«Πόσα περάσαμε… μα, μυαλό βάλαμε ;»

22
1454

Τι να πει και τι να μολογήσει κανείς αν αναλογιστεί τα «σαράντα (ίσως και περισσότερα για μας με το μεταναστευτικό και το σεισμό) κύματα» από τα οποία διήλθαμε την τελευταία δεκαετία… («Πόσα περάσαμε και μυαλό δεν βάλαμε…»)

Από το 2010 με τον ΓΑΠ στο Καστελλόριζο και την είσοδο στο βαθύ τούνελ των μνημονίων, μέχρι τον σημερινό εγκλεισμό και το ακόμα πιο άδηλο μέλλον της πανδημίας και κυρίως του ‘αντίκτυπου’ που θα έχει στις ζωές όσων, τελικά, επιζήσουν.

Και ο «λογαριασμός», δυστυχώς, δεν θα είναι μόνο ο οικονομικός (και ας χαιρόμαστε προσωρινά ακούγοντας καθημερινά για επιδόματα ή πακέτα «κοινωνικών μέτρων»).

Οι συγγενικές, οι φιλικές και οι κοινωνικές σχέσεις αρχίζουν πλέον να γίνονται καχύποπτες. Μπας και ο διπλανός μας είναι ασυμπτωματικός; Μήπως είναι του συγγενικού, φιλικού ή εργασιακού περιβάλλοντός του αυτός που βρέθηκε θετικός; Κι ακόμα δεν αρχίσαμε. Η μεγάλη ανατριχίλα είναι μπροστά…

Εγκλωβισμένοι στις αγωνίες και τα πιθανά αδιέξοδα… Όμηροι των μαύρων σκέψεων που ηθελημένα ή ασυναίσθητα προκαλεί η «γκρίζα» πραγματικότητα του εγκλεισμού μας.

Από τώρα αρχίζουν να μας φταίνε όλοι και όλα: κυβέρνηση – αντιπολίτευση – τοπικοί ανταγωνισμοί της πλάκας, τηλεοράσεις, ΜΜΕ, ρήτορες, αναλυτές και πάει λέγοντας.

Ακόμα και η ‘ελπίδα’ των (βεβιασμένων) ‘εμβολίων’ θα περάσει, αναγκαστικά, από ένα στάδιο «δοκιμασίας» ατομικής και κοινωνικής (ας περιμένουμε τα αποτελέσματα και τους ειδικούς που εμπιστευόμαστε περισσότερο) μέχρι να δούμε αν είναι θα είναι τελικά «πανάκεια» ή θα πάρει χρόνο, όπως λένε πολλοί.

Σε τοπικό επίπεδο, έστω και με αυτόν τον ιδιότυπο «διαγκωνισμό» (σε επίπεδο ανακοινώσεων) Επαρχείου – Δήμου για το ποιος θα κάνει τα περισσότερα και πιο γρήγορα τεστ (τα οποία διενεργεί φυσικά, σε κάθε περίπτωση, η κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ) πέρα από το αρχικό μειδίαμα, προκαλεί και μια ικανοποίηση διότι επιτέλους «κάτι αρχίζει να κινείται» στον τομέα διαχείρισης της κατάστασης από τις τοπικές αρχές (για την οποία τόσο καιρό «φωνάζουμε», όχι μόνο εμείς αλλά και πολλοί συμπολίτες μας).

Ευχής έργο θα ήταν να συνεργαστούν όχι μόνο σε ένα κοινό προγραμματισμό των διαγνωστικών ελέγχων (τεστ covid-19) αλλά γενικότερης διαχείρισης της κατάστασης ώστε να ξέρουμε που πάμε και τι κάνουμε (μεταφορικά και κυριολεκτικά) ως τοπική κοινωνία, σε αυτό το δύσκολο κομμάτι το οποίο ζούμε και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.

 

 

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σήμερα μόλις διάβαζα ότι θα ετοιμαστούν 14 δισεκατομύρια δόσεις ώστε όλος ο πλανήτης να πάρει τις 2 δόσεις του. Στο ίδιο άρθρο διάβασα ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 χρόνια μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι. Το θέμα είναι ότι η ανο(η)σία κρατάει μόνο 6-8 μήνες οπότε σε λιγότερο από χρόνο από τον πρώτο εμβόλιασμό θα αρχίσουμε πάλι από την αρχή.

  2. Κανένας ιδιότυπος παραγκωνισμός κύριε Κιάρη. Απλά η αλήθεια είναι πως ο δήμος δεν προηγείται σε τίποτα. Αποφασίζουν άλλοι και αυτοί εκτελούν πάντα όμως δεύτεροι. Αυτό που είναι εξωφρενικό είναι ότι με προπαγανδιστικό καθαρά τρόπο, ως άλλο καθεστώς , με δελτία τύπου προσπαθούν να παρουσιάσουν την πατρότητα ως δική τους. Τρανταχτό παράδειγμα η τηλεφωνική γραμμή για την παροχή βοήθειας σε αδύναμους. Στην πραγματικότητα δεν σχεδιάζουν το ελάχιστο αντιθέτως πράττουν το απόλυτο τίποτα!

  3. Εμενα προσωπικα δεν μου προκαλει ικανοποιηση …το επαρχειο να ξεμπροστιαζει τον Δημο….
    Δευτεροι και καταιδρωμενοι…οπως παντα.
    Εκπληξη καμια..
    Τα χειροτερα ειναι πισω μας!
    Ας ευχηθουμε να τελειωσει γρηγορα η πανδημια …και να ειμαστε τυχεροι..
    Ουτε απολυμανσεις σε δημοσια κτιρια δεν εχουν κανει!!!

  4. Μέχρι τώρα κύριε Κιαρη όλοι είχαν συνηθίσει το Επαρχείο να μην ακούγεται ποτέ και πουθενά. Εξάλλου η οικονομική διαχείριση εκτελείται στο σύνολο της περιφέρειας από την Ρόδο. Ακόμα και έτσι όμως κάτι φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο: φωτισμός του Επαρχείου. .. Διενέργεια τεστ… Από την άλλη ο Δήμος είναι που έχει δικό του προϋπολογισμό και επανδρωμένες υπηρεσίες. Ανταγωνισμός δεν μπορεί να υπάρξει μιλάμε για ανόμοια μεγέθη. Συνεργασία σίγουρα και σε ορισμένα σημεία γίνεται ήδη… Εξ’άλλου όπως λέει και ο σοφός λαός it takes two to tango. Τώρα αν ο Δήμος τρέχει μόνος του και βγαίνει δεύτερος αυτό είναι άλλο θέμα….

  5. Στο δεύτερο κύμα, όσο αφορά τους θανάτους είμαστε πρωταθλητές

    Καλά τα πήγαμε στο πρώτο κύμα αλλά ας αναρτήσει κάποιος διάγραμμα και θέση κατάταξης να δεί ότι είμαστε έθνος ανάδελφον.Ουτε μια συγγνώμη, μέχρι που να ξεπεράσουν τους4000 ακόμα θα λένε ότι πέτυχαν…και όμως αυτή η κυβέρνηση προηγείται με 15 μονάδες, επειδή δεν έχει αντίπαλο, τουτέστιν Δημοκρατία σε συσκευασία..

  6. αξιαγάπητε χρυσαυγίτη. Ουρλιάζετε να καταργηθούν τα «χουντικά» μέτρα, και από την άλλη για τους θανάτους (που υπάρχουν επειδή εσείς δεν τα τηρείτε).

    Φυσικά έχει αντίπαλο. Τη νεομπουμπουλίνα
    https://www.ethnos.gr/ellada/129243_antidraseis-gia-ti-mitera-toy-iliopoyloy-poy-katharizei-karampines-me-fonto-ti

    • Ο αντίπαλος της κατάστασης είναι οι μπετόβλακες σαν και του λόγου σου.
      Αφού το διαβάσεις το παρακάτω έρθρο απ το Βήμα της Κυριακής,δώσε μας και το ίδρυμα που έκανες τεστ ευφυίας ,να κάνουμε και μεις.
      https://www.avsite.gr/forum/threads/covid-19-%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BDo%CF%8A%CF%8C%CF%82-coronavirus.176109/page-1023#lg=_xfUid-1-1606864597&slide=0

      Έγιναν εγκληματικά λάθη που στέρησαν ζωές και έγιναν αιτία να υποφέρουν πολλοί από χουντικής προέλευσης μέτρα.
      Α να δες και ένα γράφημα,αν καταλαβαίνεις βέβαια.

      https://www.avsite.gr/forum/data/attachment-files/2020/11/307878_1305f5896fcfc62034ddf56bf353647a.png

    • Πρωταθλητές στην έπαρση και βλακεία ήταν οι της Κυβέρνησης

      Τώρα άρχισαν να βγαίνουν την φόρα,ότι έκαναν τεστ μόνο όσοι είχαν λεφτά και κάποια επαφή με επιβεβαιωμένο,τώρα βγαίνουν στην φόρα οι διπλές λίστες,κάποτε θα μάθουμε πόσα κρούσματα απέκρυψαν σε κάθε Νησί.
      https://www.ethnos.gr/ellada/135354_koronoios-linoy-anakribeia-ston-arithmo-ton-kroysmaton-test-ekanan-mono-osoi-eihan
      Αυτό που λεει η Λινου είναι κάτι ευρέως γνωστό χωρίς αμφιβολία εδώ και καιρό.
      Έπρεπε να διαχωρίσουν περιοχές,π.χ. έκαναν τεστ στην Σοφοκλέους και Ομόνοια κα την πλήρωναν όλα τα διαμερίσματα της Άγονης,εκεί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα..τι να πω ότι συσχέτισαν τα Λαδάδικα με την Ψέριμο,πάλι σαν βλάκας θα πεταχθείς και θα τους υπερασπιστείς.Όλη η χώρα ,ένα χωριό απ την γνωστή διαφήμιση.Ότι το IQ σου μοιάζει με του κολιού είναι το μόνο σίγουρο!!!

        • Δεν θέλω να κάνω chat μ έναν παν@λίθιο φασίστα,ακρο-φασίστα που γράφει ότι του ρθει στην κεφάλα του.Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά σε τέτοιου είδους περιπτώσεις,εγώ θα ασχοληθώ?

        • «ακροφασίστας και πανηλίθιος» που απλά επαναλαμβάνω τη μοναδική 100% αποτελεσματική ελληνική-παγκόσμια θεραπεία που εσείς υποστηρίζετε? Εγώ φταίω που ασχολούμαι.

          «Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά σε τέτοιου είδους περιπτώσεις» (ε, εδώ συμφωνούμε απόλυτα):
          https://www.youtube.com/watch?v=0JaKx7BqRzU&ab_channel=EllinofreneiaOfficial

          Βέβαια, ο μολυσμένος Αμβρόσιος και οι υπόλοιποι παπάδες, στην επιστήμη έτρεξαν να γιατρευτούν. Αυτό τώρα, πώς μου ήρθε στην κεφάλα μου?

        • Δεν καταλαβαίνω γιατί μου ποστάρεις συνέχεια το παπαδαριό που είναι μια απ’ τις πληθυσμιακές ομάδες που ευθύνονται,αλλά δεν έφαγαν κανένα πρόστιμο,ενώ είναι αιτία κάποιοι απ’ αυτούς να στερηθούν συμπατριώτες τους την ελευθερία…για αυτό σου εξηγώ ότι είσαι βλάκας με πατέντα, γιατί βαφτίσεις ετσιθελικά,τσουβσλιαζεις σαν πανηλίθιος τους πάντες… τελεία….

        • σας ποστάρω συνέχεια και την Ελληνίδα μάνα, όχι μόνο το παπαδαριό:
          https://www.ethnos.gr/ellada/129243_antidraseis-gia-ti-mitera-toy-iliopoyloy-poy-katharizei-karampines-me-fonto-ti

          και τους ξεμάσκωτους ακροδεξιούς, και τους χρυσαυγίτες, και τους αναρχικούς αριστερούς, και τους κομμουνιστές, και τους ακραίους αλλόθρησκους, τους Ιεχωβάδες, τους ανεύθυνους συμπολίτες μας γενικότερα, τους αρνητές των μέτρων και των εμβολίων – όλους αυτούς τους πανηλίθιους. Αυτοί είναι «οι πάντες» σ’ αυτή τη χώρα, για εσάς;

    • Βέβαια στο Εφετείο ήταν και αυτοί που ανακάλυψαν το νέο εμβόλιο

      Πάρε ένα Ρωσικό εμβόλιο μαζί μ ένα τελοπόν και θα γίνεις δημοκρατικό περδίκι…

  7. https://truepsychotherapy.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CF%89%CE%BD/
    και εσύ είσαι σε μια ειδική κατηγορία που δεν σε πιάνει ολόκληρη η λίστα που σου παραθέτω.Θες ορό να τον κουβαλάς μαζί με κοκτέιλ απ όλα του είδη που παραθέτει ο κ.Γιαννακόπουλος.

    • Αυτό που χρειαζόμαστε πάνω απ' όλα είναι η αγάπη της χρυσής μάνας.

      Το πρότυπο κλασσικής γυναίκας, της παραδοσιακής Ελληνίδας Σπαρτιάτισσας, να γυαλίζει περήφανα σα νεομπουμπουλίνα το δίκαννο του κανακάρη της, και μπροστά στη λάντζα να τρίβει με τα δάκρυά της τον μέλανα ζωμό από το κατσαρόλι, συγκινημένη από τη σβάστικα – που με το ελληνικό φως, γιομίζει ανάγλυφα ολάκερη τον χώρο με τη σκιά της – και από τα λαϊκά άσματα για πιστόλια που σημαδεύουν και μαχαιριές νταβατζήδων στο παλιό της το τρανζίστορ:

      https://www.ethnos.gr/ellada/129243_antidraseis-gia-ti-mitera-toy-iliopoyloy-poy-katharizei-karampines-me-fonto-ti

      Αυτή τη μάνα λοιπόν, που με τόση περιφρόνηση αγνοείτε, όπως και τον σωσία μεσσία Αμβρόσιο, οι σελίδες της ελληνικής ιστορίας δεν θα τους ξεχάσουν ποτέ.

      Κουβαλάω μαζί μου μόνο την ψεκαστική θεία θεραπεία του Αμβρόσιου, και όχι νεοταξικούς ορούς και καταπότια των ιπποκρατικών γιατρουδάκων των σκοτεινών των κέντρων.

      • https://www.galinos.gr/web/drugs/main/drugs/zoloft
        Όποτε σου έρχεται αυτή η έλλειψη της αγάπης ,λίγη σερτραλίνη θα σε καταπραύνει.Θα βλέπεις περιστεράκια αντί για δίκαννα,Χερουβίμ και Σεραφίμ αντί για τον αμβρόσιο,ενώ με με λίγο ψέκασμα σε υγρή μορφή στο μέτωπο σου ,θα ακούς απ το τρανσίστορ και αάνατους Βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής.

      • Σταμάτα να quotαρεις πάνω σ άλλους,λες και είναι δικό σου το φόρουμ και το νήμα, σ ακούσαμε,μας τα χεις πει ,και μας τα χεις πριξει..άσε να γράψει ότι θέλει ο καθένας, επειδή δείχνεις ο Φασίστας με κεφαλαίο…μας τα χεις πει,άντε να δούμε βλάκα

        • Όχι εντάξει. Από πότε η υπενθύμιση για το ποιος έχει σώσει τη χώρα μας,

          αποτελεί εμπόδιο έκφρασης για εσάς και φασιστική κίνηση από τη μεριά μου;
          Μια χαρά ελεύθερα και ανεμπόδιστα δε βρίζετε εδώ μέσα; Μια χαρά ελεύθερα και ανεμπόδιστα δεν απαντάτε στα σχόλια;

          Από πότε όμως, η χρυσή Ελληνίδα μάνα, αυτό το παλικάρι, με τα δίκαννα και τη σβάστικα (ξεχνάτε συνέχεια τη σβάστικα), καθώς και η 100%-αποτελεσματική θεραπεία του Αμβρόσιου, που μαζί έσωσαν και εξύμνησαν τη χώρα μας σαν λαμπροί αντιπρόσωποι του πραγματικού Έλληνα πατριώτη πιστού, αποτελούν «πρίξιμο»; Γιατί τόση αχαριστία, γιατί τόση βλασφημία;

          Θα τους εξυμνώ μέχρι να δουν και να εκτιμήσουν όλοι τα θεία και ηρωικά έργα τους:

          https://www.ethnos.gr/ellada/129243_antidraseis-gia-ti-mitera-toy-iliopoyloy-poy-katharizei-karampines-me-fonto-ti

          https://www.youtube.com/watch?v=0JaKx7BqRzU&ab_channel=EllinofreneiaOfficial

          Είναι σα να λέτε «κουράστηκα να κάνω το σταυρό μου», «κουράστηκα να είμαι Έλληνας», «μας τα ΄χεις πρήξει με τον Μεσσία», «μας τα ‘χεις πρήξει με τη Χρυσή Παναγιά, σύμβολο-μάνα της Ελλάδας και του πατριωτισμού».

      • Ρε βλάκα γιατί ποστάρεις και απαντάς σε σχόλια μου?με ξέρεις.βάλε τη σβάτσικα.........................

        άσε να πει ότι θέλει ο καθένας ,κάνε και συ το ίδιο,αλλά μην απαντάς σε άτομα ..δεν είναι δικό σου το φόρουμ,δεν είσαι πορτιέρης,αν είναι γράφε μόνος σου και απάντα με τον αντίχειρα…με αποκαλείς συνέχεια χρυσαυγίτη,λες και με ξέρεις βλάκα………………….///////////////////////////…………./////////////

        • βρίζει και φωνάζει για να σταματήσει, ο «Φασίστας με κεφαλαίο», να γράφει ελεύθερα τη γνώμη του στη διαθέσιμη «Απάντηση» που υπάρχει κάτω από κάθε δημόσιο και ανώνυμο σχόλιο. Ούτε ξέρω ποιος είστε, ούτε με ενδιαφέρει, ούτε σας στοχοποιώ (αφού γράφετε ανώνυμα), ούτε σας αποκαλώ χρυσαυγίτη.
          Απλά υπενθυμίζω στον κόσμο και στους οπαδούς των παρακάτω ποιοι έχουν σώσει πραγματικά τη χώρα μας:

          https://www.ethnos.gr/ellada/129243_antidraseis-gia-ti-mitera-toy-iliopoyloy-poy-katharizei-karampines-me-fonto-ti

          https://www.youtube.com/watch?v=0JaKx7BqRzU&ab_channel=EllinofreneiaOfficial

          Αντιθέτως, εσείς, που με ξέρετε πολύ καλά, με βρίζετε συνέχεια προσωπικά με αμέτρητους χαρακτηρισμούς, μου προτείνετε νεοταξικά φάρμακα και μασονικές ανθελληνικές ψυχοθεραπείες και διαγνώσεις (ενώ παράλληλα δε σχολιάζετε ποτέ το ψέκασμα του Αμβρόσιου και τη σβάτσικα της μάνας). Και εγώ απλά σας στρέφω και το άλλο μάγουλο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ