Αυτό που δεν είδαμε στην Κω… (Ούτε ο Κ. Μητσοτάκης πίστευε στα μάτια του)

12
5566

Αυτό που δεν είδαμε στην Κω… (Ούτε ο Κυριάκος πίστευε στα μάτια του)

Η όξυνση των πολιτικών παθών για εγωιστικούς, μικροπαραταξιακούς, ή μικροκομματικούς λόγους είναι ότι χειρότερο για ένα τόπο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε κάθε πολιτικό σχηματισμό υπάρχουν οι πολιτικά νηφάλιες σκέψεις και φωνές οι οποίες θα λειτουργήσουν κατευναστικά σε κάθε τέτοια περίπτωση προτάσσοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον του τόπου.

Η Κάλυμνος για άλλη μια φορά «μας έβαλε τα γυαλιά» (σκεφτείτε πως ήταν τα πολιτικά πάθη προ δεκαετίας εκεί και τι στροφή 180 μοιρών έχει γίνει…)

Ούτε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πίστευε ποτέ ότι στα σκαλιά του Δημαρχείου θα τον περίμεναν μαζί ο απερχόμενος και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος.

Ο ένας μάλιστα (Γ. Γαλουζής) έχοντας τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και όντας υπερευνοημένος από την Κυβέρνηση Τσίπρα για τους γνωστούς λόγους… και ο άλλος ( Δ. Διακομιχάλης) στέλεχος του ΚΙΝΑΛ (ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρώην Υποψήφιος Βουλευτής κλπ).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε την παρουσία και των δύο Δημάρχων ως κάτι σημαντικό και εξαιρετικό για το νησί και την τοπική αυτοδιοίκηση που πρέπει να είναι πάνω από κόμματα και την χαρακτήρισε ως «πολιτικό πολιτισμό».

Στην σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο του νησιού όχι μόνο του έδωσαν κοινό υπόμνημα για τα θέματα που απασχολούν την Κάλυμνο (ως αυριανού Πρωθυπουργού) αλλά και υπερθεμάτησε ο ένας του άλλου γι’ αυτά.

Δείτε από την άλλη το μετεκλογικό πολιτικό κλίμα ή βαρόμετρο στην Κω (όχι μόνο σε σχέση με την επίσκεψη Μητσοτάκη αλλά συνολικά) από τα δελτία τύπου και τις μετεκλογικές δηλώσεις και βγάλτε συμπεράσματα για το τι προοιονίζεται.

Από τη μια η πικρία για το εκλογικό αποτέλεσμα με ότι αυτή συνεπάγεται (έχοντας μήπως στο πίσω μέρος του κεφαλιού ότι τα τέσσερα χρόνια περνάνε γρήγορα για να πάρουμε τη ρεβάνς;)

Και από την άλλη η βιασύνη να αναλάβουν ή να θέσουν το δήμο «υπό επιτροπεία» από τώρα (μα καλά, μετά τις εκλογές του 2014 όταν παραιτήθηκε ο κ. Καΐσερλης ο κ. Νικηταράς δεν είχε αναλάβει τη δημαρχία μέχρι τέλος Αυγούστου για να αποδείξει την ικανότητά του; Βοηθάει τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την αμοιβαία εμπιστοσύνη για την επόμενη μέρα κάτι τέτοιο;)

Ο σοφός λαός λέει τη φράση «εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ρθεις…» Και το αξιοπερίερεγο είναι ότι και οι δύο πλευρές ήταν μια από δω και μια απο κει.

Αν συνεχίσουν στη λογική «ότι μου κανες θα σου κάνω…» Να ξέρουν ότι «το γινάτι βγάζει μάτι» και ότι ο τόπος δεν τους φταίει σε τίποτα… (μακάρι να διαψευστούμε, αλλά, αν με τη δεδομένη κατανομή των εδρών επικρατήσει το «ψυχροπολεμικό» κλίμα στο νέο δημοτικό συμβούλιο, θα ζήσουμε σκηνές απείρου κάλλους. Ο κόσμος θα ξεσηκωθεί και θα βλέπουμε να ανεβαίνει ομαδόν στις συνεδριάσεις πιέζοντας με κάθε τρόπο ώστε να περνάνε τα θέματα που τον «καίνε»).

 

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και ένα θέμα που απασχόλησε την τελευταία εβδομάδα το Πανελλήνιο,καθώς σε όλα τα φόρουμ παίχτηκε

    η συνέντευξη και όταν λέω φόρουμ,εννοώ πολιτιστικά,τεχνολογικά,αθλητικά
    όχι ενημερωτικά..
    Θέλει ανάλυση απ τον διαχειριστή το παρακάτω θέμα:
    http://www.enikos.gr/society/654987/nea-dikaiomata-ton-ergazomenon-thespizei-evropaiki-odigia-ti-prov

  2. Γιάννη Καλημέρα. Εσύ πολύ καλά τα γράφεις αυτοί όμως θα σ’ ακούσουν. Εμείς, οι πολίτες της Κω, με σαφήνεια δείξαμε τι ακριβώς επιθυμούμε την επόμενη τετραετία. Με το ξεκάθαρο αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και το ακόμα ποιο ξεκάθαρο της δεύτερης καταδείξαμε ποια παράταξη θέλουμε ως Δημοτική Αρχή και ποιούς στην αντιπολίτευση. Ο νόμος έκτρωμα του Τσίπρα και του Καμένου αλλάζει τις επιθυμίες μας και υποχρεώνει τον Δήμαρχο και τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους να παραμερίσουν τις προσωπικές τους εμπάθειες και να συνεργαστούν για το καλό του νησιού. Να είσαι σίγουρος Γιάννη ότι από την πρώτη μέρα συνεδρίασης του νέου ΔΣ εμείς οι απλοί ψηφοφόροι θα είμαστε παρόντες για να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση ώστε να επικρατήσει η λογική της συνεργασίας. Ας πάρουμε ως παράδειγμα όχι μόνο την Κάλυμνο αλλά και την περιφέρεια Αττικής όπου η τωρινή κα Δούρου δέχτηκε τον κ. Πατούλη, αν και προεκλογικά υπήρξε μεγάλη κόντρα μεταξύ τους πολύ χειρότερη από ότι εδώ.

  3. Δηλαδή γιαννη το να ζητά ο νέος δημαρχος ενημέρωση είναι βιασυνη? Εσύ τα γράφεις αυτά η καμμία αλλη?ελεος. Φαίνεται πως ο κυριτσης με τον τρόπο του……. εχει τους δημοσιογραφους μαζί του….

  4. Το μεταβατικό τρίμηνο από Καΐσερλη σε Κυρίτση δεν πέρασε εβδομάδα που κλιμάκιο στελεχών του Κυρίτση να μην επισκέπτονταν κάποια υπηρεσία του Δήμου και να ζητάνε στοιχεία και ενημέρωση.
    Οπότε γιατί μας κάνει εντύπωση τώρα ότι ζητάνε ενημέρωση;
    Όπως λέει ο λαός μας «μη κάμεις μη σου κάμουνε, μην πεις να μη σου πούνε»

  5. Είμαι βέβαιος ότι αποκρύπτεις την ιστορία που είναι πρόσφατη και μπροστά μας. Κύριε Κιάρη ο κύριος Κυρίτσης υπονόμευσε τον Δήμο με τις αποφάσεις του όταν έχασε την δημαρχία και πριν παραδώσει στον Καίσαρλη. Παραμονές πρωτοχρονιάς της παράδοσης υπέγραψε συμβόλαιο με εργολάβο ύψους τριών εκατομμυρίων. Ο κύριιος Νικμηταράς όταν ανέλαβε με την αποχώρηση του Καίσαρλη ασχολήθηκε με τρέχοντα ζητήματα και ούτε καν διανοήθηκε να φεσώσει τον Κυρίτση που θα αναλάμβανε δήμαρχος. Κύριε Κιάρη οι εκλογές μίλησαν και ξαναείπαν για δεύτερη φορά ότι δεν είναι το ίδιο ο Κυρίτσης με τον Νικηταρά. Δεν είναι το ίδιο η ασέβεια με τον σεβασμό.

  6. Ο σεβασμός ή η ασέβεια στα του Δήμου δεν είναι και ούτε πρέπει να είναι προσωπική υπόθεση. Σήμερα δυόμισι μήνες πριν την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής δεν κρίνουμε τον σεβασμό του Κυρίτση προς τον Νικηταρά ή του Νικηταρά προς τον Κυρίτση γιατί αυτά κρίθηκαν με το αποτέλεσμα των εκλογών. Τους επόμενους δυόμισι μήνες θα κρίνουμε τον σεβασμό του κ. Κυρίτση, εάν έχει κατανοήσει το αποτέλεσμα των εκλογών φυσικά, προς τους κατοίκους του νησιού ή θα συνεχίσει με αυταρχισμό. Τώρα θα κριθεί ο κ. Κυρίτσης αν σέβεται τα χρήματα των κατοίκων. Αν πραγματικά ενδιαφέρεται για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων ή θα αποφασίσει μόνος του να ξοδέψει το απόθεμα των 16.000.000€ υπογράφοντας άστοχες συμβάσεις.

    • Μπα αναγνωρίζεις ότι εχει αποθεμα;Μηπως να στο δωσει να το μοιρασετε;Καλα κρασια.Να τα κανει εργα μεχρι τελευταιου ευρω…και ο Νικληταρας θα μαζεψει αλλα.

  7. Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.ΟΛΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ.ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

  8. Αφού γνωρίζουμε ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική και οι Μακεδόνες είναι αναντίρρητα Έλληνες, έχω ένα

    ερώτημα:

    Οι Μακεδόνες των Σκοπίων θα ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές;

    Ο Αλέξης τι λέει; Θα τους δώσει μια ευκαιρία;

  9. Γιάννη ενημέρωση του ζήτησε,δεν του ζήτησε να φύγει από τώρα,στον Μητσοτάκης ο Νικηταράς πήγε, ε άλλου το=βήμα της κω τους είχε φωτογραφια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ