Γιώργος Κοκκαλάκης : ‘Άμεσος κίνδυνος πυρκαγιάς στο ΧΥΤΑ Κεφάλου. Ανοχύρωτη η Κέφαλος σε περίπτωση πυρκαγιάς

16
6077

Γιώργος Κοκκαλάκης :  ‘’ Άμεσος κίνδυνος πυρκαγιάς στο ΧΥΤΑ Κεφάλου. Ανοχύρωτη η Κέφαλος σε περίπτωση πυρκαγιάς.’’

Με παρέμβαση του προς το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κω, ο δημοτικός σύμβουλος της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ.Γιώργος Κοκκαλάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στο ΧΥΤΑ Κεφάλου, ο οποίος γειτνιάζει με δασικές εκτάσεις.

Ο κ.Κοκκαλάκης αναφέρεται σε υπαρκτό και άμεσο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή,  αφού στο χώρο του ΧΥΤΑ βρίσκονται εκτεθειμένα σκουπίδια, στρώματα, προϊόντα κλάδευσης σπασμένα τζάμια και άλλα εύφλεκτα υλικά, που συνιστούν πρώτη ύλη για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Πρέπει άμεσα να καθαριστεί ο χώρος.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η Κέφαλος είναι κυριολεκτικά ανοχύρωτη σε περίπτωση πυρκαγιάς αφού:

1ον) Οι αγροτικοί δρόμοι δεν έχουν αποκατασταθεί και είναι εξαιρετικά δύσκολη η πρόσβαση σε δασικές εκτάσεις σε περίπτωση πυρκαγιάς.

2ον) Η μοναδική δεξαμενή πυρόσβεσης στην περιοχή Ζηνί Κεφάλου, δυστυχώς δεν είναι πλήρης στο 100% και το λουκέτο στην βάνα είναι σπασμένο, με τον πλησιέστερο κρουνό προμήθειας νερού για τα πυροσβεστικά οχήματα να απέχει χιλιόμετρα μακριά.

‘’ Οφείλουμε  να δούμε την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και η δημοτική αρχή του κ.Νικηταρά οφείλει να εγκαταλείψει την τακτική της αδιαφορίας γιατί αυτή η τακτική μπορεί να πληρωθεί ακριβά ‘’

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Νικόλαος ήταν και θα είναι η καλύτερη επιλογή στην πολιτική προστασία άμεσα η επιστροφή του ανάγκεο καλό

  2. ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Ο ΑΒΡΙΘΗΣ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ!! ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ!!

      • αλλά υπερπροσπαθεί τελευταία γιατί τρίζει η καρέκλα και φοβάται μην την χάσει μετα απο κάποιες δηλώσεις. Κανονικά για να κρατήσει το ηθος του ψηλα επρεπε να έχει φύγει με ψηλά το κεφάλι …τον γλεντάει ο δήμαρχος και δεν το καλαβαίνει

  3. Γιώργο κούρασες με τα ίδια και τα ίδια.Θα προτιμούσα να βγεις έστω και μια φορα να πεις,τι έκανες εσύ επί κυριτση,για την κέφαλο και το λιμενικό ταμείο.Ευτυχως που είχαμε ματια και βλέπαμε.Τωρα με το να βγαίνεις κάθε τρεις και λίγο,και να κανεις ανακοινωσεις,εσυ γίνεσαι ρεζίλι.

    • Δεν λες που προσπαθεί να σας προστατεύσει Κεαλιανε…Μια φορά συμβαίνει το κακό και μετα θα λέτε τα ‘λεγε ο Κοκκαλάκης.

  4. ενω ολο το υποληπο νησι ειναι οχυρωμενο!!!!!
    ασε μασ ρε φιλε….Νικηταρα εχουμε…δεν εισαι ποτε και για τιποτα σιγουρος……αααα εχουμε και τον /////παναγιωτη!!!!!! πρεπει να περασε απο κεφαλο εχθες να παρει το ακυρο που του παιξε ο Νικος!

  5. ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.ΦΑΝΗΚΕΣ τόσο λίγος.ΟΛΗ Η ΚΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙ ΚΥΡΙΤΣΗ.ΣΚΟΥΖΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΕ.

  6. Με την προηγούμενη δημοτική αρχή δεν κάνατε τίποτα στην Κέφαλο γιατί ό πρόεδρος δεν ήταν τής παράταξης σας και φοβοσαστα μήν τό χρεωθεί εκείνος,τώρα τί δικαιολογία έχετε νά μας σερβίρετε ; επτά μήνες δεν κάνατε τίποτα, μάλλον λόγω φόρτου εργασίας ,Είστε συνέχεια για φωτογράφιση.

  7. κύριε Δήμαρχε οφείλετε να πράξετε τα δέοντα για σχέδια αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε όλο το νησί πριν να είναι αργά. Αγαπάτε αυτό το νησί τελικά ή είστε μόνο για φωτογραφίες;

  8. ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΑΡΘΡΑ, ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ