Με τόσους απρόβλεπτους παράγοντες «πιανόμαστε απ’ τα μαλλιά μας με τον τουρισμό | Δημόσιες δομές υγείας: Η πλήρης αναξιοπιστία του κράτους και με τη βούλα

60
1906
Με τόσους απρόβλεπτους παράγοντες «πιανόμαστε απ’ τα μαλλιά μας» με τον τουρισμό | Δημόσιες δομές υγείας: Η πλήρης αναξιοπιστία του κράτους και με τη βούλα
Με «απρόβλεπτους παράγοντες» τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας (ΝΑΤΟ) αλλά και την πανδημία που κανείς δεν ξέρει που και πως θα καταλήξει (όταν ακόμα παραμένει σε lockdown το μεγαλύτερο διαμετακομιστικό κέντρο του κόσμου, η Σαγκάη), μόνη ελπίδα για μας εδώ παραμένει ο τουρισμός.
Ποιος τουρισμός όμως με πληθωρισμό πάνω από 10% με τιμές ενέργειας, καυσίμων, προϊόντων, κόστους ζωής, που τρέχουν σε ένα τρελό ράλυ ανόδου;

Με αφίξεις κοντά στο 2019 -όπως εκτίμησε η Πρόεδρος της Έν. ξενοδόχων Κω Κ. Σβύνου- (αν ο μη γένοιτο δεν προκύψει κάτι έκτακτο από τα δύο παραπάνω έως το τέλος της σεζόν) και ενώ οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κυρίως, αλλά και οι επιχειρήσεις μεταφορών και όχι μόνο, θα δουλέψουν και φέτος με τιμές 2019.

“Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα αντιδράσουν οι καταναλωτές στον πληθωρισμό πάνω από 10%. Πρέπει να πάμε 40 χρόνια πίσω για να θυμηθούμε έναν τέτοιο πληθωριστικό κύκλο. Η ζήτηση στα ταξίδια και στον τουρισμό είναι ισχυρή, όπως και η προθυμία και η εμπιστοσύνη απέναντι στα ταξίδια. Αλλά βλέπουμε ένα “παράθυρο” κρατήσεων δύο έως τριών μηνών για τους διεθνείς επισκέπτες, όταν στο παρελθόν ήταν 12-15 μήνες και αυτό θα παραμείνει λόγω της μεγάλης αύξησης του κόστους ζωής”, δήλωσε χαρακτηριστικά η διευθύνουσα σύμβουλος της UK Hospitality, Kate Nicholls.

Και είμαστε μόλις στην αρχή όπου η αρχική φορά των προτιμήσεων στα ταξίδια από τις αυξημένες αποταμιεύσεις τους, από τα lock downs της τελευταίας διετίας αρχίζει σιγά σιγά να «προσγειώνεται στην πραγματικότητα» του νέου κόστους ζωής.

Ποιες δημόσιες δομές υγείας; (Θα έρθουν λέει δύο γιατροί στην Κω…) Η πλήρης αναξιοπιστία του κράτους τώρα και με τη βούλα

Το δεύτερο ‘αξιοπερίεργο’ των τελευταίων ημερών είναι η έρευνα που πέρασε κάπως στα ψιλά σύμφωνα με την οποία κλονίζεται το ενδιαφέρον και των Ελλήνων πολιτών σε όλους τους κρατικούς θεσμούς και δημόσιες υπηρεσίες (για τα ΜΜΕ δεν το συζητάμε, από την εποχή των μνημονίων και του «μαζί τα φάγαμε» ήταν σε μονοψήφιο ποσοστό, πόσο μάλλον τώρα μετά από την προπαγάνδα του αισχίστου είδους με την πανδημία, την «λίστα Πέτσα» κλπ).

Με εξαίρεση τον Στρατό και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι Ελληνες δεν εμπιστεύονται κανέναν άλλο κρατικό θεσμό ή δημόσια υπηρεσία. Το εντυπωσιακό, δε, είναι ότι εμπιστεύονται περισσότερο τις ιδιωτικές επιχειρήσεις απ’ όλους τους θεσμούς του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι εντυπωσιακό, διότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν στόχο το κέρδος ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Κι όμως, είναι τόσο χαμηλό το επίπεδο αυτής της εξυπηρέτησης που οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τους επιχειρηματίες απ’ ό,τι τις δημόσιες υπηρεσίες.

Όλα αυτά προκύπτουν από την έρευνα της KAPA Research, την οποία μάλιστα επιβεβαιώνει η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, η οποία επιχαίρει με ανακοίνωσή της διότι βρίσκεται στην 4η θέση μετά τον Στρατό, το ΕΣΥ και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, δηλαδή υψηλότερα απ’ όλους τους υπόλοιπους κρατικούς θεσμούς.

Σύμφωνα λοιπόν με το (συστημικό) Πρώτο Θέμα περιληπτικά:

Το αναξιόπιστο κράτος γεννά «ψεκασμένους» και «αντισυστημικούς»

«Το 64% των Ελλήνων εμπιστεύεται τον Στρατό, το 53% το ΕΣΥ, το 45% τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, το 40% τη Στατιστική Υπηρεσία, το 38% την κυβέρνηση και την Αστυνομία, το 35% την Προεδρία της Δημοκρατίας, το 32% τη Δικαιοσύνη, το 29% το εκπαιδευτικό σύστημα, το 27% την Εκκλησία, το 26% την Τράπεζα της Ελλάδος, το 24% το Κοινοβούλιο, το 23% την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το 20% τις δημόσιες υπηρεσίες, το 19% τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το 15% τα πολιτικά κόμματα, το 10% τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, το 9% τα μέσα ενημέρωσης και το 8% τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Το γεγονός λοιπόν ότι το κράτος δεν το εμπιστεύονται οι 7 στους 10 Ελληνες δείχνει πολλά και για την ποιότητα των υπηρεσιών του και για τη σχέση κράτους – πολίτη. Και εξηγεί φυσικά γιατί το λεγόμενο αντισυστημικό κίνημα στην Ελλάδα είναι τόσο ισχυρό.

Το αντισυστημικό κίνημα ξεπερνά κατά πολύ τα ποσοστά που παίρνουν τα αντισυστημικά κόμματα στις εκλογές, δεξιά και αριστερά, ξεπερνά όλες τις εξωκοινοβουλευτικές ομάδες, ξεπερνά φυσικά σε αριθμό «οπαδών» κάθε ποσοστό που έχει πάρει οποιοδήποτε κόμμα κερδίζει εκλογές.

Το αντισυστημικό κίνημα στην Ελλάδα είναι η πρώτη πολιτική δύναμη, αλλά δεν είναι ενιαίο. Χωράει τους πάντες, πολίτες κάθε πολιτικής απόχρωσης και οφείλεται όχι σε κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Έλληνα, όχι στην «περιπετειώδη διάθεσή του», όχι στο DNA του, αλλά ακριβώς σε αυτή την έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει έναντι του κράτους.

Δεν είναι τρελοί, δεν είναι «ψεκασμένοι», απλώς δεν εμπιστεύονται το κράτος τους.

Είναι παράλογη αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης; Θα ήταν, αν το ποσοστό όσων δεν εμπιστεύονται το κράτος ήταν μικρό.Όταν είναι όμως η συντριπτική πλειονότητα του λαού, δεν μπορεί να θεωρηθεί παράλογη. Προφανώς και είναι δικαιολογημένη. Προφανώς το ελληνικό κράτος δεν είναι άξιο της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Το αργότερο, σε έναν χρόνο από σήμερα -μπορεί και φέτος- θα έχουμε εκλογές. Και το αντισυστημικό κίνημα θα παίξει τον ρόλο του σε αυτές, όπως και σε όλες τις προηγούμενες.
Και θα έχουμε εκλογές με απλή αναλογική, πράγμα που σημαίνει ότι τα ποσοστά θα μοιραστούν σε πλήθος κομμάτων. Στις εκλογές αυτές το αντισυστημικό κίνημα θα θριαμβεύσει και θα πλειοψηφήσει. Το τι θα γίνει μετά, στις επαναληπτικές εκλογές, θα κρίνει το αν η χώρα θα αποκτήσει κυβέρνηση και τι είδους κυβέρνηση θα είναι αυτή.

Ανεξαρτήτως όμως του τι θα γίνει στις ερχόμενες εκλογές, θα πρέπει το πολιτικό σύστημα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλοι οι κρατικοί θεσμοί να αναρωτηθούν τι κάνουν λάθος και τι πρέπει να αλλάξουν ώστε να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Με λίγα λόγια, θα πρέπει να σκεφτούν πλήθος βαθύτατων μεταρρυθμίσεων ώστε να κατακτήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Μεταρρυθμίσεις που ούτε αυτή ούτε καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν τόλμησε να κάνει – γι’ αυτό και καταρρέει διαρκώς η εμπιστοσύνη των πολιτών.

Φυσικά οι πολιτικοί γνωρίζουν αυτή την κατάσταση – όσοι δεν την γνωρίζουν την έμαθαν από τη δημοσκόπηση της KAPA Research. Δεν κάνουν όμως τίποτα για να αλλάξει, δεν κάνουν τίποτα για να κερδίσουν αυτή την εμπιστοσύνη, είναι ικανοποιημένοι κυβερνώντας με την εμπιστοσύνη της μειοψηφίας. Προτιμούν -κι εμείς, τα ΜΜΕ, μαζί- να χαρακτηρίζουν «τρελούς» και «ψεκασμένους» τους αντισυστημικούς παρά να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους είναι αντισυστημικοί.

Και αν οι πολιτικοί θελήσουν να κατανοήσουν, θα διαπιστώσουν ότι αυτή η αυξημένη αντισυστημικότητα οφείλεται στο γεγονός ότι το κράτος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του πολίτη. Κάθε μέρα, το μεγαλύτερο πρόβλημα των Ελλήνων σχετίζεται με τη λειτουργία του δημόσιου τομέα.

Από τα πιο απλά, επειδή δεν μπορεί να πάει στη δουλειά του γιατί κάποιοι λίγοι «αντισυστημικοί» διαδηλώνουν και η Αστυνομία τους αφήνει να κλείνουν τους δρόμους ταλαιπωρώντας τους πάντες, ή επειδή ο Δήμος Αθηναίων κόβει κλήσεις παρκαρίσματος χωρίς να έχει δώσει θέσεις πάρκινγκ, μέχρι τα πιο σύνθετα, όπως το ότι η Δικαιοσύνη είναι τόσο αργή που τελικά είναι μη λειτουργική, ότι η Αστυνομία αφήνει τους πρεζέμπορους και τους ποινικούς να αλωνίζουν στις κεντρικές πλατείες και δίπλα -αν όχι μέσα- στα σχολεία, ότι τα σχολεία είναι για κλάματα και στα πανεπιστήμια μαθαίνεις μόνο αν θέλεις εσύ κόντρα στο εκπαιδευτικό «σύστημα» που προσπαθεί να σε εμποδίσει από το να μάθεις.

Με λίγα λόγια, οι Ελληνες δεν εμπιστεύονται το κράτος τους γιατί το κράτος είναι ο μεγάλος αντίπαλός τους, τους αντιμετωπίζει πάντα ως ενόχους και τους βλέπει ως υποζύγια χρηματοδότησης. Αυθαιρετεί, αλλάζει διαρκώς τους κανόνες εις βάρος των πολιτών και τους αντιμετωπίζει με υπεροψία, καχυποψία και αυταρχικότητα.

Η αντισυστημικότητα είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Παγκοσμίως το αντισυστημικό κίνημα ενισχύεται και ο λόγος είναι η αύξηση των οικονομικών διαφορών μεταξύ των πολύ λίγων πλουσίων και των πάρα πολλών φτωχών.

Στην Ελλάδα, εκτός από τις οικονομικές διαφορές, προστίθεται και η καθολική έλλειψη εμπιστοσύνης σε όλους τους δημόσιους φορείς.»

60 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θα ελεγε τις οτι η χώρα αυτή ηλευθερωθη επιτιδες δια να αποδειχθει οτι δεν ητο ικανη προς αυτοδιοικησιν. Παπαδιαμαντης. Σε

 2. Έχει πάει 10.30πμ και δεν έχει ανεβάσει ακόμα ο θαυμαστής του Σβαμπ τίποτα. Ούτε ο Ελληναρας Χρυσαυγουλος. Διευκρίνηση για την Miranta :(πρόκειται για διαφορετικό άτομο από εμένα, που δεν το γνωρίζω). Προς αποφυγή παρεξηγήσεων γιατί κάποιο καμμένο μυαλό μας έχει ταυτίσει.Όχι ότι δεν συμφωνώ απόλυτα με κάποιες σκέψεις της και απόψεις. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων.Όσον αφορά προδοσία και iq τα αφήνω στην κρίση του κόσμου. Αυτά και περιμένω αντιδράσεις

  • τις πολεμικού τύπου παραβιάσεις των απέναντι,για την αύξηση του χρέους μετά από τόσα έτη θυσίες,δεν θα πείτε τίποτα,ούτε για το άνοιγμα των Βαρωσίων επειδή και άσχετοι και …άκες και ανιστόρητοι είστε και οι δύο..πατριδοκάπηλοι..
   Η εβλογιά των πιθήκων /παπαγάλων ανίατη όταν αφορά βαρέως νοσούντες.

 3. Γιατί θα σου βάλει τις φωνές η… Miranta.. Της προσβάλεις τον.Μητσοτάκη της,!! Αντέ τώρα να δούνε ανώνυμε, miranta και κάθε Νεοδημοκρατη πως θα δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα… .. Επίσης πολλά τέτοια γεγονότα και αναφορες για την κατάσταση που έχει δημιουργήσει αυτό το πολιτικό ανδρεικελο δυστυχώς όλα ταιριάζουν με την πραγματικότητα, και νομίζετε ότι κάνουμε copy paste…

 4. Λεφτά για μίζες, κσι επιδοτήσεις έχουν... Λεφτά για υγεία δεν έχουν τα λαμογια

  15 εκατομμύρια ευρώ έχει πάρει μίζες.. Εεε συγνώμη.. Επιδοτήσεις για έρευνα τις λένε…. Από το 2020 ο ΤΣΙΟΡΔΑΣ..για την. Κρίση πιθανής πανδημίας.. (οποιοσδήποτε θελει του στέλνω το ΦΕΚ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (ΦΕΚ
  .. … Όταν ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙ ΚΑΝ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ…2 μήνες μετά αρχίζουν οι εμβολιασμοί δείχνει πόσο οργανωμένο ήταν το έγκλημα… Η μάλλον πόσο προφήτες ήταν… Ήξεραν οι ίδιοι, μήνες πριν ότι θα έρθει μια.. Πανδημία.
  Επιδοτήσεις εκκατομυριωνν από Pfizer, την Ζυρίχη, την ίδια την ευρωπαϊκή ένωση!! (υπάρχει ΦΕΚ με 700 Χιλ ευρώ στον Βασιλακοπουλο και άλλα τόσα στον ΣΥΨΑ (πως άραγε το γνώριζαν η ευρωπαϊκή ένωση ότι θα ξεσπάσει πανδημία ) … Λυπάμαι τους εμβολιασμενούς…το παραμύθι που έφαγαν… Λυπάμαι τα λεφτά που δόθηκαν σε μίζες,, ΕΕ επιδοτήσεις.. Αντί ενισχύσεις σε ιατρικό προσωπικό… Είναι γιατι τους ενδιαφέρει η υγεία…προστιμα, μασκες, λοκνταουν… καταστροφή οικονομίας, πρωτόκολλα θανάτου για τους αρρώστους ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ…

 5. Είναι προφανές με τόσους θανάτους ότι αυτή η αύξηση ΔΕΝ έχει να κάνει με την “πανδημία” αλλά με τα ΜΕΤΡΑ για την πανδημία.
  (rapid test που αποδεδειγμένα καταστρέφουν το ανοσοποιητικό,, οποίος αντέξει, περνάει το δεύτερο κύμα της επιβολής μασκας για μείωση αναπνοής με ανάλογες επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό, αποδεδειγμένα από παγκόσμιους γιατρούς,, αυτά για τους ανεβολιαστους..για τους εμβολιασμενους,, δεν υπάρχει πρόβλημα,, ο θάνατος κυκλοφορεί ήδη μέσα τιυς

  .. Τελικά όμως κατά τα άλλα ίσως εχουν δίκιο τελικά για το σχέδιο μειωσης ,πλυθησμου… Αν κρίνω ότι κυκλοφορούν άτομα.. Όπως την miranta,.. Χαίρομαι που εμβολιαστηκε με 4 δόσεις.τώρα πάει για το 5 τον χειμώνα το νέο κατασκεύασμα,, Για τους νέους ιούς… Φαίνεται τα 3 εμβόλια δεν ήταν ισχυρά να εξοντώσουν όσους ήθελαν.. Συγχαιρώ το πρόγραμμα Μητσοτάκη για .το σκοπό του που επιτελεί εξόντωσης πληθυσμού, .! Είναι καλό να μειώνεται ο πληθυσμος έτσι κάποιοι ηλιθιοι λιγότεροι.. … . εσύ συνέχιζε να ψηφίζεις τον ΔΗΜΙΟ ΣΟΥ. .

 6. Οι Διεφθαρμενοι Πολιτικοι ειναι Δυσφημηση για το Υπολοιπο Δεκα τοις Εκατο. Χενρυ Κισσιγκερ.

 7. Σε λίγες εβδομάδες παραλαμβάνουν το νέο τους καμάρι και απλά εύχομαι να μην επιχειρήσουν γεώτρηση στην Νότια Κρήτη, ενεργοποιώντας το Τουρκο-Λυβικό μνημόνιο.
  Μεταξύ μας η επίσκεψη σε αυτό αποσκοπούσε, αλλά 3 μέρες συνεχείς παραβιάσεις ,ενώ στα Βαρώσια ανοίγουν άλλο ένα τετράγωνο.
  Καμιά αναφορά για τον East Med πουθενά…τέτοια σφαλιάρα φάγαμε, αλλά δεν μιλά κανείς..φυσικά επειδή ξέχασε τι γράφτηκε γι αυτό το έργο εδώ και Τόσα χρόνια.

 8. Μα τι να υπολογίσεις και τι να πεις,όταν τα βερίκοκα πήγαν 5 ευρώ ..

  Τα λαχανικά,οι ντομάτες,τα ζαρζαβατικά,το ψωμί 1,40,τα μακαρόνια,τα όσπρια…και το μηνιάτικο έμεινε στα 800 ευρώ για 5 μήνες!!!!
  Πώς θα περάσουν αυτοί οι άνθρωποι τον χειμώνα;
  Ένα δόντι πήγαν να φτιάξω και μου ζήτησε 300 ευρώ..
  Και καθόμαστε και ασχολούμαστε με ακαματηδες, μαντρόσκυλα, στρατιωτικούς και λοιπά φασιστικά κοπρόσκυλα,που δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους σε τέτοιες συνθήκες;
  Νομίζω πρέπει να απομονωθούν .
  Και το γεγονός με το δόντι είναι αληθινό,όπως τόσα δράματα που βιώνει ο κάθε εποχικός υπάλληλος.
  Λες και ζούνε αλλού, αλλά στη γυάλα τους

 9. Έχετε καιρό να μας πητε για κάποιον που ΔΕΝ είχε παρενέργειες από το εμβόλιο .Τι έγινε;ZOYN AKOMA?

 10. ΠΡΟς ..Μα τι να υπολογίσεις και τι να πεις,όταν τα βερίκοκα πήγαν 5 ευρώ

  Μην στενοχωριεσαι φιλε..σε λιγους μηνες απο τωρα…(γιατι αυτα ειναι μονο η αρχη )Ο ΜΗΤΣΟτΤΚΗΣ θα λυσει το προβλημα σου.οριστικα η θα σου παρει το σπιτι για τι δεν θαχει ςνα πληρωσεις φορους ρευμα ..οπως και μερικων αλλων..και ισως στον θανατο εμμεσα η αμεσα για να γλυτωσεις…οριστικα

 11. Όταν ο ένας πάει στο ΚΟΓΚΡΕΣΟ, και οι άλλοι για ESPRESSO.Οταν μόνο Τούρκοι βουλευτές και Συριζαιοι διαφωνούν με την ομιλία /επίσκεψη στις ΗΠΑ . Όταν η ομιλία Μητσοτάκη εκνευρίζει Τουρκία και ΣΥΡΙΖΑ., Ε τότε ή δίνεις συγχαρητήρια ή το βουλωνεις γιατί κάτι καλό γίνεται. Εσύ ασχολείσαι μόνο με εμβόλιο, προδότες, θεωρίες Σβαμπ, και πανηγυρίζεις με την νίκη σου εναντίον του εαυτού σου. Όσο για τους πατριώτες του καναπέ, μόνο ο Μητσοτάκης μίλησε για Ελληνοτουρκικα και Κύπρο μέσα στο ΚΟΓΚΡΕΣΟ, όταν ο Αλέξης υποδεχονταν τον Ερντογαν στην Αθήνα και τον άφηνε να αλωνίζει στη Θράκη.Μαύρα και κόκκινα φασιστοειδη η Ελλάδα πάει μπροστά και ανεβαίνει ψηλά τόσο στην Ευρώπη όσο και στο κόσμο. Τα υπόλοιπα στην συνέχεια…… Υ. Γ. ακολουθεί copy paste ΖΑΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΥΣΩΝ ΑΥΓΏΝ… Ουστ κ@προσκυλ@…..

 12. Τίποτα Δεν είναι ΑΠΡΌΒΛΕΠΤΟ.. (ίσως για ένας ναι φυσικά) όλα όμως είναι βάσει σχεδίου παγκοσμιοποίησης..επισιτιστικη κρίση, καμμένα δάση, φόροι, αύξηση τροφίμων, ενέργειας,.. Κτλ.. Βάσει σχεδίου . Μας έχουν ήδη έτοιμο το πρόγραμμα για τον χειμώνα (αυτό είναι το πρόγραμμα ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ..

 13. Οι παρενέργειες των εμβολίων που αποκρυπτονται από τα πουλημένα ΜΜ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

  Έχουν δοθεί ήδη Στη δημοσιότητα πόρισμα 400.000 σελίδων για τα εμβόλια Covid-19 που η Pfizer και ο FDA ήθελα να κρατήσουν κρυφές μέχρι το 2076. 

  όταν ζητήθηκε από τον FDA να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίστηκε για να εγκρίνει τα εμβόλια για τον κορωνοϊό είχε υποστηρίξει ότι χρειάζονται 55 χρόνια για να συλλέξει και να παραδώσει τα στοιχεία.

  ο FDA (και αυτός στο κόλπο!! ενέκρινε το εμβόλια σε χρόνο-ρεκόρ! 
  Μέσα από τις 400.000 σελίδες αποκαλύπτονται απίστευτα πράγματα, όσον αφορά τις παρενέργειες. 

  Χιλιάδες παρενέργειες, ταξινομημένες μάλιστα ανά αλφαβητική σειρά, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν ακόμα και θάνατοι νεογνών!

  τα έγγραφα με τις παρενέργειες
  https://phmpt.org/pfizers-documents/?fbclid=IwAR0eMy0btXqvrbqjvSoCfIJO_WDJT1K1SgCjFRB6rg1SlaOkfCeS1PCViAU

 14. Παρενέργειες, θάνατοι από τα 3 εμβόλια.. Για το προγραμμα εξάλειψης πληθυσμού του Μητσοτάκη

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της ΕΕ EudraVigilance μέχρι τις 15 Μαρτίου του 2022 είχαν καταγραφεί 41.834 θάνατοι και 3.900.241 παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, oι μισές περίπου παρενέργειες είναι σοβαρές, συγκεκριμένα οι 1.814.420.
  τα στοιχεία τα δημοσιεύει το vaccineimpact.

  Τα στοιχεία ανά εμβόλιο έως 15 Μαρτίου του 2022… για τα 3 εμβόλια

  Συνολικά έχουν καταγραφεί 19.239 θάνατοι και 1.927.063 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της BioNTech/Pfizer.

  Συνολικά έχουν καταγραφεί 11.454 θάνατοι και 629.641 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Moderna.

  Συνολικά έχουν καταγραφεί 8.490 θάνατοι και 1.204.744 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Oxford/AstraZeneca.

  Συνολικά έχουν καταγραφεί 2.651 θάνατοι και 138.793 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

 15. Το μόνο που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διώκει ποινικά εξαίρετους καθηγητές πανεπιστημίου γιατί αποκαλύπτουν τις παρενέργειες των εμβολίων, και απαιτούν να καταγράφονται κίτρινες κάρτες για τις ενδεχόμενες παρενέργειες των θανατηφόρων εμβολίων Covid-19
  Δεν μπορεί όμως να κάνει τίποτα, διότι στοιχεία του VAERS και της EudraVigilance δίνουν δίκιο στους γιατρούς.. Και καταδικάζουν τους καραγκιόζη δες της κυβέρνησης.. (ΠΑΓΩΝΗ, τσιορδα, και όλο το ΠΟΥΛΗΜΕΜΟ ιερατειο

  Σύμφωνα με το vaccineimpact, έως τις 18 Μαρτίου του 2022 υπάρχει μια ραγδαία αύξηση σε θανάτους και σε παρενέργειες από εμβόλια τους τελευταίους 15 μήνες, απ’ όταν δηλαδή ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό, σε σχέση με ότι καταγραφόταν τα προηγούμενα 30 χρόνια.

  Τα στοιχεία του VAERS:

  Αύξηση 68.000% στα εγκεφαλικά

  Αύξηση 44.000% στις καρδιακές παθήσεις

  Αύξηση 6.800% στους θανάτους

  Αύξηση 5.700% στις μόνιμες αναπηρίες..
  Μονο τα καταγράφουμένα,, βάση στατιστικών είναι υπέρ διπλάσιες οι επιπτώσεις. Οι μη κατεγραμμενες… Οι μισες αποκρυπτονται.. Και όσοι τολμούν να τα δημοσιεύουν απειλούνται με φυλακη από τα λαμογια της κυβέρνησης

 16. Σε μια αναφορά 38 σελίδων.. Από καλύφθηκαν ότι Προκαλεί τα εξής προβλήματα

  : οξεία νεφρική βλάβη, θετικό αντισωμάτων κατά του σπέρματος, θρόμβωση εγκεφαλικού στελέχους, καρδιακή ανακοπή, ,καρδιογενές σοκ, αγγειίτιδα του κεντρικού νευρικού συστήματος, νεογνικό θάνατο, εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, , επιληπτική ψύχωση, παράλυση προσώπου, σύνδρομο εμβρυϊκής δυσφορίας, γαστρεντερική αμυλοείδωση, εγκεφαλοπάθεια Hashimoto, ηπατική αγγειακή θρόμβωση, επαναδραστηριοποίηση του έρπητα ζωστήρα, πνευμονική εμβολιασμός του ερπητοειδούς, , νεανική μυοκλονική επιληψία, ηπατική βλάβη, χαμηλό βάρος γέννησης, πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο σε παιδιά, μυοκαρδίτιδα, νεογνική επιληπτική κρίση, παγκρεατίτιδα, πνευμονία, θνησιγένεια, ταχυκαρδία, επιληψία κροταφικού λοβού, αυτοάνοση των όρχεων, θρομβωτικό εγκεφαλικό έμφραγμα, φλεβικός διαβήτης τύπου 1 και θρόμβωση σπονδυλικής αρτηρίας μεταξύ 1.246 άλλων ιατρικών καταστάσεων μετά τον εμβολιασμό.

 17. Μετά την. Πολυσέλιδη αποκάλυψη των επιπτώσεων των εμβολίων.. Η γενική σύμβουλος της Παιδικής Προστασίας ανέφερε
  «Τουλάχιστον τώρα γνωρίζουμε γιατί η FDA και η Pfizer ήθελαν να κρατήσουν αυτά τα δεδομένα κρυφά για 55 χρόνια… Η πιθανότητα σοβαρής βλάβης είναι ξεκάθαρη και σε όσους έκαναν από τα 
  από τα εμβόλια και απαγορεύεται να μηνύσουν την Pfizer για αποζημίωση…».γενική σύμβουλος της Παιδικής Προστασίας Υγείας (CHD) Mary Holland

 18. Έτσι πιάσατε το αγαπημένο σας θέμα.Τελικά Αλαξε το dna σας;Εμείς που κλείσαμε χρόνο και βάλε εμβολιασμένοι πεθάναμε η ζούμε;Οι άνθρωποι από το νησί μας που έφυγαν τελικά πέθαναν από γρίπη ;

 19. Βλέπω ότι ακόμα μερικοί το παλεύουν .Την επιδημία την έφερε ο Μητσοτάκης όπως και τα εμβόλια.Περιμένετε έτσι δηλαδή να ρίξετε την κυβέρνηση.Άξιοι.

 20. από σεβασμό και μόνο στο μνημόσυνο του παιδιού παρακάτω που έφυγε ξαφνικά στον ύπνο του και δεν ξαναξύπνησε μια μέρα μετά το μπόλι και που η οικογένεια του οποίου σας στήριξε τόσο πολύ για χρόνια τοπικά θα πρεπε να το βουλώσετε και να μην βγάλετε κιχ μέχρι να περάσει. ΑΛΗΤΕΣ!!!!

  • Όχι μόνο αλήτες και συνεργοί στο έγκλημα είναι. Κανένας ιατροδικαστής, κανένας γιατρός, κανένας επιστήμονας, κανένας κυβερνητικός φαφλατάς από αυτούς που στήριξαν τόσα χρόνια δεν έδωσε την παραμικρή επιστημονική ή ιατρική εξήγηση. Το ίδιο και για το άλλο παιδί τον 35χρονο ξενοδοχουπαλληλο που σε λίγο καιρό είναι το μνημόσυνο του κι αυτουνού. Υπάρχει και Θεός όμως , αυτό να ξέρουν.

 21. Προτείνω σε μερικούς Αμαθείς, ανίδεους και ηλιθιους ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

  Να διαβάσουν το άρθρο αυτό..

  http://aegeanews.gr/news/dimosias-krisis/438888/ipa-nato-kai-oie-tromokratoun-ton-planiti-pagkosmia-diktatoria-pro-ton-thyron/

  Το πρόγραμμα Μητσοτάκη για την υγεία, συνεχίζεται με απολύσεις, ιδιωτικό ποιήσεις,.. Όπως επίσης και την πράσινη ανάπτυξη.. (θα καψουν ότι Εμεινε ακαυτο, φέτος το καλοκαίρι, θυμηθείτε με) για τις ανεμογενητριες,,, το πρόγραμμα για την καταστροφή της οικονομίας συνεχίζεται (θα κλείσουν οι μισές, λόγω μη δυνατότητας στην αύξηση ενεργειας, ρεύματος, βασικών αγαθών).. Το πρόγραμμα ακριβείας.. Αυξάνει.. Θα φτάσει το 500%…ακολουθει πίστα το πρόγραμμα του ΣΒΑΜΠ.. για φτωχοποιηση των ελληνων

 22. Ο συμβουλος του ΣΒΑΜΠ.. Ιδρυτή της παγκοσμιοποίησης, έλεγχος ανθρώπων.. Κτλ

  Μας αναλύει το μελλον….
  Είναι μέρος της παγκόσμιας διακυβέρνησης.. Απόλυτος έλεγχος ιδιοκτησίας, προσωπικής ζωής,.. Κατάργηση ελευθεριών,.. Είναι το πρόγραμμα του GREAT RESET… ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΕΚΤΕΛΕΊ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ

  http://aegeanews.gr/news/greece-society/438848/charari-thelei-mas-chakarei-istorikos-pou-proeidopoiei-mantis-pou-chrismodotei/

 23. Οι χιλιάδες γιατροί σε αναστολή, 262 για την ακρίβεια σε ..αναστολή και χωρίς μισθοδοσία χωρίς έσοδα, να συντηρηθουν. χωρίς δουλειά,, και , οριστική απόλυση
  Και αυτά για μια άρνησης ένεση.. …που δεν προστατεύει.
  Από την ΧΟΎΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΉ

  • Ψεύτη δεν είναι γιατροί.Οι περισσότεροι ψεκασμενοι που δουλεύουν στη υγεία από αυτούς είναι νοσοκόμες καθαρίστριες και στα γραφεία.Ας αλαξουν επάγγελμα.Επιλογή τους είναι και Καλα εφαρμόστηκε αυτός ο νόμος όως σε όλο το πολιτισμένο κόσμο.

 24. Δεν μου λέτε ρε παιδιά ,εγώ που είμαι ηλίθια νεοδημοκρατισα ποιον να ψηφίσω για να γίνω έξυπνη;Θα μου πει κάποιος;Κατσιδιαρη,Βελόπουλο η Σώρρα.Βοηθειστε με επιτέλους.Αντί να με βρίζετε πεστε ποιον να διαλέξω;Θέλω μα γίνω σαν εσάς αλήθεια ,ποιον;

 25. Η ευλογία των πιθήκων.. Είναι το μινιμουμ.. Από τις επιπτώσεις των εμβολίων

  Ευτυχώς που δεν μετατρέπεται κσι σε πίθηκο…με τις 5 δόσεις εμβόλια αλλαγής Rna…

 26. Όλοι ξαφνικά, ειδικά οι εμβολιασμενοι,, πεθαίνουν… Ολοςδιολως τυχαία. Και δεν μπορούν να βρουν την αιτία… Αθλητές, υγιείς, νέοι… Τώρα που μεγαλώνει το μπόλιασμα,που έκαναν πριν 2 χρόνια οι ηλιθιοι ..θα δούμε άλλες παρενέργειες..

 27. Προς ψεκασμενο, εραστή του Σβαμπ, ανεμβολιαστο και ξερολα : απόψε δεν έχεις βάρδια ή θα δούμε τα σχόλια σου το πρωί; Κρίμα που σε πληρώνουν και κοιμάσαι όρθιος. Ξύπνα, άλλαξε τροπάριο, διάβασε και κάτι άλλο. Κατάντησε βαρετό να γράφεις για κάθε άρθρο της miranta και δικό μου από 10 διαφορετικά προφίλ (σε διάστημα λίγων λεπτών και όλα βράδυ όταν δουλεύεις). Αντε ανέραστε, εμείς πάμε για ύπνο και εσύ στην παλιά σου τέχνη κόσκινο…… Ουστ κ@προσκυλ@……

 28. O επισκέπτης πρωθυπουργός που ταξιδεύει με εξοδα του κράτους για να παρακολουθεί αγώνα ΝΒΑ (εισιτήριο 3.500 δολλαρια)δίνει οδηγίες στους Ελληνες νεους:Δεν ειναι το παν τα λεφτά, να βλεπουν τη ζωη ολιστικά.Ο τυπος ειχε πει πως δεν ξέρει τι να πει να ζεις με 800 ευρώ.
  ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ!

  • Αυτά για το ταξίδι στην Αμερική.Περίμενα από εσένα σοβαρή αντιπολίτευση όχι να γίνεις ΣΥΡΙΖΑ.Πες τι θα έκανε διαφορετικό ο αρχηγός σου να πισεις ,όχι λατινικές η συρραφές η απομονώσεις λογων η περοντας λασπη και ότι μείνει.

   • Έμαθε η χώρα ότι στείλαμε όπλα στην Ουκρανία,μέσω ξένων παραγόντων, πρεσβειών και αξιωματούχων; ζούμε στο σκοτάδι για άλλη μια φορά…τα όπλα που ήταν από πλεόνασμα των ενόπλων δυνάμεων έφυγαν κρυφά.. κανένας στα νησιά δεν ανέφερε τίποτε..έχω το δικαίωμα αφού έχω γιο που υπηρετεί την πατρίδα για να βάφεις τα νύχια σου …πιο σκοτεινή διακυβέρνηση δεν υπάρχει…μια χώρα που η μεθόριος της απειλείται, τα νησιά πολιορκούνται.. φεύγουν αμυντικά όπλα, περιουσία του λαού στα κρυφά.. τομάρια,αγέλη απατεώνων…μιλάτε για Χ.Α.και είστε η ντροπή του πολιτεύματος…

    • Μήπως να το δείχνανε και σε απευθείας μετάδοση;Ώρα και τόπος παραλαβής;Δεν πάτε να σας δει γιατρός ;

   • Αγαπητη miranta..
    α.το σαιτ μας φιλοξενει να λεμε την αποψη μας και να σατιριζουμε..τοπικους αρχοντες(ο Θεος να τους κανει)..και την οποια κυβερνηση του τοπου…
    β.σοβαρη-γελοια αντιπολιτευση κανουν οι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ του ειδους και οχι εγω…
    γ.Ειμαι αλλεργικος με την Αγια Οικογενεια η οποια μονο προβληματα εχει δημιουργησει στην χωρα….και ο χρωκοπημενος λαος συνεχιζει να τρεφει αρκετους απογονους..
    δ.Συριζα δεν εγινα και ουτε σκοπευω….
    ε.μονο ΠΑΣΟΚ.
    αυτα….φιλια..!!!!!

 29. ΚΑΜΠΑΝΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ?
  ΝΤΡΟΠΗ!!
  ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ!!

 30. Πρόσφατα είδα ένα ενδιαφέρων ντοκιμαντέρ..με τίτλο τι απέγιναν οι δοσίλογοι στην Ελλάδα

  https://youtu.be/Blj2eoqDn6o

  Υπάρχουν πολλές ομοιότητες των Γερμανών και των δοσίλογων του τότε με το τώρα… Οι δοσίλογοι συνεχίζονται και οι γιοι τους…συνεχιζουν το εργο των πατεράδων τιυς

  • Έχουμε τη συνέχεια τους.Κασιδιάρηδες Βελόπουλος και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.Οι απόγονοι των δοσίλογων.

  • προφανως θα εννοεις αυτους που εκαναν μπιζνες με τους ιταλους και τους γερμανους, και μετα βολεφτηκαν σε δημοσιες επιχειρησεις αυτοι κσι τα παιδια τους!!

 31. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ.ΚΑΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΡΩΡΟ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΡΕΣΤΑ/!!!.ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50% ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ,ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ…
  http://aegeanews.gr/news/ygeia-diatrofi/439570/stoicheia-sok-apo-anglia-pliros-emvoliasmenoi-nearoi-ypoferoun-apo-73-afksisi-kardiakon-prosvolon-kai-egkefalikon-epeisodion-kai-echoun-92-ypsilotero-pososto-thnisimotitas/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ