Ο στόχος είναι ένας και είναι κοινός | Ήρθε η ώρα η νέα Δημοτική αρχή να περάσει από τα λόγια στην πράξη

18
1778

Ο στόχος είναι ένας και είναι κοινός | Ήρθε η ώρα η νέα Δημοτική αρχή να περάσει από τα λόγια στην πράξη

Οι εκλογές τελείωσαν.

Ο δεύτερος γύρος επικύρωσε με μεγάλη διαφορά τη λαϊκή βούληση να εκλεγεί δήμαρχος ο Θεοδόσης Νικηταράς, ωστόσο η απλή αναλογική του έδωσε μόνο 15 στους 33 Δημοτικούς συμβούλους για να διοικήσει συναινετικά.

Ο άρχων ως γνωστόν πρέπει να θυμάται 3 πράγματα κατά τον Αγάθωνα: ότι ανθρώπων άρχει, ότι κατά νόμους άρχει, ότι ουκ αεί άρχει.

Αν μαζί με αυτά, ο νέος Δήμαρχος κρατήσει την ηπιότητα, την απλότητα και την εξωστρέφεια που επέδειξε το τελευταίο διάστημα της προεκλογικής περιόδου, μέχρι και τις επόμενες εκλογές, θα συμβάλει τα μέγιστα στην ουσιαστική αλλαγή σελίδας (και όχι απλά δημοτικής αρχής) στο δήμο της Κω

Το ζητούμενο -όπως σημειώνουμε εδώ και καιρό- είναι η επόμενη μέρα.

Και στην επόμενη μέρα θα είναι τραγικό λάθος να υπάρχουν νικητές και ηττημένοι (ειδικά στο Δημοτικό συμβούλιο).

Ο στόχος είναι ένας και είναι κοινός.

Να ενωθεί η τοπική κοινωνία, να καταφέρει να ξεπεράσει τους όποιους διαχωρισμούς του παρελθόντος για να προχωρήσει μπροστά.

Το επιβάλλει όχι μόνο ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι, αλλά και ο λαός της Κω διά της ψήφου του (όπως και αν θέλει να ερμηνεύσει κανείς το αποτέλεσμα).

Πέρα και πάνω από κόμματα, πέρα και πάνω από τοπικισμούς και και μικροπολιτικές ή μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.

Ο παλμός των νέων ανθρώπων που θέλουν να πάρουν τις τύχες του Δήμου στα χέρια τους είναι αισθητός σε όλες τις παρατάξεις και είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο η εκλογή μιας ικανής μερίδας από αυτούς, τόσο στο δημοτικό όσο και στα τοπικά συμβούλια.

Επίσης, το γεγονός ότι στα τοπικά συμβούλια του Πυλίου, της Καρδάμαινας και της Κεφάλου οι Πρόεδροι και η πλειοψηφία των συμβούλων ανήκει στην μείζονα μειοψηφία δίνει μια μοναδική ευκαιρία συν-διοίκησης και συνεργασίας που μπορεί να επιδράσει καταλυτικά και στην εμπέδωση ανάλογου κλίματος στο δημοτικό συμβούλιο.

Οι φωνές που τυχόν θα επιμείνουν στην όξυνση των παθών, την  παρελθοντολογία, στην στείρα αντιπαράθεση θα πρέπει να απομονώνονται και να βρίσκουν κλειστά αυτιά σε όσους πετάνε το γάντι.

Το σχολιάζαμε με τους συναδέλφους στο debate, το συζητήσαμε εκείνο το βράδυ και με τον αγαπητό συνάδελφο Δ. Χόνδρο που το παρακολούθησε διαδικτυακά, το γεγονός ότι ο Θεοδόσης δεν απαντούσε στην ανελέητη κριτική της Ιωάννας και του Γιώργου, του πρόσθεσε πόντους.

Αν συνεχίσει την ίδια τακτική στο δημοτικό συμβούλιο και ζητήσει και από τους όποιους… θερμόαιμους συνεργάτες του να πράξουν το ίδιο, τότε όχι μόνο το κλίμα θα αλλάξει, αλλά και θα πετύχει πολύ πιο εύκολα τους στόχους του.

Οι νέοι πρέπει να είναι μπροστάρηδες στη νέα προσπάθεια που ξεκινάει από το Σεπτέμβριο.

Η νέα δημοτική αρχή οφείλει να επιδείξει σεβασμό, ισονομία, απλότητα και πίστη στους ανθρώπους του τόπου και στη δυναμική του.

Ήρθε η ώρα να αποδείξει ότι όλα αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε προεκλογικά (τουρισμός, απευθείας αναθέσεις, ηπιότητα, διαφάνεια-λογοδοσία) μπορεί να τα κάνει πράξη.

Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να θυμάται τα ανατρεπετικά εκλογικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών και πως τα τέσσερα χρόνια περνούν πολύ γρήγορα.

Την επόμενη μέρα να ξεκινήσει από τα καθημερινά, τα αυτονόητα. Με μεθοδική δουλειά, εξωστρέφεια, πρωτοβουλίες και συνεργασίες, τείνοντας χέρι ακόμα και σε αυτούς που αρνούνται να της το δώσουν… προκειμένου να πάει στα πιο δύσκολα και στα πιο μεγάλα.

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο θεοδοσης απέδειξε ότι τον ενδιαφέρει να πάει μπροστά ο τοπος. Έκλεισε τα αυτιά στους υβριστες σε σημείο που να εκνευρίσει όλους τους θερμοαιμους.. Ο κόσμος τον εμπιστεύτηκε για τις ικανότητες και τον χαρακτήρα του. Μένει στις άλλες παραταξεις να δείξουν ότι πέρα και πανω από τα μικροπαραταξιακα οφέλη υπάρχει ο τοπος υπάρχουν τα προβληματα.. πιστεύω πως όλα θα πάνε καλυτερα.

  • Πολύ γρήγορα θα διαπιστώσουν οι δημότες ότι επέλεξαν τον κύριο ΤΊΠΟΤΑ που θα λέει ναι σε όλους...

   Ο κλασικός τεμπελχανάς της καρέκλας που δεν τολμά να σπάσει αυγά για ομελέτα… Κλασικός διαχειριστής με τον Δήμο στον αυτόματο πιλότο… Άλλη μια χαμένη τετραετία για την Κω που γρήγορα θα ανακαλύψει τον αυταρχικό ΘΕΟΔΌΣΗ που δεν υπολείπεται σε τίποτα από τον αυταρχικό ΚΥΡΙΤΣΗ…

   • σε όσους μπέρδεψαν τα σχόλια με το κομματικό service αποτυπώνωντας πόσο έχουν καβαλήσει το καλάμι και πόσο έχουν απομακρυνθεί από την κοινωνία. Γι’ αυτό και δεν μπορούν να κατανοήσουν την αποδοκιμασία του λαού στο Κυρίτση, στο ΣΥΡΙΖΑ και στα ακροδεξιά κόμματα διαμαρτυρίας.

   • Τά κόμπλεξ , οι εμμονές και η λαλακία σου είναι απεριόριστα καθώς σύμφωνα με τον Αινστάϊν η ανθρώπινη βλακεία είναι απεριόριστη . Εκτός κι αν , το πιθανότερο , είσαι μισθωμένος του Κυρμήτςη και εκελείς έργο λασπολογίας , ξεκοπή και καθ υπόδειξη . Ότι και νάσαι σύντομα θα καταπιείς την δηλητηριώδη γλώσσα σου και θα σωπάσεις για πάντα .

 2. Πολύ καλά τα λες Γιάννη. Και αυτή πρέπει να είναι η πορεία του επόμενου δημοτικού συμβουλίου. Ένας δήμαρχος που θα ηγείται και θα συντονίζει αλλά δεν θα επιβάλει την άποψη του. Φυσικά πρέπει και η αντιπολίτευση να συμβάλει σε αυτό το κλίμα.

 3. να βάλετε ομως τάξη στο νησί ….κυριαρχεί ενα μπάχαλο…να ειστε αυστηρός όχι να φοβάστε μη χάσετε την καρέκλα!!

 4. Υπογράμμισε ότι ευνοείται το ενδεχόμενο να υπάρξουν συνεργασίες στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, με γνώμονα τα πραγματικά προβλήματα και όχι κάποιο αλισβερίσι θώκων και μισθών ,σύμφωνα με τη κατανομή των εδρών και τη φιλοσοφία του νόμου ενώ δεν απέκλεισε τη προοπτική συνεργασίας με την δημοτική αρχή εφοσον οι προγραμματικές θέσεις βρίσκουν σύμφωνη τη παράταξη του ΟΡΑΜΑΤΟΣ.Απαντώντας στο ερώτημα αν θα ανταποκριθούν σε ενδεχόμενο πρότασης από την πλειοψηφία για συνδιοίκηση στο δήμο ο κ Φραγκούλης εξήγησε ότι θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις της παράταξης .Να σημειωθεί ότι η ολομέλεια του ΄΄Οραματος΄΄συνεδρίασε τη Τετάρτη το βράδυ για την ανασυγκρότηση των οργάνων….http://www.kosvoice.gr/Επικαιρότητα/item/ναι-στισ-προγραμματικεσ-συγκλισεισ-με-γνωμονα-τα-πρσγματικα-προβληματα-τησ-κοινωνιασ?fbclid=IwAR0N34vkuOLGjgYrdqaO3Jxq_W8IkjjlTQHYspQ9yJjUzRWeevQzHfKCsl0

 5. Πως να είναι κοινός ο στόχος ,αν ακόμα κάποιοι επιμένουν σ αυτό που είπε η ανεκδιήγητη

  https://www.zougla.gr/politiki/article/den-8a-simetasxi-stis-ekloges-i-xristo

  Αχχ,αυτό το σηκωτό φρύδι,καλά εμείς τώρα τι θ απογίνουμε συντρόφισα?
  Αλήθεια εκτός από το ότι λοιάζονται ,λαθρομετανάστες κατακλίζουν τις παραλίες το βράδυ,κατεβαίνουν με τα ποδήλατα και μαστουρώνουν κιόλας,βέβαια επειδή η θρησκεία το απαγορεύει δεν πίνουν αλλά από φούντες και περιπολίες σε κεντρικές παραλίες…Τι να πω διαφήμιση του Νησιού.

 6. Στο οποίο θα συμμετέχουν κάθε λογής ‘συλλογικότητες’ και αλληλέγγυοι σ αυτές, και μάλιστα θα παρελάζουν και απ τα All Inclussive ,όσοι τυχαίνει να βρίσκοντα σε διακοπές στο Νησί μας.Η εικόνα με την παρέλαση απ την Αθήνα πέρσι,άφησε τις πλέον θετικές εντυπώσεις.Εδώ θα ηγηθεί η γνωστή ‘Κοκκάλα’ εξ Αντιμαχείας και θα παρευρεθεί ο περσινός νικητής του Athens Pride,που όσοι θα θυμούνται είχε κρεμμασμένο στο ροζ βρακί του την εικόνα του Αγίου Νικολάου,έτσι για να πικάρει τον ‘μούτσο’ που τον …εγκατέλειψε…Οι συμμετοχές θα κριθούν μετά από πασαρέλα και παρέλαση Αποκρεάτικη μέσα στον Ιούνη.Άντε βρε αυτό θα πει πρόοδος.

 7. Ας φύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα ο Κυρίτσης. Μέχρι το Σεπτέμβρη θα εκδικηθεί όλο τον κόσμο. Η αισχρή και υποτιμιτική συμπεριφορά του σε πολούς όλη την εβδομάδα που πέρασε αυτό δίχνει. Ας του πουν κάτι οι κολλητοί του

 8. τι είναι τώρα αυτά που γράφεις. Εμείς θέλουμε ανάλυση άλλου επιπέδου. Η αλήθεια είναι μία. Όπως έλεγε ο Χόνδρος ο ΣΥΡΙΖΑ που στήριζε Νικηταρά και οι καλοί ΝΔμοκράτες της Κω μαζί με λίγους που ξόμειναν στο ΚΙΝΑΛ και δεν ανήκουν στο ξεπεσμένο σκανδαλιδικό μπλόκ καθάρισαν σαν αβγό τον απερχόμενο καταστροφέα του νησιού. Ζήτω ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήτω η ΝΔ, ζήτω ο Καϊσερλης, ζήτω ο Παυλίδης, ζήτω ο Καματερός, ζήτω ο λαός της Κω

 9. Μα είναι ανήκουστο…τουλάχιστον έπεσε μέσα με την μπόρα.

 10. Σήμανση ,φώτα,κολώνες σπασμένες κ.αλλα εγκατάλειψη στο ψαλίδι μόνο τρισάγια .
  .στον επαρχιακό. Ντροπη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ