Η (σκόπιμη;) ελλιπής ενημέρωση για τα κρούσματα

23
5203

Η (σκόπιμη;) ελλιπής ενημέρωση για τα κρούσματα

Δύο πράγματα έχουν «ξεφύγει» τελικά και όσο πλησιάζουμε προς τον χειμώνα θα γίνονται ολοένα και πιο ανεξέλεγκτα: ο ημίτρελος (ή θεότρελος, το γράφουν πια ανοιχτά τα περισσότερα ΜΜΕ), Ερντογάν και τα κρούσματα από κορονοϊό.

Στην Κω, από κει που τους προηγούμενους μήνες με τον τουρισμό και τις διάφορες εκδηλώσεις, τα επίσημα κρούσματα ήταν αραιά και που, τώρα βλέπουμε ότι είναι σχεδόν καθημερινά.

Εύλογα διερωτάται ο καθένας (υπήρξαν μάλιστα και σχετικά δημοσιεύματα στον ξένο τύπο) για το ενδεχόμενο απόκρυψης κρουσμάτων προκειμένου να μην πληγεί ο τουρισμός και η φήμη του νησιού.

Τα ερωτήματα πολλά. Οι δε τοπικές αρχές και υγειονομικοί φορείς,  σε ότι αφορά την ελλιπή (ή και καθόλου) ενημέρωση αλλά και την τοπική διαχείριση για την κατηγοριοποίηση των κρουσμάτων παραπέμπουν … στον ΕΟΔΥ.

Με άλλα λόγια «τρέχα γύρευε».

Με την ίδια υπευθυνότητα που ο δήμος ενημέρωσε για την δημοτική υπάλληλο, η οποία επιστρέφοντας από την Αθήνα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό κι έκλεισε προληπτικά το Δημαρχείο, θα έπρεπε να απαιτήσει από τον ΕΟΔΥ να ενημερώνει τουλάχιστον τον ίδιο για την προέλευση των κρουσμάτων που ανακοινώνει για την Κω.

Είναι από τον τοπικό πληθυσμό; Είναι από το ΚΥΤ ή από άλλη δομή; Είναι τουρίστες; (το τελευταίο διάστημα ανιχνεύτηκαν στην Κάλυμνο δύο αναρρίχητες που λίγο πριν είχαν περάσει με ταχύπλοο από το Μαστιχάρι… Με πόσους ήρθαν σε επαφή άραγε αυτοί οι άνθρωποι;)

Δεν θέλει πολύ για να ξεφύγει η κατάσταση ειδικά τώρα το φθινόπωρο με την έξαρση των ιώσεων. Βλέπουμε καθημερινά πως από τη  μια μέρα στην άλλη οδηγούνται στο lockdown πολλές περιοχές,

Ως γνωστόν στην Κω τεστ κορονοϊού δεν κάνει μόνο το νοσοκομείο. Είναι επίσης εδώ η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) που φιλοξενείται στο κτήριο του ΙΚΑ στο Πλατάνι. Έχει τη δυνατότητα και ιδιωτικό κέντρο.

Επομένως, αν κάποιος συμπολίτης κάνει το τεστ σε κάποιο από τα παραπάνω μηχανήματα μοριακού ελέγχου η απάντηση (όπως και η επίσημη ενημέρωση), θα έρθει συγκεντρωτικά από τον ΕΟΔΥ.

Αυτή την αναλυτική ενημέρωση πρέπει οπωσδήποτε να την ζητήσουν και να την έχουν ο Δήμαρχος, ο Έπαρχος (που είναι και γιατρός) και οι υγειονομικοί φορείς υγείας του νησιού.

Για να μην πούμε ότι θα έπρεπε να είχαν ήδη συγκροτήσει μια άτυπη επιτροπή μεταξύ τους για τη διαχείριση μιας πιθανής έκτακτης κατάστασης.

Ήδη η κατάσταση έχει ξεφύγει όχι μόνο σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη αλλά και σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας.

Μάσκες παντού λέει και νυχτερινό «lockdown»… αλά Παρίσι.

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς μοιάζουν μόνο να ενδιαφέρονται για την επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος, με στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων και  υιοθέτηση του δόγματος της «ατομικής ευθύνης».

Εν τω μεταξύ τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά και «τρομάζουν» από το σφυροκόπημα των ΜΜΕ, (όπως ομολογούν πια ανοιχτά) στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερα.

Και αυτό γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει στην γραμμή των λιγότερων δυνατών τεστ μόνο και μόνο για να δείξει ότι «τα πάμε καλύτερα από ισχυρότερες και μεγαλύτερες χώρες»!

Όταν στο Βέλγιο -για παράδειγμα- γίνονται πάνω από 100.000 τεστ ημερησίως – και ανάλογος είναι ο αριθμός σχεδόν σε όλες τις υπόλοιπες χώρες – εμείς κάνουμε το ένα εικοστό ή και λιγότερα και νομίζουμε ότι «τα πάμε υπέροχα», διότι ουσιαστικά κρύβουμε τα κρούσματα.

Ύστερα απ’ όλα αυτά η κοινωνία κουράστηκε, μπερδεύτηκε από τα αντιφατικά μηνύματα και στο τέλος ένα μεγάλο μέρος της παραδόθηκε/παραδίδεται στην αδιαφορία, τον ωχαδελφισμό και την καχυποψία για το τι κρύβεται (ή τι παίζεται) πίσω απ όλα αυτά.

Εν τω μεταξύ όποιος αντέξει. Είτε από τον ιό, την οικονομική στενότητα και τα συνακόλουθα ψυχολογικά προβλήματα…

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

23 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Να προσθέσω πρώτον το κόστος των τεστ. Εκτός από το κόστος των αντιδραστηρίων, που λογικά θα είναι υψηλό αφού τα ιδιωτικά εργαστήρια το χρεώνουν 150 ευρώ, πρέπει να προσθέσουμε και το κόστος όλων των ανθρώπων που ασχολούνται. Φανταστείτε πόσοι άνθρωποι χρειάζονται για να πάρουν δείγμα έστω και από 20.000 ανθρώπους, αλλαγές σε γάντια, στολές, μάσκες κλπ
  Εκτός από τα κρούσματα που ανάλογα με τα τεστ αυξάνονται, σημαντική είναι και η αξιολόγηση των ατόμων στις εντατικές και οι θάνατοι.

 2. Γιατι να μην γινεται το τεστ σε ολους τους τουριστες τουλαχιστον των τσαρτερ παρά μονο δειγματοληπτικα;
  Μηπως ο αριθμος των τεστ δεν οφειλεται σε σκοπιμοτητα αλλά σε δυνατοτητα;

 3. Έτσι που τα ζύγισαν εβαλαν την υγεια κάτω απο την οικονομία. Δηλ άνθρωποι η χρήμα. Φαίνεται κέρδισε το χρήμα. Πολλά ψέματα ανακρίβειες. Στις χίλιες λέξεις απο τα βοθροκαναλα μια αληθεύει. Γιαυτό και εμείς ας δώσουμε μεγάλη προσοχή στην ατομική κσι οικογενειακή μας φροντιδα και προφύλαξη. Ετσι θα προφυλαχθεί κατ επέκταση και η κοινωνία μας.ας λάβουμε τα προληπτικά μετρα απο μόνοι μας αν περιμένουμε απο άλλους σώθηκαμε.

  • Εντελώς άστοχη η διαπίστωση σας κα Αγρέλλη. Δείτε άλλα κράτη πως διαχειρίστηκαν την πανδημία και θα διαπιστώσετε ότι στην Ελλάδα έλαβαν περισσότερο υπόψη την υγεία και λιγότερο την οικονομία.

   • Άστοχη η δική σου διαπίστωση καθώς έμεινες στις 'δάφνες' του Μαρτίου.

    Έγιναν πολλά λάθη και θα σταθώ σε τρία.Δεν γίνονταν τεστ ούτε στα Βόρεια Σύνορα,ούτε στα αεροδρόμια.Δεν ελέγχονταν οι εργάτες Γης .Δεν υπάκουαν οι Μετανάστες με άσυλο ή χωρίς και τίναξαν στον αέρα Σάμο και Μυτιλήνη,ενώ και στα δύο ήξεραν απ τον Ιούλιο ότι υπήρχαν,Αλλά και τώρα που στις διεθνείς αφίξεις στο Βενιζέλος γίνονται σ όλους,μέχρι ν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα,ο επισκέπτης το χει μεταδώσει σε Νησιά κυρώς αφού και Ολλανδοί έρχονται και από παντού και στην Κω μέσω Αθηνών.Έτσι μεταδόθηκαν στα Νησιά και μπήκαν καραντίνα η Πάρος κ.λ.π.Διάβασε Καθημερινή περασμένης Κυριακής σελ.21 που λέει για τα εγκληματικά λάθη.Υπήρχαν διεθνείς νυχτερινές πτήσεις στο Ιπποκράτης που τσεκάρονταν το 5% και αυτό αν….άστα,βρωμάει η όλη διαχείριση,κυρίως επεδή μείναμε στον Θρίαμβο της Άνοιξης.
    Αν έχεις αμφολίες ότι πριν να μας βάλουν οι Ολλανδοί καραντίνα δεν είχαμε κρούσματα ε…άλλαξε πλευρό γιατί θα πιαστεί ο αυχαίνας κατά την διάρκεια του ύπνου.

 4. Ο ΕΟΔΥ σκοπιμα δε δινει λογαριασμο σε κανεναν. Χωρες οπως η Κυπρος ζητανε να επιδειξεις αρνητικο τεστ για να πας ενω εμεις ακομα ειμαστε στον αυτοματο. Το μονο που ενδιαφερει την κυβερνηση ειναι να μη δωσει λεφτα για την υγεια και την παιδεια. Για να εχει να μοιραζει στα ΜΜΕ να μας κανουν πλυση εγκεφαλου για τους κοιλιακους του Κυριακου και της Μαρεβας. Απ τα λεφτα του Ελληνα φορολογουμενου. Ξυπνατε!

  • Δεν είναι έτσι. Εξαρτάται αν η χώρα έχει (είχε) πολλά ή λίγα κρούσματα.

   https://travel.gov.gr/#/

   Passengers of flights from Bulgaria, Romania, UAE, Malta, Belgium, Spain, Albania, North Macedonia and Hungary (as of September 16, 2020 until October 25, 2020) from Czech Republic (as of September 28, 2020) and Poland (as of October 3, 2020) to Greece will be required to have a negative molecular test result (PCR) for COVID-19, performed up to 72 hours before their entry to Greece.

   • Η Κυπρος ζηταει και απο την Ελλαδα. Και καλα κανει. Εδω η εννοια μας ειναι να κανουμε δημοσιες σχεσεις αντι να προστατευσουμε τον πληθυσμο.

 5. Αγαπητέ Δήμαρχε Θεοδόση ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΥΛΙΩΤΕΣ
  Αφού μας φορτώθηκε εντέχνος το προβλήμα της Κω(ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ) να το σηκώνουν οι Πυλίωτες ΕΣΥ πρέπει να ανακουφίσεις στα πλαίσια των δυνατοτήτων σου τη περιοχή και τους κατοίκους της.
  ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
  1) Καθημερινή περιπολία της Δημοτικής Αστυνομίας
  2) Διαγραμίσεις και καθαριότητα στο κεντρικό Δρόμο Πυλίου
  3) Μείωση τελών καθαρίοτητας και Φωτισμού (ολοι η Κώ λαμβάνει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ )
  4) Αμέση σύνδέση στο βιολογικό με δαπάνη του Δήμου ΌΛΩΝ ΤΟ ΠΥΛΙΩΤΩΝ ΚΑΙ του ΗΟΤ ΣΠΟΤ
  5) Ασφαλτόστρωση στο κεντρικό Δρόμο Πυλίου
  6) Φωτισμός σε όλα τα Σοκάκια για την ασφάλεια των δημοτών
  ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ

  • Για τα περισσοτερα συμφωνω. Πχ συνδεση στο βιολογικο με μειωμενο τιμολογιο και πολλες δοσεις. Συνδεση του χοτ σποτ στο βιολογικο παρολο που ειναι υποχρεωση του υπουργειου αμυναςδιαγραμισεις και νεος ταπητας στον κεντρικο απο αη γιωργη μεχρι αγιο νικολαο.φωτα στα σοκακια,περιπολιες συχνες της αστυνομιας. Νομιζω ο δημαρχος θα τα δει ολα αυτα θετικα!!!

  • Δυστυχώς όλοι συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει το ΠΥΛΙ που σηκώνει όλο το βάρος του μεταναστευτικoύ

  • Ρε παιδοβουβαλε Πυλιωτη…παλι νηστικο σε αφησανε…
   τραβα να φας καμμια πατσα..σαν την δικη σου…
   μπας και στανιαρεις…μας τα εκανες τσουρεκια..με τις///@ριες,,,τραβα να τα πεις αυτα στους Πυλιωτες..γιατι εσυ ΔΕΝ εισαι Πυλιωτης…!!

  • Ναιι για αντάλλαγμα ολα αυτα εεε, γιατί έχεις το χοτ σποτ, χωρίς αυτό δλδ, δέν θα πρεπε να κάνουν τα αυτονόητα;;;;Αυτά λέτε κάποιοι κάι σε λίγο πού θα έχει 10000 μετανάστες, θα δούμε τι θα κάνουμε στο Πυλι!!!Μετά θα ζητάς να σού φτιάξουν Αεροδρόμιο στο Πυλι ως αντάλλαγμα!!!!

 6. θέλω να διερευνήσετε εάν ένα ιδιωτικό εργαστήριο βρει θετικό ασθενή στο Covid, το στέλνει ως κρούσμα στον ΕΟΔΥ ?
  Ακούγεται ότι υπάρχουν διαμένοντες στο ξενοδοχείο καραντίνας χωρίς να ανακοινώνονται κρούσματα στην Π.Ε. Κω.
  Ο Δήμαρχος, ο Έπαρχος και οι τοπικοί βουλευτές οφείλουν να πάρουν θέση άμεσα.
  Δεν γίνεται να θυσιαστούν όλα στο βωμό του τουρισμού.

 7. Πληροφορίες απο Ολλανδία μιλούν για κατάταξη των νησιών στο πορτοκαλί

  Ίσως ανακοινωθεί σύντομα, τώρα βέβαια τελείωσε η πανήγυρις,αλλά εγείρει περισσότερα ερωτηματικά..το αρνητικότερο όλων είναι ότι επαληθεύτηκε η υποψία ότι υποδηλώνονταν κρούσματα,ενώ τα τεστ ήταν λιγότερα απ αυτά που έπρεπε.. το θέμα είναι ότι ο Σεπτέμβρης χάθηκε, λόγω ηλίθιων χειρισμών.

 8. Συμφωνώ με αυτά που λέει το αρθρό. Αλλά Εκτός απο το τα ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΑ test που γίνονται στο αεροδρόμιο…. φανταστείτε και ποσοι περνανε χωρίς τεστ και χωρίς να ξέρουν οτι έχουν Covid. Αυτοι ειναι ποιο επικίνδυνοι κατα τη γνώμη μου. Δεν εχει σημασία για εμένα αν ειναι 2 η 15 ή 150 οι τουρίστες με Covid που βρέθηκαν στο νησί. Μάσκα παντού για να σωθεί η κατάσταση. ο Ιος είναι σε έξαρση και εμείς …. καφέ στις καφετέριες σαν να μη τρέχει τιποτα.

 9. για την ελλειπή ενημέρωση και τις σκοπιμότητες ευθυνη εχουν πρώτα από ολα οι δημοσιογράφοι φίλε μου. αλλά σε ενα καθεστώς που τους υποχρεωνει για να επιβιωσουν να το βουλώσουν και να εξυπηρετούν μονο τις σκοπιμότητες της εξουσίας η ενημέρωση επαψε να ειναι το δημόσιο αγαθό που υπηρετούν και εγινε το μέσο για να πλουτίσουν. 1200 κρούσματα και η Κως χωρίς κάν πνευμονολόγο. 1200 το τεστ και οι ιδιοτες δεν τα δηλώνουν στον ΟΕΔΥ.

  • Άμα είναι έτσι… γιατί δεν τα βγάζουν για σπάσιμο οι δημοσιογράφοι και τα μέσα που πληρώνονται από την αντιπολίτευση και τα άρπαξαν χοντρά όταν ήταν συγκυβέρνηση;

   • ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ.

 10. Υπάρχει μία σκόπιμη συντήρηση του φόβου και της τρομοκρατίας. Η ενημέρωση είναι ελλιπής. Όταν γίνονταν 5-6000 τέστ την ημέρα (σε όλη την Ελλάδα) είχαμε 200-300 κρούσματα, ανεβήκαμε στα 20.000 τεστ και τα κρούσματα πήγαν στα 700-900 και χθες που έγιναν τα περισσότερα τέστ (26.000) φτάσαμε τα 1200-1300 κρούσματα. Μεθαύριο θα γίνουν 100.000 τέστ με τα κρούσματα να είναι στα 4500 και θα μας λένε ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και ότι πρέπει να σου στερήσουμε μερικές ελευθερίες για το καλό σου. Επίσης οι θάνατοι που ανακοινώνονται καθημερινά πέρα από στατιστικό στοιχείο δεν αποδίδει σε καμιά περίπτωση την ημερήσια εικόνα, αφού αυτοί που πεθαίνουν είναι κρούσματα 1, 2 ή 3 μηνών πριν. Χρήσιμο θα ήταν να λέγανε πόσοι μπαίνουν στις ΜΕΘ καθημερινά και όχι πόσοι νοσηλεύονται κάθε μέρα στις ΜΕΘ, που ασφαλώς αναφέρονται σε κρούσματα διαφορετικών περιοδων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.