Με άλλα λόγια: Ας προσέχατε…

55
1930

Με άλλα λόγια: Ας προσέχατε…

Είτε οι εκλογές  διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, είτε Μάιο-Ιούνιο σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια των πολιτικών αναλυτών, έχουμε μπει ήδη σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο (λαμβάνοντας υπόψιν τη δήλωση Μητσοτάκη ότι » το 2022 μάλλον δεν θα είναι εκλογική χρονιά». Γιατί μάλλον; Μα επειδή στην πολιτική τα πάντα καθορίζονται βάσει τακτικισμού και σκοπιμοτήτων και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο εκλογικός αιφνιδιασμός).

Το συγκεκριμένο σενάριο προσδιορίζει τις εκλογές στο πρώτο πεντάμηνο του έτους (Μάιο), καθώς αν χρειαστούν και δεύτερες κάλπες αυτές θα γίνουν τον Ιούνιο, οπότε η σχετική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί πριν την τουριστική περίοδο που και φέτος -αν δεν προκύψουν νέα δεδομένα μετά την omicron- αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θετική (και φυσικά θα το εκμεταλλευτούν κι αυτό πολιτικά άπαντες, δηλ. και οι τρεις βαθμίδες εξουσίας)

Έτσι κι αλλιώς από τα μέσα Μαρτίου που αναμένεται φυσιολογικά να κάνει τον κύκλο της η συγκεκριμένη μετάλλαξη, με τη ραγδαία νόσηση των μισών και πλέον ευρωπαίων -σύμφωνα με τους ειδικούς-  όλοι θα μιλάνε για «ραγδαία αποκλιμάκωση των κρουσμάτων… και ότι αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα με την πανδημία» (κάτι ανάλογο με τα περί «γαλάζιας ελευθερίας» και «παίρνουμε τη ζωή μας πίσω» της προηγούμενης χρονιάς, με το άνοιγμα του τουρισμού βεβαίως-βεβαίως).

Το επιχείρημα πάνω στο οποίο θα «παίξουν» το προεκλογικό τους χαρτί τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Περιφέρεια και αντίστοιχα ο δήμος, θα είναι φυσικά ότι «Κρατηθήκαμε στα δύσκολα… Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δυο και πλέον χρόνια…» Δίνοντας από την άλλη και την ανάλογη ελπίδα και προσδοκία ότι «τα καλύτερα είναι μπροστά» («ψηφίστε μας και βλέπουμε την επόμενη τετραετία» δηλαδή) καθώς «δημιουργείται ένα νέο τοπίο για την οικονομία και τους πολίτες».

Όπως και να έχει, βρισκόμαστε το πολύ ενάμιση χρόνο πριν τις βουλευτικές εκλογές, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, την Περιφερειακή αλλά και την δημοτική αρχή να μετρούν ήδη δυόμιση χρόνια στην εξουσία και ο χρόνος αρχίζει πια να μετρά αντίστροφα.

Η άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου δεν αφορά μόνο τα κόμματα (κυρίως υπουργούς και βουλευτές ή υποψήφιους όλων των κομμάτων στον αγώνα δρόμου για την επανεκλογή ή την εκλογή τους), αλλά και τις δημοτικές-περιφερειακές παρατάξεις (ήδη η κινητικότητα τους αρχίζει από τώρα να γίνεται κουραστική για όλους μας).

Οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με απλή αναλογική,  που σημαίνει ότι το πρώτο κόμμα δεν θα επωφεληθεί από το μπόνους των 50 εδρών του προηγούμενου εκλογικού νόμου. Κινδυνεύουν λοιπόν αρκετά από τα κορυφαία στελέχη των κομμάτων να μην επανεκλεγούν.

Και αυτός ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για το κόμμα της ΝΔ, μιας και όλες οι δημοσκοπήσεις την εμφανίζουν ως πρώτο κόμμα.

Σε επίπεδο απολογισμού (κυβέρνηση, περιφέρεια-δήμος) ειδικά για την Κω μόνο το νέο μεγαθήριο (κλειστό) φαίνεται να ξεχωρίζει ως έργο κλίμακας. Αν και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μόνο ένα 30-35% των πολιτών δείχνει να το αποδέχεται ως θετικό.

Τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με προγραμματισμό («θα») ή συνεχιζόμενα όπως ο ηλεκτροφωτισμός του επαρχιακού και διάφορα έργα διαχείρισης (σήμερα πχ ανακοινώθηκε από ΦΟΣΔΑ η «έγκριση αίτησης υπαγωγής και υλοποίησης «Μονάδες Ολοκληρωμένης Ανακύκλωσης και Ανάκτησης Αποβλήτων Δήμων Κω & Καλυμνίων», με Σ.Δ.Ι.Τ) . Τα οποία επίσης κρίνονται ανάλογα με την οπτική του κάθε πολίτη.

Φυσικά και οι τρεις βαθμίδες «ποντάρουν» στην ‘ενίσχυση’ της οικονομίας που θα προέλθει από το Ταμείο Ανάκαμψης το επόμενο διάστημα.

Ήδη άρχισαν τα βαρύγδουπα (έως απίθανα): «Η Ελλάδα ηγείται στην 4η βιομηχανική επανάσταση!» Γιάννης Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος, 04.01.2022 («ήμαρτον… ξανά, που λέει και ο Γεωργίου).

Εννοείται λοιπόν -με βάση τα παραπάνω και το «πακέτο» από το Ανάκαμψης- ότι θα παίξουν και πάλι, ξανά και ξανά: νέο νοσοκομείο… σχολές… θερμά… (και δεν συμμαζεύεται…)

Βέβαια, το «βουβό» με τηλεοπτικό mute (σίγαση) κύμα αντίδρασης -από τις λιγοστές αλλά δυναμικές μέχρι στιγμής αντιδράσεις του Πανελλαδικά- μόνο απαρατήρητο δεν περνά… και μάλλον επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για πολλούς (από αυτή την άποψη οι αυτοδιοικητικοί θα παρακαλάνε να γίνουν νωρίτερα οι εκλογές, ώστε να ξεσπάσει η λαϊκή δυσαρέσκεια και να εκτονωθεί στις βουλευτικές).

* Και το (αληθινό) ανέκδοτο από την τρέχουσα (ιλαροτραγική -για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα) επικαιρότητα που έρχεται από την Ιταλία (όπως το δημοσίευσε ομάδα υγειονομικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης):

Μετά από τόν θάνατο λόγω «εμβολιασμού» που αποδείχθηκε με αυτοψία,
οί κληρονόμοι διεκδικούν αποζημίωση βάσει του Ν. 210/92.

Το Υπουργείο αντιδρά ως εξής:
Ή αίτηση δεν γίνεται δεκτή καθώς ό εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός…

* Κι άλλο από την Γαλλία:

Στη Γαλλία, ασφαλιστική εταιρεία αρνήθηκε να καταβάλει το τίμημα της ασφάλειας ζωής ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ , ενός ασφαλισμένου πελάτη της, διότι ήταν εμβολιασμένος.

Η Ασφαλιστική στηρίχτηκε στην γνωμάτευση των ιατροδικαστών ότι το εμβόλιο προκάλεσε τον θάνατο του ηλικιωμένου, και επομένως ήταν… αυτοκτονία αφού έγινε με την συναίνεσή του, που δεν την κάλυπτε το συμβόλαιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

55 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φίλε Γιάννη εκεί που μας ξέχασαν όλοι οι πολιτικοι φέτος μας βομβάρδισαν τα κινητά με ευχές καλοδεχουμενες. Σήμερα ο πρωθυπουργός μίλησε για αυξήσεις μισθών τον Μάιο κατά το ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι. Οι αυξήσεις στα αγαθά τριπλασιάστηκαν λόγω λένε των αυξήσεων του πετρελαίου και του ηλεκτρικού. Εκεί που σχολίαζαν όλα τα ΜΜΕ την γείτονα χώρα τώρα τα περνάμε εμείς. Σήμερα έγινα μάρτυρας ενός γεγονότος όταν ένας συνταξιούχος κύριος ερώτησε στο ταμείο την τιμή στα μήλα όταν την άκουσε τα άφησε στη ζυγαριά .επί λέξει είπε . συγνώμη δεν έχω τα λεφτά να τα αγοράσω. Τα συμπεράσματα δικά σας.

  • Εύχομαι να έχει δίκιο. Ο πληθυσμός του ανθρώπινου είδους έχει αυξηθει σε υπερβολικό επίπεδο θέτοντας σε κίνδυνο όλο τον πλανήτη. από τον ΟΗΕ πρέπει να θεσπιστεί ΑΠΟΛΥΤΑ ένα παιδί ανά γυναίκα αλλιώς ο πλανήτης θα καταστραφεί σε λιγότερο από 400 χρονια. Εμείς είμαστε οι καταστροφείς του κόσμου, Εμείς ειμαστε ο πραγματικός υιός

 2. Ο νικητής του βραβείου Νόμπελ του 2018, Ιάπωνας γιατρός, επιστήμονας και ανοσολόγος, Δρ. Τασούκου Χόνζο.

  Ο νικητής του βραβείου Νόμπελ του 2018, Ιάπωνας γιατρός, επιστήμονας και ανοσολόγος, Δρ. Τασούκου Χόνζο….

  Ο νικητής του βραβείου Νόμπελ του 2018, Ιάπωνας γιατρός, επιστήμονας και ανοσολόγος, Δρ. Τασούκου Χόνζο, προκάλεσε μια αίσθηση σήμερα στα ΜΜΕ λέγοντας ότι ο ιός της COVID-19 δεν είναι φυσικός.
  Αν ήταν φυσικός, δεν θα επηρέαζε ολόκληρο τον κόσμο κατ´αυτόν τον τρόπο.
  Επειδή, ανάλογα με τη φύση, η θερμοκρασία είναι διαφορετική στις περισσότερες χώρες.
  Αν λοιπόν ήταν φυσικός ιός, θα είχε επηρεάσει μόνο τις χώρες με την ίδια θερμοκρασία με την Κίνα, αλλά βλέπουμε ότι έχει εξαπλωθεί σε μια χώρα όπως η Ελβετία, ακριβώς όπως εξαπλώνεται και σε περιοχές της ερήμου, ενώ αν ήταν φυσικό, θα είχε εξαπλωθεί σε ψυχρά μέρη, αλλά θα είχε πεθάνει σε θερμές χώρες. Έχω κάνει 40 χρόνια έρευνας για ζώα και ιούς.Δεν είναι φυσικό.https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tasuku_Honjo

 3. Έχουμε επέτειο σήμερα από εκείνη την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας :14/1/2020

  που έλεγε ότι βάσει προκαταρκτικής έρευνας που έκαναν οι Κινεζικές αρχές ο κορονοιός δεν βρέθηκαν αποδείξεις ότι η Covid-19 μεταδίδεται μεταξύ ανθρώπων.

 4. σύντροφοι θυμήθηκα τότε, που ένας Τσετσένος αντιμιλησε στο σύντροφο Στάλιν και το ιδιο απογευμα 600.000 Τσετσένοι έκαναν βραδυνό περίπατο μέχρι τη Σιβηρία. Τι υπέροχες μέρες ήταν τότε….

 5. Εδώ και καιρό,ξέρουν οι ειδικοί ότι θα πάμε σφαίρα στον Τουρισμό το Καλοκαίρι.

  Οι Διεθνείς εκθέσεις συνεχίζονται,οι κρατήσεις πάνε καλά,θα σπάσουμε όλα τα ρεκόρ..Με 1019 νεκρούς σε 14 ημέρες μέσα στο 2022 είναι απόλυτα σίγουροι ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα το καλοκαίρι..θα βάλει το χέρι της η Θεά ..TUI !!!

 6. … είναι αναγνωρισμένο από όλον τον κόσμο στην πραγματικότητα ευνοεί άλλες μολύνσεις. Η ιική πρωτεΐνη που χρησιμοποιήθηκε για το mRNA στο εμβόλιο είναι τοξική για τα κύτταρα. Είναι ένα δηλητήριο. Υπάρχουν πολλοί νεκροί και πολλοί νέοι αθλητικοί τύποι που έχουν καρδιακά προβλήματα λόγω του εμβολίου! Πολλοί νέοι αθλητές έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα του εμβολιασμού τους.  Τα εμβόλια δεν πρέπει να σκοτώνουν αλλά να προστατεύουν. Είναι απόλυτο έγκλημα να δίνουμε αυτά τα εμβόλια σε παιδιά…. Οι ανεμβολίαστοι θα σώσουν την ανθρωπότητα»

  ΛΜοντανιε . καθηγητής Ιολογίας και κάτοχος του Νόμπελ Ιατρικής 2008 για την ανακάλυψη του AIDS

  • Προς μεγάλη έκπληξη των πολλών, η σύσταση του εμβολίου της Pfizer βγήκε δημόσια. Από κει και πέρα, κανένα συστατικό δεν είναι κρυφό. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να μας ενημερώσουν εκείνοι που το θεωρούν τοξικό, τι από όλα αυτά σκοτώνει και γιατί. Έτσι θα υπάρχει γόνιμη συζήτηση. Μπορείτε να δείτε και μόνοι σας τη σύσταση. Ένα προς ένα. Στις 6/1 δημοσιοποιήθηκε. Αν θέλουν κάποιοι να το φοβούνται καλώς. Να μας πούνε όμως τι από τα παρακάτω σκοτώνει. Δόξα το Θεό μπαίνουν και γιατροί εδώ μέσα.
   https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/different-vaccines/Pfizer-BioNTech.html

   • Όπως μπαίνουν και εμβολιασμένοι με κανένα πρόβλημα υγείας, αθλητές

    με συχνότατες εξετάσεις που είχαν παρενέργειες που τους θορύβησαν,όπως εμένα που πρήστηκε το πόδι μου χωρίς τραυματισμό, δρομέα 37 χρόνια και με 3.000 χιλιόμετρα τον χρόνο..
    Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό…. απάντησε μου μέχρι πόσα εμβόλια θα κάνεις προσωπικά; Δηλαδή και 27ο και 36ο? Κάθε 6 μήνες αυτό το θέμα θα έχουμε;δεν νομίζεις ότι κάποια στιγμή ο εαυτός σου έχει το δικαίωμα να έχει άλλη γνώμη; Ναι έκανα την τρίτη, μέχρι που θα φτάσει η καταναγκαστική αυτή υποταγή;πες μου σαν απλός συμπολίτης,αν σου πουν να κάνεις κάθε 6 μήνες θα το καταπιείς;

 7. Καμία αυτοκριτική,καμιά εσωτερική μουρμούρα ένας δημόσιος προβληματισμός…κανένας απ τον Θίασο δεν βγήκε να απολύσει μέρος της επιστημονικής επιτροπής ? Τι συμβαίνει ?Κανένας απ τους λαλίστατους τοπικούς δεν προβληματίζεται? δεν μιλάμε για μανητάρια,αλλά για ψυχές..

   • Μια σκέψη στα θύματα βλάκα πάντως την κάνω καθημερινά,στα τόσα θύματα που έφυγαν αδιάβατα..δεν το ρίχνω στην ειρωνία που είναι ότι πιο ανίερο και βλακώδες.. βλάκα

    • Ναι βλάκα,η Οικογένεια μου είναι από Βόρια Ευρώπη,ο γιος μου σπουδάζει έξω,μίξα

     Πάρε τηλέφωνο στο 47308 και ζήτησε να σου πουν πόσες καταγγελίες έγιναν ,πόσες απειλές από ξένους,πόσοι εργαζόμενοι αναγκάσθηκαν να εμβολιαστούν για να μην κρατάνε οι μεθυσμένοι κανένα μέτρο,ΒΛΆΚΑ,Ζωο είσαι και φαίνεσαι,…άκα.
     …πρωτιά στα θύματα στην Ευρώπη με μεγάλη διαφορά.Μόνο ο κόσμος φταίει?τστσέκι!!!!

   • Πιο αλλοπροσαλη διακυβέρνηση στο δεύτερο κύμα και μετά δεν υπήρξε ποτέ πουθενά, βλάκα.ξςρεις πόσοι υπάλληλοι πεντάστερων καλούσαν στα γραφεία του οι διευθυντές να ζητήσουν συγγνώμη από ξένους που τσαντιζονταν που τους έλεγαν να βάλουν την μάσκα;στα meeting τους διέταξαν να κάνουν παρατηρήσεις στους εμετούς και μετά τους καλούσαν γραφείο όταν ο ξένος έκανε παράπονο.. εκατοντάδες παραδείγματα βλάκα.. τέτοια υποδούλωση πρέσβευε ο Ηγέτης.

    • Έχεις πάει ποτέ έξω από το σπίτι σου η όλη σου η γνώση είναι εδώ να σχολιάζεις ασχετε.Όλος ο κόσμος παντού τα ίδια κάνει και κανένας ξένος δεν είχε πρόβλημα.Ίσα ίσα στις χώρες τους ήταν χειρότερα και μας ζήλευαν για το πως αντιμετωπίζαμε την πανδημία.Ζωο.

   • Εγω μιλάω απ την εμπειρία μου βλάκα,και αν θες ρώτησε την κ.Πελώνη υπεύθυνη του ΕΟΠΥ το καλοκαίρι πόσες καταγγελίες δέχθηκε από υπαλλήλους,άντε …άκα ,ξερόλα.Πάρε και ρώτησε τι απαντούσε στις καταγγελίες για τουρ΄στες που όχι μόνο δεν πειθαρχούν ,αλλά και γίνονταν επιθετικοί.Βλάκα,μίξα.

   • Είσαι ....άκας ή ....άκας?Όλοι που δούλυαν στον Τουριστικό κλάδο είχαν πρόβλημα με τους ξένους φέτος.

    Ακόμα και τώρα να πας Αθήνα που έχει αντιπροσώπους,κάποιους τουρίστες,είναι πιο απείθαρχοι.
    Βλάκα, άσχετε με διαλυμένη την Οικονομία και 22.000 θανάτους ποιος θα σε ζηλέψει βλάκα?Στο βιβλίο Γκίνες θα σε βάλουν.

 8. https://www.bbc.com/news/live/uk-60046073 Διάβασε μύδι.
  Να δούμε που θα πάει ο Πορτοσάλτε,στο Μετροπόλιταν ή στον παρακατιανό Ευαγγελισμό?
  Μία-μία οι χώρς αναστέλλουν τις απαγορεύσεις,εδώ δεν τους νοιάζει πόσοι θα πεθάνουν,απλά να απολυθούν οι μη εμβολιασμένοι…ΒΛΑΚΑ!!!!

 9. https://www.protothema.gr/greece/article/1202149/sholeia-8278-ta-nea-thetika-self-test-se-mathites-eos-to-vradu-tis-deuteras/
  γιατι δεν εγιναν τα τεστς και την κυριακη και την δευτερα οπως την περασμενη εβδομαδα?
  ολα αυτα τα παιδια στα χθεσινα μαθηματα ηταν μεταδοτες…….
  Η πιο εμβολιασμένη περιοχή στον κόσμο είναι η Ευρώπη και είναι το παγκόσμιο επίκεντρο.Ξεχνάς πανίβλακα ότι έχουμε τον γηραιότερο πληθυσμό και πετσοκομμένη απ τον Θίασο υγειονομική περίθαλψη?Έχεις πάει μια φορά στο Νοσοκομείο πανίβλακα?Πέρασες μια βόλτα?με τι μέσα πολεμάμε μια Πανδημία?Άιντε βλάκα,σου θίξαν την Κυβέρνηση και κάνεις τον δικηγόρο,βλάκα,ε βλάκα.
  έχεις πάει ποτέ σε Νοσοκομείο στην Ευρώπη?
  Έχεις ιδέα βλάκα,πώς προστατεύουν τους πολίτες της τρίτης ηλικίας?Στο λέω ξ εμπειρίας,ξέρεις πόσα παίρνει την ώρα ο φροντιστής πρωτοβάθμιας?Θέλεις και αποδείξεις πληρωμής,άντε βλάκα,παραδέξου τα αυτονόητα!!!!!!

 10. Δηλαδή υπάρχει διαφάνεια στην δημοσίευση θανάτων?Δώσε μου τα στοιχεία που έχεις ,ανάρτησε τα εδώ στην aegeanews.gr

  Πόσοι από κάθε κατηγορία πέθαναν χθες?Πόσοι ήταν με την δεύτερη,με την τρίτη,ποια ηλικία?Άιντε να σε δω μύδι…
  το κακό με την προσπάθεια εμβολιασμού του πληθυσμού είναι το ότι αυτοί που καλούνται να τον πείσουν,είναι αυτοί που τον έχουν φλομώσει στο παρελθόν στο ψέμα.
  αυτοί που καλούνται να τον πείσουν είναι και αυτοί που τους συμφέρει όσο κανέναν άλλον να τελειώσει η πανδημία χθες, αφού κάθε επόμενη μέρα τους κοστίζει σε υστεροφημία κλπ.
  ΒΛΑΚΑ!!!!

  https://www.protothema.gr/koronoios-live/article/1202882/metallaxi-omicron-pio-epikinduni-gia-ta-paidia-auximenes-nosileies-kai-krousmata-deihnei-nea-ereuna/
  Άιντε βλάκααααα.μας τα έπρηξες ,όλοι οι αλάνθαστοι στον θίασο είναι μαζεμένοι.

 11. Εγώ σε προκαλώ τστσέκι,όπως η Τροχαία δίνει στοιχεία για τα ατυχήματα,θανατηφόρα,υλικών ζημιών.

  ΔΕΞΕ ΜΑΣ την διαφάνεια που έχει η θνητότητα με κορονοιό στην χώρα μας,Δείξε τα χθεσινά,τα σημερινά ανά ηλικία,ανά αιτία,τις παρενέργειες που θάβονται απ όλους.Ντενεκκέ.
  Άντε στο τοπικό γραφείο το πρωί να πεις τα κάλαντα.

  https://www.bbc.com/news/uk-60047438

 12. Ακούς εκεί υποχρεωτική η μάσκα σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, και αυτό ακόμη να καταργείται... στην Αγγλία..

  Παντού, και στην κορυφή του Ολύμπου, γιατί ο Πλεύρης και 29 κατασκευαστές πλυντηρίων, ξέρουν….
  όπως το ραδίκι πιο πάνω.

 13. Ο άλλος λέει είναι από βόρεια χώρα της Ευρώπης ο γιος του σπουδάζει εκεί και;Δεν έχουν μέτρα εκεί;Τι ακριβώς θέλεις να πεις;Μήπως απλά να πεις τι βλακεία σου;Ρωτά και εμάς που πηγαίνουμε κάθε εβδομάδα τι τραβάμε και τραβάμε από τα μέτρα ζωο.

  • Βλάκα από εκεί έρχομαι βλάκα,με τι επιχειρήματα να μιλήσεις?Και γω ταξιδεύω και ξέρω τα μέτρα

   Από σήμερα η Σουηδία καταργεί rapid και pcr τεστ για την είδοσο στην Επικράτεια της.Μία -μία οι χώρες καταργούν τα μέτρα,εδώ μετράμε εκατόμβες με τα πιο σκληρά lockdown..βλάκα μην μιλάς αρλούμπες…αρλούμπες απ την φαντασία σου,βλάκα παπαγάλε,δεν σε παίρνει με τέτοια ψέμματα,κανένα έλεγχο δεν έχουν ,κανένα πρόστιμο τώρα ..

  • Ρε βλάκα,αφού είσαι τόσο φανατισμένος που αδυνατείς να πιστέψεις την αλήθεια,γιατί τόσο ψέμα??Ξέρεις να διαβάζεις γραφήματα?

   Τι βαθμό πήρες στο Δημοτικό βλάκα?
   ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ!!!!!!!!!
   ΣΉΜΕΡΑ 20/1/22

   https://www.avsite.gr/forum/threads/covid-19-%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BDo%CF%8A%CF%8C%CF%82-coronavirus.176109/page-1704#lg=attachment237271&slide=0

  • Σήμερα ανακοίνωσε τα νέα μέτρα η Σουηδική Κυβέρνηση,μπες στο schengen Visainfo.com .
   TRAVELLERS are no longer considered to represent a particular risk that would affect the spread of the OMI CRON variant in Sweden.
   …for this reason the negative COVID-19 from a test conducted within 48 hours within 48 hours of arrival to Sweden is no longer considered to be a proportional peasure,’the Statment of the Ministry reads.’
   Άντε πολυταξιδεμένε μου ,βάλτο στο google translate κα μετά τρίψτο στα μούτρα σου,αμοιβάδα!!!!!
   Ο φανατσμός και τα ψέμματα σε μία πανδημία με τόσα θύματα και τέτοιες Οικονομικές επιπτώσδεις πρέπει να διώκονται.Κατάλαβες βλάκα????

 14. Παιδιά η κυβέρνηση φταίει για 22000 νεκρούς.Ασχετα αν οι 20000 ήταν ανεμβολιαστοι και τους είχε εξασφαλίσει το εμβόλιο και δωρεάν.Οι υπόλοιποι με προβλήματα.Άλλου ειναι το θέμα.Δηλαδή αν είχαμε άλλη κυβέρνηση θα είχαμε 0 νεκρούς;Κατάλαβα καλά.Ουαου.

 15. Να πούμε και καμία αλήθεια επιτέλους.Τα μέτρα είναι κοινά σε όλες τις χώρες,με μικρές λεπτομέρειες.Το θέμα της χώρας μας είναι άλλου.Με πολλές χώρες ενώ έχουμε την ίδια υλικοτεχνική υποδομή ,έχουμε περισσότερες απώλειες.Αυτό δεν οφείλεται πουθενά άλλου παρά στον ανθρώπινο παράγοντα.Ναι η αλήθεια είναι ότι οι γιατροί μας δεν είναι το ίδιο καλοί όπως σε άλλες χώρες.Τόσο απλά.Γιατί δεν το θίγει κανείς;Ξεκινήστε από το νοσοκομείο μας και σε οποίο άλλο θέλετε να δείτε ότι είναι πολλοί λίγοι οι καλοί γιατροί,οι ενημερωμένοι.Εχουνε γίνει οι περισσότεροι συνδηκαληστες ξεχνώντας την επιστήμη τους.Απλοί δημόσιοι υπάλληλοι.

  • Όχι φίλε κάνεις λάθος με τα μέτρα ,δεν υπήρχαν πουθενά λοκντάουν 180 μέρες ,μόνο Αυστραλία και Ελλάδα

   https://www.newsit.gr/ellada/koronoios-i-enimerosi-meta-ta-18-869-nea-krousmata-se-24-ores/3450933/
   ότι και να λες τόσοι αυστηροί περιορισμοί μόνο σ ΄’Ελληνες υπήρχαν,όχι σε ξένουν,ούτε Πακιστανούς,ούτε Αγγλους,ούτε Πολωνούς,κηνυγούσαν μόνο τους Έλληνες.

   • Μάλλον ενημερώνεσαι από σελίδες στο Ίντερνετ και όχι από την ζωή;Ξέρεις τι γίνεται στην Ολανδια που στο πρώτο κύμα ήταν χαλαρά;Τι έγινε τα Χριστούγεννα στην Γερμανία σε διαφορά κρατίδιο;Στη Αυστρία που τα Χριστούγεννα γιαυτους είναι ότι ο Αύγουστος στην Ελλάδα;Αλήθεια υπάρχει καποιο κόμμα στην Ελλάδα πού να λέει όχι στα μέτρα;Ναι ξέρω ο ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε εκλογές τώρα.Είπαμε κάποιος σοβαρός,υπάρχει;Είπαμε να λέμε αλήθειες….το καλοκαίρι θέλατε κλείσιμο ;Διαβάζω ότι κάποιοι βρίζουν την κυβέρνηση που μείναμε ανοικτά;Αληθεύει;

    • Όχι αγαπητέ,έχω 2000 mail, πελάτες από Ολλανδία, έχει το νησί 100 παντρεμένες

     με τα παιδιά τους, κάποιοι εμβολιασμένοι έφυγαν μεpcr test μέσα στον Γενάρη και έδειξαν μόνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

     Και καλά θα κάνουν όσοι έχουν καταφερθεί αρνητικά προς υγειονομικές επιτροπές άλλων χωρών,ότι δήθεν απέτυχαν,ενώ οι ίδιο έχουν 2 ΔΥΟ υπαλλήλους στον τέταρτο. Τουριστικό προορισμό μιας χώρας,να ζητήσουν συγγνώμη..
     Καμία οικονομία δεν πλγώθηκε σε καμία ευρωπαϊκή χώρα τόσο πολύ, ζώντας με δανεικά..
     Καμία χώρα δεν είχε τόσο αλλοπρόσαλα μέτρα, τρελά,..είπαμε πόσους υπαλλήλους έχει ο ΕΟΔΥ στην Κω; Και ξαφνικά Όλα τα μέτρα θα αρθούν με τ πρώττο τσάρτερ

    • Νάσου θυμίσω πέρσι Απρίλιο,που άνοιξαν τα γυμναστήρια, έπρεπε να φοράει μάσκα αυτός που σηκώνει βάρη,αλλά όχι αυτός που κάνει διάδρομο στον ίδιο χώρο!!!!!!!γελάει και το παρεάκι αιγοοροβατο..στιξαβαλεω, εμείς σαν χώρα ειμασταν πιο πειθαρχημένοι,ίσως από φόβο με τα τιμωρητικά μέτρα, ίσως πιο εξαθλιωμένοι οικονομικά,αλλά απ την στιγμή που με το πρώτο τσάρτερ αίρει η κυβέρνηση όλα τα μέτρα,ενώ είχε τους υπηκόους της σε αυστηρές καραντίνες το χειμώνα και δεν ρίχνει ούτε ένα πρόστιμο σε ξένο,θα θυμάστε τι έγιναν αυτά τα δύο καλοκαίρια με τα πάρτι… εκεί χάνεται όλο το αφήγημα και γω σαν υπάλληλος τουρισ παραλίγο να φάω ξύλο από ξένο που του είπα να βάλει την μάσκα του…δύο μέτρα και τέσσερα σταθμά.. πόσους υπαλλήλους είπαμε ότι έχει ο ΕΟΔΥ; Θέλω να το πεις ,να τ ακούσω.. γιατί σου διαφεύγει ότι και στο Arlanda και στο schipholl, και στα Goteborg έχει υγειονομικές μονάδες που μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες…. ταμάμ????

  • Δε στα είπανε καλά. Ρώτησε και κανέναν που ζει στο εξωτερικό που δεν πλησιάζουν οι γιατροί ούτε με το κιάλι αν δεν τους ακριβοπληρώσεις. Ειδικά με κόβιντ τους άφηναν και πέθαιναν σπίτια. Το φιλότιμο του Έλληνα όσο κι αν τους βρίζετε, δεν υπάρχει ούτε στα ξένα λεξικά ούτε στην καρδιά των ξένων. Εδώ σε γιατρεύουν και δωρεάν για να μη πεθάνεις. Άπειρα παραδείγματα προσωπικά, αλλά ακόμη και στις ειδήσεις δε μπορεί να μη διαβάζεις. Άνθρωποι στην Ελλάδα που σώνονται τελευταία στιγμή από διερχόμενο γιατρό. Οι ξένοι γιατροί σε σώζουν στο δρόμο, στο λεωφορείο, στο αεροπλάνο??????? Ούτε που θα γυρίσουν να κοιτάξουν Μην τις ξαναπεις αυτές τις σαχλαμάρες περί καλών γιατρών του εξωτερικού. Πρώτα ρώτησε αυτούς που μένουν έξω, άκου που σου λέω εκτίθεσαι.

   • Τι να πει κανείς.Έτσι σου είπαν έτσι λες.Αντί για λόγια και παραμύθια πες μου μια χώρα που πηγές και πλήρωσες ;Στο νοσοκομείο της Κω διώχνουν να πάνε σπίτι τους να πεθάνουν.Ξαναρωταω σε ποια Ευρωπαϊκή χώρα ασφαλισμένος πλήρωσε ;Σε ποια χώρα ο γιατρός μιλάει με τον άρρωστο για την αμοιβή του;Εντατικές έχουμε ,φάρμακα έχουμε,γιατί άραγε έχουμε το ρεκόρ θανάτων και χάνουμε 100 ανθρώπους την ημέρα;Απλά δεν έχουμε γιατρούς.Τόσο απλά.Ναι ξέρω οι πολιτικοί φταίνε και ειδικά αν είναι κυβέρνηση άλλο κόμμα από αυτό που ψηφίσαμε εμείς.Ζήσε στο κόσμο σου.Έχουμε τους καλύτερους γιατρούς,τους καλύτερους πιλότους ,ναυτικούς,είμαστε πιο έξυπνοι,κλπ.

   • Ρε ας το μαζέψει κάποιος,πας καλά????έχεις τρελλαθεί και τα γράφεις αυτά?ΠΉΓΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΑ ΦΕΤΟΣ?

    Πήγες Νοσοκομείο Ρόδο?Κω?Ούτε καν οι βασικές ιατρικές ειδικότητες εδώ και χρόνια,πληρώνεις εξωτερικό γιατρό,παιδίατρο για 12 χρόνια,ρε βλάκα 3-15/1 ήρθε από Ρόδο ειδική νευρολόγος να εξετάσει εγκεφαλικά,ρε ….άκα,άσε τις ….κίες και μιλάς με ανθρώπους ,όχι με ζώα.Ρε βλάκα ξεχνάς πόσοι δακομίζονται απ τον 4ο Προορισμό στην Ρόδο,Κρήτη ,Αθήνα,ξεχνάς τα νησιά της άγονης?Είχε έλληψη οξυγόνου κατά περιόδους το Νοσοκομείο μας?
    Εγώ με τηνΕυρωπαϊκή κάρτα πήγα και νοσηλεύτηκα σε Ευρωπαική χώρα,λες ότι δεν θα σε δουν στον δρόμο,εδώ κόπηκαν και οι προληπτικές εξετάσεις,μόνο τα ιδιωτικά.Μήπως είσαι τρελός????

   • Ποτέ η Ελλάδα δεν είχε ούτε και θα έχει την υγειονομική περίθαλψη στην 3η Ηλικία,ποτέ βλάκα

    10 ευρώ την ώρα παίρνει η υπάλληλος,δ΄νει εξετάσεις κάθε μήνα για φαρμακευτική εξέλιξη,έρχονται σπίτι σου απτο Νοσοκομείο ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ,ΣΑΒΒΑΤΑ,ΚΥΡΙΑΚΕΣ,ΑΡΓΙΕΣ.
    Ήρθε ο γιατρός και το συνεργείο του στις 12¨01 πέρσι με την αλλαγή του χρόνου,με σαμπάνια και τους ορούς και οξυγόνο,ήρθε και παρέλαβε την πεθερά μου και την πήγαν Νοσοκομείο.Βλάκα,άσχετε,αστοιχείωτε,…άρα,κονδυλοφόρε της δεξιάς ,της μίζας,της μιζέριας,άσχετε,ονειροπόλε,βλάκα,που συμμετεχεις σε δημόσια συζήτηση χωρίς αποδεικτικά στοιχεία,χωρίς αλήθειες μόνο με την πολιτική παρωπίδα.

   • Ένα ασθενοφόρο για 130.000 κατοίκους/επισκέπτες,δεν ξέρει που να πρωτοπάει, απεργίες, πορείες, στάσεις εργασίας, ημερήσια καταδίκη εδώ και χρόνια πολλά σε όλα τα μέσα…αν έχουμε ταυτόχρονα 2-3 περιστατικά στο νησί,δεν μπορούν να τα διαχειριστούν,πηγαίνουν 100 ξένοι για πλύση στομάχου και σηκώνουν τα χέρια,είσαι καλά άνθρωπε ,είσαι στα σύγκαλα σου;οι ξένοι πάνε με ταξί τι 99% των περιπτώσεων..δεν ντρέπεσαι;

 16. Προς ψεύτη για Ολανδια.Στις 5 εδώ και ένα μήνα όλα κλείνουν για ψωνια παμε στο Βέλγιο.Τι κερδίζεις λέγοντας ψέματα;Ειλικρινά τι κέρδος έχεις;

  • Τα Malls,οι αγορές και παζάρια στον Γκούντα έκλεισαν?Τηλεόραση λούμπουνα βάλε χθες,

   που αν είσαι από Ολλανδία (δεν ξέρεις και πως γράφεται),ήταν η Εθνκή επέτειος της τουλίπας.Μπες στα σάιτ να δεις πόσες εκδηλώσεις έγιναν στα κανάλια του Άμστερνταμ…στέλνεις sms για ψώνια όπως εδώ για 183 μέρες?Έχεις πρόβλημα να πας περίπατο χωρίς να πάρεις άδεια?
   Ψέμματα είναι ότι δεν θέλει pcr τεστ για να ταξιδέψεις?Αρκεί το πιστ/κο εμβολιασμού,που είπα ψέμματα?Μπορεί η οικονομία της Ελλάδας να συναγωνιστεί αυτήν της Ολλανδίας?Εσύ εννοείς την δασκέδαση..που κι αυτή θα ανακάμψει πιο γρήγορα από εδώ.Για τις διαδηλώσεις θα πεις κάτι?

 17. Έχει καμιά σχέση ψευταρά η καραντίνα που περάσαμε 2 χειμώνες στην χώρα μας,μ αυτήν

  σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.Ρε βλάκα,στέλνεις SMS για να ξεμυτίσεις την πόρτα?,Πας συγκεκριμένη ώρα μέχρι 50 μέτρα απ το σπίτι σου και βιάζεσαι μην τυχόν και λήξει η άδεια και φας 300άρα?Ρε βλάκα,δν βαρέθηκες να γράφεις …ακίες?Καραντίνα σαν την Ελλάδα δεν είχε,να σταματάει το όργανο τον πολίτη και να ελέγχει σε νησί της άγονης αν η άδεια είναι παλιά ή σημερνή,εύχομαι ποτέ να μην το ζήσει άλλος λαός.Σταμάτα να γράφεις ανοησίες.Βρέθηκε Ολλανδός και στις δύο καραντίνες,απλά στην δικιά μας έπαθε κατάθλιψη.Εμένα όλοι οι φ΄λο μου δουλεύουν ,ασκούνται,υπάρχει ζωή,για θυμ’σου πέρσι τι τραβούσαμε εδώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.