Ποιος κορονοϊός; «Κρυμμένος δολοφόνος» η ακρίβεια και το νέο κύμα ανατιμήσεων

129
4557

Ποιος κορονοϊός; «Κρυμμένος δολοφόνος» η ακρίβεια και το νέο κύμα ανατιμήσεων

Στην αρχή της πανδημίας, με την πρώτη καραντίνα γράφαμε… πρωθύστερα για τον ακόμη πιο επικίνδυνο «κορονοϊό της οικονομίας» που θα ακολουθούσε.

Μάλιστα κάποιοι αναλυτές τότε, διατύπωναν ως σενάριο για τη ξαφνική βιολογική «βόμβα» που ενέσκηψε, ότι πίσω απ’ όλη αυτή την παγκόσμια απειλή, ετοιμαζόταν ένα νέο οικονομικό κράχ.

Και να τώρα που εν μέσω «του νέου κύματος πανδημίας από τη «μετάλλαξη» ή τις «μεταλλάξεις» του ιού, και κλασικά -σ’ ότι αφορά τα καθ’ ημάς- του «εθνικού σπορ» του διχασμού (για υποχρεωτικότητες, μαϊμού εμβολιασμούς, πλαστά πιστοποιητικά κλπ) προβάλλει πια ξεκάθαρα το νέο φάσμα «φτωχοποίησης» μέσω της ακρίβειας και των ανατιμήσεων που ξεκινάνε από το «καλάθι της νοικοκυράς», το ρεύμα, τις λευκές συσκευές και τα αυτοκίνητα και όπως όλα δείχνουν  θα είναι ντόμινο για όλη την αγορά, χωρίς κανείς να γνωρίζει μέχρι… που μπορεί να φτάσει.

Δεν είναι μόνο ότι κάποιοι επιτήδειοι της αγοράς, φαίνεται ότι έβαλαν στο μάτι -όπως γράφτηκε- τις «αποταμιεύσεις» των τραπεζικών καταθέσεων που αυξήθηκαν κατά 26,5 δισ. ευρώ και «βαλτώνουν», εν μέσω πανδημίας

Ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού οι οικονομικοί αναλυτές έκρουαν τον «κώδωνα», αλλά οι περισσότεροι είμασταν απασχολημένοι άλλοι με τις διακοπές κι άλλοι με την «τρομοκρατία» της πρόβλεψης ημερήσιων… κρουσμάτων  (…20.000 του Αυγούστου, που τώρα ‘αναβάλλονται’ για Σεπτέμβρη-Οκτώβρη και βάλε):

Πόσο θα κρατήσουν οι ανατιμήσεις και η έλλειψη πρώτων υλών και προσωπικού

«Ερωτήματα αν ο πληθωρισμός είναι μέρος της νέας διεθνούς κανονικότητας μετά την πανδημία. «Κρυμμένος δολοφόνος» ή η πανθομολογούμενη νέα νόρμα της μετά τον κορωνοϊό εποχής;
Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις διαμορφωτών πολιτικής της ΕΚΤ ότι ο πληθωρισμός θα είναι προσωρινός, πολλές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ανεβάζουν τις τιμές τους την ώρα που οι ελλείψεις στην αλυσίδα προσφοράς αυξάνουν το κόστος των πρώτων υλών και δημιουργούν μία ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.
Ανατιμήσεις σε ξενοδοχεία – μοτέλ – καταλύματα 21,64%, πετρέλαιο κίνησης 15,27%, βενζίνη 14,42%, αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού 52,71%, γυναικεία είδη ένδυσης 9,38% και νωπά φρούτα πάνω 15,32%, ενώ ανάλογες ή και μεγαλύτερες είναι οι αυξήσεις σε μια σειρά από άλλα προϊόντα που αφορούν από το καλάθι της νοικοκυράς μέχρι την οικοδομή.
Το χειρότερο όλων, η αναμενόμενη εκρηκτική αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων που απειλούν όχι μόνο την τσέπη του καταναλωτή αλλά και την εθνική οικονομία και την επιτυχία του σχεδίου ανάκαμψης.»
Διαβάζουμε ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να αντιμετωπίσει όλο αυτό που έρχεται αρχικά με:  Αντισταθμιστικά μέτρα στις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος.
Το ερώτημα είναι βέβαια πόσα και ποια μέτρα είναι ικανά να αναχαιτίσουν τις αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος κοντά στο 50%.
Χώρια του ότι οι ανατιμήσεις που θα ακολουθήσουν εξ αυτού του λόγου, σε μια σειρά προϊόντων από την αύξηση του κόστους παραγωγής, θα είναι επίσης τεράστιες.
Ακόμα ένα κρίσιμο ερώτημα είναι το πόσο «προσωρινές» μπορεί να είναι οι ανατιμήσεις αυτές (ουδέν μονιμότερο του προσωρινού) και αν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο οι τιμές να επανέρχονται -μετά το όποιο κύμα ακρίβειας- στα προ ανατιμήσεων επίπεδα;
Δυστυχώς, η ακρίβεια έρχεται για να μείνει.
Ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης συνέστησε σε όλους μας να κάνουμε… έρευνα αγοράς.Προτρέποντάς μας να χρησιμοποιούμε το e-katanolitis για να βλέπουμε πού υπάρχουν οι καλύτερες τιμές.
Είναι αυτονόητο πως αυτή πρέπει/έπρεπε να είναι/ήταν η καθημερινή πρακτική στις αγορές μας, αλλά και πάλι: φτάνει για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο στο ντόμινο της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας;
Η κατιούσα…
Η κυβέρνηση μπαίνει πια στο τρίτο έτος της θητείας της και μετά τις πρωτοφανείς σε έκταση πυρκαγιές, τα πανθομολογούμενα λάθη από την διαχείριση της πανδημίας και του διχασμού (τα παραδέχτηκε-επιβεβαίωσε και η ίδια με την αλλαγή των υπουργών στο «φιάσκο» του ανασχηματισμού, που τρίτωσε το κακό για αυτήν) και είναι ενδεικτική της φθοράς και κατά συνέπεια της κατιούσας… η μείωση της «ψαλίδας» πρώτου και δεύτερου κόμματος στις 8 ποσοστιαίες μονάδες (δημοσκόπηση Prorata – 10 μονάδες έδινε η GPO πριν μια εβδομάδα).
Είναι χαρακτηριστικό ότι  ένα συντριπτικό 64% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά και σχετικά αρνητικά τη συνολική διαχείριση των πυρκαγιών, εκ των οποίων αρνητικά αξιολογεί την κυβέρνηση το 36% των ψηφοφόρων που ψήφισαν ΝΔ το 2019, ενώ 67% του συνόλου των ερωτηθέντων διαφωνεί με την άποψη πως η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα ώστε να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν οι φετινές πυρκαγιές.

Όσο και αν «αυτοσυγχαίρονται» για τους χειρισμούς τους, η πραγματικότητα αρχίζει σιγά σιγά να αλλάζει. Τα σύννεφα που άρχισαν να συσσωρεύονται στον τομέα της οικονομίας δείχνουν ότι το χειμώνα που μας έρχεται «αλλού βροντά (πανδημία) και αλλού τελικά… θα βρέξει (ακρίβεια-νέα φτωχοποίηση)».

Μακάρι να επικρατήσει το πιο αισιόδοξο σενάριο και για τους δύο τομείς, καθώς όλα τα παραπάνω μέτωπα (συν το νέο μεταναστευτικό και τα ελληνοτουρκικά που τον χειμώνα «αναθερμαίνονται» επικίνδυνα) δεν απειλούν μόνο την (όποια) κυβέρνηση, αλλά πρωτίστως όλους εμάς. Γι αυτό πάνω απ’ όλα ας διατηρήσουμε: ενότητα, ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

 

129 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ στον …σοφό ελληνικό λα(γ)ό .
  Κατάφερε με την ΑΠΕΙΡΗ αμμορφωσιά του και το οπαδηλίκι του , να μας φορτώσει αυτή την ΑΙΣΧΡΉ κυβέρνηση.
  400 χρόνια μνημόνια ρε αμετανόητοι ραγιάδες και όλες οι πληγές του Φαραώ .
  Να μη μείνει ίχνος από την καταραμένη νεοελληνική ξεφτίλα .

 2. Φυσικά το μηνιάτικο της καμαριέρας και του υπαλλήλου 5άστερου

  Θα παραμείνει στα 580 , χωρίς ρεπό, χωρίς πληρωμή υπερωριών, χωρίς πληρωμή Κυριακής και αργιών, ενώ οι συνθήκες εργασίας είναι τέτοιες που θα έπρεπε χρόνια τώρα να είχε παρέμβει η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα,αντ αυτού μετράμε ποσοστιαίες αυξήσεις επισκεπτών και … φέρετρα όχι απ τις φωτιές, αλλά απ’ την διαχείριση της Πανδημίας.Όλα καλά ,όλα ανθηρά.
  https://youtu.be/dIEzPXUl7CY
  Αφιερωμένο στα αδωνοβορίδια και σ όσους υποφέρουν από πάσης φύσεως πλευρίτιδες.

 3. Με το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά, Μητσοτάκη κάθαρμα» υποδέχτηκε το πλήθος τον πρωθυπουργό

  Με αποδοκιμασίες έγινε δεκτός από το πλήθος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προσέλευσή του στην Μητρόπολη για να παραστεί στην τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη.

  Ακούστηκε και το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά, Μητσοτάκη κάθαρμα», ενώ και ο Κυριάκος Βελόπουλος γιουχαΐστηκε κατά την είσοδό του στην Μητρόπολη Αθηνών.

  Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν πυρά και κατά της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.
  https://www.youtube.com/watch?v=GoM7lujke6o
  ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Όταν ο λαός φώναξε «Μητσοτάκη κάθαρμα!» στην Πλατεία Συντάγματος | «Ιουλιανά», 1965
  https://www.youtube.com/watch?v=AShG2AttCg8

 4. Αυτος ο λαος μητσοτακηδες και βασιλιαδες θελει.
  Ας προσεχαμε!!!
  Θα λεμε που εισαι ΣΥΡΙΖΑ, και θα κλαιμε!!
  Μεσα στα μνημονια αφησε και 37 δις .
  Και ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ τα μοιρασε στους κολλητους μεγαλοκαρχαριες!!

 5. Αυτη η κυβερνηση, δεν κανει σχολεια, δεν κανει νοσοκομεια, και τωρα αυξανει το ρευμα στα φτωχαδακια.
  Καλα να παθουμε.
  Ειχαμε τον ΑΛΕΞΗ και δεν μας αρεσε.
  Τωρα ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ θα μας …..

 6. Οκ να εξοπλίζει την Ελλάδα να παλεύει με την πανδημία να κάθεστε να παίρνετε τα επιδόματα να έχετε άποψη για θεραπείες αυτοί είστε Ελληναρες

 7. κ. Κιάρη εξαιρετικό άρθρο !!!!
  Το πρόβλημα με την οικονομία δείχνει να είναι ποιο σοβαρό από ότι υπολόγιζαν !!!

 8. Θα συμφωνήσω μαζί σου Γιάννη αλλά και με τους σχολιαστές. Πρώτον την ζημιά της αγοράς με την καραντίνα πρέπει τώρα να την συμπληρώσουν με τριπλάσιες αυξήσεις για να καλύψουν τα κενά θα την πληρώσει ο λαός. Δεύτερον ο λαός ψηφίζει βουλευτές κομμάτων να τον εκπροσωπούν στα υπουργεία τι δουλειά έχουν εξωθεσμικοι και αλεξίπτωτιστες που δεν τους ψήφισε;; Και τελευταίο .του γκαντεμη το παιδί δύο φορές γκαντεμης λένε οι παλιοί. μετρήστε πανδημία φωτιές πλημμύρες σεισμοί απειλές πόλεμου και οικονομική κατηφόρα όλα μαζί και δεν είμαι και προληπτική.

  • Καλά κι εσείς κυρία Ξανθίππη? Κι εσείς? Σοκάρομαι ειλικρινα. Αφήνω τα υποδέλοιπα κι αναρωτιέμαι το στοχασμό σας. Του γκαντεμη το παιδί δύο φορές γκαντεμης λένε οι παλιοί.????????????????/
   Τι κοινωνικός ρατσισμός και τι κατάκριση.
   Τελευταία διαβάζω τα σχόλιά σας και δεν πιστεύω τους διαχωρισμούς και τις διακρίσεις. Αφήνω τους άλλους.
   Εσείς????????????????????

    • Αυτό είναι το νόημα ρε συ? Αυτό κατάλαβες? Πίσω στο σχολείο γρήγορα.

   • Τους σχολιαστές ή τους τραγέλαφους που κυβερνούν;
    Μιλάτε για ρατσισμό όταν ο Υπουργός είπε να πυροβολούν ανθρώπους,όταν είπε ότι πρέπει ν ανοίξει ξανά το Άουσβιτς;όταν άλλος υπουργός έλεγε για ψεκασμό;όταν τρεις υπουργοί προέρχονται από ρατσιστικά κόμματα; εσείς μιλάτε για κοινωνικό ρατσισμό;;;;;;;όταν ένα σούργελο έφερε το έθνος σ έναν νέο εμφύλιο;αν δεν πιστεύετε στις διακρίσεις θα μας πείτε γιατί στους 600.000 ξένους δεν παρουσιάζονται θετικά κρούσματα,δεν λέει κανείς αν νόσησε ένας ξένος, γιατί δεν εφαρμόζεται η ισοτιμία ;μήπως εσείς έχετε τον ρατσισμό μέσα σας;

    • Είπε ο υπουργός να πυροβολούν…..μπλα μπλα μπλα. Δεν ξέρω σε ποιο παράλληλο σύμπαν επιβιώνετε πάντως σίγουρα δεν είμαστε στο ίδιο. Το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών.

   • Άδωνι εσύ; Δώσε πόνο αγόρι μου!!!! 1965-2021 «ο λαός δεν ξεχνά, Μητσοτάκη κάθαρμα»

    Με αποδοκιμασίες έγινε δεκτός από το πλήθος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προσέλευσή του στην Μητρόπολη για να παραστεί στην τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη.

    Ακούστηκε και το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά, Μητσοτάκη κάθαρμα», ενώ και ο Κυριάκος Βελόπουλος γιουχαΐστηκε κατά την είσοδό του στην Μητρόπολη Αθηνών.

    Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν πυρά και κατά της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.
    https://www.youtube.com/watch?v=GoM7lujke6o
    ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Όταν ο λαός φώναξε «Μητσοτάκη κάθαρμα!» στην Πλατεία Συντάγματος | «Ιουλιανά», 1965
    https://www.youtube.com/watch?v=AShG2AttCg8

   • Σωστά δεν είναι αφήγημα..ούτε έχει σχέση με κοινωνικό ρατσισμό

    Μπορεί στα υπόλοιπα δύο εναπομείναντα έτη διακυβέρνησης να υπουργοποιηθεί και ο Κασιδιάρης.

   • ..η συντριβή είναι αναπόφευκτη.Αρκάς μπλα..μπλα.. μπλα…

   • Προτείνω αύριο ο Ζαχαράτος,ο Μητσικώστας,ο Σεφερλής και όλοι οι εν ζωή σατυρικοί κωμικοί

    να απαγχωνιστούν δημοσίως στο Γουδή παρουσία και της Προέδρου,στους δε εκλιπόντες όπως Χάρυ Κλυνν να μαγαριατούν οι τάφοι τους..ακούς εκεί να αποκαλέσουν γκαντέμη τον Κούλη.

   • Ξαναρωτώ,από αύριο 13/9/21 κυρία μου ο ξένος που θα θελήσει να μπει στο Μουσείο της Κω,στην Αίγλη

    να πιει έναν καφέ, πρέπει να επιδείξει όπως τον ημεδαπό πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης και rapid,σύμφωνα με το ΦΕΚ,ή εξαιρείται λόγω της Fraport,TUI ?ένας ηγέτης χώρας που δεν πιστεύει στους διαχωρισμούς πολιτών όπως λέτε!!!! δεν θα έπρεπε να εφαρμόζει την ΙΣΟΝΟΜΊΑ και ΙΣΌΤΗΤΑ;
    Για σένα μπορεί να είναι αφήγημα και για αυτό που έχεις στο κρανίο,για την κοινή λογική λέγεται ρατσισμός!!!!;.
    Άντε και να μας γράφεις.

   • Ωχ Παναγία μου,πάνω που έκλεισε ένα θέμα,αυτό με τον κορονοιό ,άνοιξε αυτό με τον..

    … κοινωνικό ρατσισμό, μετά θα λυθεί και αυτό με την κλιματική αλλαγή..υπέγραψαν λέει οι χώρες των G7 να περιοριστούν οι εξαερισμοί των αγελάδων.αυτη κι αν είναι επιτυχία.

  • Δηλ κυρία Αγρελλη μας λέτε ότι οοολα αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα επειδή ο Μητσοτάκης ειναι γκαντέμης και χειρότερος του πατέρα τουκαο ότι στις άλλες χώρες που δεν έχουν σχέσεις με το Μητσοτακεικο όλα ειναι φτηνά χωρίς πανδημία χωρίς πλημμύρες χωρίς σεισμούς?

  • Να φέρουμε πίσω τους γουρληδες αυτούς που ψηφίσατε μ αυτούς που τρέχατε στα Λειβαδιά ανέμελη

  • Να φέρουμε το γουρλή. 10 νεκροί στη Μαδρίτη από ατύχημα με ελληνικό F-16 10 μέρες αφού ανέλαβε. 100 στο Μάτι, 25 στην Μάνδρα, capital controls, μιλάμε τζακ ποτ ο Αλέξης όχι αστεία.

 9. Η βενζίνη στα νησιά , τουλάχιστον στο δικό μας , αγγίζει τα όρια της αισχροκέρδειας. Ας το δουν οι αρχές

 10. και σ άλλα προϊόντα που πλήττονται απ τις ανατιμήσεις.
  Η διεύρυνση του Κοινωνικού τιμολογίου στο ρεύμα,η δυνατότητα διακοπής συμβολαίου με έναν πάροχο,όταν υπάρχει καλύτερη προσφορά.
  Για το e katanalotis,η όλη φάση θυμίζει Αλβανό που παίρνει το ξυλάκι το παγωτό απ το super market, επειδή είδε στην τηλεόραση προσφορά 20 λεπτά φθηνότερα,αλλά μέχρι να φθάσει στο ταμείο ,το παγωτό έχει λιώσει..

 11. Με το e-katanalotis πάλι το μίνι Μάρκετ,ο μικροπωλητής θα την πληρώσει.

  Πίσω από κάθε μέτρο αυτού του Θιάσου κρύβεται το μεγάλο κεφάλαιο..πρώτα βγαίνει βη ψυχή και μετά το χούι

 12. Παυλάκης: Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα – Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός παντού

  Διαβάστε περισσότερα: Παυλάκης: Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα – Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός παντού

 13. Προς Αλεξάνδρα. Αν διαβάζατε προσεχτικά θα δείτε ότι είναι μια λαϊκή παροιμία. Την χρησιμοποίησα πιο πολύ για λόγους χιουμοριστικούς και όχι ρατσιστικούς. Το να γράφουν σε πανό προσβολές βαρύτατες και να υβρίζουν τον πρωθυπουργό δεν σας ενόχλησε; Τα σχόλια μου είναι επώνυμα και δεν κρύβομαι να πω την αλήθεια που εσείς λογοκρίνετε.άλλωστε μετρήστε τα δεινά που μας βρήκαν τελευταία. Οι πληγές του Φαραώ. Μια κατηφόρα στην υγεία, στην παιδεία, στην οικονομία.

  • Κυρία Ξανθίππη εκτιμώ το μέγιστο που γράφετε πάντα με ονοματεπώνυμο. Γι αυτό και μόνο και για κάποια άρθρα που έχετε αναρτήσει αξίζει να συνδιαλέγομαι έστω και γραπτώς με σας. Έχω διαβάσει κι αλλά σχόλια σας κατά καιρούς και ω τι έκπληξη! Όταν σας ξεφεύγει λίγο η πένα προς τον σαρκασμό και σας το λένε απαντάτε ότι είναι προς χάριν αστεϊσμού όπως και τώρα. Δε γνωριζόμαστε θεωρώ όμως από τα γραπτά σας (πχ ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλετω κλπ) ότι είστε ξεχωριστός άνθρωπος. Το λέω εν πλήρη συνείδηση διότι οι 9 στους 10 θάβουν. Επειδή λοιπόν υπάρχουν λίγοι που έχουν ακόμα αυτή τη στόφα μέσα τους θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να βάλουμε τα δυνατά μας να σμιλέψουμε λίγο αυτόν τον κόσμο που δολοφονεί χαρακτήρες και υπολήψεις. Αν τα λόγια ήταν σφαίρες δε θα ζούσαμε. Αποφύγετε την παγίδα να μοιάσετε σε εκείνους που από νοοτροπία, από θυμό, από βαρεμάρα κλπ κρίνουν πετώντας έναν οχετό προς οποιοδήποτε τους γυαλίσει. Εμένα πχ δε μου αρέσει ο Τσιπρας. Όμως δε θα τον καταραστω. Δεν του κολλάω ετικέτες. Σαν πολιτικό πρόσωπο το αξιολογώ. Επίσης οι παλιοί έλεγαν αστειωντας και κολλώντας….
   Φιλικά.

  • Επανήλθε η μαύρη γάτα, το πέρασμα κάτω από σκάλα και Τρίτη και 13.

   Δηλαδή τα δεινά που μας βρήκαν τελευταία συν τον COVID είναι από κληρονομική γρουσουζιά του πρωθυπουργού????????????????????
   Άρα δεν αστειευτήκατε. Πιστεύετε ακόμη στη……..γρουσουζιά. Ok.

   • Όταν ο Άδωνις αποκαλούσε τον Τσίπρα γρουσούζι, υποστηρίζοντας

    Ότι ο Μακρόν θα χάσει….δεν υπήρχε οπισθοδρόμηση.Εγώ δεν κολλάω και τόσο στις δεισιδαιμονίες αλλά στην οικονομική πορεία της χώρας μας. Αυτό είναι σχεδόν το μοναδικό παγκόσμιο κριτήριο κατάταξης. Όσο καλός κι αν είναι ο φτωχός, δεν παύει να είναι φτωχός.

   • με τέτοια προοδευτικά σχόλια.προτεινω ξεμάτιασμα και σκόρδα.

   • Η σατυρική επίθεση σε Κυβερνητικούς Αξιωματούχους δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο

    Πώς να ξεχάσεις τι έλεγαν για τον Εθνάρχη και το ότι ήταν άτεκνος,για τον Γεώργιο Ράλλη και την αδυναμία του να πει το σύμφωνο ‘ρ’..»θέλουμε πρωθυπουργό που να μπορεί να πει το γο»,ποιος θα ξεχάσει την ανελέητη, σεξιστική , επαίσχυντη, ρατσιστική επίθεση στον Ανδρέα μετά την γνωριμία με την Μιμή,οι τότε Ακρόπολη, Καθημερινή,Βραδυνή είχαν ανταπόκριση απ την κρεβατοκάμαρα του,μετά το Γιωργάκη,τον Σημίτη,τον Πάγκαλο..τον Δράκουλα,τι να πρωτοθυμηθείς;τα θέατρα, επιθεωρήσεις, βιντεοκασέτες;τι;και έρχεται η κάθε μετε………… να κάνει μαθήματα εδώ μέσα για βρωμιές, ρατσισμό και δεν συμμαζεύεται,θιγμένη απ το ‘γρουσούζη’ ..όχι κυρία μου,ο κόσμος ήταν πάντα έτσι και κυρίως δεν περιστρέφεται τριγύρω σας…ούτε είστε η μόνη που ξέρει να διαβάζει..άντε και καλή ανακούφιση.

    • Κι επειδή ήταν πάντα έτσι να το συνεχίσουμε. Έτσι βρήκαμε έτσι κάνουμε. Η πρόοδος μόνο στα iPhone. Εκεί δεχόμαστε μαθήματα. Κατά τα λοιπά ο κόσμος είναι χάλια γιατί έτσι γιατί αλλιώς γιατί για τις γυναίκες δεν υπάρχουν άντρες, γιατί για τους άντρες δεν υπάρχουν σωστές γυναίκες γιατί δεν υπάρχουν φίλοι, γιατί να κάνω παιδιά σε ποιον κόσμο θα τα φέρω κι εμείς κοιμόμαστε και ξυπνάμε γιατί έτσι ΒΡΗΚΑΜΕ. Κανένα ξεβόλεμα. Στον ίδιο καναπέ στο ίδιο σπίτι την ίδια νοοτροπία και όλο αυτό συνεχίζεται γενεαλογικά. Λαμπρά. Δε θα πάρω.

   • Δεν μπορείς την μια να νοιωθειις περήφανη για τα έργα του Αριστοφάνη, υμνώντας το παρελθόν και απ’ την άλλη να μουτρώνεις όταν σαρκάζουν τους ήρωες σου..Και ο Περικλής που άφησε παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και ολόκληρο Παρθενώνα,έγινε σάτυρα,όχι απλοί ήρωες κινουμένων σχεδίων όπως πλευρηδες και Αδώνιδες που πουλούσαν και έργα τους.
    Αυτά προς την πολύξερη με παραλλαγή του κοτετσιού από Όρνιθες.

    • Καμία σχέση ο Αριστοφάνης με αυτό που συζητήθηκε. Δε γίνεται κάθε γλωσσικό ολίσθημα να το βαφτίζουμε και να το ντύνουμε αλλιώς φτάνοντας ως την Αρχαία Ελλάδα που εκεί αν μη τι άλλο υπήρχε περισσότερος σεβασμός. Ότι να ναι.

   • Πιστεύω να ξέρεις σε ποιες περιοχές φίμωναν την σατυρική διάθεση..Αν έχεις πάει Ηρώδειο με Προθυπουργική και υπουργική παρουσία,θα έβλεπες..μόνο σε κάτι απολυταρχικά καθεστώτα απαγορεύτηκε η σάτυρα με πολύ άσχημα φυσικά επακόλουθα..θίχθηκε η μαντάμ με το παρατσούκλι..ο μισθός του Αυγούστου μπήκε ή ακόμα;

    • Όχι δε γνωρίζουμε θελουμε να μας τη μεταλαμπαδεύσεις αυτή τη γνώση. Ούτε στο Ηρώδειο έχουμε πάει. Μίλησε μας και γι αυτό. Ναι θιχτήκαμε με το παρατσούκλι σωστά. ΕΣΥ που δεν, και τα μοιράζεις δωρεάν τα παρατσούκλια κρατά κι ένα όμορφο για σένα. Επίσης τι σημαίνει Κυράστα;;; Εννοιολογικά θελουμε ανάλυση. Όπως επίσης που βρέθηκε το καλάμι και τι χρώμα το βλέπεις; Τέλος, ο μισθός δε μπήκε για πολλούς λόγους αλλά έχουμε ακόμη πολύ καλή διάθεση και χαμογελάμε ξέρεις γιατί; Διότι κάθε μέρα που ξυπνάμε ανοίγουμε 2 δώρα!!!! Τα μάτια μας! Είναι τέλεια να ζεις χωρίς γκρίνια! Δοκίμασε το και ‘σύ κάποια στιγμή, μπορεί να σου αρέσει!

   • Αγαπητή μου κυρία,από αύριο κάθε Έλληνας για να μπει σε εσωτερικό χώρο πρέπει να επιδεικνύει

    .. πιστοποιητικό εμβολιασμού,ή πιστοποιητικό νόσησης,επειδή είσαι στα χαμένα και εσύ είσαι ότι ναι ,άσε που δεν κατάλαβες τι θέλει να πει με το άρθρο ο συντάκτης και κάποιοι σχολιαστές.λοιπον από αύριο οι ΞΈΝΟΙ ΕΠΙΣΚΈΠΤΕΣ του Μουσείου,Casa Romana, χώρους εστίασης θα επιδεικνύουν,αν όχι γιατί αυτή η εξαίρεση; γιατί δεν φοράνε μάσκα,δεν συμμορφώνονται, αυτά με τις γενικόλογες σαχλαμάρες αλλού…
    Όσο για τον Αριστοφάνη και την σάτυρα παγκοσμίως,έχεις μαύρα μεσάνυχτα..ζω τον χειμώνα εξωτερικό και βλέπω αυτά που εσύ αρνείσαι λόγω ιδεοληψίες να καταλάβεις.

   • Να σου πω ότι Σουηδία κατά την διάρκεια τηςΠρωθυπουργιας του Γιόραν Πέρσον

    Σε όλες τις σατυρικές τηλεοπτικές και θεατρικές σκηνές παρουσιαζόταν με ένα παπούτσι αντί για πρόσωπο, αλλά κανένας δεν τι λογόκρινε,ούτε παρεξηγιόταν,ούτε ο ίδιος που τον ρώτησαν σε talk show .τις δεξιές μακακιούλες στον Άδωνη,Πλεύρη, σκορδαλιά, Βορίδη και στην τοπική επιτροπή.αντε σαχλαμάρα

   • Η Αθηναϊκή Δημοκρατία, θεωρείται από πολλούς πως αναπτύχθηκε στην υγιέστερη μορφή της, λόγω της κοινωνικής σάτιρας της θεατρικής κωμωδίας και της αυστηρής κριτικής που ασκούσε ο μεγάλος σατιρικός δραματουργός -ποιητής Αριστοφάνης σε μια εποχή ειρήνης και άνθησης της Αθήνας, κατά την οποία κυριαρχούσε η προσωπικότητα του Περικλή

    • Ανοιξες μεγαααααλη κουβεντα, Παρολαυτα εσυ βλεπεις τη δημοκρατια που ονειρευοσουν? Την πετυχαμε δηλαδη λόγω της κοινωνικης σατυρας που καμια σχεση δεν εχει με τις υβρεις? Αν νομιζεις οτι στηθηκε σωστα η Δημοκρατια με αφορμη την κοινωνικη σατυρα ok. Επιτρεπεται να διαφωνω? Ρωταω δημοκρατικα και ολιγον σατυρικα.

    • Στην Αθηναϊκή δημοκρατία υπήρχαν δούλοι και δεν ψήφιζαν όλοι παρά κάποιοι ούτε γυναίκες.Επειδή είστε άσχετοι μην μεταφέρετε βλακείες τις φαντασίας σας.Ηραν κάτι πιο κοντινό στις μέρες μας αλλά όχι δημοκρατία.

   • Γιατί δεν ρωτάς τα θύματα του Charlie Hebbo,αυτοί έμαθαν από πρώτο χέρι τι είναι η καταστολή σάτυρας.

    https://m.naftemporiki.gr/tag/1169
    Μπορείς να κάνεις το ίδιο κι εσύ εδώ…..επειδή φιλοξένησε σχολιαστές που αποκαλούν γκαντέμη τον … Αλάνθαστο Θεούλη σου .

   • ..δεν θα μας σκοτώσουν σήμερα όπως έκαναν στην Γαλλία με επίθεση στο περιοδικό.. Charlie Hebbo..
    Φαντάζομαι τους γελοιογράφους τους δικούς μας πόσο θα τρέμουν..
    Γκαντέμης: ιερή προσβολή, τρέμετε σάιτς…δεν υπάρχει πιο προσβλητικό απ τη λέξη γκαντέμης,, τζιχάντ απ τον Άδωνη και Πλεύρη, λιθοβολισμός του aegeanews..
    Ποιος Αριστοφάνης,ο Μενέλαος απ το Ρομάντσο ήταν πιο σατυρικός …
    https://www.palo.gr/pagosmia-nea/gallia-skitsa-toy-charlie-hebdo-se-kyvernitika-ktiria-me-entoli-e-makron/26304259/

  • Και αυτά κυρία Ξανθίππη τα βλέπετε μόνο στην Ελλάδα πουθενα άλλου στον κόσμο? Εμπρός κατεβητε στις επόμενες εκλογές να τα διορθώσετε όλα εσείς ΥΓ Ππολυ άσχημο το χιουμορακι σας

 14. Είμαι γιατρός του ΕΣΥ και είμαι σε αναστολή επειδή δεν έκανα, ούτε θα κάνω το εμβόλιο

  Οι λόγοι που δεν το κάνω είναι οι εξής (κατά σειρά κοινωνικού, και όχι ατομικού, συμφέροντος):
  1. Όποιος το κάνει συντείνει στη δημιουργία μεταλλάξεων και άρα στην ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ της πανδημίας. ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, όπως του λένε. Κάνει, ακριβώς το αντίθετο.2. Το εμβόλιο δεν είναι ούτε ασφαλές (έχω δει πολλές επιπλοκές, έως 3 μήνες, μετά τον εμβολιασμό, οι οποίες για κάποιο λόγο, ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ), ούτεαποτελεσματικό (οι εμβολιασμένοι ΚΑΙ νοσούν, και όχι ελαφρά όπως λένε, ΚΑΙ μεταδίδουν).3. Το εμβόλιο ΔΕΝ έχει μελετηθεί για τις ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ μεταλλάξεις, που συμβαίνουν στην πενταετία, τουλάχιστον, και μετά, πχ. αυτοάνοσα νοσήματα, καρκινογένεση, τερατογένεση (για τις εγκύους) κλπ.

 15. Είμαι γιατρός του ΕΣΥ και είμαι σε αναστολή επειδή δεν έκανα, ούτε θα κάνω, το εμβόλιο

  4. Έχουν μια μανία με την υποχρεωτικότητα, το οποίο δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, ειδικάόταναναφερόμαστε σε μια πάθηση που έχει θνησιμότητα 0,25% (κατά μέσο όρο) και ειδικά στους ηλικιωμένους και τους εξασθενημένους οργανισμούς.5. Δεν συνυπολογίζουν τον τίτλο αντισωμάτων, για την διενέργεια του εμβολίου, το οποίο είναι, επιστημονικώς, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! 6. (και ίσως το σημαντικότερο) Θεωρώ την προάσπιση της ελευθερίας μου ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ, από την προάσπιση της υγείας μου.

  • Κι εγώ συμφωνώ με αυτό το σημαντικότερο που λέτε για την προάσπιση της ελευθερίας μου. Θέλω να καπνίζω μέσα στο αεροπλάνο, στο λεωφορείο, σε κλειστούς χώρους. Δεν θέλω να χρησιμοποιώ προφυλακτικά στις εφήμερες γνωριμίες μου. Όταν ασθενώ και κυκλοφορώ μέσα σε κόσμο, χαιρετώ και ασπάζομαι τους πάντες. Ζώνη ασφαλείας δεν έχω στο αμάξι μου. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ είναι η προάσπιση της ελευθερίας μου.

   • Οι παραλληλισμοί σας θα είχαν βάση αν ίσχυε ότι μεταδίδουν μόνο οι ανεμβολίαστοι και όχι οι εμβολιασμένοι

    Η πραγματικότητα όχι μόνο σας διαψεύδει αλλά και σας το αντιστρέφει, καθώς οι εμβολιασμένοι και μεταδίδουν και εφησυχάζουν νομίζοντας ότι κάνοντας το εμβόλιο είναι πλέον «ελεύθεροι». Γι αυτό και πεθαίνουν επίσης από τον ιό.

   • Έχουν καμία σχέση ,αυτά τα οποία αναφέρεις ,περί καπνίσματος ζώνη ασφαλείας κ άλλα, με το εμβόλιο που μπαίνει κ μένει μέσα στο σώμα το ανθρώπινο ????????????? Γιατί δεν περιέχει μόνο αυτά που αναφέρει ο καλός γιατρός πάρα πάνω ,αλλά κ πολλά άλλα κακά ,όπως το μικροτσιπς που θα ελέγχει ακόμα κ την σκέψη σου .Τι μου λες τώρα για κάποια λεπτά της ώρας που δεν θα Καπνίσης κ εσύ το θεωρείς σκλαβιά .Ε τώρα θα δεις ποια είναι η πραγματική σκλαβιά .

   • Συγχαρητήρια γιατρέ ,που λέτε την αλήθεια ,ο κόσμος φοράει παροπηδες γιατί φρόντισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να σπείρει τον φόβο στην κοινωνία .Ποτέ άλλοτε ξεσηκώθηκε ο κόσμος κ αρνήθηκε κάποιο άλλο εμβόλιο ????? Πότε !!!! Γιατί όλα τα παλαιού τύπου εμβόλια ήταν δοκιμασμένα πολλά χρόνια , κ δεν ήταν γενετικοι τροποποιήτες όπως αυτά .Γιατρέ σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου αν κ δεν σας γνωρίζω να σας ανοίξει δρόμους ο θεός ,να δει κ να καταλάβει ο κόσμος τι κρύβεται μέσα στα εμβόλια να αποκατασταθεί η αλήθεια ,κ να πάρει πίσω η κυβέρνηση τις αναστολές σε όλους τους υγειονομικούς ήρωες μας .

   • Δεν του απαντάτε όμως σε τι διαφέρει από τον εμβολιασμένο, όταν σας λέει ότι και ο εμβολιασμένος και νοσεί και μεταδίδει και μάλιστα και σοβαρά. Δεν έχει ζητήσει κανείς εκτός του δικηγόρου του Αντωνιάδη, ναι αυτού που όλοι αποκαλείτε «ψεκασμένο», να γίνουν νεκροψίες να δούμε από τι έφυγε ο νεκρός ο δηλωμένος ως από Covid. Ο ΕΟΔΥ συνέστησε να μην γίνονται νεκροψίες δεν ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ. Δεν έχει παρέμβει ένας εισαγγελέας στις καταγγελίες ότι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι και νοσηλεύονται πχ μια διασταύρωση με τα ΑΜΚΑ, φαίνεται δεν φαίνεται με τα ΑΜΚΑ ποιοι είναι εμβολιασμένοι;

   • Σωστοοοοος. Το δημοσιο συμφερον ειναι παντα πανω απο προσωπικές ελευθερίες. Οφείλεις, ακομα κι αν δεν θέλεις να κανεις το εμβολιο, να προστατεύεις τους άλλους τηρώντας τα μέτρα

 16. τα σκεφτήκανε εκτός από μας και οι Δανοί, και οι Φιλανδοί, και οι Τούρκοι, και οι Καναδοί και οι Αυστραλοί και όλοι οι λαοί του κόσμου? Τρομερή σύμπνοια!

 17. Προς Αλέξανδρα ευχαριστώ για το σχόλιο αλλά η λέξη γκαντεμης σημαίνει γρουσουζης και καμία σχέση δεν έχει με τον ρατσισμό. Όπως ο τσιγκούνης ο τσιφουτης κλπ απλά μεταξύ σοβαρού και αστείου όλοι θεωρούν γρουσουζικη αυτή την κυβέρνηση του πρωθυπουργου .ζητώ συγνώμη αν σας ενόχλησε . Πρέπει να ανησυχείτε για τα προσβλητικά αισχρά πανό τις ύβρεις και τα έντυπα που κανείς δεν αντέδρασε. πράγματι και εγώ ανησυχώ για την κατά μέτωπο επίθεση στον νυν πρωθυπουργο.

  • Φυσικά ανησυχώ όπως ανησυχώ για καθετί άσχημο προς όλους είτε είναι ο πρωθυπουργός το εκάστοτε θύμα είτε ένας οποιοσδήποτε άλλος πολίτης. Δεν είναι θέμα ποιον υποστηρίζω. Είναι στάση ζωής. Και γι αυτό απευθύνομαι σε σας όπως και σε κάποιους άλλους που προσωπικά γνωρίζω να μην αλλοιώσουν την ποιότητα τους διότι το ωστικό κύμα ακαθαρσίας που βιώνει η ανθρωπότητα είναι τεράστιο. Είναι πολύ εύκολο να πέσουμε στην παγίδα ξέρετε καθώς είναι κοινώς αποδεκτεο πλέον να κρίνουμε όλοι ευθαρσώς. Όχι δεν το δέχομαι συγνώμη. Όλα μπορούν να μεταμορφωθούν αν πρώτα μεταμορφώσουμε τον κόσμο μέσα μας. Συγνώμη για την προσωπική συζήτηση. Καλή μέρα.

 18. Το γρουσουζολόγιον του ΛΑΟΣ ,που χαρακτηρίζει σαν αποφράδα την Τρίτη και 13,την 29η Μαϊου.τι να πει κανείς;ποιο είναι το παραλήρημα ποιο το αφήγημα και ποια η αχυρογραφή.

 19. Κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΩΦΕΛΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ- ΘΑ ΧΑΡΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΩ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ Η ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ- ΦΙΛΙΚΩΤΑΤΑ-

 20. Οσο και να κτυπιεστε εδώ οι Χρυσαυγίτες οι αρχηγοί σας θα παραμείνουν μέσα και ο Μητσοτάκης θα μας φτιάξει κράτος θέλετε δεν θέλετε καθυστερημένα.

 21. ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ. 30 ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ

  1. Ο Dr. Pierre Gilbert το 1995 μίλησε σε Γαλλομασονικό ακροατήριο για τον μετανθρωπισμό και τα σχέδια της ελίτ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, τους υγρούς κρυστάλλους που θα περιέχουν και τον έλεγχο του μυαλού των ανθρώπων.

  https://www.bitchute.com/video/uajSm2SL3DA8/

  2. Ο Anthony Patch το 2013 μιλάει για την επιδημία του κορονοϊού και τα σχέδια της ελίτ.

  https://www.youtube.com/watch?v=KAj-FKzJfIk

  3. Ομιλία του Klaus Schwab, ιδρυτή του World Economic Forum το 2016 στο Davos, στην οποία αναφέρει πως θα εμφυτευτούν μικροτσίπ στον εγκέφαλο ή στο δέρμα των ανθρώπων τα επόμενα 10 χρόνια.

  https://www.youtube.com/watch?v=UmQNA0HL1pw
  https://www.triklopodia.gr/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B5%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB/

  • Άντε να τα φυτέψουν να τελειώνουμε . Είδαμε πως είμαστε και χωρίς μικροτσίπ. Πιο μικροί δε γίνεται.

 22. Νέα ανεξήγητα των εμβολίων: Το Yale ερευνά γιατί πλήρως εμβολιασμένοι βρίσκονται στις ΜΕΘ και νοσούν βαριά από κορωνοϊό

  Νέα ανεξήγητα των εμβολίων: Το Yale ερευνά γιατί πλήρως εμβολιασμένοι βρίσκονται στις ΜΕΘ και νοσούν βαριά από κορωνοϊό
  https://www.pronews.gr/ygeia/1016467_nea-anexigita-ton-emvolion-yale-ereyna-giati-pliros-emvoliasmenoi-vriskontai-stis-meth?fbclid=IwAR1D0CoVpqx-qnjY6hHsUI32iLCXQtHPftXxsOWy7x8zTZDe3Et32qbDxzU

 23. Και για να συμπληρώσω το προηγούμενο μου σχόλιο… Για ρωτήστε, υπάρχει Κώος που νοσηλεύτηκε πρόσφατα με Covid και στο νοσοκομείο δεν πίστευαν ότι έχει κάνει ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΔΟΣΕΙΣ του εμβολίου ναι ή όχι. Για να μην πω ονοματεπώνυμο και με μαζεύουν για τα προσωπικά δεδομένα… ΥΓ. Χωρίς υποκείμενα νοσήματα.. Άντε θρασύδειλοι ανώνυμοι απάντηστε όπως συνηθίζετε με απαξιωτικούς και υβριστικού χαρακτηρισμούς….

 24. Μια ματιά στις σημερινές Κυριακάτικες αρκεί για να δουν το ποσό κατακεραυνώνει την Κυβέρνηση ο ημέτερος τυπος

  για τις ανατιμήσεις.»για την σύσταση του Άδωνη οι καταναλωτές να μπαίνουν στο σάιτ e-katanalotis,για να βλέπουν που υπάρχουν οι χαμηλότερες τιμές, μοιάζει με ανέκδοτο..λες και για τον καταναλωτή έχει καμία αξία αν οι φθηνότερες πατάτες πωλούνται στην Θήβα,το φθηνότερο απορρυπαντικό στο Κερατσίνι και τα φθηνότερα μακαρόνια σε σούπερ μάρκετ στο Μενίδι..»από το Γαλάζιο Βασίλη Στεφανακίδη.

 25. Όπως και από σατύρους.. εμφυλιοφυλετικό διαχωρισμό,από ταμπέλες και κοινωνικές αδυναμίες επίσης.

 26. Προς αποτυχημένους Χρυσαυγίτες και αρριστερα γαλοπούλα.Ποια είναι η πρόταση σας εκτός από βρισιές ;Περιγραφές μιας κατάστασης με τα δικά σας Θερμοπύλια α κριτήρια που τα βλέπετε όλα λάθος δεν έχει νόημα .Η πρόταση;

 27. Λέω ν αρχίσω να πουλάω περισσευούμενα Gb ,να ξεχρεώσω τον λογαριασμό της ΔΕΗ,έκανα το λάθος και άναψα Air-conditioning την περίοδο των πυρκαγιών

 28. Προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και η εύρυθμη λειτουργία των Δικαστηρίων, προβλέπεται ότι από την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 κατά την είσοδο στα Δικαστήρια, Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία, όλα τα φυσικά πρόσωπα (δικαστικοί λειτουργοί, δικηγόροι, υπάλληλοι, πολίτες) οφείλουν να επιδεικνύουν:
  A) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή
  B) πιστοποιητικό νόσησης ή
  Γ) PCR 72 ωρών
  Δ)Self test 48 ωρών
  Εξαιρούνται όλοι οι πελάτες TUI,Fraport,που θα θελήσουν να δουν δίκη,να κάνουν βόλτες στο δικαστικό μέγαρο .

  • Σε ποιο ΦΕΚ ειναι αυτο γραμμένο? Η απλα μιλας για να μιλας? Το νομο θελω να δω της εξαίρεσης. Περιμένω ε? Μη χαθεις ξαφνικά.

    • Αυτό με τους ξένους που το είδες ρωταμε. Όχι τα υπόλοιπα. Την τελευταία πρόταση. Χαζός είσαι? Τα άλλα έχουν κοινοποιηθεί προ πολλού. Την τελευταία πρόταση βρες μου. Πωωωωωωωωωωω συννενόηση. Αυτή. Εξαιρούνται όλοι οι πελάτες TUI,Fraport,που θα θελήσουν να δουν δίκη, να κάνουν βόλτες στο δικαστικό μέγαρο .

   • https://www.google.com/amp/s/www.protothema.gr/greece/article/1160323/vgike-to-fek-gia-ta-metra-ola-osa-allazoun-apo-deutera-139-ti-tha-ishusei-gia-emvoliasmenous-kai-mi/AMP/

    Αν θες και για τα Δικαστήρια ,περνά αύριο απο εκεί.
    Σήμερα κανένας ξένος στην Μαρίνα ,σε Μουσειακούς χώρους,σε ταξια, πουθενα ,σε Κεκπαυας,σε εστίαση,σε μαγαζιά, πουθενά βλάκα
    Ολλανδός που νόμιζε ότι χρειάζεται και το εκτύπωσε πήγε σε σούπερ μάρκετ και ζητούσαν από Έλληνες, αλλά όχι απ τους ξένους.
    Εγώ αεροδρόμιο για να φύγει ο γιος μου στην σχολή,έμπαιναν οι ξένοι έτσι,εμένα ζήτησε πιστοποιητικό,βλάκα ε βλακα

    • Τι κερδίζεις λέγοντας ψέματα;Παντού εισουνα σήμερα;Ρε Ξεφτυλες γιατί μπερδεύετε τον κόσμο;Είπαμε φασιστακια οι Χρυσαυγίτες είναι εγκληματίες και θα μείνουν μέσα.Τέλος.

   • δεν λέει πουθενά ότι σε έναν εσωτερικό χώρο που προϋποθέτει αυτά τα κριτήρια για είσοδο Ελλήνων πολιτών,δεν γράφει πουθενά ότι εξαιρούνται οι ξένοι επισκέπτες .ποια ψέματα και μαλακίες;ξέρεις ανάγνωση,έχει κριτική ικανότητα σ αυτά που είναι εγγεγραμμένα κάπου;
    Εσύ πέρασες την ειρωνική τοποθέτηση σαν μέρος του ΦΕΚ,ενώ ισχύει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ με την μη αναφορά σ αυτήν την εξαίρεση.

    Άρα είναι το ΙΔΙΟ..μεταξεταστέος..σ όλες τις τουριστικές περιοχές τουλάχιστον τις νησιωτικές έχει γίνει θέμα,που ζεις βλάκα;που ζεις;

   • Βλάκα φασίστα που βαφτίσεις Χ.Α. όποιον σε κολλάει στον τοίχο.Μαντρόσκυλο

    Κομματόσκυλο παλιάς κοπής..σε ποιον εσωτερικό χώρο στο νησί ζητήθηκε πιστοποιητικό εμβολιασμού,στα ημερόπλοια που πάνε τρία νησιά;στα ψαροφαγάδικα στην Αβέρωφ,στην παλιά πόλη; στους αρχαιολογικούς χώρους;στα καταστήματα;που βλάκα φασίστα, ακροαριστερό και ακροδεξιό τούβλο..μπες στα σάιτ των αρχαιοφυλακων όλης της χώρας,μπες στα σάιτ πινακοθηκών, Μέσα μαζικής μεταφοράς,Β Λ Α Κ Α.αυτος δεν είναι διαχωρισμός πολιτών ρε μαλάκα;που ζητήθηκε;στο Μοναστηράκι στα μαγαζιά αναμνηστικών στου Φιλοπάππου,στην Πλάκα;που βλάκα; Μαντρόσκυλο ελεεινό.

    • Ποιος σου τα είπε ολα αυτά; Εισουνα παρόν παντού;Ξεφτέρι χαλάρωσε.Μέχρι να γίνεις άνθρωπος δεν έχεις καμία θέση στη κοινωνία μας.Τελικά ντρέπεσαι να το πεις;Χρυσό αυγό δεν είσαι; Εκτις αν είσαι Βελόπουλος.Κανένας άλλος δεν λέει αυτά που λες βλημα.

   • https://www.athensvoice.gr/greece/728278_fek-me-ta-nea-metra-ola-osa-allazoyn-apo-ayrio
    Ρώτησε το Μουσείο των ιπποτών στη Ρόδο, ισχύει τίποτα απ’ όλα αυτά,ρώτησε το κάστρο της Τόσοι, επειδή τα νέα πρέπει να είναι προσβάσιμα όλους ανεξαιρέτως τους πολίτεs,άκουσμα και στους καμένους από φασισμό εγκεφάλους!!!!!!!!!!!!!

    • Στέλνεις copy paste;εσυ τι από αυτά έζησες πες μας ,όχι τι θέλει ο κάθε ένας να σου σπρώξει να πάρει …κλικ.

   • συμφωνώ όλοι μέσα για πάντα,να μείνουν έξω μόνο οι Πλεύρης, Άδωνις, Βορίδης, χαχαχαχαχαχα,βρε χαχαχαχαχαχα

   • Επειδή σε κάνω ρόμπα; επειδή σου δείχνω πόσο σε στράβωσε η κομματική σου εμπάθεια; επειδή δεν μπορείς να τα βάλεις με την αλήθεια; επειδή σου αποδεικνύω ότι ζεις σε μια γυάλα; πήγαινε μια βόλτα τριγύρω ,σου είπα σε προκάλεσα, πήγαινε να δεις την αλήθεια..
    Ούτε Βελόπουλος,ούτε χ.α.αολα πολέμιος του φασισμού απ όπου και να προέρχεται,και τώρα ο φασισμός έχει γαλάζια απόχρωση..πιο βλάκας πεθαίνεις.

   • Ρε βλάκα,το ότι κανένας δεν λέει δημόσια αυταπου καταγγέλλω δεν σημαίνει ότι δεν ισχύουν

    Πήγαινε μια βόλτα στο μουσείο τώρα και δες αν ζητηθεί από ξένο πιστοποιητικό εμβολιασμού,πήγαινε Μαρίνα,σε ταβέρνα ,πάρε μια δημοσιογράφο μαζί μαντρόσκυλο..
    Πήγαινε σε όποιο εσωτερικό χώρο θες,διάβασε,ψάξε,μόνο για τους μαθητές, δασκάλους, υπαλλήλους ισχύουν αυτά ..είναι τόση η τύφλωση που έχεις που ότι και να γράψω είναι σαν να μιλώ σε τοίχο.κατσε στο λιμάνι όταν επιστρέφουν τα πλοία,έξω από ένα λεωφορείο ..για ποιο φασισμό μιλάς ρε πιόνι;υπήρξε ποτέ τέτοια κατάντια στην χώρα..λέγαμε όλοι για τους Πακιστανούς ,τελικά οι υποχρεώσεις αφορούν μόνο όσους μιλάνε ελληνικά.Αυτα βλάκα των βλακών.

   • Έμαθε και το copy paste το καθυστερημένο..στο κάστρο στην είσοδο του λιμανιού

    Σήμερα στις 5:10 φωτογράφησαν οι ξένοι την είσοδο ημεροπλοιων και τα έδειχναν στις ρεσεψιόν.τριγυρω σου όπου και να

 29. Βασικα πρέπει να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και να μπει φόρος βλακείας.Περισσότερα θα μαζέψει η κυβέρνηση.Τόσα βλήματα που ανακαλύπτουν όλα αυτά για να μην κάνουν ένα εμβόλιο.

 30. S.O.S. ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ! Προγραματίζουν την Παγκόσμια Οικονομική Κατάρρευση (βίντεο)
 31. «Ανέκδοτο “Εδεσσαϊκού” θυμίζει το ΦΕΚ της κυβέρνησης για την είσοδο των παιδιών 12 έως 17 ετών σε κλειστούς χώρους

  «Ανέκδοτο “Εδεσσαϊκού” θυμίζει το ΦΕΚ της κυβέρνησης για την είσοδο των παιδιών 12 έως 17 ετών σε κλειστούς χώρους, που γράφτηκε και ξαναγράφτηκε», είπε Στο Κόκκινο και στον Χρυσόστομο Λουκά, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Στ. Βαρδαρός.

 32. Προς έξυπνους ανεμβολιαστους.Μην ακούτε κανέναν.Απλά κάντε κάτι απλό .Τραβήξτε μια γραμμή και από την μια βάλτε όλους κόμματα κυβερνήσεις πολιτικούς ,επιστήμονες.γνωστούς φίλους που έχουν κάνει η είναι υπέρ του εμβολίου και των μέτρων.Από την άλλη μεριά της γραμμής βάλτε τους αντίθετους.Σκευτητε λοιπόν με ποια μεριά και με ποιους τοποθέτητε τον εαυτό σας.Τόσο απλά.

 33. Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.” – Αβραάμ Λίνκολν

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ