Το τέλειο θρίλερ έρχεται όχι στις οθόνες μας, αλλά… live

53
2202

Το τέλειο θρίλερ έρχεται όχι στις οθόνες μας, αλλά… live

Ξεκίνησε λοιπόν «γλυκά» και «μουσικά» (με μπακλαβαδάκι-κανελάδα και συρτάκι) η σεζόν και στην Κω -έστω δειλά- φέτος από τον Μάρτιο.

Η μόνη διαφορά με τα δύο τελευταία χρόνια της covid εποχής είναι ότι εκεί που λέγαμε πότε θα ξεκινήσει, τώρα λέμε πόσο θα κρατήσει και πως θα εξελιχθεί… με όλα αυτά που τεκταίνονται διεθνώς.

Ένας μήνας πολέμου (όχι τόσο κοντά, αλλά όχι και πολύ μακριά μας) ήταν αρκετός για να φέρει τα πάνω κάτω και να αλλάξει άρδην τη ζωή μας και το διεθνές status, βάζοντας φρένο στην παγκοσμιοποίηση και φέρνοντας μας πίσω ολοταχώς στην εποχή του «ψυχρού» (και θερμού, δυστυχώς) πολέμου.

Η πρώτη που καλείται να πληρώσει βαρύ τίμημα της πλήρους εξάρτησης από «τα καύσιμα» και τα σιτηρά της Ρωσίας είναι η Ευρώπη και όταν λέμε Ευρώπη το πολύ βάρος πέφτει ως συνήθως στις φτωχές χώρες του νότου (βλέπε Ελλάδα) και όχι στις πλούσιες του βορά.

Οι ΗΠΑ εμφανίζονται μέχρι στιγμής κερδισμένες από την όλη ιστορία ως η ηγέτιδα δύναμη του Δυτικού μπλοκ βρίσκοντας μάλιστα (ανέλπιστα;) νέους πελάτες για το υγροποιημένο αέριο LNG  που διαθέτεουν.

Το στοίχημα του τουρισμού δεν κρίνεται μόνο από το πόσο θα κρατήσει ο πόλεμος, στην Ουκρανία και στην (ας ευχηθούμε πως όχι) επέκτασή του και σε άλλες χώρες.

Σίγουρα αν κρατήσει και το καλοκαίρι τα πράγματα θα είναι απίστευτα χειρότερα απ’οτι είναι σήμερα.

Ούτως ή άλλως από τα έως τώρα δεδομένα η ανησυχία για την επισιτιστική κρίση, είναι μεγάλη.  Το πλαφόν στις αγορές ορισμένων προϊόντων, οι ελλείψεις προϊόντων και το ότι από τώρα προαναγγέλλονται αυξήσεις της τάξης του 30-50% στα σούπερ μάρκετ είναι ενδεικτικά του τι θα ακολουθήσει και που πάμε.

Ναι, το ευτύχημα είναι ότι μέχρι στιγμής οι κρατήσεις δεν επηρεάζονται. Οι Ευρωπαίοι επισκέπτες μας έχοντας ζήσει δύο δύσκολα χρόνια περιορισμών και βλέποντας όλο αυτό το κύμα ακρίβειας και αβεβαιότητας που έρχεται, θέλουν να προλάβουν να απολαύσουν έστω αυτές τις λίγες μέρες ηλιόλουστης ξενοιασιάς κατεβάζοντας ρολά στην γκρίζα καθημερινότητά τους.

Τα «καμπανάκια» όμως έχουν ξεκινήσει να χτυπάνε από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων:

– αύξηση του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων από Γερμανία προς Ελλάδα

– αύξηση του κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

– αναγκαστικά αυξημένο εξω-ξενοδοχειακό κόστος, απ’ όλες αυτές τις υπέρογκες ανατιμήσεις.

Όσο για το επίσης «φουσκωμένο» ξενοδοχειακό κόστος, αυτό αναγκαστικά θα οδηγήσει σε περικοπές ανελαστικών δαπανών με ότι αυτό συνεπάγεται για το προσωπικό και τους μισθούς των εργαζομένων σε αυτά.

Κι αν τώρα εμφανίζονται ελλείψεις σε ράφια και προϊόντα τι θα γίνει άραγε με τον τουρισμό και ειδικά τους μήνες αιχμής;

Ελπίζουμε να μη ζήσουμε τραγελαφικές καταστάσεις.

Δεν μπορεί να έρχονται οι τουρίστες και να μην έχουμε… να τους ταΐσουμε (αφού αφεθήκαμε μόνο στα φτηνά εισαγόμενα προϊόντα).

Ναι, ύστατη ελπίδα μας ο τουρισμός αφού τον επιλέξαμε ως μονοκαλλιέργεια, αλλά να που ο πόλεμος στην Ουκρανία η ακρίβεια, οι ελλείψεις βασικών προϊόντων στην αγορά και η μη εξασφάλιση αυτάρκειας, θέλουμε δεν θέλουμε (σύντομα την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενη θα το προωθήσει η ίδια η κυβέρνηση και συνακόλουθα περιφέρεια-δήμος) θα μας αναγκάσει να επιστρέψουμε στην καλλιέργεια της γης.

Αφήσαμε χέρσες τεράστιες εκτάσεις στις πιο γόνιμες περιοχές γιατί «δεν συμφέρει» με τις φθηνές εισαγωγές (ελάχιστοι καλλιεργητές αξιοποίησαν τις επιδοτήσεις της ΕΕ για να εκσυγχρονίσουν τις μεθόδους καλλιέργειας και να μειώσουν το κόστος παραγωγής).

Σε τοπικό επίπεδο (το είχαμε ξαναγράψει μόλις μπήκαμε στο τούνελ του covid-19 πριν δύο χρόνια, βλέποντας από τότε ότι δεν θα τελείωνε όπως άρχισε, αλλά με διεθνείς αναταράξεις και οικονομική κρίση…) μακάρι η σύμπραξη Δήμου-ΕΠΑΛ-ΕΒΕΔ-ΤΕΕ με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφτηκε, τελευταία, για τη διεκδίκηση γεωπονικού τμήματος, αλλά και η κίνηση του φυτωρίου της Περιφέρειας να μοιράσει στην Κω και λαχανοκομικά φυτά… να ρίξουν το σπόρο επιστροφής στη γη.

Διότι με τις ελλείψεις από τώρα σιτηρών παγκοσμίως, θέλοντας και μη το φθινόπωρο θα αναγκαστούμε να… σπείρουμε (άλλος πολύ άλλος λίγο) για να αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα της… επισιτιστικής κρίσης.

Η ενεργειακή ακρίβεια και κατ’ επέκταση η ακρίβεια όλων των προϊόντων, δυστυχώς, δεν είναι παροδικό φαινόμενο αποδυναμώνοντας την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών και ρίχνοντας κατά πολύ το βιοτικό μας επίπεδο, με ό τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως σημειώνουν πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές 1 με 2 χρόνια αν κρατήσει, δεν θ’ αφήσει όρθια ούτε μία κυβέρνηση στην Ευρώπη.

Δηλαδή θα έχουμε φαινόμενα όχι μόνο οικονομικής (φτωχοποίηση) αλλά κοινωνικής (θα κλέβει ο ένας τον άλλο) και πολιτικής κρίσης (ακυβερνησία).

Ποιο κόμμα θα πάρει όχι 30% αλλά 25% με 50% πιο ακριβά προϊόντα και λογαριασμούς ρεύματος, φυσικού αερίου ή καυσίμων πέντε φορές πάνω για το σπίτι ή την επιχείρησή του;

Προσθέστε σε όλα τα παραπάνω-καλοκαίρι έρχεται-«τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής» (προσφιλής έκφραση της κυβέρνησης  και όχι μόνο) για τις αναπόφευκτες πυρκαγιές και τις επαπειλούμενες νέες φυσικές καταστροφές και το τέλειο θρίλερ έρχεται όχι στις οθόνες μας, αλλά… live (όχι ότι ξεμπερδέψαμε με τον covid -αφού τα κρούσματα αντί να μειώνονται αυξάνονται- αλλά λόγω τουρισμού αυτόν μπορούμε τώρα να τον «βαφτίσουμε» ως γρίπη μέχρι το τέλος της σεζόν και βλέπουμε).

53 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλη η εύφορη γη στο Μαρμάρι στο Μαστιχάρι στο Τιγκάκι στην Καρδάμαινα έγιναν ξενοδοχεία και ακόμη εγκρίνουν άδειες και επιδοτήσεις. Όταν μειωθεί ο τουρισμός πως θα τα γεμίσουν;; Καιρός για την υπόλοιπη γη να ενισχύσει την γεωργία η κυβέρνηση καθώς και την κτηνοτροφία για να είμαστε αυτάρκεις όπως κάποτε. Ο Καποδίστριας Γιάννη έλεγε χώρα που δεν είναι αυτάρκης σε προϊόντα δεν είναι απόλυτα ελεύθερη..

    • Πόσο έχουν αλλάξει όλα αυτά. Όποιον γονιό και να ρωτήσεις θέλει για το παιδί του μια θέση σε γραφείο. Ποιός θα πάει να δουλέψει στα χωράφια. Και σε μια χώρα που αν καταστραφεί η σοδιά σου καταστρέφεσαι και εσύ. Όταν φέρνουμε σκόρδα από την Αργεντινή γιατί μας κοστίζουν φθηνότερα ποιός θα τα καλλιεργήσει στην Ελλάδα. Εύφορο έδαφος έχουμε, πρόθυμους αγρότες και κτηνοτρόφους δεν έχουμε.

  2. Όπως τα γράφεις έρχονται μαύρες μέρες. Πόλεμος πανδημια ακρίβεια ελλείψεις τροφίμων Αντί να ασχοληθούν με αυτά τα προβλήματα επιβίωσης όλα τα κανάλια ασχολούνται με τη φόνισσα αντί να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη. Έχουμε τόσα κοινωνικά προβλήματα μαζί με τα φρικτά εγκλήματα . Ο καθένας πληρώνει για τις πράξεις του.

  3. Ξυπνάς και ανοίγεις την σελίδα να ενημερωθείς. Πρώτο, δεύτερο θέμα : θάνατοι συμπολιτών μας. Προχωράμε και βλέπω το άρθρο για το τι μας περιμένει : φτώχεια, πείνα. Συνεχίζω πάλι με θάνατο. Έπειτα κάποια έργα του Δήμου και επαρχειου. Πάλι άρθρα σχετικά με ατυχήματα, φόνους παιδιών. Τελειώνω την περιήγηση με αναγγελία μνημοσυνων. Πολύ καλό πρωινό ξύπνημα και ξεκινάει η μέρα με αισιοδοξία και χαρά. Ενδιάμεσα, αν διαβάσεις τα σχόλια, εκεί θα βρεις :κακία, μιρλα, ζήλια, και ότι πιό φθονερο βγάζει ο χρήστης. Εύχομαι ΓΙΑΝΝΗ να το δεις λίγο. Πρόταση μου, να κατηγοριοποιησεις τα θέματα. Ίσως μια σελίδα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ είναι απαραίτητη; Ίσως μια με ΠΟΛΙΤΙΚΆ; Δεν ξέρω, θα ήθελα πολύ να το δω και να το υποστηρίξω. Ευχαριστώ για την φιλοξενία. ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΊΑ ΣΑΣ. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ………

    • Κι εγώ άνοιξα το πρωί την τηλεόραση, μετά το newsbomb, το protothema, κλπ και βλέπω πρώτο θέμα: Τα νεκρά παιδιά της Πάτρας και την Πισπιρίγκου, προχωράμε την απόλυση του πατέρα των νεκρών παιδιών Δασκαλάκη . Συνεχίζω με Πούτιν και Ουκρανία, φρίκη, γης μαδιάμ. Τελειώνω με Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου που μας προειδοποιούν «Προετοιμαστείτε για παρατεταμένη αστάθεια – Το μυαλό μας στο νοίκι!» Ενδιάμεσα αν διαβάσεις νεκροί από κορονοϊό, αύξηση κροσυμάτων, ξαφνικίτιδες , Λιγνάδηδες, βιασμούς, και κερασάκι την Τουρκία που συνεχίζει να αμφισβητεί και να προκαλεί. Εύχομαι να δει ο Θεός τα σχόλια μας και να μας κάνει ανθρώπους γιατί δεν είμαστε και αυτά που δείχνουμε δεν μας τιμούν καθόλου. Θα τον υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ευτυχώς που δεν χάνουμε την αισιοδοξία μας . Ο Θεός είναι για όλο τον κόσμο, όποιος νομίζει ότι ήρθε για να σώσει μόνο την πατρίδα και τους συμπατριώτες του κοιμάται με τα ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ όπως πίστευε και ο Ιούδας. Καλό μήνα και καλή φώτιση να χουμε

    • Ο Θεός είναι Έλληνας; Δεν μας διευκρίνισες όμως από πού είναι; …από την Κρήτη; …από τη Θεσσαλία; …από τα Δωδεκάνησα; …τις Κυκλάδες; …την Μακεδονία; …από την Ήπειρο; …από την Πελοπόννησο; …από πού είναι τελικά; Ήμαρτον τι άλλο θα ακούσουμε!!

  4. Η λύση είναι να τελειώνουμε με τους δικτάτορες.Όσο υπάρχουν θα είναι εμπόδιο και τρόμος για την πρόοδο της ανθρωπότητας.

  5. ΠΑXΥΔΕΡΜΙΣΜΟΣ Ακουσα – Διαβασα – Εμαθα πως η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παθολογος του κατ ευφημησμο Νοσοκομειου υπεβαλε την παραιτηση της. ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ – ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ- ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ την παραιτηση κανενος,εαν οχι του συνολου, απο το Δ.Σ. του Νοσοκομειου απο ευθυξια και για το καταντημα του ιδιου του Νοσοκομειου . ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ – ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ – ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ την παραιτηση του Επαρχου ,απο ευθυξια βεβαια, και σαν μετρο πιεσης- διαμαρτυριας προς τον ανυπαρκτο στο σοβαροτατο αυτο προβλημα, Περιφερειαρχη Νοτιου Αιγαιου. ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ- ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ – ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ καμια ουσιαστικη -εντονη διαμαρτυρια του Δημαρχου και του Συνολου του Δημοτικου Συμβουλιου για το τοσο σοβαρο θεμα που αφορα την υγεια των Δημοτων και οχι μονο. Δεν αφορα μονο, τους εχοντες και κατεχοντες.ό

  6. Ηρεμία παιδιά…. Έχει χαθεί το χιούμορ. Και βέβαια ο Θεός δεν είναι Έλληνας. Είστε έτοιμοι για επίθεση (Ιούδας, από ποιο μέρος της Ελλάδας είναι, δικτατορες). Την κωμική πλευρά του κειμένου, την λάβατε υπόψιν; Μία πρόταση στον Γιάννη έκανα και λίγη δόση χιούμορ. Ηρεμία, δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου. Μην χάνουμε την αισιοδοξία μας. Αυτό και τέλος…. ΚΑΛΗΜΈΡΑ…

  7. ΦΥΤΕΨΤΕ ΣΚΟΡΔΑ,ΠΑΙΔΙΑ…
    ΚΡΕΜΥΔΙΑ,ΠΑΤΑΤΕΣ,ΝΤΟΜΑΤΕΣ,ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ….
    ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ..www pinao-fai yok.gr
    ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ..Eurolorda@prasini pareenergia.com, ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ OK.. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ,ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΧΡΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ…
    ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ,ΘΑ ΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ,ΘΕΤΙΚΑ Η΄ ΑΡΝΗΤΙΚΑ..
    ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΦΑΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΟΛΑΔΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΩΞΕΤΕ,ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ////ΝΕΤΕ ΟΛΟΥΣ…ΚΑΝΟΝΙΚΑ..

  8. Αν συνεχίσει αυτό το βιολί με την οδηγική συμπεριφορά κάποιων,

    θα θρηνήσουμε θύματα. Απίστευτες καταστάσεις ,με την πρώτη καλοκαιρία, όλοι να οδηγούν λιώμα και με ταχύτητες Εθνικής Οδού.
    Τι παραβατική κατάσταση είναι αυτή? Δεν μας έχει μείνει τσίπα?

  9. Έχετε πάθει πόση αποβλσκωση που πιστεύετε οι τρομοκράτες είναι οι Ρώσοι.. Πιο ηλιθιος πεθαίνεις!!… Βρε βόδια,. Ηλιθιοι βόδια, ποιος πουλάει τρομοκρατία τόσα χρόνια,,.. Εκτός α δεν έχετε καταλάβει ότι οι πραγματικοί δικτάτορας είναι η παγκοσμιοποιητες,, διαβάστε επιτέλους αμόρφωτοι το περίφημο σχέδιο παγκοσμιοποίηση GREAT RESET… Το αγαπημένο βιβλίο του ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΠΙΣΤΑ..το πρώτο βήμα έγινε με τον έλεγχο των αγορών, σε λίγο θα καθιερωθεί μόνο ηλεκτρονικές αγορές η αγορές με κάρτα. . επόμενο στάδιο τεχνητή επισιτιστικη κρίση… Παγκόσμια, θανατο εθνικής αγροτικής παραγωγής κτηνοτροφίας, για έλευση μεγάλο ολιγαρχων……

    • Παιδιά ευχαριστώ.Το κατάλαβα.Την εισβολή στη Ουκρανία την έκανε το ΝΑΤΟ η ΕΕ η Αμερική και η Ελλάδα.Σωστά;Αυτοί καθαρίζουν οικογένειες και διαλύουν ζωές στη Ουκρανία.

    • η Ρωσία έτσι κ η Ουκρανία έχουν κυβερνήσεις κ πολιτικό σύστημα κλεπτοκρατικης ολιγαρχίας,

      όπου κάνουν κουμάντο οι ληστεύσαντες όλο τον κρατικό πλούτο, οι επονομαζόμενος ολιγαρχίες, όπου κάνουν κουμάντο το αστυνομικό κράτος κ παρακρατικοί, όπου πρακτικώς δεν υφίσταται η έννοια της δικαιοσύνης.
      Δεν χρειάζεται πολιτική γνώση για να καταλάβεις ότι κ η Ρωσία κ η Ουκρανία ΔΕΝ είναι αστικές δημοκρατίες, αλλά λιγαρχικες μαφιοζικες κλεπτοκρατιες,με ξεκάθαρα εθνικιστικά ακροδεξιά κ ενίοτε φασιστικά κ ναζιστικα χαρακτηριστικά που κινούνται στο παρασκηνιο.
      Τουλάχιστον λούμπουνα στις χώρες του ΝΑΤΟ γίνονται εκλογές ακόμα,στην Πουτινιέρα ποτέ. Ισόβιοι πρόεδροι με τις ευχές της Εκκλησίας. Πιο ..λάκας …πεθαίνεις.

      • Βασικα ξεχνάς κάτι.Η Ουκρανία εκλεγεί τον πρόεδρο της ενώ η Ρωσία έχει χούντα,ασήμαντη διαφορά.Σωστά.

        • Στο ξανά πα ,μάθε να διαβάζεις, αν δεν το ‘χεις ,βάλε κάποιον να στο μεταφράσει.

  10. Όλα είναι βάση προγράμματος από μια διεστραμμένη παγκόσμια ολιγαρχική ελίτ του Schwab και τους συνεργούς του,(Μητσοτάκης κτλ. Ο οποίος έχει μιλήσει πολλές φορές για την μεγάλη επανεκκίνηση,! ?
    ο ρόλος του ηθοποιού Ζελένσκι είναι απολύτως ελεγχόμενος.όπως και της μαριονέτας της δικής μας ΜΉΤΣΟ – ΤΑΚΗ λειτουργούν απλά σε διατεταγμένη υπηρεσία ως εντεταλμένα εκτελεστικα όργανο ισχυρών
    Ζελένσκι: ”το να είσαι ο ηγέτης του κόσμου σημαίνει να είσαι ο Αρχηγός της ειρήνης!”
    . Έτσι του είπαν οι Αμερικανοί να πει της μαριονέτας,. Αν νομίζει ο ηθοποιός καρικατούρα, Ζελένσκι, ότι η Ειρήνη θα έρθει από τις ΗΠΑ μέσω των συνεχών πολέμων.Και της κρίσης που δημιουργούν ..Μάλλον είναι τόσο ηλιθιος που θέλει να το πιστέψουμε κσι εμείς! το κατεξοχήν άντρο εγκληματικότητας, η φωλιά του φιδιού, της τρομοκρατίας κι ανομίας είναι το ΝΆΤΟχρονια τώρα
    που δολοφονεί τους υπερασπιστές των Ελληνορθόδοξων παγκόσμια, δημιουργεί πολέμους συντηρεί την τρομοκρατία με τον ISIS.. Κτλ
    . Ο πόλεμος του Ιράκ, της γιουγκοσλαβιας της Λιβύης. και η κατάκτησή του από ΗΠΑ ως σήμερα έγινε με το ίδιο τρόπο..

    • Βρε ανάδελφε,πέρα απ τον Γουρλοτάκη,αυτά που δείχνουν τα βίντεο ψέματα είναι?

      https://www.youtube.com/watch?v=AuQGvi_R8zg&feature=youtu.be&ab_channel=DmytroAntonov

      Ψάχνεις να βρεις άλλοθι για εγκλήματα κατά αμάχων ;
      Εγκληματίας πολέμου είναι και θα δικαστεί, αυτός καταδίκασε τον δικό του λαό στην πείνα.
      4 εκατομμύρια πρόσφυγες, ισοπεδωμένες συνοικίες ,γειτονιές, περιουσίες.
      Ένας γ…..σεισμός έγινε και ακόμα οι εκκλησίες μας είναι είναι γκρεμισμένες, πολλά σπίτια και χώροι δημόσιοι είναι άφτιαχτοι βλάκα..
      Ένα δάκρυ για την φρίκη ρε βλάκα.
      Αδελφοφάδες .

    • αλλα και εκεινη προκαλουσε με τη συμπεριφορα της.
      Για την οικονομια της συζητησης, δεχομαι οτι οσα αναφερεις για τo NATO ειναι αληθη και ακριβη.
      ξηγησε μου τωρα, αν θες, πως ακριβως θα λυσει αυτα τα προβληματα ο θανατος αμαχων, η καταστροφη οικιστικων ιστων, η διαλυση κοινοφελων υποδομων και τελικα η κατοχη Ουκρανικων εδαφων απο τη Ρωσια.

      Επισης εξηγησε μου πως μια οπισθοδρομικη (ο μονος ορισμος της λεξης «αντιδραστικη» που μπορει να σταθει λογικα) αλλα εκλεγμένη κυβερνηση, θα «διορθωθει» με την βιαιη παρεμβαση ενος αλλου κρατους στα εσωτερικα μιας ανεξαρτητης οντοτητας.
      Επισης, αν αυριο ο αναθεωρητης γειτονας αποφασισει να λυσει με τον ιδιο τροπο τα προβληματα της Δυτικης Θρακης και (γιατι οχι) κατ’ επεκταση ολοκληρης της Ελλαδας, να υποθεσω οτι θα εχεις την ιδια ψυχραιμη σταση;
      Δεν υπάρχει λέμε τέτοια βλακεία.
      Παρακολουθούσα το Ανατρεπτικό δελτίο 2 χρονια,οτι κέρδισε με τον πόλεμο στα εμβόλια ,τα έχασε σε 1 μήνα.
      Απίστευτος κυνισμός ,’έκανε λέει μπούκα η Ρωσία στην Ουκρανία’…
      Αυτοί και ο Θαυμαστός κόσμος τους.

  11. Το 60% των Σύρωνδυσκολεύεται να σιτιστεί επαρκώς. Λόγω των συνεπειών από τις δυτικές κυρώσεις!!! Τώρα και η ΕΛΛΆΔΑ και οι Έλληνες πολίτες εξαιτίας τς πολιτικής ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ Που τις επιβάλει το ΝΆΤΟ ΚΑΙ ΕΕ..
    εργαζόμενοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες , αγρότες και κτηνοτρόφοι πλήττονται από τις ελλείψεις λιπασμάτων.. Τυχαίο?? Οι υπόλοιποι από το τεράστιο κύμα ακρίβειας σε τρόφιμα, ΔΕΗ,,
    Ερωτώ τι κάνει η κυβέρνηση?? Μπροστά στις με μεγάλες αυξήσεις που φαίνονται ήδη στο πετρέλαιο, στην Ενέργεια, σε μια σειρά είδη πρώτης ανάγκης?? Απλα οδηγεί σε
    λιμοκτονία όλους τιυς πολίτες.!!
    Κτηνοτρόφοι και επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον «εφιάλτη» της έλλειψης ζωοτροφών, μετά τα τεράστια προβλήματα που έχει επιφέρει στον εφοδιασμό της αγοράς ο πόλεμος στην Ουκρανία.
    Αυτός είναι ο ξεφτιλας πουλημένος..ΚΑΙ υποταγμενος στο χρήμα Στα μεγάλα μονοπώλια και μεγάλα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ προωθεί τη , έλευση πολυεθνικών, και όχι μόνο
    Αλλά είναι μέσα στην σκοτεινή..ατζεντα..η επισιτιστικη κρίση… ΔΕΝ θέλει να την αποφύγει.. Αντίθετα ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΆΛΕΙ..

    • Περίεργο.Στη Συρια η Ρωσία και η Τουρκία έχουν εισβάλει.Αυτοί βρίσκονται εκεί σήμερα.Στη Λυβιη το ίδιο.Τι ακριβώς λες;

  12. Βάση του προγράμματος
    Οταν θα καταλαβετε το σχεδιασμο , την προδοσια και την παγιδα που σας έστησαν θα εινσι αργά..
    Και δυστυχως η εξοδος απο την επισιτιστικη κριση εχει προβλεφθει απο τους εμπνευστες του GRGREAT RESET απο χρονια πριν. Θα επιβαλουν ευκολα τα γεννετικα τροποιημενα τροφιμα και το συνθετικο κρεας στην αγορα.

    Πέτυχαν την οικονομική κατάρρευση πολύ πριν φτάσουμε σε κατάσταση πείνας,, έρχεται επισιτιστική κρίση.. Δημιουργούν το πρόβλημα για να φέρουν την λύση..!!!

    Κεφάλαιο επισιτιστική κρίσης great reset
    The WEF’s plans for the “reset” of food and agriculture include projects and strategic partnerships that favor genetically modified organisms, lab-made proteins and pharmaceuticals and industrial chemicals as sustainable solutions to food and health issues.

  13. «The Great Reset»τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα
    Το πρώτο αφορά τις επιπτώσεις από μακροσκοπική άποψη σε πέντε τομείς και εξετάζει τη σύγκρουση υγείας και οικονομίας, τις κοινωνικές ανισότητες, τη γεωπολιτική διάσταση της κρίσης με τους νέους ανταγωνισμούς, την κλιματική αλλαγή και την τεχνολογική επανάσταση που έχει επιταχυνθεί τους τελευταίους μήνες.
    εργασιακές αλλαγές μετά την πανδημία και εξ αιτίας της, με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την τηλεργασία που θεσμοθετείται και την αυτοματοποίηση. Το τρίτο μέρος εξετάζει τις ανθρώπινες σχέσεις υπό το πρίσμα της αποστασιοποίησης.
    Γενικότερο «πνεύμα» του βιβλίου είναι πως η πανδημία πρέπει να επιταχύνει τις αλλαγές της νέας εποχής, καθώς όπως έχει δηλώσει ο Klaus Schwab, «ήρθε για να μείνει».
    Το «μεγάλο reset» ήταν άλλωστε και κεντρικό θέμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός
    εξαφάνιση ολόκληρων επιχειρηματικών κλάδων και , αλλά και τη στροφή προς τα ψηφιακά νομίσματα, οι τεχνοκράτες αναζητούν «λύσεις» που φυσικά, δεν αναμένεται να βλάψουν τα συμφέροντα των μεγάλων

  14. Λόγω της ηλιθιότητας που σε διακρίνει…και της αποβλακωσης από τα πουλημένα κανάλια.. Δεν λες να καταλάβεις ποτέ, ποιος ήθελε να αυξήσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα στην Ουκρανία… Μήπως το ΝΆΤΟ…?? Που απλώνεται σαν λερναία ύδρα τα τελευταία 50 χρόνια παντού μέσω των πολέμων?? εντωμεταξύ.. Ο. Πουτιν σαν ηλιθιος.. Έπρεπε να αφήσει το ΝΆΤΟ.. Να αποκτήσει κυριαρχικά δικαιώματα στην ΡΩΣΣΙΑ!! . μήπως θέλει να μας γ@μμ κιόλας το ΝΑΤΟ.. και δεν το έχουμε καταλάβει…?? Αλλά σαν κεφτέδες, προδότες, λαμογια, πολιτικοί που κυβερνησαν και κυβερνούν την Ελλάδα,.που μας Έχουν βάλει στ ΝΆΤΟ ΤΗΝ ΕΕ… Έχουν ήδη πάρει τα νησιά του Αιγαίου.. Ολος ο Πλούτος της ΕΛΛΑΔΑΣ ανήκει ΠΛΈΟΝ ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΆ ΑΛΛΆ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΕ (ΓΕΡΜΑΝΊΑ) ΚΑΙ ΝΆΤΟ…

    • Μια λεπτομέρεια.Οι Ουκρανοί τι ήθελαν;Παίζει κανένα ρόλο η μπα;Τόσο μίσος και φανατισμός βρε ζώα φασιστες γιατί;Γεννηθήκατε να βρίζετε και να σκοτώνεται ;Πληρώνεστε η από βλακεία το κάνετε;Μήπως επειδή δεν μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο;Χαίρεστε που θα πηγαίνετε στην Αγ.Σοφία χωρίς εισητηρια όπως ο Πούτιν ,τώρα που έγινε τζαμί ;

  15. Τι έχει να κερδίσει η Δύση, υποστηρίζωντας τον πόλεμο ΝΆΤΟ(Ουγγαρίας) – Ρωσσιας?
    Μηπως έχει να κερδίσει κάτι από την Ουγγαρία, κσι οι 21 οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν? Τίποτα απολύτως!
    Τίποτα, μόνο κυρώσεις!!!
    Γιατι συμμετέχει όλη η Δύση στον πόλεμο (με τις ευλογίες και ΕΝΤΟΛΕΣ υποχρεωτικά του ΝΆΤΟ, στέλνοντας πολεμικό υλικό).και γιατί δεν αφήνουν να εξελιχθεί ως εχει μεταξύ Ρωσσιας – Ουκρανίας .. Χωρίς πολεμικη συμμετοχή της ΕΛΛΑΔΑΣ, της Γαλλίας και των υπολοίπων χωρών…μαλλον θα ήμασταν κερδισμένοι αν ο ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ δεν συνεχιζε να τροφοδοτεί τον πόλεμο…

    • Εσυ θέλεις να αφήσουν τους Τούρκους να σκοτωθούμε χωρίς παρέμβαση;Ρε έχετε τρελαθεί από το φανατισμό σας.

  16. Άραγε τα εμβόλια, οι πόλεμοι, η επισιτιστικη κρίση,.. Μήπως έχουν κάποιο σκοπό

    Ο κορυφαίος σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Yuval Noah Harari του Κλάους Σβαμπ.(οπαδού και συγγραφέα του βιβλίου του σχεδίου παγκοσμιοποίηση GREAT RESET )
    Το ερώτημα που τον απασχολούσε ήταν … το τι θα γίνει με τους τόσους πολλούς ανθρώπους που υπάρχουν στη Γη. «Το μείζον πολιτικό και οικονομικό ερώτημα του 21ου αιώνα θα είναι “για ποιο λόγο χρειαζόμαστε τους ανθρώπους ή τουλάχιστον γιατί χρειαζόμαστε τόσους πολλούς ανθρώπους”».ανέφερε

    Σε ερώτηση για το ποια είναι η απάντηση του γι’ αυτό το πρόβλημα είπε: «Επί του παρόντος η καλύτερη εικασία που έχουμε είναι ότι πρέπει να τους κρατήσουμε χαρούμενους με φάρμακα και βιντεοπαιχνίδια».
    Σημειώνω εγώ,,… με πολέμους,και εμβόλια

  17. Τελικά αλαξα γνώμη.Όπως μου εξήγησαν εδώ τα παιδιά,Για όλα φταίει ο Μητσοτάκης.Όλα είναι δικό του σχεδειο να μας κάνει να υποφέρουμε.Γιαυτο Εξαλου κατέβηκε στη πολιτική.Ευχαριστημένοι;Καλα κατάλαβα;

  18. Κ ανώνυμε.. Διαβάστε λίγη ιστορία περί εγκλήματα πολεμου του ΝΆΤΟ παγκόσμια

    Και μετά, να αναλογιστείς ποιος κανει τους πολέμους,, τις εισβολές, (Συρία, γιουγκοσλαβια,) ποιος κάνει τις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα, έναντι της Τουρκίας, (ήδη έχουν αναγκάσει τους προδότες του ελληνικού έθνους.. Που ονομάζονται πολιτικοί) να υπογράψουν συμφωνίες συνδιαχειρισης ελληνικού πλούτου με τους Τούρκους….
    Ήδη έδωσαν την μισή Κύπρο στους Τούρκους, μέτα τα Ίμια (χωρίς πόλεμο απλά χάσαμε τα σκόπια, ( χωρίς πόλεμοοπως την Ουκρανία ,σιγά μην πολεμούσαν όπως την. Ουκρανία, μπαμ και έξω με μια υπογραφή των Ελλήνων βουλευτών προσφορών του ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥΛΗΜΕΜΟΥ ΤΣΙΠΡΑ), και τώρα υποφραφηκαν συμφωνίες συνδιαχειρσης με τον ερντογαν στο τελευταίο γεύμα με την μυστική συνταγή του χάλουβα….
    Το σχέδιο της ΕΕ ΚΑΙ. ΝΆΤΟ..δεν είναι να πάρουν την Ουκρανια η όχι..αυτό είναι δευτερεύον.. Αλλά θ συνεχιστεί έντεχνα.. Μέχρι να επιφέρουν τις αλλαγές που θέλουν σε παγκόσμιο επίπεδο.. Μέσω εντεχνων τεχνητών οικονομικών κυρώσεων παγκοσμια

    • Αυτοκτωνα.Με εσάς τελικά τους νεοναζί το πρόβλημα σας είναι η πρόταση.Ποια είναι η δίκη σου;Την Κύπρο την πήραν επειδή κάποιοι που θαυμάζεις την πούλησαν .Πήγαν να την πάρουν σαν ηλιθιοι και τους πρόλαβαν οι Τούρκοι .Αλήθεια η Κύπρος είναι η δεν είναι άλλο κράτος;Θα πολεμήσουμε για να κάνουν μπισνες οι Κύπριοι;50 χρόνια τους έχουν πάρει το νησί και ούτε μια Τουφεκιά.Να στηρίξουν ποιον εκεί;Να πάνε τα κόμματα του Λουξεβουργου να πολεμήσουν για τους Κύπριους;

    • Είμαστε το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.Εσυ τι λες να βγούμε και θα περνάμε ζωή και κότα;Απάντησε σε παρακαλώ.

  19. Όχι, δεν θέλω να αφήσουν τους
    Τουρκους,να παρέμβουν.. Αντίθετα βρήκαν πιο καλη λύση.. ήδη έχουν δώσει την Ελλάδα στους Τούρκους, ,,, χωρίς επέμβαση . Δεν χρειάζεται πόλεμος,.. Επέβαλαν στον ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ να υπογράψει συμφωνίες συνδιαχειρισης..χωρίς πόλεμο, οι Τούρκοι απέκτησαν κυριαρχικά δικαιώματα στην Ελλάδα, (μετά από τους αγώνες των προγόνων μας ..) στον πλούτο, στα πετρέλαια, αυτό είναι το ΝΆΤΟ.. . .έτσι μας βοηθάει.. Ευτυχώς που είμαστε στο ΝΆΤΟ.λοιπον…ΚΑΙ ευτυχώς που έχουμε . Τον ΠΡΟΔΟΤΗ για πολιτικο

  20. Όχι δεν φταίει ο Μητσοτάκης… Που υπέγραψε συμφωνίες με τους Τούρκους. Και πούλησε την Ελλάδα..
    Όχι δεν φταίει ο Μητσοτάκης που στέλνει όπλα για συνεχιστεί ο πόλεμος… Και να έχουμε κυρώσεις στην οικονομία, (ΌΛΑ 1500%πανω, τρόφιμα, βενζίνη, μετακίνηση, ταξίδια, κκκ
    Όχι δεν φταίει ο Μητσοτάκης που καταστρέφει την Ελλάδα, την οικονομία, τους ήδη φτωχούς Έλληνες με την πολιτική του.. στα τρόφιμα.. Στην ΔΕΗ,.. στο αέριο..όταν ήδη τα 600 ευρώ μισθό του Έλληνα δεν ΤΙΥ φτάνουν να πληρώσει την ΔΕΗ ΜΌΝΟ!!!
    Ούτε αυτός φταίει πέρυσι και 2 χρόνια που ρήμαξε την αγορά, την οικονομία με τα λοκντανουν… Ο κόσμος δούλεψε 3 μήνες πέρυσι για να πληρώσει με τα λεφτά που μάζεψε την ΔΕΗ μόνο
    . Και συνεχίζει ακάθεκτος τα σκληρά μέτρα Ο ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ . .

    • Συγχνωμη αλλά σηκώνω τα χέρια ψηλά.Λέγοντας αυτά πιστεύεις τώρα εσυ ότι του κανείς κακό;Γελειος γίνεσαι απλά.Όσοι Έλληνες ψήφισαν ΝΔ είναι προδότες;Ξέρεις οι ίδιοι τος προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και πιο πρην ΠΑΣΟΚ.Σκέψου λίγο αν έχει μείνει λόγο μυαλό στο φασιστικό κεφάλι σου.Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ευημερεί χάρη στο λαό της και τους πολιτικους της μετά τη Χούντα που την έχουν οδηγήσει εδώ.Εσυ βλέπε στον ύπνο σου ότι θέλεις .

      • Μισώ την χούντα, επειδή την έζησα ,αλλά μισώ και τους παπαγάλους που γενικολογούν για να παρουσιάσουν λάθος εικόνα.Καθημερινή βία που έχει ξεπεράσει τους χειρότερους εφιάλτες μας,βία,πόνος,πείνα,τα Υπουργικά γραφεία έχουν κατακλιστεί από λογαριασμούς ΔΕΗ συνταξιούχων και υπαλλήλων που αδυνατούν να πληρώσουν.Η ακρίβεια ξεπέρασε την αγοραστική ικανότητα του μέσου πολίτη,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ,η χώρα έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα επάρκειας φυσικού αερίου ,που ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην γίνει κανένα θερμό επεισόδιο,(μόλις ανακοινώθηκε ότι επαρκεί για 7-10 ημέρες επίσημα).Οι νεκροί απ την παταγώδη αποτυχία στην διαχείριση του κόνβιντ μας έφεραν πρώτους στην Ευρώπη.
        Το σύστημα υγείας κατέρρευσε. Έχουμε τεράστιο θέμα ανισοτήτων σε τοπικό κα Εθνικό Επίπεδο.Δύο χρόνια διαίρεσε τον κόσμο με τις καραντίνες.
        Όχι δεν είναι προδότες όσοι ψήφισαν και όμως ακολουθούμε την Γερμανία που έχουν τεράστιες δυνατότητες σε σχέση με μας.
        Η Κυβέρνηση ΑΠΕΤΥΧΕ ,άιντε βλαμμένη.

        • Κατά την γνώμη σου δημοκράτη απέτυχε.Έχουμε εκλογές θα βγάλουμε άλλη αν δεν μας αρέσει.Τα φαντάσματα τους φασιστες που υποστηρίζεις και δεν βλέπεις διαφορά μεγάλος άνθρωπος τι να πω.Μάλλον η οικογένεια σου ήταν οπαδός της χούντας και περνούσατε Καλα γλύφοντας τους προδότες δικτάτορες σαμποτάροντας τη πρόοδο.Ναι δεν βλέπεις πρόοδο γιατί ζεις στα σκοτάδια σου.Φασισμό και μίσος.Μπράβο στο Μητσοτακη που έβαλε φυλακή τα σποληθωματα και απογόνους των κουκουλοφόρων των Ναζί.Δεν σου αρέσει ο Μητσοτάκης ψήφισε Τσίπρα η Ανδρουλακη.Είμαστε 2022 και ο κόσμος είναι ελεύθερος να αποφασίζει ότι θέλει.Κάποιοι σαν τον φίλο σου τον Πούτιν όσους και να σκοτώσουν η δημοκρατία και ελευθερία θα νικήσει.Εύχομαι να μην έχεις οικογένεια γιατί θα ύποφερει με τέτοιο φασίστα γονιό.

      • Νοσείς απλά νοσείς και βαριά λαμόγιο.Ποιους υποστηρίζω?Έχεις δει τι ψηφίζω σαβούρα?

        Ηλίθια που νομίζεις ότι ασκείς πολιτική ,βαφτίζοντας όλους που έχουν άλλη άποψη από σένα σαν φασίστες? Ηλίθια που μπαίνεις σε Δημόσιο Βήμα για αντιπαράθεση, γενικεύοντας τα πάντα, άρρωστη, καμένη?
        Για πιο μίσος και φασισμό μιλάς βλαμμένη?Μήπως έβλεπες survivor,σασμό και ανεβαίνε η πίεσή σου ηλίθια?Ποιος σου είπε ότι είμαι με τους φασίστες/δολοφόνους?Γιατί δεν λες για τον Πλεύρη και Βορίδη που ανήκουν στην ίδια ακροδεξιά?
        Για ποιο Πούτιν μιλάς σίχαμα,εγώ τον κατηγορώ σαν χασάπη εδώ μέσα,ηλίθια!!!!!
        Έχεις πλήρη σύγχυση και ρατσισμό.Το ότι αντιπολιτεύομαι ένα σατύρο που τον τραβάνε απ την μύτη οι Ευρωπαίοι,όπως σήμερα που απέλασε Ρώσους δπλωμάτες για κατασκοπία, χωρίς να πει στον Λαό του τι έκαναν,σημαίνει ότι είμαι φιλορώσος?Ηλίθια το χεις κάψει.σίχαμα .

        • Φίλε μου βρίζεις και εμένα και τον πρωθυπουργό που έβγαλε ο λαός.Ξέρεις στις δημοκρατίες εκλέγουμε δεν διορίζουμε.Εσυ δεν κες καλύτερα ποιον και τι υποστηρίζεις;Ποιον;Μετέχεις σε δημόσιο διάλογο έτσι;Πες ότι ο τάδε και το κόμμα του θα ήταν καλύτερος από το Μητσοτακη.Τόσο απλά.Όσο για τις βρισιές σου λεω…λυπάμαι την οικογένεια σου που σε ζει από κοντά.

      • Ήδη όλος ο κόσμος στην Ευρώπη αναρωτιέται πώς γίνεται να έχουμε τόσους θανάτους,76 σήμερα,με τόσο σκληρά μέτρα..διαλυσατε τα πάντα, εστίαση υγεία, νοσοκομεία..
        Τα συνταγογραφημένα σου ακροδεξιό φερέφωνο.

        • Με ποιον είσαι δεν μας λες.Όσο για τους θανάτους ναι πείσατε αρκετούς να μην κάνουν εμβόλιο από την μια και από την άλλη ας παραδεχτούμε.Έχουμε άσχετους γιατρούς δημόσιους υπαλλήλους.Τόσο απλά.Αυτή τη στιγμή έχουμε εμβόλια εχουμαι ότι φάρμακο κυκλοφοράει έχουμε εντατικές περίσσεμα αλλά Χανοντε αναλογικά με αλλά κράτη πολλοί άνθρωποι.Η διαφορά με τα αλλά κράτη είναι οι γιατροί.Ολοι γέροι συνδικαλιστές αμόρφωτοι.Οι καλοί πάνε άλλου η αποφεύγουν το δημόσιο μιας και θα έχουν προϊσταμένους άσχετους κομματαρχες.

  21. και αντικοινωνικής συμπεριφοράς από ανήλικους που μόλις σκοτεινιάσει πετούν σε γατιά που είναι στην περιοχή του Ματατόγιο βαρελότα,.τα γνωστά ανήλικα που καιρό τώρα κάνουν βλακείες στην γειτονιά, εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη αστυνόμευσης..
    Αρέσκονται να πετάνε στα γατιά,σε ψαράδες, φωτοβολίδες σε περαστικούς και κρύβονται.
    Το θέμα έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία.
    Η ανίκητη παλαμογ….. και η κακή ανατροφή τα οδηγεί σε τρομοκράτηση αδέσποτων.
    Πρέπει όντως να γίνει κάτι..πριν υπάρξει αυτοδικία.

  22. Παρενέργειες και θάνατοι εμβολίων Σύμφωνα με το vaccineimpact, το οποίο επικαλείται τα δεδομένα του VAERS

    Αύξηση 68.000% στα εγκεφαλικά
    Αύξηση 44.000% στις καρδιακές παθήσεις
    Αύξηση 6.800% στους θανάτους
    Αύξηση 5.700% στις μόνιμες αναπηρίες
    5.000% αύξηση των απειλητικών για τη ζωή τραυματισμών
    Αύξηση 4.400% στα νοσοκομεία
    EudraVigilance: 41,834 θάνατοι και 3,9 εκατ. παρενέργειεςΤα στοιχεία ανά εμβόλιο έως 15 Μαρτίου του 2022
    Συνολικά έχουν καταγραφεί 19.239 θάνατοι και 1.927.063 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της BioNTech/Pfizer.
    Συνολικά έχουν καταγραφεί 11.454 θάνατοι και 629.641 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Moderna.
    Συνολικά έχουν καταγραφεί 8.490 θάνατοι και 1.204.744 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Oxford/AstraZeneca.
    Συνολικά έχουν καταγραφεί 2.651 θάνατοι και 138.793 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.
    https://www.facebook.com/anna.emmanouilidou.37/posts/4968384959915484

  23. Μπουρδολογος, ψεύτης, εμμονικός, αδιορθωτος. Φυσικά εννοώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη

  24. Το άτομο φαίνεται να τα έχετε χαμένα,όπως και οι ψευτοαριστεροί

    https://www.newsit.gr/kosmos/rosia-i-proti-antidrasi-meta-tin-apopompi-apo-to-symvoulio-anthropinon-dikaiomaton-tou-oie/3502407/

    Απόλαυση σήμερα το silas breaking news στις 19:55 στην ΕΡΑ..
    Παρομοιωσε τις αντιδράσεις Παγκοσμίως δια τις φρικαλαιότητες των Ρώσων, χρησιμοποιώντας την λέξη προβοκάτσια,σαν να έκανε το ίδιο η ναζιστική Γερμανία με τις σφαγές στα Καλάβρυτα, ισχυριζόμενοι ότι σφαγιάστηκαν μόνοι τους για να πλήξουν το κύρος των Ες-Ες..
    Μεγάλος silas, για τον νέο εμφύλιο που διάγει η χώρα μετά τα εμβόλια,αυτή την φορά με τον αν έχει δίκιο η Ρωσία..κρίμα που μπροστάρηδες σ αυτό ειναι ένα μέρος της Εκκλησίας,που ετοιμάζεται να εορτάσει το Θείο Δράμα..πιο Ιούδες δεν γίνεται..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ