Οι πρώτες «καμπάνες»…Οι «βαθμολογίες» κάτω από τη βάση & οι δυσαρεστημένοι που περνάνε απέναντι…

23
1769

«Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια», σύμφωνα με τη γνωστή λαϊκή ρήση. Αν και δεν ξέρουμε ποιος ακριβώς συνέταξε τον «έλεγχο τετραμήνου» που είδαμε στην πρόσφατη κινητοποίηση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών-μαθητών και γονέων (μόνο τα παιδιά ή συμφώνησαν από κοινού όλοι οι συμμετέχοντες;) για την καθυστέρηση έναρξης των έργων αποκατάστασης των σεισμόπληκτων σχολείων, μας δίνει ωστόσο λαβή για να αναλογιστούμε αντίστοιχα (και να πάρουμε ένα μέτρο σύγκρισης) τι βαθμολογικά δεδομένα/μηνύματα «τρέχουν» αυτή τη στιγμή για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία και όχι μόνο.

Ο «έλεγχος» αυτός λοιπόν έδινε (προφανώς με άριστα το 10, διότι σε διαφορετική περίπτωση έχουμε να κάνουμε με παταγώδη αποτυχία και μη αναστρέψιμη κατάσταση):
03 στον Δήμο
02 την Περιφέρεια
Και 01 στο Υπουργείο,
με 00 ανοχή και υπομονή…των βαθμολογητών.
Εύλογα λοιπόν ο Δήμρχος Κω έσπευσε να παραπονεθεί στους συγκεντρωμένους μόλις το είδε  (ότι η βαθμολογία «αδικεί» τον δήμο) και να δικαιολογηθεί (ότι αν δεν έπαιρνε πρωτοβουλία η καθυστέρηση θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, όπως του λιμανιού, παρά τις «τρικλοποδιές» που προσπάθησαν κάποιοι να του βάλουν κλπ).
Το στοίχημα  (όπως και για το λιμάνι) είναι πότε θα ξεκινήσουν και κυρίως πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες . Γιατί αν δεν είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο το ένα (που υποσχέθηκε στην συγκέντρωση στην πλ. Ελευθερίας) ή τα δύο σχολεία (που είπε στην χοροεσπερίδα του 2ου ΓΕΛ Κω, έπειτα από πίεση του Προέδρου των γονέων Κ. Αυγουλά) τότε σίγουρα μένει μετεξεταστέος…
Το ίδιο και η κυβέρνηση με το λιμάνι, το έργο αποκατάστασης του οποίου – σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έδωσε ο κ. Καματερός στην τελευταία συνέντευξη τύπου- τέλη Μαρτίου πρόκειται να παραδοθεί η μελέτη και Απρίλιο-Μάιο να ξεκινήσουν οι εργασίες, για να ολοκληρωθούν γύρω στον Αύγουστο (αν και με την ζημιά που θα ‘χει γίνει στον θαλάσσιο τουρισμό με μόλις 8 κρουαζιερόπλοια όλο το καλοκαίρι του 2018 από 30τόσα πέρσι και υπερδιπλάσια τα προηγούμενα χρόνια και  έως το τέλος του χρόνου να πάνε οι εργασίες, η χρονιά έτσι κι αλλιώς είναι χαμένη ως προς αυτό…)
Σε αυτό το πλαίσιο η κίνηση του Δήμου και του Δημάρχου Γ. Κυρίτση να καλέσει τον Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων Θ. Κόντε στην Κω και να του δείξει το (έστω «υπερ-φαραωνικό» ή καθαρά «προεκλογικό» για κάποιους δύσπιστους) προσχέδιο νέων λιμενικών εγκαταστάσεων στην Κω, με έμφαση στον τομέα της υποδοχής Κρουαζιεροπλοίων μπορεί να πει κανείς ότι τουλάχιστον επικοινωνιακά ήταν σωστή (στην παρούσα φάση). Επί της ουσίας όμως,  εάν δεν προχωρήσει τίποτα από το προσχέδιο αυτό, από τώρα έως τις εκλογές… πολύ φοβόμαστε ότι η βαθμολογία θα «τσούξει» κι εδώ, όχι φυσικά από τον κ. Κόντε αλλά από τους πολίτες βαθμολογητές….)
Τα μηνύματα δυσαρέσκειας πάντως, πέρα από την επιμέρους ή γενική «βαθμολογία», μπορεί να τα διακρίνει κανείς και από την περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα. Δώσαμε μια εικόνα σε προηγούμενο σημείωμά μας για τις προθέσεις της τοπικής ΝΔ. Ήρθε και η έμμεση ανακοίνωση ονομάτων από τον αναπληρωτή επικεφαλής του Οράματος Γ. Φραγκούλη ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς ανακοίνωσε μιλώντας στην συνάδελφο Κ. Δανελλάκη στο Ρ/Φ ΈΚΦΡΑΣΗ την συνεργασία  (ουσιαστικά την υποψηφιότητα) των Νίκου Σοφού, Βαγγέλη Τζόγια και Γιώργου Κίτση.
 Αν συνεχίσουμε στο πόσοι και ποιοι ακόμη δυσαρεστημένοι (ή «ορκισμένοι», όχι μόνο από τον ΔΗΡΑΣ που είχε και πρώην Αντιδήμαρχο αλλά και άλλους υποψηφίους που στις προηγούμενες εμφανώς ή αφανώς στήριξαν τη νυν δημοτική αρχή) στις εκλογές που έρχονται θα είναι «απέναντι»… Συν κάποιους άλλους από την παράταξη -που μπορεί μεν να μην έγινε δεκτή η παραίτησή τους- αλλά όπως φημολογείται ή δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, είτε αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι σε περίπτωση που κατεβάσει δικό της υποψήφιο η ΝΔ… Καταλαβαίνει κανείς, ενόψει εκλογών και προεκλογικής εκστρατείας που οσονούπω αρχίζει να ξεδιπλώνεται, ότι για άλλη μια φορά «η ιστορία επαναλαμβάνεται είτε ως φάρσα, είτε ως τραγωδία» (μιας και στον Γ. Κυρίτση αρέσουν και χρησιμοποιεί τακτικά Μαρξιστικά ή Λενινιστικά τσιτάτα…)

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τους νέους, ισχυρούς υποψήφιους του Κυρίτση δεν τους γνωρίζεις ακόμα απ ό, τι φαίνεται από το άρθρο σου, Γιάννη.

  2. Αγαπητέ Γιάννη,
    Εκτός από τα φαραωνικά μελέτες και έργα λέμε εμείς οι ταπεινοί πολίτες της Κω, υπάρχει και η ωμή πραγματικότητα και η καθημερινότητα των πολιτών. Με αυτήν έχει σκοπό να ασχοληθεί κανείς από την Δημοτική αρχή στο σύνολό της? Π.χ. οδικό δίκτυο, χώροι στάθμευσης, κυκλοφοριακό, σηματοδότηση
    του νησιού, και τόσα άλλα προβλήματα, ων ουκ έστιν αριθμός. Λέμε λοιπόν στον Δήμαρχο, πως η αναφορά του
    συνέχεια στην αγάπη του για την Κω, δεν αποδεικνύεται με τα έργα του.

  3. ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΠΟΥ ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΑΤΕΡΟ ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ, ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ,ΡΗΜΑΖΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ , ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;ΛΙΜΑΝΙ? ΜΟΛΟΥΣ; ΜΑΛΛΟΝ Κ@ΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΥΣ.

  4. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΤΥΦΩΝ»
    1) Οι αναρχικοί, εντείνουν (για 4η ημέρα) τον αστικό πόλεμο. Περισσότερα, εδώ.
    2) Τούρκοι συνέλαβαν σήμερα τα ξημερώματα ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ δύο Έλληνες στρατιωτικούς στον Βόρειο Έβρο (κάτι, το οποίο επεδίωξαν προσφάτως ΚΑΙ στο Αιγαίο, ανεπιτυχώς, με τον εμβολισμό τού σκάφους τής Ελληνικής Ακτοφυλακής «ΓΑΥΔΟΣ»).
    Περισσότερα, εδώ.
    3) ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ «8»; Τι υποκρύπτει η ΥΦΑΡΠΑΓΗ ελληνικής περιπόλου στον Έβρο…
    4) ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΑΔΕΡΦΙΑ !!!
    ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ…http://esxatianasxesi.blogspot.gr

  5. Το’ χουμε επισημάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν, ότι η ΚΝΕ είναι… υπουργογέννα –και… πρωθυπουργογέννα, βλέπετε περίπτωση Τσίπρα.
    Έτσι, εκτός από τον Δραγασάκη που προέρχεται από το… τιμημένο κουκουέ (του οποίου παρ’ ολίγον να είναι… αρχηγός – το 1991 έχασε την αρχηγία από την Παπαρήγα για μόλις 4 ψήφους!), από την… υπουργογέννα ΚΝΕ προέρχεται και η –σπουδαγμένη στην Αμέρικα- νέα υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη.Γράφει σχετικά στο βιογραφικό της: «Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων ήταν μέλος της ΚΝΕ (1976-1983) και αργότερα του ΚΚΕ (1983-1985)…»Συμπέρασμα: σε τούτη τη χώρα (την τελευταία κομμουνιστική της Ευρώπης, αλλά με καπιταλιστική οικονομία…) όποιος φιλοδοξεί να γίνει υπουργός, πρωθυπουργός, ολιγάρχης του πλούτου, μεγαλοδημοσιογράφος, κ.τ.λ., πρέπει απαραιτήτως να περάσει από την ΚΝΕ και το ΚΚΕ!

  6. ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΙΝΩΘΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ. ΥΠΟΜΟΝΗ.

  7. Ο κύριος Τσίπρας έχοντας παντελώς αποτύχει και βλέποντας ότι το τέλος θα επέλθει σύντομα, προσπαθεί να συγκεντρώσει από τα διάφορα αποκόμματα των αποτυχημένων και απελπισμένων της αριστεράς, ότι δυνάμεις μπορεί. Η οικονομία πάει από το χειρότερο στο χείριστο, μειώσεις, δυσβάστακτη φορολογία, πλειστηριασμοί, όπου να ναι κόβουν και το επικουρικό από τις συντάξεις, οι Τούρκοι αλωνίζουν και απειλούν, οι Σκοπιανοί καίνε ελληνικές σημαίες, μέχρι και οι Αλβανοί άρχισαν να απειλούν, οι ακροαριστεροί συμμορίτες καταστρέφουν και πυρπολούν την Αθήνα ρημάζοντας τις περιουσίες βιοπαλαιστών υπό τα απλανή βλέμματα της αστυνομίας και τους βαυκαλισμούς του κυρίου Τόσκα, η κυρία Αντωνοπούλου θρηνεί για το χαμένο της επίδομα ενοικίου και οι κάθε λογής σαλτιμπάγκοι τύπου Καρανίκα και Πολάκη -που διορίζει ως διευθυντή στο νοσοκομείο Σαντορίνης «κολλητάρι» του ιδιοκτήτη βουκανιζατέρ- προκαλούν λεκτικά επιδιδόμενοι σε μια ακατάσχετη μπουρδολογία.

  8. προς.ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ.οσα λεφτα και να ριξει ο κυριτσης στην επικοινωνια,εφημεριδες,σαιτ

    εξαγορα υποψηφιων δεν θα γινει τιποτα.το κακο που εκανε στονησι ειναι τεραστιο.ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

  9. ΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΙΔΙΑ! ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΡΒΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΛΥΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΌΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΝΕΚΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ -ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ Η ΧΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ! ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΤΕ ΚΑΘΕ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΩΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΟΛΕΤΗΡΕ!

  10. ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΟΛΟΙ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΠΕΡΦΕΡΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.ΜΕΓΑΛΟΣ ΡΟΥΦΗΧΤΡΑΣ.

  11. όπως είχε καταγγείλει αργότερα ο –αριστερός, πλην έντιμος- βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης, τα είχαν πάρει από την Siemens και το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός: «προκηρύχθηκε ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε. Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη».Μάλιστα, ο Κοροβέσης είχε βάλει στο στόχαστρο τους Κουβέλη και Δραγασάκη (που τότε ήταν στο ΚΚΕ), αφήνοντας σαφή υπονοούμενα ότι ως υπουργοί, ήταν οι πρωταγωνιστές του χρηματισμού: «αυτοί κάτι παραπάνω ξέρουν από εμάς, εννοώ ο ενιαίος τότε ΣΥΝ, ο κ. Δραγασάκης και ο κ. Κουβέλης ήταν τότε στην κυβέρνηση».Τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Κοροβέση να ανακαλέσει, «ειδάλλως είναι εκτεθειμένος στον κόσμο της αριστεράς», αλλά ο Κοροβέσης δεν ανακάλεσε ποτέ…

  12. O Στουρνάρας γράφει Ιστορία.Δεν θα θυσιάσει την Ελλάδα για να γίνει αρεστός στον Τσίπρα!

    Ο Γιάννης Στουρνάρας λοιπόν γνωρίζει την αλήθεια για το διεφθαρμένο εγχώριο κράτος το οποίο ανέλαβε να το βγάλει στις αγορές η Τράπεζα Ρότσιλντ αφού πρώτα το μακιγιάρει. Μπορεί όμως το διεφθαρμένο κράτος-κατσιαπλιάς να ξεγελάσει τις αγορές; Οχι για πολύ…Στο τέλος οι αγορές θα μας στείλουν εκεί που μας αξίζει. Ο διαμελισμός της Ελλάδας και η επιστροφή στη δραχμή θα είναι το τίμημα της πεπετζίδικης εξόδου στις αγορές που σχεδιάζει ο Τσίπρας σε συνεργασία με τους εταίρους που θέλουν να δώσουν μια κλωτσιά στο κράτος των κατσιαπλιάδων. Ο Γιάννης Στουρνάρας καλείται να αναμετρηθεί με την Ιστορία και να βάλει ένα τέλος σ΄αυτή την Μπλόφα του Αιώνα που θα έχει ολέθριες συνέπειες για την Ελλάδα-εάν θα υπάρχει Ελλάδα στο κοντινό μέλλον…https://kourdistoportocali.com/read-this/o-stournaras-grafi-istoria-den-tha-thysiasi-tin-ellada-gia-na-gini-arestos-ston-tsipra/

  13. Η ΝΥΦΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ –ΑΘΑΝΑΤΟ!- ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΖΗΤΩ ΤΟ… ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

    Μετά τις αποκαλύψεις για το επίδομα ενοικίου σε αριστερές υπουργάρες που «δεν ξέρουν τι έχουν», σήμερα ήρθε στο φως μιαακόμα υπόθεση που σχετίζεται με το… ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς!
    Πιο συγκεκριμένα, αποκαλύπτεται ότι η νύφη του mister Tsipra (σύζυγος του αδερφού του), κατέχει θέση παράλληλης άσκησης καθηκόντων και στο Δημόσιο αλλά και στο γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, ως μετακλητή υπάλληλος, σύμφωνα με το διατακτικό απόφασης που υπογράφεται από την υπουργό Εργασίας, Αχτσιόγλου, και τον υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο, που αναφέρει τα εξής:

  14. Η ΝΥΦΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ –ΑΘΑΝΑΤΟ!- ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΖΗΤΩ ΤΟ… ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

    «Από 01/09/2017 αναλαμβάνει καθήκοντα μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης με παράλληλη άσκηση των κύριων καθηκόντων της ως προϊσταμένης στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθων 55, 556 και 57 του Προεδρικού Διατάγματος 63 του 2005». Για τη θέση αυτή, το ΠΔ του 2005 δικαιολογεί επιμίσθιο (επαύξηση μισθού) έως και 30%.
    Η νύφη του Τσίπρα, όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», για το αν είναι η σύζυγος του αδελφού του πρωθυπουργού, απάντησε με… ερώτηση, δηλαδή για το «αν είναι υποχρεωμένη να απαντήσει» και στη συνέχεια όταν η εφημερίδα επικοινώνησε μαζί της εκ νέου η επικοινωνία δεν ήταν «εφικτή», δηλαδή κρυβόταν!
    Ζήτω το… ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς!

  15. 5η ημέρα ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ στο «Εξπρές τού Μεσονυκτίου» για τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς… Ξεκίνησαν οι αναβολές τής δίκης… Εν τω μεταξύ, στα ημεδαπά ….τροκάναλα, συνεχίζονται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ οι προβολές τουρκικών σειρών.http://esxatianasxesi.blogspot.gr/

  16. ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ ΤΡΕΜΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ!

    Ενώ η Ιταλία έχει αναγνωρίσει τη σημασία της ιταλικής διασποράς και της επιτρέπει να συμμετέχει ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας, στην Ελλάδα, τα κόμμα του αντισυνταγματικού τόξου επιμένουν να αποκλείουν κάθε σκέψη απόδοσης του δικαιώματος της ψήφου στα εκατομμύρια των Ελλήνων του εξωτερικού.
    Είναι φανερό πως τα χρεωκοπημένα (ηθικά αλλά και οικονομικά) κόμματα δεν επιθυμούν τη συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς στις εκλογικές διαδικασίες, γιατί σε κάθε μέτρηση, τείνουν να εκφράζουν έντονα πατριωτικά αισθήματα, ενώ δεν έχουν κανένα «πάρε δώσε» με το πελατειακό κράτος της μεταπολίτευσης. Τυχόν θεσμοθετημένη συμμετοχή των Ελλήνων της Γερμανίας, της Αυστραλίας και της Αμερικής στις εθνικές εκλογές θα ενίσχυε δραματικά τη Χρυσή Αυγή, ενώ τα ανθελληνικά κόμματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, στις κάλπες που θα στήνονταν στην ομογένεια, κατά τη γνωστή έκφραση, δεν θα «βρίσκανε ούτε τη ψήφο τους».

  17. ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ ΤΡΕΜΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ!

    Η Χρυσή Αυγή έχει ως πάγια θέση ότι η ελληνική διασπορά δικαιούται και οφείλει να έχει λόγο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας και έχει ζητήσει πλειστάκις, εντός και εκτός Βουλής, όπως θεσμοθετηθεί η συμμετοχή της Ομογένειας στις εθνικές εκλογές. Το ιταλικό μοντέλο, που προορίζει το 2% των θέσεων της Βουλής για την εκπροσώπηση της διασποράς είναι σίγουρα ένα καλό παράδειγμα που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στη χώρα μας.Διαβάστε επίσης: Τρέμει το κλεπτοκρατικό τόξο την ψήφο των Ελλήνων Ομογενών! Επανέφερε το θέμα στην Βουλή η Χρυσή Αυγή – ΒΙΝΤΕΟhttps://ethnikismos.net/2018/03/07/οι-ιταλοι-τησ-διασπορασ-ψηφισαν-στισ-ε/.

  18. 13 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ

    Πιάστηκε στα πράσα «κλέπτων οπώρας» ο φυσικός διάδοχος των Λένιν, Στάλιν και λοιπών μπολσεβίκων ηγετών στην Ρωσσία! Όπως, λοιπόν, ανακοίνωσαν οι φορολογικές αρχές της Ελβετίας, ο υποψήφιος για τη ρωσική προεδρία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας Πάβελ Γκρουντίνιν έχει 13 λογαριασμούς σε ελβετική τράπεζα. Στους 12 λογαριασμούς έχει -εκατομμύρια- δολλάρια και στον 13ο ατόφιο χρυσάφι! Ο ίδιος είπε επίσης ότι «με βάση τα στοιχεία που διαθέτει η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή» ο μπολσεβίκος Πάβελ Γκρουντίνιν είχε δηλώσει «ότι δεν έχει λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες».Που τα βρήκε άραγε το κομμούνι τόσα πολλά λεφτά;
    (ΥΓ): Ε ρε και να μπει το ΣΔΟΕ στο Παλάτι του Περισσού, τι θα βρει μέσα! Ε ρε και να μπει… Όταν θα γίνει Εθνικό Κράτος στην Ελλάδα, τότε να είστε σίγουροι πως θα μπει!

  19. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ «ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ»): 3.900 ΕΥΡΩ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ, 3.200 ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ!

    Ποιος είπε πως δεν υπάρχουν λεφτά στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας; Υπάρχουν και παραυπάρχουν, αλλά όχι για όλους. Μόνο για λίγους και «εκλεκτούς»!

    Ορίστηκαν, λοιπόν, οι μισθοί του Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ έπειτα από σχετική τροπολογία που είχε κατατεθεί το περασμένο καλοκαίρι. Σύμφωνα με την απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», καθορίζονται οι μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), καθώς και του Αντιπροέδρου, εφόσον αυτός έχει διοριστεί με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, στο ποσό των 3.900 ευρώ και 3.200 ευρώ μηνιαίως, αντιστοίχως, στα οποία περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές αυτών.Μάλιστα, οι «εκλεκτοί» θα πάρουν αυξημένους μισθούς αναδρομικά από τον Αύγουστο!
    Εάν δεν είναι αυτό… ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, να μας πείτε τι είναι!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ