθρωσουν… Καποιον αντιλογο… Κατα τα αλλα… Κομματοποιημενα Κοπροσκυλα… Ευχομαι να μας αδειασετε την γωνια συντομα.. Μαζι με το εκτρωμα, υποκειμενο που λεγεται πρωθυπουργος…. 150 κοπροι… Και 2,1 εκκατ προβατοποιμενοι .νεοδημοκραυες Ψηφοφοροι… Καμε μπεεε

  51. Βριζεις πιο πολυ απο ενα χρυσαυγιτη ρε δικε μου….. Μηπως εισαι.. Κρυφοχρυσαυγιτης χουντικος οπως ο Βοριδης…

  52. Αυτόν το Στίγκα που ψηφίσατε να σώσετε τη χώρα και για το μέλλον των παιδιών σας τι σκριβως είπε;Τι θα κάνει όταν διώξουμε τον Μητσοτακη ;Ποσό αστείοι είστε;

  53. Πονουσες 4 χρόνια και θα συνεχίσεις να πονάς για άλλα 4+4 κορόιδο, ΝΤΕΜΕΚ ΠΑΤΡΙΏΤΗ, ΝΤΕΜΕΚ ΠΙΣΤΕ.Πονας πιο πολύ και από τους ΖΑΙΟΥΣ.Υπαρχει όμως μια διαφορά με αυτούς.Αυτοι κυβέρνησαν, είναι αντιπολίτευση και έχουν σωας τας φρένας.Εσυ δεν κυβερνήσες, ούτε πρόκειται να γίνεις αντιπολίτευση και αργά ή γρήγορα θα διαλυθείς όπως η ΧΑ.Τελος χάνεις χοντρά λάδια και προβλέπω γρήγορα τον εγκλεισμό σου ή σε σωφρονιστικό κατάστημα ή σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.Την ΤΣΑΜΠΟΥ μην ξεχάσεις,το ΞΥΔΙ και Καλό ταξίδι κορόιδο του Κλασιδιαρη…ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ:ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ…..

  54. ΣΥΡΙΖΑ και Σπαρτιάτες καταψήφισαν μαζί το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων,συνεχίζεται δηλαδή η άψογη συνεργασία που είχαμε και με την Χρυσή Αυγή, καλησπέρα Ηλία

  55. Ξέρει κάποιος Τσέχικα;κ.Κιαρη βάλτο στο google translate και σέρβιρε το στα ....τσέκια

    https://m.facebook.com/hasicskyzachrannysborcr

    η Τσεχική τηλεόραση λέει ότι αρνήθηκε την προσφερθείσα βοήθεια η χώρα μας.Επαιξε σε πολλά δίκτυα,είναι και στο κρατικό Γερμανικό.
    Ουστ αναθέματα

  56. Γιατί αυτός ο ψυχοπαθής, προδοτικο εβραιωμασωνικο …τσεκι πρωθυπουργος ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ…ως ψυχικα ανισοοροπος ,επικινδυνος.. ΠΡΙΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    σήμερα ξεπέταξε σε τρία λεπτά την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ, ΤΗΣ -ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΝΤΑΒΑΔΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ…

  57. οσο και να αποκαλυπτεις..δυστυχως θα σε κρινουν ο νεοδημοκρατης(κομματοσκυλλο) και η μιραντα παπαδοπυλου
    διοτι δεν εισαι με την βρωμιη πλευρα της ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΗΣ ΒΡΩΜΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ..
    οσο και να χανεις τον χρονο σου και εμεις τον δικο μας.με αρθρα σχολια..κρινωντας..ποσο αχρηστοι,επικινδυνοι…..ειναι αυτοι που μας διοικουν..τοσο θα μας λενε φασιστες,ψεκασμενους… που δεν πιστευουμε στον πλεον επικινδινο πολιτικο που εβγαλε η χωρα ..τι να κανουμε ειναι 20 εκκατομυρια ο καθημερινος ΣΑΝΟΣ…στους νεοδημοκρατες…24 ωρο ταισμα..τοσο που το μυαλο τους εχει γινει κουρκουτι….ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ..της εγλεφαλικης αποβλακωσης-βλαβης νωτιαου μυελου .

  58. μαζί με την αντιπολίτευση (μείζονα και ελάσσονα είναι η ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΙΛΗ για την “κλιματική αλλαγή”
    προς τους αδαεις…που βρισκονται στο σκοταδι ..απλα..βελαζουν..ψηφιζωντας ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.!!!!

    ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΠΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ(ΠΡΟΓΟΝΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΝΘΕΛΛΗΚΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ..θα ειναι αργα!!
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΟΘΕΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ…ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ .(ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΛΟΙ
    η κομπίνα των αιολικών και η κοροϊδία της “πράσινης” (ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ) ενέργειας…δεν εχει πατο..και η κοροιδια επισης του λαου..40% καηκε η ελλαδα

    • Τι στεναχωριέσαι;Βακαμε στη Βουλή τους Σπαρτιάτες που είναι αστέρια και Ελληναρες μαζί με τη Νίκη που την βοηθά ο Παΐσιος ,έχουμε και το ΚΚΕ μαζί με Κωνσταντοπουλου και Βελόπουλο.Ακόμα φοβάσαι;Είμαστε σε Καλα χέρια.

  59. Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ…

    Η ΚΕΡΚΥΡΑ, ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ…
    Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ 15’…
    εχει σχεδιο και προγραμμα η ΝΔ..

    αυτα τα ολιγα..-για τους αδαεις .οχι δεν φταει η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙς ΦΩΤΙΕΣ…..οι πακιστανοι..αχχαχαχαχα

  60. Φωτιά στη Μαγνησία: Νέο μήνυμα του «112» για εκκένωση άλλων πέντε περιοχών..!!!
    Βρε διώξτε τους όλοι να τελειώνει… Προστατεύει το κάψιμο…. Και όχι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, εφόσον ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΡΕ ΤΑ ΠΆΝΤΑ…

  61. Εκτός τα μηνύματα κατά των πολιτών Ελλήνων (φασιστων) κατά την Μιράντα

    Προτείνω φίλε Γιάννη κιαρη.. Να δημοσιεύεις μόνο αν, έχει να πει κάτι ουσιαστικό κάποιος…. Έτσι προβλέπω όλα τα μηνύματα της Μιράντας, σαν βλακώδες,.. Θα είχαν σβηστεί.. .. Δεν θα υπήρχαν.. Μας ζάλισατε… ότι φταίνε οι φασίστες…. 1 χρόνο τα ιδια…ας διαβάσουν οι αναγνώστες να δουν ποιος φταίει τα τελευταία 5 χρόνια!!!!!!!!!!
    Έχουμε και τον νεοδημοκρατη να μας βρίζει ως κοπροσκυλα..έχουμε και τον ανώνυμο… Που δεν θέλει να βρίζουμε την πρωθυπουργαρα τον κ….. επικίνδυνο εμπρηστή.. Αλλά τι να κάνουμε αφού ο ίδιος ομολογεί.. Την αιτία των εμπρησμων… Πως να μην πεις κάποιον προδοτη

  62. Μπράβο στο ΚΚΕ στους Σπαρτιάτες και τη Νίκη.Είπαν όχι στις αυξήσεις μισθών και χορηγιση επιδομάτων.Μπράβο παιδιά χέρι χέρι μαζί .

  63. Πόσοι στρατιωτικοί πρέπει να πάνε στα σπίτια τους αύριο;Είναι να τρελένεστε δεν έχουν αντιπυρηνικές ζώνες στις αποθήκες;Μεταφέρουν τα πανάκριβα αεροπλάνα να μην καούν;Με αυτούς θα πολεμήσουμε;Είναι δυνατόν;

    • είναι ώρα για περισυλλογή και ενδοσκόπηση και όποιος χρειάζεται κωλονοσκόπηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ