Η απορία ενός τουρίστα: «Κόκκινο- βαθύ κόκκινο» ή «Covid-free» για εμβολιασμένους, τα νησιά μας;

33
1900

Η απορία ενός τουρίστα: «Κόκκινο- βαθύ κόκκινο» ή «Covid-free» για εμβολιασμένους, τα νησιά μας;

Παρατηρούμε, ότι άνθρωποι του τουρισμού, αρχίζουν επιτέλους να κατανοούν το πολύ λεπτό θέμα σε ότι αφορά την χαρτογράφηση των κρουσμάτων (τα οποία προκύπτουν, όπως έχουμε επισημάνει κι άλλη φορά- σε συνάρτηση με τα τεστ που γίνονται ανά περιοχή, γι αυτό και τα Σαββατοκύριακα ή τις γιορτές είναι πάντα μειωμένα) σε σχέση με το επίσης εξαιρετικά «ευαίσθητο» θέμα του τουρισμού (δηλαδή της οικονομίας μας).

Πέρσι, πάλι τέτοια εποχή που ξεκινούσε το πρόβλημα της πανδημίας, είχε προκύψει σάλος και αντιδράσεις (ιδίως κατά της ηγεσίας του Υπ. τουρισμού) για το (φαεινό) σχέδιο διαχωρισμού σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας περιοχών και νησιών της χώρας (χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας).

Φέτος, παραβλέποντας για άλλη μια φορά ότι η μόνη ελπίδα της οικονομίας μας (της χώρας και ειδικά του νησιού/των νησιών μας, είναι ο τουρισμός) οι κατά τ’ άλλα ειδικοί της δημόσιας προστασίας, παίζουν… με το κόκκινο (της φωτιάς).

Κόκκινο και βαθύ κόκκινο λοιπόν.

Προφανώς οι «φωστήρες» που το σκέφτηκαν αυτό ήθελαν να επισημάνουν ιδιαίτερα τον κίνδυνο από την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και τη λήψη μέτρων, σε συνδυασμό με την ευθύνη ατομικής προστασίας.

Δεν σκέφτηκαν όμως ότι ο τουρίστας που βλέπει να χρωματίζονται οι τουριστικές μας περιοχές σε καθημερινή βάση, δεν θα κάτσει να ψάξει αν πχ το ένα νησί 20-30χιλ. κατοίκων ή άλλα ακόμα μεγαλύτερα έχουν φερειπείν100 θετικά κρούσματα και βάρεσε καμπανάκι, αλλά κάποια άλλα μικρότερα νησιά έχουν σχεδόν μηδενικά κρούσματα… Αυτό που βλέπει είναι ότι όλο το Αιγαίο είναι κόκκινο ή βαθύ κόκκινο.

Οπότε, τι εικόνα θα σχηματίσει; (Κι έτσι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά).

Σε λίγο, όταν θα αρχίσει η διαφημιστική περίοδος με τον «βομβαρδισμό» του τύπου «covid free Greek islands) άντε να του «σβήσεις» το κόκκινο ή βαθύ κόκκινο από το πίσω μέρος του μυαλού του (για να μην πούμε τι θα λέει για… εληνικές «απάτες» κλπ, που έχουμε ξανακούσει και στην εποχή των μνημονίων).

Τόσο καιρό γράφαμε γιατί το βεβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο των μεγάλων πόλεων και των κεντρικών περιοχών (τώρα τελευταία ειδικά με τις καθημερινές διαδηλώσεις, τα επεισόδια κλπ έχουν παρα-ξεφτιλίσει το θέμα και δείχνουν ακριβώς προς τα που πάμε…) που είναι κραυγαλέα άδικο να καταδικάζει, συλλήβδην, όλες τις άλλες περιοχές.

Αφού λοιπόν τα περισσότερα νησιά είναι σε επίπεδο επιτήρησης, γιατί να μην ξαναρχίσει κανονικά η ζωή (σχολεία, λειτουργία καταστημάτων κ.α.), βεβαίως με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας;

Τώρα βλέπουμε ότι η Κως η Ρόδος και άλλες συνολικά 5 τουριστικές περιοχές της χώρας είναι στους καλύτερους προορισμούς για εμβολιασμένους ταξιδιώτες, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ΕΕ, reopen.europa.eu που παρέχει ταξιδιωτικούς κανονισμούς σε πραγματικό χρόνο για κάθε χώρα της ΕΕ

Ενώ, η Corriere della Sera προβάλλει ως «Covid-free το Καστελλόριζο», όπου εμβολιάστηκαν όλοι οι κάτοικοι.

Δεν ξέρω, σε τοπικό επίπεδο πως ο Δήμος και η Περιφέρεια (Επαρχείο) μπορούν και θέλουν αφενός να διαμαρτυρηθούν προς τον κ. Χαρδαλιάς. για «το κόκκινο και το βαθύ κόκκινο» στους καθημερινούς χάρτες πολιτικής προστασίας, που μόνο ζημιά κάνουν στον τουρισμό.

Και αφετέρου, να δουν πως μπορούν να αξιοποιήσουν τα παραπάνω ενθαρρυντικά δεδομένα για την τουριστική προβολή των νησιών μας.

Με την ευκαιρία να πούμε ότι, η πρόταση του Επάρχου (και Ιατρού) Γ. Καμπανή προς τον δήμο Κω για την επιτακτική ανάγκη λειτουργίας του Δημοτικού Ιατρείου, μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει (εκτός κι αν πέσει κι αυτή στο γνωστό «μύλο» του άσπρου-μαύρου, «ναι εσύ όχι εγώ», συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, που παραμένει το αξεπέραστο τοπικό και εθνικό μας σπορ…)

Σε αυτή την έκτακτη κατάσταση την οποία βιώνουμε όλοι, με τον συνωστισμό για τα τεστ σε πλατείες αντί για τις πύλες εισόδου που έπρεπε να απαιτηθεί να υπάρχουν μονάδες ελέγχου σε μόνιμη βάση, γιατί ο δήμος ενώ έχει την ευκαιρία να παρέμβει ενεργά γίνεται μόνο συντονιστής προγράμματος της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ και δεν αξιοποιεί αυτή την δυνατότητα με δημοτικούς ιατρούς και νοσηλευτές, πάντα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ;

 

33 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ναι οι τουρίστες είναι με τις βαλίτσες στα αεροδρόμια και περιμένουν να αλαξει το χρωμα να έρθουν;Ακόμα δεν έχετε καταλάβει τι γίνεται στο κόσμο .

  2. Τι αλλο θα διαβασω??Βρε πατε καλα?Τελευταιες 2 εβδομαδες εχουμε συνολικά καμια 80αρια κρουσματα…Φυσικα και ειμαστε στο κόκκινο!Παλι καλα που δεν ειμαστε ακομα στο βαθυ…

  3. Θέλετε και τουρισμό από covid free τουρίστες.
    Αφού πάλι σας μολύνουν και εμβολιασμενοι να είναι, για ποιο covid free island μιλάτε, σε λίγο θα έχει μεταλαχθει όλος ο πλανητης

  4. Τελείωσαν για πάντα αυτά που ξέρατε, δεν το πιστεύετε ;;;
    Περιμένετε λίγο ακόμα, λίγο μονο

    • Πολύ αισιόδοξο σε κόβω..ξέρεις πότε θα πέσει ο αστεροειδής που λένε?

      Για την Δευτέρα Παρουσία είμαι σίγουρος ότι επίσης έχεις έγκυρες πληροφορίες.

        • Άκουσα έχει ντιλιβερι και για μετάδοση και μάλιστα όχι μόνο για μελλοθάνατους,αλλά και μετανοήσαντες.. εύχομαι να τελειώσει σύντομα αυτό , γιατί θα πρέπει να βάλει το Κράτος σε κάθε γωνιά κουτιά με ψυχοφάρμακα.. θα περνάμε και θα τσιμπάμε όλοι από ένα.

    • .. σκέφτομαι αντί το εμβόλιο ,σε τι χρώμα να πάρω την κασόνα ..ούτε για τον χαρταετό δεν προβληματίστηκα τόσο, να κάτι σαν τους ειδικούς δηλαδής (ανοιγοκλείνουν τους διακόπτες της κοινωνίας ,ανάλογα με τις ////λες τους).

  5. Ο «Τουριστας» που έχει την απορία, θα έπρεπε να γνωρίζει το απλό και ουσιώδες.. Ακόμα και με εμβόλιο μπορείς να κολλήσεις Covid-19 και να μεταφέρεις τα μικρόβια σου, ώστε να κολλήσεις άλλους. Εσύ, απλά θα έχεις λιγότερα και πιο ήπια συμπτώματα.

    Οπότε φορά την μασκουλα σου και αν θες να την βγάλεις χωρίς να ενδιαφέρεσαι για τους υπόλοιπους, ας κάτσεις λοιπόν στην χώρα σου, μέχρι να έχουν κάνει οι περισσότεροι τα εμβόλια τους για να έχουν μια στοιχειώδη προστασία.

    «You are not immune if you had the Covid vaccine, you’re resistant. You can still get Covid and infect other people.» – Για να καταλάβει και ο τουρίστας.

  6. Στα σημεία που γίνονται τεστ κάθε μέρα έχει ουρές. Το να ανοίξει το Δημοτικό ιατρείο για να γίνονται περισσότερα τεστ είναι απαραίτητο. Όπως και επιτέλους να γίνονται τεστ στις πύλες εισόδου του νησιού. Αν καταφέρουμε σαν νησί να πάρουμε και περισσότερα εμβόλια ακόμα καλύτερα. Στο σημείο που βρισκόμαστε με εγκατεστημένο τον ιό στο νησί με τα πολλά τεστ θα μπορούσαμε να τον κοντρολαρουμε. Σωστή η πρόταση του γιατρού αλλά δεν βλέπω ανταπόκριση από τον Θεοδόση.

  7. ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΆ; ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ; ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΓΙΑΤΊ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ.

  8. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΌΚΚΙΝΟ ΑΛΛΑ ΒΑΘΥ ΚΌΚΚΙΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΓΊΝΕΙ ΚΙ Η ΣΕΖΟΝ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΊ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΤΟΥΣ ΔΊΝΟΝΤΑΣ ΠΕΝΙΧΡΟΎΣ ΜΙΣΘΟΎΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΌΣΛΗΨΗΣ. ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΠΕ.

  9. Η απορία ενός πολίτη,Γιατί αποσιωπήθηκε ο τραυματισμός 23 χρόνου

    από συνοδό αστυνομικό της Μπακογιάννη για ένα διήμερο..συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής και το έμαθε η Ελλάδα την Κυριακή το απόγευμα..ένα μπράβο στην Δημοκρατία των Μέσων Προπαγάνδας για το σκότος που επέβαλε στην χώρα…αν δεν το έγραφαν οι αυτόπτες μάρτυρες ,δεν θα το ξέραμε ποτέ..Αυτή η οπισθοδρόμηση σε εποχές ‘Επίκαιρων’ της χούντας δεν ξανάγινε..αυτή η ιλαροτραγωδία έγινε η διαχείριση της ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών…να την χαιρόμαστε..ούτε σε υποσαχάρια κράτη δεν κρατάνε μυστικά επικαιρότητα για διήμερο.

    • Ότι δεν περνάνε από κόσκινο τα κρούσματα και ούτε είχαμε τίποτα το καλοκαίρι..Νανάς εξηγήσουν καιπόσες μέρες απ αυτές που πληρώθηκαν τις δούλεψαν …σχετικό το δούλεψαν γιατί η δουλειά του κρατικού στρατού είναι το 1/10 του κακομοίρη στον ιδιωτικό τομέα.περασαρε καλά το τετραήμερο; Ρόζους βγάλατε..θαποδεχθειτε ότι η διαχείριση της πανδημίας απέτυχε στο 2ο κύμα;

      • Πλάκα μας κάνετε τώρα? Μπερδέψατε τα ούζα με τις βότκες σας βάρεσε καλά καλά και δεν ξέρετε τι γράφετε…Κανένα νόημα τι θέλει να πει ο ποιητής!

        • Καλύτερα βότκα/ούζα από το να μπερδέψεις ζανάξ με νηστήσιμα λεξοτανίλ των 8 mg

          Τα σχόλια έχουν νόημα πολύ κοντά στο ερώτημα που πλανάται τριγύρω μας κα που έχει σχέση με τον εμβολιασμό. .αν τα χάπια δεν σου επιτρέπουν να καταλάβεις το αλαλούμ με τους χρωματισμούς περιοχών από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και οργανισμούς ,άλλαξε συνταγή. Τρίψε κα μερικά πάνω στην λαγάνα σαν σουσάμι, μπορεί να σ αρέσει περισσότερο…με συγχωρείς αλλά που βλέπεις ‘ομόψυχη’ συλλογική πολιτική σχετικά με την υποδοχή της νέας σαιζόν?

    • εμπιστοσύνη, εκτίμηση δυστυχώς δεν μπορούν να υπάρξουν όταν εμπλέκεται πολιτική και ο καθορισμός της ζωής μας από αυτούς με τέτοιο τρόπο.
      Κατά τα άλλα, ένα εμβόλιο σε πιο προηγμένες χώρες από μας σταμάτησε προσωρινά, εμείς σταματήσαμε προσωρινά να συμφωνούμε με αυτούς και συνεχίζουμε. Γιούροπ, μια παρέα, μια οικογένεια. Δεν παίρνει καν τα μηνύματα απ τις ήττες του ειδώλου του (Μέρκελ) το γουρλό

  10. Ψιτ…πρίγκιπα του σκότους…αδελφέ του ελέους…καλικάντζζζζαρε της Σαρακοστής…είσαι το είδωλο κάθε μωρής παρθένας!

  11. καλα εισαστε μεγαλα νουμερα, ποιος ιος ρε ανθρωπακια; και οι τουριστες θα ερθουν και εσεις θα ανοιξετε γιατι αλλοιως θα πεινασετε ,το εχετε παρει χαμπαρι σας δουλευουν ολους κανονικα….περισυ πως τους ειχατε και χωρις εμβολοα αναμεσα σας; τωρα θυμηθηκαν οτι εχουμε κρουσματα ; αντε γειααα

    • Έχεις δίκιο μες την λωλάγρα σου.. αλλά από γκαντέμηδες πρέπει να τα περιμένεις όλα… Βέβαια οι μεγάλοι τουρ με τα all inclusive,θα φροντίσουν να έχουν.και εμβόλια στους μπουφέδες..στο Κόσμος είπαν ότι είναι προετοιμασμένοι δια του εκπροσώπου τους…..

  12. Ας βάλει επιτέλους ένα στοπ ο Πρωθυπουργός σ αυτόν το καραγκιόζη,τον σύγχρονο Νιόνιο,είναι τοποθετήσεις στην Βουλή,με κραυγές υστερίας,με ύφος Χίμλερ; έλεος με το κινούμενο σχέδιο…

  13. Αγαπητέ ψιτ
    Έχεις αφήσει για πρώτη φορά ηλεκτρονικά ίχνη στο You tube
    Ετοιμάσου να λάβεις μαντατα

  14. είναι ανήθικος και παριστάνει το νονό τη στιγμή που άνθρωποι δεν μπορούν να παρευρεθούν σε κηδείες συγγενών και να συναντήσουν τους γονείς τους…Mπουτς…μπουτς….για άλλη μια φορά αποκάλυψε την πνευματική του ηλικία και την σοβαρότητα που διακρίνει τους ημέτερους απ την ‘εξαίρεση’ των μέτρων ..όποιος ψάχνει κουμπάρο sms τον αριθμό 6 κενό και Ονοματεπώνυμο,διεύθυνση για άδεια μετακίνησης εντός 2 χιλιομέτρων και …μπουτς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ