Η χαμένη ποιότητα (τώρα & ποσότητα) του τουρισμού της Κω & η αντιφατικότητα των μέτρων («στου Κασίδη το κεφάλι»)

22
2150

Η χαμένη ποιότητα (τώρα & ποσότητα) του τουρισμού της Κω & η αντιφατικότητα των μέτρων («στου Κασίδη το κεφάλι»)

Όλη αυτή η κατάσταση με τα πάρτυ παραλίας τις τελευταίες μέρες δεν απέδειξε μόνο το χρόνιο πρόβλημα του τουρισμού της Κω (την ποιότητα του οποίου συζητάγαμε για να συζητάμε επί πολλά χρόνια και να που τώρα χάσαμε και την ποσότητα) αλλά και την αντιφατικότητα των κυβερνητικών μέτρων.

Η αλλαγή πρακτικής και φιλοσοφίας «βγάζει μάτι». Στην πρώτη φάση υπερίσχυε η προστασία της ανθρώπινης ζωής με την εφαρμογή της καραντίνας  και όλων των αυστηρών μέτρων.

Τώρα περάσαμε στις δύο βάρκες. Μία έτσι μία γιουβέτσι… Με τα αυστηρά μέτρα και τις καμπάνες τις βαριές. Κι από την άλλη με τον «νόμιμο» συνωστισμό.

Όπως στα αεροσκάφη εσωτερικών και εξωτερικών γραμμών, στα πλοία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς,  στα κλαμπ και εσχάτως στις… παραλίες μεταμεσονύκτια.

Σε τέτοιο βαθμό που «σπας το κεφάλι σου» τι από τα δύο ισχύει τελικά; Οι αποστάσεις, οι μάσκες και το συχνό πλύσιμο των χεριών; Ή ο τουρισμός, οι παραλίες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι εκδηλώσεις και οι παραλίες – υπαίθρια κέντρα διασκέδασης;

Και τα δύο, σου λένε. Διότι αν όλα τα κλείσουν τότε οικονομική καταστροφή. Αλλά και διότι αν όλα τα επιτρέψουν τότε οι ευπαθείς, αλλά και οι υγιείς κινδυνεύουν να νοσήσουν και να «πέφτουν» όπως οι μύγες.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση του… χάους είναι να αναρωτιέσαι ποιοι είναι τελικά πιο «ψεκασμένοι» αυτοί  που λένε τα διάφορα τρελά ή τα στελέχη του ΕΟΔΥ που ισχυρίζονταν μέχρι πρότινος ότι «οι ασυμπτωματικοί δεν μεταδίδουν τον κορονοϊό», «οι μάσκες είναι επικίνδυνες» και «οι νέοι δεν φέρουν ιικό φορτίο ικανό να μεταδοθεί» (!!!)

Αμ το άλλο; Ο κ. Χαρδαλιάς στο ερώτημα αν η έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται στον τουρισμό ή υπήρχαν από πριν και δεν τα «έβλεπαν», (τα έκρυβαν για επικοινωνιακούς λόγους, αφού σκόπιμα δεν έκαναν τεστ)  παραδέχτηκε ότι ο ιός δεν είναι εισαγόμενος, αλλά υπήρχε ήδη… (μόνο που μας έλεγαν τα αντίθετα, αλληλοσυγχαιρόμενοι).

Προφανώς, ισχύουν και τα δύο παραπάνω αφού άνοιξαν τον τουρισμό χωρίς σχέδιο και μέτρα, λειτουργώντας στου … Κασίδη το κεφάλι.

Κι έτσι φτάσαμε στην … ισορροπία του τρόμου (και το φθινόπωρο… έρχονται τα «καλύτερα»).

Εκτός και αν ο στόχος με τις συμβουλές και των επιδημιολόγων είναι (βλέπε άνοιγμα σχολείων 7 Σεπτέμβρη) ο πληθυσμός να νοσήσει με αργούς, σταδιακούς, ρυθμούς.

Ώστε αφενός να αποκτήσουμε ανοσία και αφετέρου το σύστημα Υγείας να μην καταρρεύσει και γίνουμε βόρεια Ιταλία και να νοσήσουμε όλοι αργά, σταθερά και πιο ελεγχόμενα.

Συμπέρασμα: δεν γλιτώνουμε που δεν γλιτώνουμε, τουλάχιστον τώρα που φεύγει σιγά σιγά και ο Αύγουστος να αποφεύγουμε όσο μπορούμε: πλοία, αεροπλάνα, μαζικούς χώρους και να φυλαγόμαστε από μόνοι μας (ειδικά οι ευπαθείς ομάδες).

 

 

22 ΣΧΟΛΙΑ

 1. με μεταδοτικότητα που η ανθρωπότητα δεν έχει δει ποτέ,με μεταλλάξεις του ιού που σοκάρουν και όμως κάποιοι σε τοπικό και Εθνικό επίπεδο επιμένουν ότι η γη είναι τετράγωνη.. όλα έχουν γραφτεί σε σχόλια, αλήθειες που πονάνε, αλλά η υποκρισία λόγω του μεγέθους της τοπικής διαφοράς τοποθετηθεί την ανθρώπινη ζωή χαμηλότερα απ το υπόγειο κέρδος.Έχουν βολευτεί όλοι με την λύση των παραλιών..Αυτοί που μένουν ξύπνιοι , έχουν πεισθεί..δεν μπορεί να κρυφτεί, φαίνεται ξεκάθαρα εν αντιθέσει με τα μαγειρέματα στα ‘σημεία’ καραντίνας..

 2. Χωρίς να έχει προσδιοριστεί το μέγεθος των παροδικών ή μονίμων

  επιπλοκών των επιζώντων προσβεβλημένων, δυστυχώς στο Νησί μας οι αρχές επέλεξαν να παίξουν με την ζωή του συνόλου.. τελεία αλλά όχι παύλα..

 3. Άφησαν επαγγελματίες και επιχειρήσεις στο έλεος της χειρότερης κατηγορίας Τουριστών,που υπάρχει.. άφησαν να χαλάσει η εικόνα της Κω.Όχι μόνο οι μικρο-επαγγελματίες και οι οικογειακές επιχειρήσεις περνάνε μια κόλαση, αλλά και στα ίδια ξενοδοχεία οι υπόλοιποι πελάτες δεν μπορούν να συνυπάρξουν..Το χειρότερο ομως είναι η πιθανότητα να μολύνει κάποιος, συμπολίτες μας..μιας και δεν τους νοιάζει τίποτα και κανενας..όχι καμία ατομική ευθύνη,αλλά ο απόλυτος υγειονομικός κίνδυνος.

 4. Ήτανε στραβό το Κλίμα (τουρισμός), … τόφαγε κι η Ισλαμολαθροεισβολή
  και το ξέκανε η Επιδημία … βλέπετε τρύπα στο τούνελ ???

  • … βλέπει φως στο τούνελ. Πείτε μια χώρα που θα δεχόταν τέτοια άτομα,η Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία μετά τις σφαλιάρες που έφαγαν,δεν θέλουν αλλά φέρετρα .Το οξύμωρο είναι ότι και τα ξενοδοχεία που μένουν έχουν κουραστεί και τους λένε οι ίδιοι να πάνε. παραλίες.

 5. αυτοί οι οπαδοί ομάδων,που ρημάζουν τα πάντα μετά τις 01:00.? έχουν τόσα λεφτά; είναι ολα αρνητικά;που τα έκαναν;σε δημόσιο ή ιδιωτικό κέντρο; ποιος τα υπογράφει;αφορμή σταθηκε ένα άρθρο σε Εφημερίδα του Εξωτερικού..ευχομαι να είναι αληθή

 6. Φέτος μάζεψαν την χλωρίδα και πανίδα της Ευρώπης, απλά για να παρουσιάσουν νούμερα

  Στα πλαίσια υπογραφής συμβολαίου Κυβέρνησης με TUI,, εύχομαι να μην το πληρώσουμε Σεπτέμβρη..αν έκαναν οι Έλληνες αυτά που κάνουν οι Κεντροευρωπαίοι αλήτες,θα είχαν λυσσάξει οι πάντες.. τώρα θα λένε ότι έχουμε και την τιμή που μας επέλεξαν…

 7. Στην Μύκονο συνέλαβαν το αρχηγό της πιο εμπορική ομάδας ποδοσφαίρου στον κόσμο

  για την προστασία της Δημόσιας υγείας,για την προστασία του τουριστικού προϊόντος, εδώ αφήνουν τους εμετούς κάθε βράδυ να τα σπάνε όλα,να συνωστίζονται κατά εκατοντάδες, χωρίς να κρατήσουν μια πισινή.. θέλω να μου απαντήσει κάποιος,αν μεταδοθεί και δω ο ιός,θα αναλάβει την ευθύνη κάποιος;
  Μάντσεστερ

 8. Τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα καφέ, τα μαγαζιά τα ανοίξαμε για να μην πληρώνουμε επιδόματα ανεργίας, όχι για να πηγαίνετε.

 9. Αν οι άρχες συμπεριφέρονταν όπως έπρεπε και καθαρίζαν τα έξαρχεια και το κέντρο της πόλης θα είχε φιάξει πολύ και η ποιότητα της διασκέδασης με αποτέλεσμα να έφιαχνε και η ποιότητα του τουρισμού. Η TUI ευθύνεται για πολλά αλλά αν τα ρήχνουμε όλα εκεί δεν βλέπουμε και τα δικά μας λάθη.

  • έπρεπε να μην έρχονται πρώτα απ’ όλα Γερμανοί,ομως τους φέρνουν και μάλιστα νεολαία και μάλιστα ανυπάκουοι στην χρήση μάσκας και συνωστισμού..το Νησί έχει μονάδες που τα επιτρέπουν όλα , οπότε θα έρχονται ότι και να φτιαχτεί το κέντρο.. είναι μέρος του voucher,αν θες ψάξτο..

  • Οι ξένοι πριν επισκεφτούν το Νησί είναι ενήμεροι για τα πάντα

   Υπάρχουν κωδικοποιημένα μηνύματα στα σαιτς απ τα καταλύματα μέχρι τους τρόπους διασκέδασης.. το καθάρισμα του κέντρου και των Εξαρχείων έχει ψηφοθηρικό κόστος.. υπάρχουν και επαγγελματίες του χώρου που θέλουν να καθαρίσει το κέντρο.. θα μπορούσε να είναι ατραξιόν του νησιού και όχι παρακμιακό γκέτο.. κάποτε βοηθούσαν την οικονομία του Νησιού, αλλά τώρα την υποβαθμίζουν.. για ποιο λόγο συγκεκριμένες ομάδες όπως γύφτοι, Ρομά κατεβαίνουν στο Νησί, χωρίς αντικείμενο μετακίνησης, ούτε δουλειά έχουν κλείσει, ούτε καν σπίτια..για επατεία,παραεμπόριο, διακίνηση, άρα γιατί τους επιτρέπουν ομαδικά να έρχονται; βλέπεις που ξεκινάει; επίσης κάθε μέρα υπάρχουν καταγγελίες για ληστείες εδώ και χρόνια,που είναι καταγεγραμμένα στα βιβλία της αστυνομίας,ας μου πει κάποιος αν εκλέχθηκε ποτέ η σύσταση ενός τσάμπα σφηνακιού.. ακόμα και το θέμα της υπόγειας Άγρας έχει εξελιχθεί…όλα αφορούν όλη την αλυσίδα και όχι μόνο το κέντρο.

  • Μια τροφή για σκέψη,αυτοί οι Τουρκόφωνοι Κεντροευρωπαίοι, έκαναν τεστ; μπορώ να δω έστω και ένα;

   20 Γερμανία 233861 832 9272 6 207606 16983 772

   34 Σουηδία 86068 5810 0 80258
   37 Βέλγιο 81468 574 9988 3 18204 53276
   41 Ολλανδία 68051 595 6225
   77 Δανία 16637 112 622 14258 1757 3.428

 10. Πρέπει να υπάρχει σοβαρότερος έλεγχος για το ποιος μπαίνει στη χωρα

  ,πως μπαίνει, αλλά και τι κάνει.. απορώ αν αυτοί οι νέοι που εδώ και 15 μέρες ταλαιπωρούν παραλιακά μέρη της Κω,αν έχουν περάσει από τεστ,αλλά απορώ περισσότερο με την ανοχή των αρχών. Το Βέλγιο εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την χώρα μας, επιβάλλοντας τεστ σ’ αυτούς που επιστρέφουν από διακοπές.. εμείς τους αφήνουμε να κάνουν ότι θέλουν…και όταν λέω ότι θέλουν,δεν εννοώ τα σκουπίδια, εννοώ την ρίψη και θραύση γυάλινων αντικειμένων σε παραλίες και πεζοδρόμια…

 11. για την περίοδο του Αυγούστου, απ’ τον άλλο μήνα θα το επιβαρύνονται οι ίδιοι.. Τώρα το πόσο αξιόπιστο είναι το αποτέλεσμα,που μάλλον θα πρόκειται για rapid test,θα φανεί σύντομα.

 12. από την Πόλη μέχρι Κέφαλο…Καλλιγούλεια Ρωμαϊκά γεύματα,κρεπάλη,ο αστείρευτος άμπακας,η ποιοτική αλεστική σιαγόνα… Όλα αυτά συνοδεύονται φέτος και με after hours μπόμπα σε γυάλινο που πρέπει να πεταχτεί παραλία… σίγουρα όταν στα seventies λέγαμε για ‘σακίδια’,δεν περιμέναμε να δούμε σκηνές της ταινίας ‘οι θαλασσιές σου οι χάντρες’,που οι τουρίστες είχαν μπει και στα κοτέτσια.Δεν τους φτάνει η χύμα μπόμπα στα all inclusive, θέλουν και ουσίες απεριτίφ.. αξέχαστη χρονιά για το νησί.. μένει να συνδεθούν του χρόνου και οι παραλίες με τον … Βιολογικό.

 13. μην σας ξεγελά η εμφάνιση και συμπεριφορά των νεαρών επισκεπτών μας φέτος.. είναι σε εξέλιξη πείραμα για ανάπτυξη εμβολίου με χρήση σπιρτώδους αλκοόλης σαν κύριο συστατικό..με γύφτικη κανναβουρόπιττα..ε ρε γλέντια..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.