Με άλλα λόγια: Ας προσέχατε…

21
1729

Με άλλα λόγια: Ας προσέχατε…

Είτε οι εκλογές  διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, είτε Μάιο-Ιούνιο σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια των πολιτικών αναλυτών, έχουμε μπει ήδη σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο (λαμβάνοντας υπόψιν τη δήλωση Μητσοτάκη ότι » το 2022 μάλλον δεν θα είναι εκλογική χρονιά». Γιατί μάλλον; Μα επειδή στην πολιτική τα πάντα καθορίζονται βάσει τακτικισμού και σκοπιμοτήτων και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο εκλογικός αιφνιδιασμός).

Το συγκεκριμένο σενάριο προσδιορίζει τις εκλογές στο πρώτο πεντάμηνο του έτους (Μάιο), καθώς αν χρειαστούν και δεύτερες κάλπες αυτές θα γίνουν τον Ιούνιο, οπότε η σχετική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί πριν την τουριστική περίοδο που και φέτος -αν δεν προκύψουν νέα δεδομένα μετά την omicron- αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θετική (και φυσικά θα το εκμεταλλευτούν κι αυτό πολιτικά άπαντες, δηλ. και οι τρεις βαθμίδες εξουσίας)

Έτσι κι αλλιώς από τα μέσα Μαρτίου που αναμένεται φυσιολογικά να κάνει τον κύκλο της η συγκεκριμένη μετάλλαξη, με τη ραγδαία νόσηση των μισών και πλέον ευρωπαίων -σύμφωνα με τους ειδικούς-  όλοι θα μιλάνε για «ραγδαία αποκλιμάκωση των κρουσμάτων… και ότι αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα με την πανδημία» (κάτι ανάλογο με τα περί «γαλάζιας ελευθερίας» και «παίρνουμε τη ζωή μας πίσω» της προηγούμενης χρονιάς, με το άνοιγμα του τουρισμού βεβαίως-βεβαίως).

Το επιχείρημα πάνω στο οποίο θα «παίξουν» το προεκλογικό τους χαρτί τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Περιφέρεια και αντίστοιχα ο δήμος, θα είναι φυσικά ότι «Κρατηθήκαμε στα δύσκολα… Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δυο και πλέον χρόνια…» Δίνοντας από την άλλη και την ανάλογη ελπίδα και προσδοκία ότι «τα καλύτερα είναι μπροστά» («ψηφίστε μας και βλέπουμε την επόμενη τετραετία» δηλαδή) καθώς «δημιουργείται ένα νέο τοπίο για την οικονομία και τους πολίτες».

Όπως και να έχει, βρισκόμαστε το πολύ ενάμιση χρόνο πριν τις βουλευτικές εκλογές, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, την Περιφερειακή αλλά και την δημοτική αρχή να μετρούν ήδη δυόμιση χρόνια στην εξουσία και ο χρόνος αρχίζει πια να μετρά αντίστροφα.

Η άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου δεν αφορά μόνο τα κόμματα (κυρίως υπουργούς και βουλευτές ή υποψήφιους όλων των κομμάτων στον αγώνα δρόμου για την επανεκλογή ή την εκλογή τους), αλλά και τις δημοτικές-περιφερειακές παρατάξεις (ήδη η κινητικότητα τους αρχίζει από τώρα να γίνεται κουραστική για όλους μας).

Οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με απλή αναλογική,  που σημαίνει ότι το πρώτο κόμμα δεν θα επωφεληθεί από το μπόνους των 50 εδρών του προηγούμενου εκλογικού νόμου. Κινδυνεύουν λοιπόν αρκετά από τα κορυφαία στελέχη των κομμάτων να μην επανεκλεγούν.

Και αυτός ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για το κόμμα της ΝΔ, μιας και όλες οι δημοσκοπήσεις την εμφανίζουν ως πρώτο κόμμα.

Σε επίπεδο απολογισμού (κυβέρνηση, περιφέρεια-δήμος) ειδικά για την Κω μόνο το νέο μεγαθήριο (κλειστό) φαίνεται να ξεχωρίζει ως έργο κλίμακας. Αν και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μόνο ένα 30-35% των πολιτών δείχνει να το αποδέχεται ως θετικό.

Τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με προγραμματισμό («θα») ή συνεχιζόμενα όπως ο ηλεκτροφωτισμός του επαρχιακού και διάφορα έργα διαχείρισης (σήμερα πχ ανακοινώθηκε από ΦΟΣΔΑ η «έγκριση αίτησης υπαγωγής και υλοποίησης «Μονάδες Ολοκληρωμένης Ανακύκλωσης και Ανάκτησης Αποβλήτων Δήμων Κω & Καλυμνίων», με Σ.Δ.Ι.Τ) . Τα οποία επίσης κρίνονται ανάλογα με την οπτική του κάθε πολίτη.

Φυσικά και οι τρεις βαθμίδες «ποντάρουν» στην ‘ενίσχυση’ της οικονομίας που θα προέλθει από το Ταμείο Ανάκαμψης το επόμενο διάστημα.

Ήδη άρχισαν τα βαρύγδουπα (έως απίθανα): «Η Ελλάδα ηγείται στην 4η βιομηχανική επανάσταση!» Γιάννης Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος, 04.01.2022 («ήμαρτον… ξανά, που λέει και ο Γεωργίου).

Εννοείται λοιπόν -με βάση τα παραπάνω και το «πακέτο» από το Ανάκαμψης- ότι θα παίξουν και πάλι, ξανά και ξανά: νέο νοσοκομείο… σχολές… θερμά… (και δεν συμμαζεύεται…)

Βέβαια, το «βουβό» με τηλεοπτικό mute (σίγαση) κύμα αντίδρασης -από τις λιγοστές αλλά δυναμικές μέχρι στιγμής αντιδράσεις του Πανελλαδικά- μόνο απαρατήρητο δεν περνά… και μάλλον επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για πολλούς (από αυτή την άποψη οι αυτοδιοικητικοί θα παρακαλάνε να γίνουν νωρίτερα οι εκλογές, ώστε να ξεσπάσει η λαϊκή δυσαρέσκεια και να εκτονωθεί στις βουλευτικές).

* Και το (αληθινό) ανέκδοτο από την τρέχουσα (ιλαροτραγική -για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα) επικαιρότητα που έρχεται από την Ιταλία (όπως το δημοσίευσε ομάδα υγειονομικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης):

Μετά από τόν θάνατο λόγω «εμβολιασμού» που αποδείχθηκε με αυτοψία,
οί κληρονόμοι διεκδικούν αποζημίωση βάσει του Ν. 210/92.

Το Υπουργείο αντιδρά ως εξής:
Ή αίτηση δεν γίνεται δεκτή καθώς ό εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός…

* Κι άλλο από την Γαλλία:

Στη Γαλλία, ασφαλιστική εταιρεία αρνήθηκε να καταβάλει το τίμημα της ασφάλειας ζωής ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ , ενός ασφαλισμένου πελάτη της, διότι ήταν εμβολιασμένος.

Η Ασφαλιστική στηρίχτηκε στην γνωμάτευση των ιατροδικαστών ότι το εμβόλιο προκάλεσε τον θάνατο του ηλικιωμένου, και επομένως ήταν… αυτοκτονία αφού έγινε με την συναίνεσή του, που δεν την κάλυπτε το συμβόλαιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

21 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φίλε Γιάννη εκεί που μας ξέχασαν όλοι οι πολιτικοι φέτος μας βομβάρδισαν τα κινητά με ευχές καλοδεχουμενες. Σήμερα ο πρωθυπουργός μίλησε για αυξήσεις μισθών τον Μάιο κατά το ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι. Οι αυξήσεις στα αγαθά τριπλασιάστηκαν λόγω λένε των αυξήσεων του πετρελαίου και του ηλεκτρικού. Εκεί που σχολίαζαν όλα τα ΜΜΕ την γείτονα χώρα τώρα τα περνάμε εμείς. Σήμερα έγινα μάρτυρας ενός γεγονότος όταν ένας συνταξιούχος κύριος ερώτησε στο ταμείο την τιμή στα μήλα όταν την άκουσε τα άφησε στη ζυγαριά .επί λέξει είπε . συγνώμη δεν έχω τα λεφτά να τα αγοράσω. Τα συμπεράσματα δικά σας.

  • Εύχομαι να έχει δίκιο. Ο πληθυσμός του ανθρώπινου είδους έχει αυξηθει σε υπερβολικό επίπεδο θέτοντας σε κίνδυνο όλο τον πλανήτη. από τον ΟΗΕ πρέπει να θεσπιστεί ΑΠΟΛΥΤΑ ένα παιδί ανά γυναίκα αλλιώς ο πλανήτης θα καταστραφεί σε λιγότερο από 400 χρονια. Εμείς είμαστε οι καταστροφείς του κόσμου, Εμείς ειμαστε ο πραγματικός υιός

 2. Ο νικητής του βραβείου Νόμπελ του 2018, Ιάπωνας γιατρός, επιστήμονας και ανοσολόγος, Δρ. Τασούκου Χόνζο.

  Ο νικητής του βραβείου Νόμπελ του 2018, Ιάπωνας γιατρός, επιστήμονας και ανοσολόγος, Δρ. Τασούκου Χόνζο….

  Ο νικητής του βραβείου Νόμπελ του 2018, Ιάπωνας γιατρός, επιστήμονας και ανοσολόγος, Δρ. Τασούκου Χόνζο, προκάλεσε μια αίσθηση σήμερα στα ΜΜΕ λέγοντας ότι ο ιός της COVID-19 δεν είναι φυσικός.
  Αν ήταν φυσικός, δεν θα επηρέαζε ολόκληρο τον κόσμο κατ´αυτόν τον τρόπο.
  Επειδή, ανάλογα με τη φύση, η θερμοκρασία είναι διαφορετική στις περισσότερες χώρες.
  Αν λοιπόν ήταν φυσικός ιός, θα είχε επηρεάσει μόνο τις χώρες με την ίδια θερμοκρασία με την Κίνα, αλλά βλέπουμε ότι έχει εξαπλωθεί σε μια χώρα όπως η Ελβετία, ακριβώς όπως εξαπλώνεται και σε περιοχές της ερήμου, ενώ αν ήταν φυσικό, θα είχε εξαπλωθεί σε ψυχρά μέρη, αλλά θα είχε πεθάνει σε θερμές χώρες. Έχω κάνει 40 χρόνια έρευνας για ζώα και ιούς.Δεν είναι φυσικό.https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tasuku_Honjo

 3. Έχουμε επέτειο σήμερα από εκείνη την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας :14/1/2020

  που έλεγε ότι βάσει προκαταρκτικής έρευνας που έκαναν οι Κινεζικές αρχές ο κορονοιός δεν βρέθηκαν αποδείξεις ότι η Covid-19 μεταδίδεται μεταξύ ανθρώπων.

 4. σύντροφοι θυμήθηκα τότε, που ένας Τσετσένος αντιμιλησε στο σύντροφο Στάλιν και το ιδιο απογευμα 600.000 Τσετσένοι έκαναν βραδυνό περίπατο μέχρι τη Σιβηρία. Τι υπέροχες μέρες ήταν τότε….

 5. Εδώ και καιρό,ξέρουν οι ειδικοί ότι θα πάμε σφαίρα στον Τουρισμό το Καλοκαίρι.

  Οι Διεθνείς εκθέσεις συνεχίζονται,οι κρατήσεις πάνε καλά,θα σπάσουμε όλα τα ρεκόρ..Με 1019 νεκρούς σε 14 ημέρες μέσα στο 2022 είναι απόλυτα σίγουροι ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα το καλοκαίρι..θα βάλει το χέρι της η Θεά ..TUI !!!

 6. … είναι αναγνωρισμένο από όλον τον κόσμο στην πραγματικότητα ευνοεί άλλες μολύνσεις. Η ιική πρωτεΐνη που χρησιμοποιήθηκε για το mRNA στο εμβόλιο είναι τοξική για τα κύτταρα. Είναι ένα δηλητήριο. Υπάρχουν πολλοί νεκροί και πολλοί νέοι αθλητικοί τύποι που έχουν καρδιακά προβλήματα λόγω του εμβολίου! Πολλοί νέοι αθλητές έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα του εμβολιασμού τους.  Τα εμβόλια δεν πρέπει να σκοτώνουν αλλά να προστατεύουν. Είναι απόλυτο έγκλημα να δίνουμε αυτά τα εμβόλια σε παιδιά…. Οι ανεμβολίαστοι θα σώσουν την ανθρωπότητα»

  ΛΜοντανιε . καθηγητής Ιολογίας και κάτοχος του Νόμπελ Ιατρικής 2008 για την ανακάλυψη του AIDS

  • Προς μεγάλη έκπληξη των πολλών, η σύσταση του εμβολίου της Pfizer βγήκε δημόσια. Από κει και πέρα, κανένα συστατικό δεν είναι κρυφό. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να μας ενημερώσουν εκείνοι που το θεωρούν τοξικό, τι από όλα αυτά σκοτώνει και γιατί. Έτσι θα υπάρχει γόνιμη συζήτηση. Μπορείτε να δείτε και μόνοι σας τη σύσταση. Ένα προς ένα. Στις 6/1 δημοσιοποιήθηκε. Αν θέλουν κάποιοι να το φοβούνται καλώς. Να μας πούνε όμως τι από τα παρακάτω σκοτώνει. Δόξα το Θεό μπαίνουν και γιατροί εδώ μέσα.
   https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/different-vaccines/Pfizer-BioNTech.html

   • Όπως μπαίνουν και εμβολιασμένοι με κανένα πρόβλημα υγείας, αθλητές

    με συχνότατες εξετάσεις που είχαν παρενέργειες που τους θορύβησαν,όπως εμένα που πρήστηκε το πόδι μου χωρίς τραυματισμό, δρομέα 37 χρόνια και με 3.000 χιλιόμετρα τον χρόνο..
    Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό…. απάντησε μου μέχρι πόσα εμβόλια θα κάνεις προσωπικά; Δηλαδή και 27ο και 36ο? Κάθε 6 μήνες αυτό το θέμα θα έχουμε;δεν νομίζεις ότι κάποια στιγμή ο εαυτός σου έχει το δικαίωμα να έχει άλλη γνώμη; Ναι έκανα την τρίτη, μέχρι που θα φτάσει η καταναγκαστική αυτή υποταγή;πες μου σαν απλός συμπολίτης,αν σου πουν να κάνεις κάθε 6 μήνες θα το καταπιείς;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.