«Μωραίνει Κύριος ον (/ους) βούλεται απολέσαι»; Καλά, πόσα θέλουν να μας τρελάνουν;

25
2917

«Μωραίνει Κύριος ον (/ους) βούλεται απολέσαι»;

Αν κρίνουμε από τα συμβαίνοντα τοπικά και πανελλαδικά η αρχαιοελληνική αυτή φράση δεν βγήκε τυχαία, καθώς έχει διαχρονική ισχύ και επιβεβαιώνεται ως φαρσοκωμωδία (εν μέσω πανδημίας) στις μέρες μας.

Η φιλοσοφία των μέτρων αλλάζει με την άρση σιγά σιγά των απαγορεύσεων και του «ψευτο-lockdown» (έτσι το χαρακτηρίζουν πλέον οι ίδιοι), περνώντας λέει στον «αυτοέλεγχο» και τον «αυτοπεριορισμό» των πολιτών (ατομική ευθύνη).

Ως εδώ καλά. Ο τραγέλαφος ξεκινά από τη στιγμή που το κατ’ αυτούς «προαιρετικό» γίνεται «υποχρεωτικό» από τη μια στιγμή στην άλλη και για εντελώς… παλαβούς λόγους.

Αρχικά αποφάσισαν να διανείμουν δωρεάν self test και όσοι θέλουν να τα κάνουν.

Ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης δήλωνε μάλιστα λίγο πριν την εφαρμογή του μέτρου ότι θα υπάρχει ηλεκτρονική πλατφόρμα να δηλώνουν (πάλι προαιρετικά) το αποτέλεσμα των τεστ αυτών, όσοι τα κάνουν.

Στην συνέχεια ήρθε η πρεμούρα να ανοίξουν τα λύκεια για μόλις 10 μέρες πριν τις διακοπές του Πάσχα. Και ο λόγος είναι να μην τυχόν τους κατηγορήσει η αντιπολίτευση ότι «ανοίξατε τα καφέ και την εστίαση και αφήσατε κλειστά τα σχολεία…»

Δεν φτάνει λοιπόν που παίρνουν το ρίσκο του ανοίγματος στα 4.000+ κρούσματα (της βρετανικής μετάλλαξης του ιού με μεγάλη μεταδοτικότητα, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς) έχουν και τη φαεινή ιδέα να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τα self test για τους μαθητές, αλλά και να φέρουν μαζί τους εκτυπωμένη τη δήλωση ότι το τεστ που έκαναν είναι αρνητικό και δηλωμένο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ως προϋπόθεση εισόδου στο σχολείο.

Το «ό τι ΔΗΛΩΣΕΙΣ είσαι» που λέγαμε παλαιότερα κοροϊδευτικά για να πειράξουμε ο ένας τον άλλο, τώρα το εφαρμόζουν στην πράξη και μάλιστα υποχρεωτικά.

Αλήθεια, ποιος μπορεί να ελέγξει αν πράγματι έχει κάνει κάποιος το self test και είναι αρνητικό ή θετικό;

Και δεν φτάνει αυτό, αλλά την επομένη ο καθηγητής Πνευμολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, δήλωσε στο Open ότι τo self test «έχει 40% – 50% πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό». Άντε βγάλτε άκρη ύστερα απ’ όλα τα παραπάνω…

Μην βιάζεστε. Το απόλυτο αλαλούμ θα είναι όταν το «μοντέλο των σχολείων» με τα self test και τα αρνητικά αποτελέσματα ανά χείρας (εκτυπωμένα ή χειρόγραφα…) θα εφαρμοστεί λέει σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ και ντελίβερι και μάλιστα με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου (για γέλια ή για κλάματα…)

«Αν είναι ποτέ δυνατόν η πορεία και η διασπορά ενός ιού εν μέσω πανδημίας να εξαρτάται από το αν καταφέρουν οι πολίτες να κάνουν τα ατομικά τους τεστ με πιθανότητα ψευδούς αποτελέσματος 40-50% και υπό την προϋπόθεση ότι οι ίδιοι (όσοι τα κάνουν) δηλώνουν τα πραγματικά αποτελέσματα.

Έχουν άδικο μετά οι γονείς που αντιδρούν με νομικές ενέργειες, μηνύσεις κλπ, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν είναι δυνατόν η πορεία και η διασπορά ενός ιού εν μέσω πανδημίας να εξαρτάται από το αν καταφέρουμε εμείς μόνοι/-ες να κάνουμε τεστ, να έχουμε αξιόπιστα αποτελέσματα, να πετάξουμε το ιατρικό απόβλητο (γιατί περί αυτού πρόκειται) με ασφαλή τρόπο, ενώ σε ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα να τρέξουμε για νέο μοριακό τεστ, χωρίς αυτό να έχει εξασφαλιστεί ότι θα είναι δωρεάν, και φυσικά, να μη βρίσκουμε και γιατρούς. Μας κατηγορούν ότι δεν ξέρουμε να φοράμε τη μάσκα σωστά, αλλά νομοθετούν να πράττουμε εμείς ιατρικές πράξεις. Επιτέλους, όχι άλλα παιχνίδια με την υγεία μας».

 

Σε τοπικό επίπεδο η εντελώς αψυχολόγητη (αν όχι προβοκατόρικη) κίνηση…

ήταν να στείλουν στην Κω τους δύσμοιρους ανθρώπους που βρίσκονταν στα παλιά σφαγεία της Ρόδου μετά το κλείσιμο της δομής αυτής με ενέργειες δήμου και περιφέρειας.

Καλά, στην Κω βρήκαν να τους στείλουν, όπου υπάρχει το γνωστό προηγούμενο αντιδράσεων λόγω «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»; Και μάλιστα με αστυνομικό σόου και υπό δρακόντεια μέτρα… λες και θα κατέβαιναν για διαδήλωση όσοι,  εκείνη την ώρα, είχαν στείλει sms 6 και βόλταραν στους δρόμους και τις παραλίες με τις φόρμες και τα κατοικίδιά τους.

Τη στιγμή που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει γιατί ολόκληρη Ρόδος (τελευταία με πολύ περισσότερες αφίξεις μεταναστών απ’ ότι η Κως) δεν θέλουν να έχει ΚΑΜΙΑ δομή επειδή «είναι τουριστικό νησί…» Και η Κως άραγε τι  ήταν/είναι και της φόρτωσαν μάλιστα (οι ίδιοι που επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ωρύονταν γιατί να υπάρχει δομή ή να μεταφέρουν μετανάστες από τα άλλα νησιά στον 4ο τουριστικό προορισμό…) και δεύτερη μεγαλύτερη σε μέγεθος και από το ίδιο το Πυλί;

Και το πιο «κουφό» (για να επιβεβαιωθεί πλήρως το «μωραίνει κύριος») την επομένη ο ΓΓ Υποδοχής απάντησε στον δήμαρχο ότι «άμεσα θα αναχωρήσουν από την Κω οι αιτούντες άσυλο…»

Δηλαδή, τόσο καιρό στη Ρόδο δεν είχε γίνει ταυτοποίησή τους;  και αφού έτσι κι αλλιώς θα προωθηθούν στην ενδοχώρα -όπως λένε- γιατί δεν κάνουν εκεί μια και καλή την ταυτοποίηση μόνο τους μετακινούν πέρα δώθε, σε πλοία, λεωφορεία και διαφορετικές δομές εν μέσω πανδημίας;

Καλά, πόσα θέλουν να μας τρελάνουν;

 

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το πιο χουντοφασιστικό είναι η διατήρηση της 'εσπερινής κατάκλισης' στις 9 το βράδυ.

    Είναι γελοίο ,φασιστικό, Βορειοκορεατικής κατεύθυνσης περιορισμός ατομικής ελευθερίας να κλειδαμπαρώνουν τους πολίτες στις 9 το ΑΠΟΓΕΥΜΑ,καθώς είναι σχεδόν ημέρα.Για δέσιμο,φασιστεία, Δαφνί.

  2. Πάντως έκαναν και ένα καλό με το να επιβάλουν στα //////σκυλα σελφτέστ

    Περικοπή αποδοχών δημοσίων υπαλλήλων που δεν κάνουν self test και έκκληση στην ατομική ευθύνη για όσους γονείς μαθητών αρνούνται

  3. Στα 3 αυτά νούμερα, έχουμε 2 νέα ρεκόρ..

    Για πρώτη φορά στα χρονικά πιάσαμε 819 στις μεθ και 104 θανάτους σε μια μέρα.
    Σαν να προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό που αφήσαμε την περασμένη Άνοιξη…

  4. Η όλη επιχείρηση ξύπνησε μνήμες επταετίας και επιστράτευσης εποχή Ιμίων και ερευνητικού ‘Χώρα’ το 1987.
    Ρεζίλι να υπάρχουν τέτοιες εικόνες σ ένα νησί που ζει απ τον Τουρισμό. Σ ένα νησί που μένουν τόσοι Ευρωπαίοι πολίτες και συνεχώς υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον ακινήτων…από ξένους.Μόνο η μπάντα έλειπε.

      • Η ουσία του σχολίου,είναι ότι το κλίμα ήταν το ίδιο.ηταν μία επιχείρηση με έντονα χαρακτηριστικά στρατιωτικού είδους..και όλοι απορούσαν.. ξένοι που πήγαιναν περπάτημα στο ψαλίδι το κατέγραψαν..και δεν είναι διαφήμιση.

      • Επιστράτευση με παράδοση φύλλων πορείας τοπικά έγινε τρεις φορές.

        1)1974
        2) 1987
        3) 1996
        Τα υπόλοιπα είναι καρυκεύματα

  5. Επί τέλους όλοι να καταλάβουν ότι κυβερνάνε ηλίθιοι…απ τα tweets της Κυβερνητικής εκπροσώπου πριν 10 χρόνια που έλεγε ότι η χρεωκοπία των 2 μεγάλων κομμάτων,φαίνεται και απ το ότι μέσα στην τρέλα ο

  6. Εθνική Ομάδα Μιμιδίων.
    Έβλεπα Βουλή TV πρωί και δεν το πίστευα ,καλά ποιοι Κυβερνούν τώρα ,Δεξιοί ή Αριστεροί,μετά τον τρίτο καφέ που συνήλθα ένοιωσα ότι τους ξεπέρασαν τους ‘Αριστερούς’. Πλεύρης ,Άδωνης, Βορίδης εναντίον Πελώνη.
    https://www.youtube.com/watch?v=KVxapq42ZDs&ab_channel=24hOnline

    https://www.youtube.com/watch?v=Hb4Elpz7e-w&ab_channel=%CE%9F%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%91%CE%BD%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82%CE%91%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82

    Και βγαίνουν τα μαντρόσκυλα και μιλάνε για πορείες και ..ακίες.

  7. Τις προάλλες (πριν 2 εβδομάδες?) είδα εκπομπή να ρωτάει δημοσιογράφος με 15 διαφορετικούς τρόπους 2-3 διαφορετικούς καλεσμένους »πότε θα ανοίξουμε» και »πότε θα ανοίξουμε» και και και και..(ενώ υπήρχε εμφανώς πρόβλημα).
    Δημιουργούν συνεχώς ψυχολογικό υπόβαθρο για υπέρμετρες απαιτήσεις-προσδοκίες και ταυτόχρονα πίεση-απογοητεύσεις στον κόσμο για λίγα νούμερα τηλεθέασης.
    Η έκφανση Διακυβέρνησης από ΣΚΑΙ,ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,ΑΝΤ1.

  8. ΜΕ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΕΣΤ ΣΩΘΗΚΑΜΕ. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΟΙ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝΕ

  9. Υπάρχει μεγάλη κακοδιαχείριση του θέματος και της υφιστάμενης ποσότητας εμβολίων.

    Δεν τρέχουν όσο χρειάζεται το εμβολιασμό, αλλά και δε τον τρέχουν με την έννοια του κατεπείγοντος και του υποχρεωτικού. Χαλαρά και καραμπουτσαριό. Ολόκληρη χώρα βάζει λουκέτο το Σαβ/κο,όταν έπρεπε να υπάρχουν μαζικοί εμβολιασμοί στις ενεργές δομές υγείας, στα φαρμακεία,φυσιοθεραπευτές,γιατρούς,ακτινολόγους,Καθηγητές,φροντιστήρια (ναι λειτουργούν κατ΄οίκον),να μην πάνε δόσεις σε επιλεγμένα νεαρά άτομα των ενόπλων Δυνάμεων. .Ίσως πρέπει να χάσουμε την σαιζόν για να μπούνε στην θέση τους κάποιοι απ την Ομερτά που το παίζει Κυβέρνηση.

  10. Καλησπέρα με έχει μπερδέψει λίγο το κείμενο με τα σχόλια ποίο είναι το θέμα γιατί ο κόσμος κάνει το περίπατο γυμναστική όπως και να το λένε; Όταν όλοι φοράνε μάσκα κρατούν αποστάσεις που το πρόβλημα. Σε λίγο που θα έρθει ο τουρισμός τι θα μου πείτε η τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα; Δεν ξέρετε αν εκεί μέσα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καρδιολογικά προβλήματα η ψυχιατρικά και πρέπει να περπατούν γι’αυτό προσοχή στο τι λέμε δεν είναι πάρτυ αλλά άσκηση

  11. Θα μας λολανουν απαγόρευση δουλειά δεν υπάρχει σεισμό κάνει παραπληροφόρηση παντού η ζωή μας έχει αλλάξει τελείως ένας περίπατος μας έχει μείνει και αυτός κατακρίνετε σε ένα μήνα που θα γίνεται ο κακός χαμός στα νησιά τότε όλα θα γίνονται καλός στο βωμό του χρήματος σωστά; Ο κόσμος δεν θέλει τέτοια προσέγγιση κριτικής αλλά οργάνωσης και κατανόησης σε λίγο θα αδειάσουν οι εντατικές και θα γεμίσουν τα ψυχιατρεία δεν κάνανε κάτι παράνομο άσκηση κάνουν οι άνθρωποι ας γίνει έλεγχος και οι παραβάτες να τιμωρηθούν

  12. Ετοιμαστείτε.Αφιερωμένο στα σούργελα ,που κατηγορούν ο ένας τον άλλο και βγάζουν λάδι την Κυβέρνηση των ηλιθίων.

    https://www.news247.gr/koinonia/apo-simera-i-eisodos-stin-ellada-choris-karantina-gia-eyropaioys-kai-polites-5-akoma-choron.9206762.html?utm_source=Sport24&utm_medium=BestofNetwork_home&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos1

    Τα ίδια με πέρσι,ακόμα και ανεμβολίαστους με απλή επίδειξη τεστ…Μείναμε 6 μήνες μέσα,από 8/11 κοιτάμε το ρολόι όποτε βγούμε έξω, αλλά μπορούν να έρθουν αυτοί που δεν είχα κανέναν περιορισμό στην Ευρώπη, εκτός το Clubbing.
    Θα το λέω ότι πιο υποτακτική Κυβέρνηση δεν είδε η Πατρίδα ποτέ.Όλα δρομολογημένα απ την TUI και κέντρα αποφάσεων εκτός Ελλάδας.Περαστικά.

  13. Ως συμπλήρωμα στο εξαίσιο κείμενο σου..και στο ερώτημα πόσα θέλουν να μας τρελάνουν… Μπορείς να προσθέσεις την ακόλουθη παρατήρηση…
    (είναι η απάντηση στης ερωτήσεις του υπουργείου, από επίσημου site.. Παράγραφος 15
    https://self-testing.gov.gr/?fbclid=IwAR3aL2upYbTL_9djwjBm-eb8i0MewYDz6ssGnGq-nh07-PW3_Gejexugmyw

  14. Ο στόχος είναι το φακέλωμα και η ψευδής αύξηση των ηλιθιων '' κρουσματων''

    Και όχι η προφύλαξη, η το τεστ το ίδιο.. Και τα δύο είναι άχρηστα, εφόσον το τεστ δεν είναι εγκεκριμένο από επιστήμονες,.. Με την δήλωση στην κυβέρνηση του τεστ, γίνεσαι αποδέκτης και συμφωνείς στην ιατρική πράξη.. Και εμμέσως ότι δέχεσαι τον περαιτέρω εμβολιασμο..

    • Ακτοπλοϊκώς δεν ταξιδεύει ένας με σοβαρό πρόβλημα υγείας ,δεν αρκεί ένα ιατρικό έγγραφο

      Δεν θεωρείται pass.. Βόρεια Κορέα…σ όλο το ταξίδι απ τη Ρόδο ανακοινώνουν ότι απαγορεύεται να βγάλεις την μάσκα,αλλά σου πουλάνε να φας και να πιείς με την μάσκα στο στόμα..ο Σεφερλής θα την γλεντήσει αυτήν την κυβέρνηση,αν δεν του τα χώσουν όπως τα ημέτερα channels.

  15. Αναγκάζουν την γριά με το εγκεφαλικό να εκτυπώσει φύλο πορείας-νετακινησης με εγκεφαλικό

    Να εχει taxisnet E1 ο συνοδός της..σουργελα, αλήτες ακροδεξιοί φασίστες.. υπάρχουν βίντεο ξεφτίλες,όσο και να τα κρύβετε αλήτες λαμόγια..χθες το λιμεναρχείο Κω είπε ότι μπορεί με την ιατρική γνωμάτευση να ταξιδεψει δηλαδή με την μαγνητική που έχει και εύρημα !!!!!!!!!και οι αλήτες δεν άφηναν να περάσει ο ασθενής..αλήτες..μιλάνε και οι φασίστες βολεμένοι του κώ.ου..

  16. Υποθεση ταινιας
    Νέα Υόρκη, έτος 2022 μ.Χ
    Ο κόσμος φοράει μάσκες για να προστατευτεί από τη μόλυνση και ψάχνει απεγνωσμένα για φαγητό
    Οι οικονομικά ισχυροί, απολαμβάνουν την ζωη, στα πολυτελή σπίτια τους και τα αγαθα..
    ο λαός ξεσηκώνεται στους δρόμους, αλλαυπάρχει η αστυνομία και ο στρατός της κυβέρνησης για να βάλει τα πράγματα στην θέση τους…
    Ο ηλικιώμενος συγκάτοικος ενός αστυνομικού που έρευνα την υπόθεση soylent Θορν, Τσάρλτον Ίστον ) , Sol (Edward G. Robinson)είναι ένας από τους ανθρώπους που θυμούνται τον κόσμο όπως ήταν πιο πριν Κλαίει όταν πέφτουν στα χέρια του ένα κομμάτι κρέας..
    Το πιο συνταρακτικό στοιχείο της
    ταινίας, εκτός από το ‘μυστικό’ συστατικό του Soylent Green, είναι το HOME. Ένα κέντρο οικειοθελούς ευθανασίας για όσους δεν αντέχουν άλλο να ζουν σε αυτή τη μιζέρια. Εκεί, ξαπλωμένοι αναπαυτικά βλέπουν ένα βίντεο με το πως ήταν ο πλανήτης πριν και τους χορηγείται ένα φονικό φάρμακο,..(μηπως ένεση!!?) .. για να πεθάνουν χαρούμενοι ακούγοντας Μπετόβεν και απολαμβάνοντας την ομορφιά της χαμένης φύσης….

  17. Και το Όσκαρ Α ανδρικού ρόλου πάει στον Γουρλό για τον ρόλο του στην παραγωγή Πανδημία μου αθώα

    Το Όσκαρ Α γυναικείου ρόλου στην Πελώνη Α.Ε. το Όσκαρ Ανδρικού ρόλου στην Τσιρίδα πατρίδα μου Άδωνη του Θεμιστοκλέους και Αθηνάς, Νονό του Ήφαιστου και του Απόλλωνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ