Όταν ακούς πολλά παράπονα… (Οι αδικίες και η κινητοποίηση που χρειάζεται για νέους ορίζοντες)

79
2664

Όταν ακούς πολλά παράπονα… (Οι αδικίες και η κινητοποίηση που χρειάζεται για νέους ορίζοντες)

Το πολύ σημαντικό πείραμα της Αστυπάλαιας συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερο τα βλέμματα πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά. Και το οποίο θα καταδείξει κατά πόσο είναι εφικτό να υπάρξει ενεργειακή αυτονομία σε κάποια μέρη της Ε.Ε. Ο τελικός στόχος είναι η δημιουργία ενός νησιού με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα δηλαδή με μηδενικές εκπομπές CO2.

Το παράδειγμα αυτό θα πρέπει να κινητοποιήσει σε ανάλογες κατευθύνσεις και τις τοπικές αρχές του νησιού μας που πολύ έγκαιρα είχε αρχίσει να προβληματίζεται στη χρήση των ΑΠΕ (ανανεώσιμων πηγών ενέργειας), διαθέτοντας πέρα από τον ήλιο και τον αέρα ένα πολύ πλούσιο γεωθερμικό πεδίο (Κως – Νίσυρος). Ο τομέας της ενέργειας αλλά και του θερμαλισμού (θεραπευτικός τουρισμός, από την αξιοποίηση του συνόλου των ιαματικών πηγών) χρειάζονται μελέτη και ανοιχτούς ορίζοντες στη σκέψη και στη δράση. Η Αστυπάλαια είναι κοντά και δείχνει το δρόμο του μέλλοντος…

Ο τουρισμός -όπως τον ξέρουμε μέχρι σήμερα- είναι δέσμιος των παγκόσμιων εξελίξεων της πανδημίας και των μέτρων πανδημίας. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές με πολλά πισωγυρίσματα (αλλιώς ξεκίνησε, αλλιώς θα τελειώσει). Οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων είναι μεταξύ αβεβαιότητας και απόγνωσης. Οι εργαζόμενοι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Η ανεργία στα ύψη. Ευτυχώς που υπάρχει (πολύ έγκαιρα και σχεδόν «προφητικά») το συσσίτιο της Ι. Μητρόπολης.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση από τον χειμώνα, αναγκαστικά θα πρέπει ή να το ενισχύσουν ακόμα περισσότερο ή να αναλάβουν ανάλογες δράσεις ο δήμος ή οι οργανωμένοι φορείς. Η ανεργία και οι συνέπειες της δεν θα είναι απλά αριθμού -όπως ήταν μέχρι πρότινος- αλλά έλλειψη τροφής και ειδών πρώτης ανάγκης.

Ακόμα και οι ομογενείς μας που ήθελαν να ταξιδέψουν από Αμερική, Αυστραλία κλπ στα νησιά μας, τόσο επειδή νοστάλγησαν την πατρίδα αλλά και για να τα στηρίξουν με τον τρόπο τους συνεχίζουν να  αντιμετωπίζουν δυσκολίες ή να βρίσκονται σε κλείσιμο συνόρων.

Όταν ακούς φωνές, για παράδειγμα, σαν του Δημάρχου Ρόδου Α. Καμπουράκη που λέει ότι «πρέπει να ξεκινήσουμε μία νέα τουριστική προοπτική, περισσότερο δίκαιη για τους πολλούς και λιγότερο στην ταχύτητα που είχε από το παρελθόν», θα πρέπει να μας κάνει όλους να αναθεωρήσουμε σοβαρά κάποια πράγματα που θεωρούσαμε, μέχρι σήμερα, δεδομένα και παγιωμένα.

Από την άλλη διαπιστώνει κανείς με μεγάλη απορία και απογοήτευση ότι -όπως έγινε και με το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ» της Περιφέρειας- υπάρχουν παράπονα για μεγάλες και κραυγαλέες αδικίες και σε ότι αφορά το νέο Πρόγραμμα στήριξης του κλάδου του τουρισμού, ύψους έως 420 εκατομμύρια ευρώ (κεφάλαιο κίνησης, μια επιδότηση η οποία θα είναι έως 400.000 ευρώ ανά ΑΦΜ. Για όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού, ξενοδοχεία, καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, πρακτορεία και τουριστικά λεωφορεία).

«Μιλάμε πρωτίστως για μια στήριξη η οποία κατευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις» δήλωσε ο Πρωθυπουργός… Οι αντιδράσεις όμως από φίλους μικρομεσαίους του τουρισμού (και ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος) μόνο αυτό δεν δείχνουν.

Και σε αυτό τον τομέα η διαχείριση και οι προφανείς σκοπιμότητες (από τη στιγμή που δεν υπάρχει διάθεση για διορθωτικές κινήσεις) ‘βγάζουν μάτι’… Το κλείσιμο πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι προ των πυλών. Και η συσσωρευμένη δυσαρέσκεια δεν θα ξέρουμε που θα πρωτο-ξεσπάσει… μέσα στη χαοτική κατάσταση που ζούμε.

 

79 ΣΧΟΛΙΑ

  1. .. καπνίζουν δύο πακέτα στην μέρα,πίνουν τον ποτά, καφέδες, τρώνε junk food ,αλλά φοβούνται το εμβόλιο…η ιστορία δυστυχώς θα σημαδευτεί απ τα θύματα του άτυπου 4ου και 5ου μνημονίου… δυστυχώς θα ζήσουμε στιγμές 2010-15 , ενώ ήδη πολλοί απολυμένοι είναι σε απόγνωση, επειδή ο επιστήμονας-ψαράς ξέρει τα πάντα.

  2. Αλλά δεν τους κλείνουν στο τρελάδικο.. Επειδή κάνουν τιυς γιατρούς και προωθούν το εμβόλιο… Άραγε ο χρόνος θα δείξει πόσους θα πείσουν να εμβολιαστούν και θα πάρουν στο λαιμό τιυς, εφόσον αποδεδειγμένα έχουν παρενέργειες, από θρόμβωση, εγκεφαλικά, καρδιακό, και ότι άλλο θέλεις.. που εκδηλώνονται βάση έγκυρων επιστημόνων μετά τον ένα χρόνο…!!! Καλύτερα να κάνουν το επάγγελμα τους, πάρα να το παίζουν… Γιατροι..

  3. ψυχοφάρμακα,ζαναξ,εφεξορ,λεξοτανίλ, αντικαταθλιπτικά,σεροξάτ,τα γενόσημα του βιάγκρα και του Σεαλίς δεν προλαβαίνουν να τα φέρνουν οι φαρμακοποιοί, υπάρχει Πανελλαδική έλλειψη στιλνόξ, ρωτήστε όποιο φαρμακείο θέλετε,αλλά το ξυλάγγουρο φοβάται το εμβόλιο..ποιος είπε για το βασίλειο της βλακείας.Περα απ το ποτό και τσιγάρο.

  4. Συμπεράσματα από τις δοκιμές των εμβολίων εμβολιασμών Σε παιδιά 12-15

    Εγγραφο του αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων -δηλαδή του αντίστοιχου ΕΟΦ- που αναφέρεται στα συμπεράσματα από τις δοκιμές εμβολίων σε παιδιά ηλικίας από 12-15 ετών. Το έγγραφο, 37 σελίδων, είναι επίσημο και αναφέρει τα αποτελέσματα

    Το πιο συγκλονιστικό που υπάρχει στο έγγραφο αυτό είναι ένας πίνακας- που δείχνει καθαρά ότι οι παρενέργειες στα παιδιά που χρησιμοποιήθηκαν για τα εμβόλια έφτασαν έως το 86%!!!

    «Η παράλυση του Bell (παράλυση προσώπου) αναφέρθηκε από τέσσερις συμμετέχοντες στην ομάδα εμβολίων Pfizer-BioNTech για την COVID-19. Η έναρξη της παράλυσης του προσώπου ήταν η ημέρα 37 μετά τη δόση 1 (ο συμμετέχων δεν έλαβε τη δόση 2) και οι ημέρες 3, 9 και 48 μετά τη δόση 2. Δεν αναφέρθηκαν περιπτώσεις παράλυσης του Bell στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Οι τρέχουσες διαθέσιμες πληροφορίες δεν επαρκούν για τον προσδιορισμό της αιτιώδους σχέσης με το εμβόλιο
    Πηγή: , εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    • Διάβαζε τον και θα προκοψεις. Τόσο ηλίθιος είσαι? Και εγώ τον διαβάζω για να μπορώ να τον κρίνω. Και ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ τα 95% από αυτά που γράφει. Συνέλθετε και ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ.

    • ΜΑ-ΚΕ-ΛΕΙΟ είπες? Έλεος ρε παιδιά. Το 99% διαψεύδεται κατηγορηματικά, τόσο κατηγορηματικά που ακόμη κι οι ίδιοι το παίρνουν πίσω. Είπαμε να ενημερωνόμαστε. Έλεος απλά.

  5. Απλά απ οσο γνωρίζω.. Το κάπνισμα ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό, δεν πας στο σούπερ υποχρεωτικά για να αγοράσεις καπνό… Όμως δεν τιυς ενδιαφέρει αν θα πεθάνεις η θα ζήσεις.. (το ίδιο με το εμβόλιο..) είναι επιλογή του καθενός,αν θα καπνίσει, αν θα εμβολιαστεί.. το τι θα φάει επίσης επιλογή του, και η Διατροφη του, αν και επιλογή μου δεν είναι να τρώω τροφιμα εδώ και 40 χρόνια γεμάτα με
    φυτοφάρμακα που έχουν εγκρίνει το κράτος, ,,, επιλογή μου δεν είναι να με δηλητηριαζουν με συντηρητικα, ορμόνες χλώριο, διοξίνες, συντηρητικά , νόμιμα όλα αυτά… Επιλογή μου δεν είναι να πληρώνω για την υγεία μου όταν αυτοί με αρρωσταινουν, μου κόβουν τον μισθό, καταστρέφουν το σύστημα υγείας. τώρα τιυς ενδιαφέρει η υγεια μου .. Όταν έχουν καταστρέψει οι ίδιοι τον τομέα της υγειας… Σπέρνουν καρκίνο,και αρρωστεια μια ζωή.. Νόμιμα.. Και όλα αυτά για την υγεία μας..???!!! Η για το χρήμα .?

    • Τι υπέροχο επιχείρημα..μήπως ξέρεις και πόσο στοιχίζει στο σύστημα υγείας αυτό το ...χόμπι?

      https://www.news247.gr/koinonia/samos-anavlithikan-oi-emvoliasmoi-logo-mikris-symmetochis.9253736.html
      Πως πληρώνεις ακριβώς για την υγεία? για την χημειοθεραπεία, ξέρεις το κόστος των αντικαρκινικών?
      Το θέμα είναι ο αρνητισμός ,αυτό που κάνεις σημαία.
      14,4% της εθνικής δαπάνης για την υγεία. Σε αυτό υπολογίζονται νοσηλείες, φαρμακευτική δαπάνη και οι επισκέψεις σε γιατρό, η απώλεια εισοδήματος της οικογένειας λόγω απουσίας από την εργασία καθώς και το κόστος από την απώλεια παραγωγικότητας.
      Σ αυτά όλα να προσθέσω κάτι που δεν μετριέται σε χρήμα. ΤΟΝ ΠΟΝΟ!!!!!!
      https://eody.gov.gr/themata-ygeias/kapnisma-kai-dimosia-ygeia-elegchos-toy-kapnismatos/
      Αυτό που σε μάρανε είναι το υποχρεωτικό. Δείξε το σχόλιο και στα παιδιά σου ,να σε καμαρώσουν.

    • Υποχρεωτικό ΔΕΝ είναι το κάπνισμα. Υποχρεωτικός ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ο ΕΘΙΣΜΟΣ. Αιχμάλωτος γίνεσαι. Δεν μπορείς να το κόψεις. Ένα 20 της εκατό που το έκοψαν ΜΌΝΟ, δεν το ξανα-έπιασαν ποτέ. Οι υπόλοιποι υποχωρούν στην δύναμη του ΕΘΙΣΜΟΥ !!!Επειδή οι ουσίες επιφέρουν στέρηση .Αλλά για πες μας ,τα σκέφτηκες καλά αυτά που γράφεις?Ξέρεις ότι μιλάς σε Δημόσιο φόρουμ και αναφέρεσαι στην νικοτίνη? Για ποια επιλογή και υποχρεωτικότητα ομιλείς?Τα εσώψυχα σου βγάζεις?’Ελεος.

      • μεταξυ ΚΑΠΝΙΣΤΗ και ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΗ γνωριζουμε ολοι ποιος ειναι ο ΒΛΑΚΑΣ

        Αυτος που δινει τα λεφτακια του για να αγοραση ΚΑΡΚΙΝΟ. Αυτος που ΒΡΩΜΑΕΙ ολοκληρος, Αυτος που τον διωχνουν ολοι απο κοντα τους, Αυτος που δεν γνωριζει να διαβαζει αλλα και να μην καταλαβαινει τι λεει μια εικονα στο πακετο του, Αυτος που δεν μπορει να μπει σε κλειστο χωρο και βγαινει εξω στο κρυο σαν ΜΑΚΑΚΑΣ για να καπνιση, Αυτος που βρωμιζει με τον καπνο του τον χωρο που καπνιζει πχ ειδικα κουρτινες , Αυτος που μαζι με αλλους 8 παρεα θα νοσηλευτουν με καρκινο των πνευμονων στο ΣΩΤΗΡΙΑ (9/10 με καρκινο πνευμονων ειναι απο το καπνισμα). Και αυτη που ειναι καπνιστρια και αντι να μυριζει ομορφα αντιθετως το στομα της ΒΡΩΜΑΕΙ σαν ΒΡΩΜΙΚΟ ΤΑΣΑΚΙ με αποτσιγαρα-γοπες. Με ενα πακετο / μερα 4€ χ 365 = 1500 € το ελαχιστο ετησιως. Ε! τωρα και αν εισαι ΒΛΑΚΑΣ.

    • Δηλαδή επιμένεις ότι ένας καπνιστής δεν είναι ύποχρεωμένος' απ τον Εθισμό του στην νικοτίνη..να πάει

      ν αγοράσει κάθε φορά που του τελειώνει το πακέτο ένα νέο?Δεν τελεί υπο την εντολή που δίνει ο εθισμός στην ουσία να κάνει καφέ με τσιγάρο? να κάνει διάλειμμα με ένα τσιγάρο .Μήπως είναι η Λάκ που χρησιμοποιείς ληγμένη?

  6. Η ταινία ισχυρίζεται ότι ανυψώνει τη μάσκα για το πώς τα media και το Χόλιγουντ χειρίζονται και ελέγχουν τις μάζες διαδίδοντας προπαγάνδα σε όλο το περιεχόμενό τους. Ο στόχος είναι να ξυπνήσει το ευρύ κοινό προσπαθώντας να ρίξει φως στο πώς όλοι μας μπορεί να μας έχουν πει ψέματα και ενδεχομένως να έχουμε υποστεί πλυση εγκέφαλου από έναν «κρυφό» εχθρό με μια φαινομενικά κρυφή σκοτεινή ατζέντα.
    Αυτό το έργο ήταν το αποτέλεσμα σχεδόν δύο ετών αίματος, ιδρώτα και δακρύων από μια ομάδα αυτοαποκαλούμενων «επαγγελματιών που ξύπνησαν». Έχει δημιουργηθεί και χρηματοδοτηθεί ανεξάρτητα και διατίθεται δωρεάν για να μπορεί κανείς να το παρακολουθησει
    :
    https://www.documentaryarea.tv/player.php?title=Out%20Of%20Shadows

  7. Τα ψυχοφαρμακα αυξήθηκαν από το λοκνταουν και τις ψυχολογικές επιπτώσεις που δημιούργησαν τα μέτρα της κυβέρνησης..!!! Και όχι για τιυς αρνητές των εμβολίων!!!! Απλά δε το κατάλαβες λόγω μάλλον ότι είσαι πνευματικά ελλεπιης στην σκέψη!!!! Μην το πω αλλιώς Αντίθετα… Αυτοί Δεν παίρνει φάρμακα, ειναι ενημερωμένοι για τις παρενέργειες των εμβολίων.. .τουλάχιστον τους 1000 αρνητές που γνωρίζω, δεν καπνίζουν, δεν πίνουν, δεν εχουν πάρει ούτε καν. ασπιρίνη…και επί κορωνοιου αθλοντουσαν.. . Και σεν πάθαιναν κατάθλιψη Και πλύση εγκεφάλου από την πολύ τηλεόραση!!! ..Ίσως αναφέρεσαι στην μερίδα των εγκειστων ηλικιωμένων που δεν μπορούσαν να αθληθουν.. Και έπαιρναν.. Σιαλις… Για άθληση εντός σπιτιού και εκτόνωση…

  8. Παίρνει ψυχοφάρμακα,ζαναξ,εφεξορ,λεξοτανίλ, αντικαταθλιπτικά,σεροξάτ,τα γενόσημα του βιάγκρα και του Σεαλίς(αυτά κάθε βράδυ προ ύπνου!!) δεν ΠΡΟΛΑΒΑΊΝΕΙ να τα ΠΑΡΑΓΓΈΛΝΕΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΌΣ ΤΟΥ , υπάρχει Πανελλαδική έλλειψη στιλνόξ, ΡΏΤΗΣΕ ΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΊΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΉΚΕ ,και Ο ΧΑΠΑΚΙΑΣ ΑΥΤΟΣ έτρεξε να κάνει και το εμβόλιο!!! μέγα το βασίλειο της ηλιθιότητας και της αποβλάκωσης!!

    • Στο θυμίζω ,το στίγμα σου έχει καταγγελθεί εκεί που πρέπει.Κάνε ότι θες,αλλά μην κατηγορείς,δεν σ έπιασε κανένας απ τον λαιμό να το κάνεις,άσε τους άλλους να έχουν την άποψη τους ,να πεθάνουν και να διασωθεί το ανθρώπινο είδος με το DNA σου,στρίψε ένα και Περαστικά. Το ότι παίρνει στιλνόξ η καρκινοπαθής μάνα μου είναι ανίερο να το χρησιμοποιείς.Ξέρουμε όλοι ότι έχεις αποκτηνωθεί. Μην φτάνεις σε επίπεδο τάγματος εφόδου.Ο καθένας λέει την άποψή του και τ πιστεύει.Οι πειθαναγμασμοί ανήκουν αλλού,!!!!!Και στο ξαναλέω όταν θες, περνάς από κει που σου είπα.’Εχει καταγγελθεί ανάλογα η ανδροσύνη σου..και το στίγμα σου!!!!

    • Κατά προτίμηση αρνητή εμβολίου επαναστάτη . Είμαι πολύ βολικός. Μπορώ να ζήσω μόνο με προβατίνα και αρνί και σανό. Η πισίνα θα μετρήσει στα υπέρ.διαδωστε

  9. Έχεις λίστα..με ονοματεπώνυμο ποιο ο παίρνουν χάπια από το φαρμακείο, έχεις λίστα ποιοι από αυτούς έχουν εμβολιαστεί ??? Εγώ θα σου πω!!! Το 99% όσων παίρνουν τα χάπια που λες,, έχουν εμβολιαστεί Ηδη,.. όπως και εσύ… (και όχι το αντίθετο

    • Υπάρχει συνταγογράφηση ,μην σκας.. χωρίς συνταγογράφηση Ζανάξ δεν παίρνεις.

      Ο κάθε γιατρός ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο και αυτός αποφασίζει ,δεν δίνει καμιά συνταγή,δηλώνεις στο αντίστοιχο σάιτ ότι θέλεις, κλείνεις ραντεβού και τέρμα.. τα αντικαταθλιπτικά και μάλιστα αυτά που εκατομμύρια Έλληνες παίρνουν θέλουν συνταγή, όπως και η σχιζοφρένεια σου.
      Είσαι ελεύθερος να το κάνεις,όπως κα να κτυπάς την κεφάλα σου στον τοίχο,με τα συνταγογραφημένα τελείς υπό διαταγές. Οι ουσίες αποφασίζουν για σένα ,όπως με την περίπτωσή σου δηλαδή.

  10. ΦΑΝΤΑΣΤΕΊΤΕ ένα εμβόλιο τόσο ασφαλές... Που πρέπει να απειλειθε για να το κάνετε

    Για μια ασθένεια τόσο θανατηφόρα… Που πρέπει να κάνετε τεστ…. Για να ξέρετε αν την εχετε

  11. Τι να πω, όπως τη βρίσκει ο καθένας..
    Αστείρευτη πηγή γέλιου.

  12. Τι να πεις σε κάποιον που μετά από αυτό που γίνεται στο κόσμο το τελευταίο χρόνο σου λέει ο ιός δεν υπάρχει και το εμβόλιο που πέτυχε η επιστήμη να κάνει τόσο γρήγορα είναι πιο επικίνδυνο από τον ιό;Σηκώνεις τα χέρια ψηλά και λες έχετε δίκιο.

  13. Η Ιρλανδέζα καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Δουβλίνου Dolores Cahill και πρώην Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Πρωτοβουλίας Καινοτόμων Φαρμάκων (ΙΜΙ) είχε δηλώσει πριν μήνες: «Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που έκαναν το εμβόλιο m-RNA θα πεθάνουν αυτόν τον Φεβρουάριο έως έναν χρόνο αργότερα… οι μελέτες σε ζώα μάς απέδειξαν πως θα πεθάνουν σε ποσοστό έως 50%. Ειδικά έως και το 80% των ανθρώπων που είναι στην ηλικιακή ομάδα από 45 ετών έως και 80 ετών θα έχουν σοβαρές επιπλοκές υγείας ή θα πεθάνουν».

    Ακόμα ο πρώην Αντιπρόεδρος της Pfizer Dr. Mike Yeadon έχει δηλώσει τα εξής: «Τώρα είναι πολύ αργά για να σωθεί οποιοσδήποτε έχει εμβολιαστεί με οποιοδήποτε από τα εμβόλια για τον Covid-19. Δισεκατομμύρια είναι καταδικασμένοι σε βέβαιο, αμετάβλητο και αγωνιώδη θάνατο. Κάθε άνθρωπος που έχει λάβει την ένεση σίγουρα θα πεθάνει πρόωρα, και τα 3 χρόνια είναι μια γενναιόδωρη εκτίμηση για το πόσο θα μπορέσουν να προσδοκούν να παραμείνουν εν ζωή»

    • Ποτε μα ποτε αντιπρόεδρος Pfizer δεν ξεστόμισε τέτοιες αρλούμπες. Πάτε καλά? Που τα αλιεύετε όλα αυτά και ξεγελάτε τον κόσμο? Επίσης, αυτό το Φεβρουάριο θα πεθάνω ε? Κρίμα κι είχα κανονίσει διακοπές. Πωωωωωωω τι γίνεται στο διαδίκτυο….. Καλά, όλα αυτά τα μοναδικά και ωραία ξυπνηματα μόνο εσείς τα ανακαλύπτετε. Η μεγαλύτερη ομάδα αντικατασκοπείας στον κόσμο (οποιος κατάλαβε κατάλαβε) έτρεξε να εμβολιαστεί πρώτη!!!!! Σας λέει κάτι αυτό? Μπα…..

  14. Paolo Gulisano:«Αν δεν υπήρχε ο Covid-19 θα έπρεπε να εφευρεθεί για να προωθηθούν οι μεγάλες »

    οικονομικές και πολιτικές αλλαγές: Η Μεγάλη Επανεκκίνηση

     Paolo Gulisano (Μιλάνο, 1959) είναι Ιταλός γιατρός και συγγραφέας. Ειδικεύτηκε στην Προληπτική ιατρική και σήμερα είναι καθηγητής της Ιστορίας της Ιατρικής. Στο ενεργητικό του έχει δύο επιστημονικά βιβλία: Πανδημία (2006) και Η τέχνη του θεραπεύειν (2011). Το 1996 δημοσίευσε το πρώτο του δοκίμιο Cristeros και το 2011 το μυθιστόρημα Η μοίρα του π. Μπράουν.

    Το Science είναι το ακαδημαϊκό περιοδικό της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης (AAAS) και θεωρείται ένα από τα υψηλότερου κύρους επιστημονικά περιοδικά στον κόσμο. Πρωτοεκδόθηκε το 1880, κυκλοφορεί εβδομαδιαία και έχει περίπου 130.000 συνδρομητές για την έντυπη έκδοση. Εκτιμάται ωστόσο ότι οι αναγνώστες του είναι ένα εκατομμύριο άνθρωποι

  15. Εγώ την βρίσκω με άθληση, οξυγόνο,χωρίς μάσκα, ..και όχι με χαπάκια (όπως αυτά που προαναφέρεις και τα ξέρεις όλα,δοκιμασμένα άραγε από σενα????!!!τηλεόραση, και παρακολούθηση των παπ@»ριολογων , Εξαλου γιαυτό ο εγκέφαλος των εσωκλειστων, έχει καεί από την πλύση εγκεφάλου.. ακόμα περιμένω την λίστα των αρνητων εμβολίου που σου έδωσε το φαρμακείο… Μηοως άραγε ειναι η λίστα των εμβολιασμενων, χαπακωμενων… ΕΊΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΜΕΓΑΛΕ.. ΣΥΝΈΧΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΕΛΑΩ ΑΠΟΧΘΕΣ..

  16. Ε αφού το παίρνεις κάτι θα ξέρεις….. Έτσι δεν είναι??.. (γελάω με τις προφανείς δηλώσεις σου.. Είσαι αποδεδειγμένα ηλιθιος η μάλλον σχιζοφρενης…με αναπηρικό ΕΠΊΔΟΜΑ.. ΣΊΓΟΥΡΟ.. (ο γιατρός σου είπε ταζαβαξ να τα σταματήσεις… Ήταν μόνο στην αρχή…αλλά εσύ τα παίρνεις στα κρυφά.. !!!!! Χαχαχα..

  17. ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΆΛΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ Ή ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ,ΘΑ ΚΆΝΟΥΝ ΑΠ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΜΑΖΊ,ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΠΕΡΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ Κ.Λ.Π. ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.

  18. Η ελληνική ιστορία δεν με διαψεύδει.Μονιαζαμε μόνο μπροστά στον κίνδυνο, αλλά ιστορικά κάποιες φορές ήταν .. αργά

  19. για τις επιπτώσεις των εμβολίων, τους Θανάτους, τις επιστημονικές απόψεις γιατρών , …. Κάνετε αντιγραφή… Από αλλά sites.
    ΠΆΡΑ ΜΌΝΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΆΦΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΜΕ.. Και των πα..ριολογων (εδώ δεν είναι αντιγραφή…. Θεωρείται ενημέρωση!!!

    Την ΑΛΗΘΙΝΉ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ, Την ονομάζουν αντιγραφή…sites…
    Η συνεχής πλύση εγκεφάλου από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.. Και των πα..ριολογων…. είναι ενημέρωση!!
    Κάψιμο σε βάθος… (ισως φταίνε τα πολλά ψυχοφάρμακα που επαίρνα.. επί καραντίνας.. Ειδικά ο εν λόγω κυριος

  20. Θα συνεχιστεί, μέχρι να ξυπνήσεις ηλιθιε, αποβλακωμενε.. Εσύ βλεπε τσιορδα και σκορδαλιά.. Για σοβαρη ενηνερωση

  21. Πιστεύω μια παρενέργεια των εμβολιασμενων, όπως μερικών εδώ μέσα,είναι η ακατάσχετη μπουρδολογια.. Οι απειλές και οι ύβρεις,,.. Τον έχουμε συνηθίσει.. Και γελάμε…ο γνωστός άγνωστος.. Καμμενος ανώνυμος

    • και εσκισα 6 καλαμια γουρουνισια με πατατες τιγκα στο λιωμενο τυρι ,κοκολα και 5 τσιγαρα στην καθισα……………σε λιγο θα φαω και το 2% γιαουρτακι μου για να μην παχυνω!!!!!!

    • Η ελληνική κοινωνία έχει πολλές φορές ενδώσει στη γοητεία της αμφισβήτησης της λογικής, πότε στο όνομα της αγανάκτησης, και πότε γιατί ο εθνικιστικός μικροαστικός λαϊκισμός μας επιτρέπει και μας επιβάλει να ερμηνεύουμε ρόλους αξιοζήλευτους: να είμαστε π.χ όλοι αντιστασιακοί, όλοι γνώστες των κρυφών μυστικών της οικουμένης και όλοι εξεγερμένοι απέναντι σε παγκόσμιες τάσεις που σκοπό έχουν την εθνική μας ισοπέδωση. Είμασταν βέβαιοι ότι η ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ είναι το ίδιο συνδικάτο και ψηφίσαμε πολλές φορές για να φύγουμε και από τους δυο οργανισμούς στους οποίους αρκετές χώρες λαχταρούν να μπουν. Μέχρι πριν λίγαισοπέδωση. Είμασταν βέβαιοι ότι η ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ είναι το ίδιο συνδικάτο και ψηφίσαμε πολλές φορές για να φύγουμε και από τους δυο οργανισμούς στους οποίους αρκετές χώρες λαχταρούν να μπουν. Μέχρι πριν λίγα χρόνια είμασταν βέβαιοι ότι υπάρχει μια μαγική λύση για να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση, που ήταν άλλωστε δημιούργημα των κακών Γερμανών που δεν έχουν Παρθενώνα.

  22. Όταν ακούς τους λοιμοξιολωγους.. Πρέπει να παίρνεις σοβαρά αυτό που λένε...

    Ένα αποσμα ομιλίας του περίφημου λοιμοξιολωγους κ Σ. Τσιορδα, :(εντεταλμένο της κυβέρνησης Μητσοτάκη)
    »Σχετικά με τα τεστ, να πούμε σε αυτή τη φάση της επιδημίας, στην χώρα μας, τα ΕΙΔΙΚΆ ΤΕΣΤ αντισωμάτων, ΔΕΝ ΣΥΣΤΉΝΟΝΤΑΙ.. Να χρησιμοποιηθούν από το γενικό κοινό και ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ διαγνωστικά της ΝΟΣΟΥ. Ένα θετικό, μπορεί να είναι ΨΕΥΔΩΣ ΘΕΤΙΚΌ λόγω έφεσης σε άλλους κορωνοϊούς που υπάρχουν κάθε χρόνο Κσι προκαλούν ΚΟΙΝΌ ΚΡΥΟΛΌΓΗΜΑ…. »
    ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΡΔΑΣ

  23. Ξεκίνα από τα σχόλια σου και κατέβαινε.. Για να το διαπιστώσεις…. Πόσο καμμενος είσαι… (τι διαπιστώνοθν όλοι, δεν χρεθαζεται πιστοποιητικό ότι είσαι άρρωστος. Σου είπα φταινε τα χάπια μαζί με τα σιαλις που έπαιρνες στο λοκνταουν μπας και φύγεις από την κατάθλιψη Και.. Εκτονωθείς.. .κυριε ανώνυμε ΥΠΕΡΜΑΧΕ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΎ.. !! Παρεπτιπτοντως θες δεύτερο ραντεβού στην εισαγγελία.. Απλά όχι 12 γιατί δεν με βολεύει.. Απογευματινες ώρες, προτιμώ…

  24. Τα προνόμια όσων εμβολιαζονται στην Ελλάδα, όπως θα ανακοινώσει σύντομα ο υπουργος..

    Παιρνοντας παράδειγμα το υπουργείο από το αντίστοιχο υπουργείο της Αμερική που προσφερει.. Από σοκολάτες, μέχρι όπλα…
    Θα είναι τα εξής
    1.σοκολατες Και καραμέλες για μικρά παιδιά, που θα τα μοιράζουν μόνο στα εμβολιασμενενα παιδιά, στο δημοτικό
    2.δωρεαν playstation Για τα παιδιά του γυμνασίου, (όσα εμβολιαστούν)
    3.δωρεαν ποτό με ελεύθερη είσοδο στα νυχτερινά μπαρ, για τιυς φοιτητές λυκείου, (με επίδειξη πιστοποιητικόυ εμβολιασμού)
    4.στις ηλικίες 20 έως 50, δωρεάν κουπόνια από τα σουπερμάρκετ ΑΒΓ.. για τα ψώνια της εβδομάδας
    5.για τις ηλικίες 60 Και άνω, δωρεάν χάπια βιάγκρα,(μέχρι 1 κουτί την εβδομάδα)με κάρτα επίσης εμβολιασμού στο φαρμακείο
    6.και ειδικά για τους εργένηδες μια γυναικα δώρο! Εφορου ζωής Συν τα χάπια για πάντα

  25. Το aegeanews είναι το μόνο δημοκρατικό με ελευθερία λόγου Και ειδικά ο Κ Γιάννης..

    Που επιτρέπει να γράφουν την άποψη τους,ατομα όλων των ειδικοτήτων, κλάδων, επαγγελμάτων, άτομα όλων των κατηγοριών, άτομα με πνευματικά προβλήματα και θέματα, ίσως και άρρωστοι , με ψυχολογικά θέματα λόγω χαπιών, και , άτομα που το παίζουν από μόνοι τους γιατροί, εκθετοντας τις απόψειςτους ο κάθε ενας ανεξάρτητα από το επάγγελμα του, είτε σουβλατζής, είτε μπετατζής, είτε άσχετος γενικά (χωρίς επιχειρήματα, ) υπέρ του εμβολιασμού!! .

  26. , στην οποία αναφέρει πως θα εμφυτευτούν μικροτσίπ στον εγκέφαλο ή στο δέρμα των ανθρώπων τα επόμενα 10 χρόνια

    https://youtu.be/dnyBVAHIzDs

  27. Συμφωνώ περί IQ ραδικιού, μπαμπιάς.. Και περί μπετοβλακα… Βέβαια έχω μια απορία.. Αυτό συνέβη μετά τον εμβολιασμό σου ή έτσι ήσουν από ανεκαθεν.. Εντωμεταξύ ακόμα περιμένω νέο ραντεβού.. Να βρεθούμε μπετοβλακα

    • εμβολιασμένους μήνυση κατά αγνώστων μέχρι να σε βρουν ανδρακλα,έλα με τα μηνύματα στο χέρι, περιμένουν και άλλοι δειλέ άνδρα..φέρε και τα μηνύματα που δημοσιεύεις , συκοφαντώντας δημόσια πρόσωπα ότι χρηματίζονται από φαρμακευτικές…

    • Θέλω να δω το δικό σου πως είναι,τον ΑΜΚΑ σου να δεις και το δικό μου, μπροστά στην ασφάλεια , Νόμο να δουν στο φόρουμ ποιός παίρνει και τι….ψυχάκια.

    • Όταν χρησιμοποιής το ΑΝΕΚΑΘΕΝ, πριν δεν βάζουμε το ΑΠΟ. Είναι ήδη έτοιμο από το «ΘΕΝ».

  28. Στο προσεχές (άμεσο) μέλλον.. Μόνο με εμβόλιο θα κυκλοφορείς, θα δουλεύεις, θα βγαίνεις έξω

    ,όλα αυτά δεν εχουν σκοπό την καταπολέμηση δήθεν του ιόυ.. Αλλά να προχωρήσουν( με αφορμή Και εφεύρεση τον κορωνοιο σε ένα νέο παγκόσμιο σύστημα ελέγχου, συναλλαγών.κτλ. Δεν χρειαζεται ούτε καν τσιπάκι.. εφόσον το κινητό είναι η επέκταση του χεριού σου.θα σκαναρεσαι με το κινητό, όπως και με ταsms εξόδου..

    Προνόμια της κυβέρνησης. θα είναι να αγοράζεις, να ψωνίζεις, να δουλεύεις, να εργάζεσαι,ακομα και να κυκλοφορείς ελεύθερος, να διασκεδάζεις,με απόδειξη εμβολιασμού … Είναι τα προνόμια για τους εμβολιασμένους.. Ο νοών νοειτω..

  29. Άλλο είναι το θέμα του άρθρου κι όχι το γεγονός ότι η Κως παρουσίασε αύξηση κρουσμάτων 250%.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ