Ω, της αξιοπιστίας…

45
3278

Ω, της αξιοπιστίας…

Οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε νέο γενικό αλλά ούτε και σε τοπικά lockdown, ακόμα και αν το εισηγηθούν οι ειδικοί», δείχνουν ξεκάθαρα τον παραλογισμό που ζούμε.

Κατά τ’ άλλα η κυβέρνηση συνιστά σε όλους μας και κυρίως σε όσους δεν συμμορφώνονται «να ακούμε τους ειδικούς». Η ίδια όπως προκύπτει από τα παραπάνω δίνει το ακριβώς αντίθετο παράδειγμα. Αφού, ακούει μεν τις εισηγήσεις τους, αλλά αποφασίζει ότι θέλει αυτή, ανάλογα με το τι την βολεύει πολιτικά.

Έτσι, πέρσι τέτοιο καιρό με τα κρούσματα να είναι πέντε φορές λιγότερα των σημερινών, οι διασωληνωμένοι σχεδόν στο ένα τέταρτο, όπως και οι θάνατοι, η κυβέρνηση είχε αποφασίσει (ακούγοντας ή μη ακούγοντας τους ειδικούς ή τουλάχιστον όσους συμφωνούν μαζί της) γενικό lockdown.

Η δε αγκυλωτική εμμονή της στα οριζόντια μέτρα, κατάφερε να βάλει απέναντι ακόμα και δικούς της ανθρώπους (βλέπε τοπικά αντιδράσεις-δηλώσεις εμπορικού συλλόγου και ΣΕΠΕ:

«μας οδηγεί σε αφανισμό και προφασιζόμενη ότι προστατεύει δήθεν την δημόσια υγεία, στοχοποιεί τον ιδιωτικό τομέα αφήνoντας στο απυρόβλητο τον δημόσιο τομέα (λεωφορεία – μετρό, σχολεία, Πανεπιστήμια) λες και  ο συνωστισμός εκεί δεν μεταδίδει τον covid-19.

Η δυναμική αντίδραση είναι το μόνο που έχει απομείνει στον κλάδο».)

Κατά τ’ άλλα έχουμε  “πανδημία των ανεμβολίαστων” (δηλαδή του 30%, ενώ τον περασμένο Γενάρη δήλωνε ότι στόχος ήταν να φτάσει το ποσοστό των εμβολιασμών στο 70% για να πιάσει «τείχος ανοσίας» μαζί με τους τόσους νοσήσαντες).

Άλλη εμμονή (που την βολεύει γιατί «ξεφορτώνεται» και καλά, τις ευθύνες της): «Οι ανεμβολίαστοι φταίνε». Κι όλα αυτά όταν κοκορεύεται ότι έχει πιάσει το 70% το ποσοστό εμβολιασμού που είχε θέσει ως αρχικό στόχο (στα «φουσκωμένα» νούμερα πάντα πάει καλά έτσι κι αλλιώς έχει και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων στο πλευρό της, με το αζημίωτο εννοείται).

Η πραγματικότητα όμως την διαψεύδει κατηγορηματικά. Εάν έφταιγαν μόνο οι ανεμβολίαστοι ή κυρίως αυτοί, θα είχαμε λιγότερο από το ένα τρίτο των περσινών κρουσμάτων ή θανάτων, αφού όπως λέει αυτοί που δεν έκαναν για διάφορους λόγους το εμβόλιο, είναι λιγότεροι από το ένα τρίτο των Ελλήνων πολιτών (άσχετο αν οι πίνακες με τα επίσημα στοιχεία των εμβολιασμών ανά νομό, δείχνουν άλλα…)

Το «τρελό» (και παλαβό) πάντως και σε αυτή τη δόση των αποφάσεών της,  είναι ότι δεν θέλει να πάρει αναλογικά εντατικότερα μέτρα (τοπικά lockdown) σε περιοχές που έχουν πολύ μεγαλύτερη πυκνότητα κρουσμάτων, όπως συμβαίνει και πάλι με τη Θεσσαλονίκη (της το επισήμανε μέχρι και ο κατά τα άλλα «υποστηρικτής» της Ευάγγελος Βενιζέλος) που έχει σχεδόν τετραπλάσια κρούσματα από την Αθήνα. Αλλά την πληρώνουν όλοι.

Της πετάει και την «μπηχτή» επίσης ότι δεν πα να λένε οι ειδικοί, αυτή αποφασίζει με βάση τις πολιτικές της σκοπιμότητες: »Πολύ περισσότερο η “πανδημία των ανεμβολίαστων” δεν δικαιολογεί την εξακολούθηση της βασικής σύγχυσης ανάμεσα στην επιστημονική σύσταση των ειδικών με μόνο κριτήριο τη δημόσια υγεία (που πρέπει να δημοσιοποιείται) και την τελική απόφαση της κυβέρνησης με βάση πιο σύνθετες εκτιμήσεις που λαμβάνουν υπόψη τις αντοχές της οικονομίας ή τις πολιτικές επιπτώσεις της μιας ή της άλλης επιλογής.

Ιδίως όταν φαίνεται ότι η ΕΕ δεν είναι – προς το παρόν – διατεθειμένη να κηρύξει και την επόμενη χρονιά ως χρονιά εξαίρεσης με ό,τι αυτό σημαίνει για το εύρος χειρισμών των εθνικών κυβερνήσεων.»

Μέσα Νοέμβρη λοιπόν με τον καιρό ακόμα σχεδόν ανοιξιάτικο και τα κρούσματα πάνε να σπάσουν το όριο των 10.000, όταν αρχίσουν τα κρύα και ο χειμώνας καταλαβαίνετε τι θα γίνει;

Το πιθανότερο -όπως φημολογείται- είναι να «τα γυρίσει» τότε και να πει: «οι ειδικοί εισηγούνται επιτακτικά ότι πρέπει να πάμε σε lockdown, εμείς δεν θέλουμε αλλά δεν γίνεται αλλιώς…»

Ω, της αξιοπιστίας…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

45 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Όλα είναι ρευστά Γιάννη.κολυμπαμε σε θολά νερά. Ποιον να πιστέψεις. Η τηλεόραση όλη μέρα μιλά για υπεράριθμα κρούσματα . Τρομοκρατούν τον κόσμο. Τον διώχνουν με αγένεια από καφεστιατορια γιατί έτσι τους επέβαλαν. Τι άνοιξαν τα μπουζούκια τις συναυλίες τις ομιλίες τις διάφορες εκδηλώσεις;.για να ταλαιπωρούν τον κόσμο;. Εμείς που εμβολιαστικαμε δηλ δεν κινδυνεύουμε ; Πάλι μας λένε ότι κινδυνεύουμε .ποια η διαφορά; Το μέλλον αβέβαιο για πολίτες και επιχειρηματίες.

  • Σήμερα στη Βρετανία 40.375 νέα κρούσματα λέει ένα βρετανικό κανάλι.
   Στη Γερμανία σήμερα 35.391 νέα κρούσματα, λέει ένα γερμανικό.
   Εδώ, 6.154 νέα σημερινά λέει η ΕΡΤ.
   Υπεράριθμα, σίγουρα υπεράριθμα είναι.

  • Πάμε σε μαγαζιά που τηρούν τα μέτρα και διασκεδάζουμε! Σας προτείνω Κωνσταντίνο Αργυρό!

 2. Παραδέχτηκε λέει στο τελευταίο υπουργικό ο μητσοτακης ότι το 40% των σωμάτων ασφαλείας είναι ανεμβολιαστο και δεν μπορεί να γίνει τίποτα μιας και δεν υπάρχει δυνατότητα να μπουν και αυτοί σε αναστολή.

  Αν είναι αλήθεια και όχι ράδιο αρβύλα, και τα χειρότερα είναι μπροστά.

  Ας τους θυμησει κάποιος ότι είναι κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση.

 3. Τελικά αποφάσισε η Πολιτεία να μην πάει φυλακή ο ιερέας Μυτιλήνης.

  https://www.enikos.gr/society/lesvos-pethane-enas-apo-tous-27-pistous-pou-kollisan-koronoio-apo-ton-ierea-pou-koinonouse-eno-itan-thetikos/1706127/

  Απλά βοήθησε το ποίμνιο του να συναντήσει τον Θεό .. νωρίτερα.
  Παρεμπιπτόντως 6/7/8/9 -Νοεμβρη τα …………..σε κάθε Δρομολόγιο είχαν τουλάχιστον 200-300 άτομα μέσα και δεν ελέγχθηκε κανείς για

 4. Σε κανένα δρομολόγιο…………….δεν ελέγχθηκε κανένας για πιστοποιητικό εμβολιασμού.
  Όλοι ξέρουν ότι ήταν τίγκα, αλλά μπράβο στους φύλακες της Μονής που έλεγαν σ όλους να φοράνε την μάσκα.
  Κανένας δεν μίλησε,δεν είπε το παραμικρό ούτε ένας λιμενικός, πολλοί απ’ τους προσκυνητές ήταν ευπαθείς , εμβολιασμένοι που όμως λόγω ηλικίας έχει λήξει η δράση του εμβολίου.
  Κάτι που το ξέραμε απ την αρχή.
  Αυτό και μόνο δείχνει πόση υποκρισία κρύβεται πίσω απ’ τις κυβερνητικές συνιστώσες.
  Όταν ρώτησαν τον Κλεάνθη τον γνωστό,το γύρισε σε Συμιακή Σούστα.
  Άντε και του χρόνου μας .

 5. Δεν υπάρχει πουθενά στην Σύγχρονη ελληνική ιστορία αυτό που γίνεται

  μια τέτοια κυβέρνηση να έχει τόση βοήθεια απ’ αυτήν την αντιπολίτευση..δεν ξανάγινε τέτοιος θίασος,να απέχει με ποσοστό αυτοδυναμίας απ το δεύτερο θίασο θεάτρου σκιών.. τέτοιες καταστάσεις θ αφήσουν εποχή..να κουμαντάρει η ακροδεξιά την Πανδημία, αφήνοντας Εκκλησία να καθορίζει πόσοι θα φύγουν …διαβασμένοι βέβαια..μέτρα ακόμα και στις λαϊκές, δικαιολογημένοι κόφτες στα Super Market και το παπαδαριό και οι ένστολοι να κυβερνούν…κι όμως ας μου δείξει.καοοιις μια ευρωπαϊκή χώρα με τέτοια διαχείριση.Αμήν.

  • Βλημα πηρες χαμπαρι οτι δεν ειναι ο ιος του Μητσοτακη-Τσιπρα και Ελληνικος η ακομα το ψαχνεις;

   • Μαιντανος ή γυρολογος??
    χαχχααχ
    για ψυχακια σε κοβω..πιες τον Ελληνικο..και αντε γεια!!
    Α!!και αφου το βρηκες εσυ..κρατησε το….!!χαχαχαχ

 6. Τι? θα το παρουν πισω και θα μας κλείσουν ενω βροντοφωναζουν οχι λοκνταουν? Ξερεις κατι η απλα υποθετεις?

 7. …………Μπράβο στους ανεμβολιαστες κερδίζουν.Ο Μητσοτάκης και ο Τσιπρας χάνουν.Σε όλο το κόσμο ο ιος επανέρχεται.Θα κλειστούμε πάλι μέσα και θα περιορίσουμε τις ελευθερίες μας.Καμαρώστε.Αυτό δεν θέλατε;

 8. Χρυσαύγουλα είναι ολα τα ρουφιανακια της νεας δημοκρατιας που φωναζανε οχι στο χοτ σποτ και τωρα κανουνε πενταστερο και θα βολευτούν οι ίδφιοι μέσα

 9. Ο εγκλωβισμός στη φαρσοκωμωδία του τυφλού, επαναλαμβανόμενου και μαζικού ελέγχου υγιών πολιτών, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Το ίδιο συμβαίνει και με την αθλιότητα να παρουσιάζεται αυτό ως μέτρο για τη δημόσια υγεία. Δεν έχουν ούτε τη στοιχειώδη ειλικρίνεια και φιλότιμο να παραδεχτούν ότι είναι άλλο ένα μέτρο χυδαίου εκβιασμού των πολιτών, διαχωρισμού της κοινωνίας. Η πολιτική εξουσία και σχεδόν όλο το πολιτικό φάσμα συμμετέχει ενεργά στον εκμαυλισμό της κοινωνίας και στην οικονομική, κοινωνική, επαγγελματική, οικογενειακή και προσωπική καταστροφή χιλιάδων Ελλήνων.
  https://enromiosini.gr/arthrografia/syllypitiria-stin-elliniki-koinonia/

  • Ανάπτυξε αν θέλεις το συλλογισμό σου στο που τελικά θα καταλήξουν. Ποιος είναι ο στόχος με όλα αυτά που λες ότι γίνονται. Αλήθεια εγώ δεν ξέρω και δεν έχω ιδέα.

 10. λενε φετος για τις μεθ φταινε οσοι δεν κανουν το εμβολιο, τις προηγουμενες χρονιες ποιος εφταιγε?
 11. Αν ήμασταν άπαντες εμβολιασμένοι θα εξασθενούσε ο ιός. Τώρα βρίσκει έδαφος και τρυπώνει. Ζωντανός οργανισμός είναι και η φύση του είναι να βρίσκει τρόπο να επιβιώνει. Εξού κι οι μεταλλάξεις. Όσον αφορά στην κυβέρνηση χωρίς να έχω καμία απολύτως διάθεση να την υποστηρίξω αν δει κάποιος ψύχραιμα όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου αναλογιστείτε. Ποια κυβέρνηση ποιας χώρας τα έχει καταφέρει καλύτερα; Εδώ, υπερδυνάμεις και γονατίζουν μπροστά στην πανδημία. Έκατσε η μπίλια εδώ και 2 χρόνια στους πολιτικούς που είναι στη διακυβέρνηση. Παγκοσμίως. Οποίος και να ήταν πρωθυπουργός θα τον βρίζαμε.

 12. ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ…..
  ΑΝ ΝΟΜΊΖΟΥΝ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΈΚΑΝΑΝ ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ » ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ».. ΕΠΕΙΔΉ ΠΊΝΟΥΝ ΈΝΑ ΚΑΦΕ, ΨΩΝΊΖΟΥΝ ΡΟΎΧΑ, ΚΑΙ.
  . ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ… ΕΊΝΑΙ ΌΧΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΛΛΆ ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ ΔΎΟ ΦΟΡΕΣ

 13. ‘δεν έχετε μελετήσει το εδάφιο του ΣΩΤΉΡΑ ΙΗΣΟΎ ΧΡΙΣΤΟΎ ΤΟΥ ΗΓΈΤΗ ΤΗΣ ΘΡΗΚΣΕΙΑ ΜΑΣ (ΚΑΙι όχι κάτι κιβδηλοι μεταμφιεσμενοι με ράσα σε αρχιεπίσκοπους,,) Ότι ‘ ΘΑ ερθουν Σωτήρες…. » Με ένδυμα προβάτου, ενώ μέσα τους θα είναι ΛΎΚΟΙ..? Προσέξτε από τις πράξεις ΤΟΥΣ κσι όχι τα λόγια τους!!!… ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΙΟ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ….

 14. Ο κυβ εκπρόσωπος ομολογεί ανερυθριαστα ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί Έλληνες πολίτες για θέματα συνείδησης και στα πετσοταισμενα ΜΜΕ δεν κουνιέται ( σχεδόν) φύλλο. Άμβλυνση δημοκρατικής ευαισθησίας η συνεργασία στην εκτροπή που κτίζεται; Ντροπή γι αυτούς. ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ!

 15. Σε άλλη πάλι ανάρτηση αναφέρεται στο… αίμα των ανεμβολίαστων.«Ό Ερυθρός Σταυρός λέγει πώς τό αίμα που προέρχεται από «εμβολιασμένους είναι ΑΧΡΗΣΤΟ. δεν μπορεί νά χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε. Ιατρική χρήση . Σύντομα το Αίμα. των Ανεμβολίαστων θα πουλιέται ΧΡΥΣΑΦΙ! Αυτά τα λέει ο Ερυθρός Σταυρός με άλλα λόγια δηλ. Η Ανεξάρτητη Ιατρική. Επιστήμη. Φωνάζει ότι το πειραματικό Μπόλι . Είναι Βιολογικό Όπλο εξόντωσης .. Σκοτώνουν τους Ανθρώπους εν ψυχρώ……και τώρα Βάζουν χέρι. Και στα παιδιά μας…όταν όλη η Ευρώπη σταμάτησε τα Μπόλια.
  χα.χα.χα
  Αυτή τώρα θέλει να λέει ότι κατάγεται από τό έξυπνο γένος των Ελλήνων..

 16. «Η 1η και 2η δόση εμβολίου αφορούν τον εντοπισμό, ώστε να μπορούν να εντοπίσουν το εμβολιασμένο άτομο. Η 3η και 4η είναι του συντονισμού, ώστε να συντονιστεί το άτομο σε κάποια συχνότητα. Προς τούτο, θα βοηθήσει η συχνότητα 5g. Η 5η και 6η είναι της κατεύθυνσης. Καθοδηγεί το άτομο σε συγκεκριμένες ενέργειες, όπως τα συναισθήματα οργή, θλίψη, κ.λπ. Η 7η ως τελευταία είναι που αλλάζει το DNA του ανθρώπου. Οι δόσεις των εμβολίων είναι 7, όσα και τα μυστήρια της εκκλησίας μας. Κι αυτό τυχαίο? Δεν νομίζω!!
  χα.χα.χα..

 17. Συνολικά λοιπόν, 7 δόσεις… χαρακτηριστικά, την 7η δόση την ονομάζουν «tattoo», το οποίο σημαίνει «χάραγμα», χωρίς να σημαίνει ότι είναι το καθαυτό χάραγμα… Έτοιμο πλέον και το μικροτσίπ που θα δουλεύει με τα εμβόλια. Το οξείδιο του γραφενίου θα λειτουργεί ως κεραία, ή αγωγός στο σώμα για ηλεκτρικά σήματα που προέρχονται από το τσιπ που θα εμφυτευτεί στο σώμα σας στην 7η δόση.
  χα.χα.χα….Έχει εδώ λολούς…..

  • Έχεις δίκηο φίλε αλλά που να σε καταλάβουνε οι άλλοι. Εγώ όμως σε καταλαβένω γιατί δεν είμαι βαίβαια γιατρός αλλά ενιμερόνομε από το φεισμπούκ

 18. Τσιπρας ΣΥΡΙΖΑ και αριστεροί.Έδιναν μάχη στα παράθυρα και κατηγορούσαν την κυβέρνηση που δεν απαγορεύει την παρέλαση και τη γιορτή του Αγ.Δημητρίου.Ναι η όχι;Για το Πολυτεχνείο τον συνωστισμό και την πορεία ακούσατε κάτι;Ναι ο ιός κωλαει στις παρελάσεις αλλά όχι στις πορείες.Δοξάστε τους λοιπόν όλους τους αριστερούς και ψηφίστε τους να προκόψουμε.

  • Εχει κανει χομπι του να κατηγορει την κυβερνηση οπου σταθει. Μας κουρασε κι αυτος.

   Σωστά. Πολύ σωστά τα λες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.