Νέο Δικαστικό Μέγαρο Κω Άλλη μια δικαίωση κοινής προσπάθειας για το Δήμο και το νησί μας! Δελτία τύπου απ’ όλους!

18
4731

Δελτία τύπου απ’ όλους!

Δήμος Κω: Νέο Δικαστικό Μέγαρο Κω

Άλλη μια δικαίωση κοινής προσπάθειας για το Δήμο και το νησί μας!

 

Ενώνοντας δυνάμεις, γίνεται πράξη ο μεγάλος στόχος ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Κω.

Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης, με τον ανάδοχο του έργου «Μελέτη – Κατασκευή Νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω» προϋπολογισμού 3.3 εκ. €, σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρέστη ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μανόλη Χατζηάμαλλο και τον πρώην Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Παναγιώτη Αβρίθη.

Η υπογραφή της σύμβασης και η επικείμενη ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου αποτελούν δικαίωση προσπάθειας δεκαετιών, που ολοκληρώνεται έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου Κω, μέσω της άριστης συνεργασίας με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κω, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ειδικότερα τον Γενικό Γραμματέα Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή.

Οι εργασίες για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω, αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα, στο οικόπεδο που έχει διατεθεί για αυτό το σκοπό, στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αργυροκάστρου, και το έργο αναμένεται να παραδοθεί περίπου σε δύο χρόνια.

 

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 9 Απριλίου 2024

Υπ. Υποδομών και Μεταφορών: Υπογραφή σύμβασης για τη μελέτη – κατασκευή του Νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Κω

 

«Με την υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη και την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Κω, κάνουμε ένα ακόμη βήμα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Δικαιοσύνης», δήλωσε, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Μελέτη – Κατασκευή Νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω».

Στην τελετή υπογραφής ανάμεσα στην «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και την ανάδοχο εταιρία «Καμελίδης A.T.E.», που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρέστησαν, επίσης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Παππάς, οι βουλευτές Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης  Κόνσολας, Τσαμπίκα Ιατρίδη και Βασίλης Υψηλάντης, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.) Τιμολέων Κατσίπος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. Αθανάσιος Γιάνναρης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω Μανώλης  Χατζηάμαλλος.

Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει τη μελέτη και κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω, συνολικής επιφάνειας 1.557 τ.μ., το οποίο προβλέπεται να στεγάσει το Πρωτοδικείο, την Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Ειρηνοδικείο και το Δικαστήριο Ανηλίκων.

 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε:

«Με την υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη και την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Κω, κάνουμε ένα ακόμη βήμα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα αποδεικνύουμε ότι η κατασκευή, η συντήρηση και η αναβάθμιση δημόσιων κτιριακών υποδομών, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με μοχλό την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε σύγχρονες υποδομές, ώστε οι δημόσιοι λειτουργοί να έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και να αυξηθεί η παραγωγικότητά τους, με προσδοκώμενο αποτέλεσμα τις καλύτερες και ταχύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι περιορίζουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κτιριακού δυναμικού και τις ενεργειακές του ανάγκες.

Γι’ αυτό χτίζουμε νέα σχολεία και νοσοκομεία, δικαστικά, αστυνομικά μέγαρα και πυροσβεστικούς σταθμούς, και αναβαθμίζουμε ενεργειακά κτίρια της Δημόσιας Διοίκησης.

Η σύμβαση που υπογράφουμε, σήμερα, αφορά στη μελέτη και κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου της Κω, με συμβατικό τίμημα περίπου 3,3 εκατ. ευρώ και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τα δύο έτη.

Το κτίριο θα έχει συνολική επιφάνεια 1.557 τ.μ. και θα αναπτυχθεί σε δυο επίπεδα.

Οι υπηρεσίες που πρόκειται να στεγάσει το υπό ανέγερση Δικαστικό Μέγαρο είναι το Πρωτοδικείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Ειρηνοδικείο και το Δικαστήριο Ανηλίκων.

Οι Κτιριακές Υποδομές, με το έργο τους, προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Υπενθυμίζω ότι βρίσκονται σε εξέλιξη 55 έργα, σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, με συνολικό προϋπολογισμό που προσεγγίζει τα 175 εκατ. ευρώ.

Επίσης, το 2023 ολοκληρώθηκαν 54 έργα, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 45 εκατ. ευρώ, ενώ στο προγραμματισμό της περιόδου 2024 – 2027, στον οποίο περιλαμβάνεται και το Δικαστικό Μέγαρο της Κω, έχουν ενταχθεί έργα προϋπολογισμού 825 εκατ. ευρώ.

Έτσι, μαζί με τα έργα που ήδη υλοποιούνται, το σύνολο των παρεμβάσεων ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ!

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι το έργο που υλοποιείται από τις Κτιριακές Υποδομές μεταμορφώνει το κτιριακό δυναμικό των δημόσιων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατευθύνει αυτή την εθνική προσπάθεια σήμερα, το αποτέλεσμα της οποίας θα καρπωθούν οι πολίτες αύριο».

 

Ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής, τόνισε:

«Όταν επισκέφθηκα την Κω κανείς δεν πίστευε ότι αυτό το έργο πρόκειται να γίνει, γιατί έχουμε συνηθίσει να λέμε πράγματα ως προθέσεις, αλλά πέσαμε στην Κυβέρνηση που τα κάνει. Αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά. Θέλαμε να κάνουμε το έργο και το έργο έπρεπε να γίνει. Άρα, από εκεί και πέρα όλα ήταν πολύ εύκολα. Είχαμε ως σύμμαχο και τον Δήμαρχο. Το πολύ ωραίο αυτό οικόπεδο είναι σε στρατηγική θέση στην αγορά. Έτσι, λοιπόν, καταλήξαμε στην έγκριση της πίστωσης, με την πραγματικά άριστη συνεργασία με τις Κτιριακές Υποδομές και έχουμε φτάσει σε αυτό το επιτυχές, σήμερα, αποτέλεσμα. Φέτος, έχουμε έναν προϋπολογισμό 70 εκατομμυρίων ευρώ, τα 55 εκατομμύρια ευρώ είναι ήδη κλειδωμένα. Αυτή είναι και η μικρή μαγεία αυτού του μικρού οργανισμού, του ΤΑΧΔΙΚ, που παράγει έργο, πάντα με τις οδηγίες των Υπουργών, του Κώστα Τσιάρα που το ξεκίνησε, του Γιώργου Φλωρίδη, που το συνεχίζει σήμερα, του Γιάννη Μπούγα, οι οποίοι πράγματι συμπαραστάθηκαν σε όλες αυτές τις εργώδεις προσπάθειες.

Είναι μία σειρά  από κτίρια, όπως είπε πολύ σωστά και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Έχουμε τόσα δικαστικά κτίρια στην Ελλάδα, 7 τον αριθμό, τα οποία θα γίνουν εξαρχής μέσα από τα ΣΔΙΤ και έχουμε το εμβληματικό κτίριο του Πειραιά, που θα φτάσει τα 37.000 τ.μ., το οποίο ήδη βρίσκεται στην εκσκαφή. Συγχρηματοδοτούμενο έργο από τον κρατικό προϋπολογισμό και από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Είμαι πολύ ευτυχισμένος που θα μου δοθεί η ευκαιρία πηγαίνοντας μετά από δύο χρόνια στην Κω να μπαίνω στο νέο δικαστικό μέγαρο».


Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος του ΔΣ της
«Κτιριακές Υποδομές Α.Ε» Τιμολέων Κατσίπος, τόνισε:

«Η εταιρεία μας ‘‘Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.’’ εξακολουθεί με αμείωτο ρυθμό να υλοποιεί σπουδαία έργα, με γνώμονα πάντα τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.

Σήμερα υπογράφουμε τη σύμβαση για το έργο ‘‘Μελέτη – κατασκευή Νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω’’, πρόκειται για ένα έργο καθοριστικό για την τοπική κοινωνία. Η σπουδαιότητά του είναι τεράστια, καθώς αφορά την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών της Κω, ενώ θα δημιουργηθούν επίσης χώρος αναμονής – πλατεία και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων 25 θέσεων.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΤΑΧΔΙΚ και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 3.500.000 ευρώ.

Στη φάση της σύνταξης των τευχών δημοπράτησης εκπονήθηκε η Προμελέτη του έργου από τους Μηχανικούς της Διεύθυνσης Μελετών της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., ενώ διενεργήθηκε γεωτεχνική έρευνα – μελέτη με μέριμνα και δαπάνη του Δήμου Κω.

Δίπλα σε κάθε μας προσπάθεια βρίσκεται πάντα η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έτοιμη να συνδράμει και να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της τον σκοπό της εταιρείας μας».

 

Ο  Διευθύνων Σύμβουλος της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Αθανάσιος Γιάνναρης σημείωσε:

«Σήμερα είναι μία πραγματικά σημαντική ημέρα. Υπογράψαμε τη σύμβαση για το έργο ‘‘Μελέτη – Κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω’’.

Ένα από τα βασικά μελήματα της ‘‘Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.’’ παραμένει η βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας της δικαιοσύνης.

Είμαστε  σε μία κρίσιμη περίοδο και είμαστε αποφασισμένοι να επιτελέσουμε στο ακέραιο το χρέος μας, ώστε να εξασφαλίζουμε σύγχρονες και μη ενεργοβόρες υποδομές.

Οι ακριτικές περιοχές και ειδικά η νησιωτική Ελλάδα βρίσκονται στην καρδιά μας και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας.

Είμαι βέβαιος ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου, η δικαιοσύνη στην Κω θα επιτελεί το λειτούργημά της σε πολύ καλύτερες συνθήκες, βελτιώνοντας και την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού».

Ιωάννης Παππάς για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω: «Όταν λειτουργούμε όλοι μαζί καταφέρνουμε ότι δεν έχει επιτευχθεί τόσα χρόνια. Αυτή η κυβέρνηση όσα υπόσχεται τα κάνει πράξη»

 

«Με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Κω αποδεικνύουμε πως  όταν λειτουργούμε όλοι μαζί καταφέρνουμε ότι δεν έχει επιτευχθεί τόσα χρόνια. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσα υπόσχεται τα κάνει πράξη», τόνισε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Παππάς κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης για το έργο «Μελέτη – Κατασκευή Νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω», στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Παππάς επισήμανε πως  πρόκειται για «ένα πάγιο και διαρκές αίτημα των κατοίκων της Κω, προς την υλοποίηση του οποίου εργαστήκαμε μεθοδικά και συντονισμένα από το 2020,  μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή, τον Επίτιμο Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Παναγιώτη Αβρίθη, τον νυν Πρόεδρο Μανώλη Χατζηάμαλλο, και τον Δήμαρχο της Κω Θεοδόση Νικηταρά».

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας ευχαρίστησε ιδιαιτέρως και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα για τη σημαντική βοήθεια του.

Τέλος υπογράμμισε πως «οι πρωτοβουλίες αυτές και οι δράσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, υλοποιούνται με πρόγραμμα και σχέδιο για την ανάπτυξη των νησιών μας,  τη βελτίωση της καθημερινότητας των νησιωτών, τη στήριξη και τη θωράκιση της νησιωτικότητας» ενώ αναφέρθηκε στον επόμενο στόχο, για τον οποίο γίνονται ήδη συντονισμένες ενέργειες, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου του νησιού, την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω.

«Ο Μάνος Κόνσολας στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω»

Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου της Κω, που πραγματοποιήθηκε Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρουσία του Υπουργού, κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού, κ. Νίκου Ταχιάου, παρέστη ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Στην τελετή υπογραφής, παρευρέθησαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης, κ. Πάνος Αλεξανδρής, ο Πρόεδρος της ΚτΥπ., κ. Τιμολέων Κατσίπος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΥπ., κ. Αθανάσιος Γιάνναρης, οι Βουλευτές Δωδεκανήσου: ο κ. Παππάς Γιάννης Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η κα. Μίκα Ιατρίδη και ο κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο Δήμαρχος της Κω, κ. Θεοδόσης Νικηταράς, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, κ. Χατζηάμαλλος Μανώλης και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Κω, κ. Παναγιώτης Αβρίθης.

Σε δήλωση του, ο κ.Κόνσολας τονίζει:

«Η κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω αποτελεί το επιστέγασμα μιας συλλογικής προσπάθειας στην οποία συμμετείχαν όλοι, αλλά, κυρίως, αποτελεί επιβεβαίωση της κυβερνητικής βούλησης να ενισχύσει τις υποδομές στην Κω.

Η κοινή μας προσπάθεια μαζί με τον Δήμο Κω, τον Δικηγορικό Σύλλογο Κω, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, απέδωσε καρπούς.

Σημασία έχει ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα, η Κως σε δύο χρόνια θα αποκτήσει ένα νέο, σύγχρονο  και λειτουργικό Δικαστικό Μέγαρο, με προϋπολογισμό του έργου να είναι 3.300.000 ευρώ.

Τα έργα ανήκουν στους πολίτες και στην τοπική κοινωνία.

Τα έργα μένουν σε κάθε τόπο και τον κάνουν καλύτερο».

Βασίλης Α. Υψηλάντης: «Το έργο μελέτη-κατασκευή  του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης  Μητσοτάκη για τα νησιά της Δωδεκανήσου»

 

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης και παρευρέθηκε σήμερα στην υπογραφή του έργου « Μελέτης-Κατασκευής του Νέου Δικαστικού Μεγάρου της Κω» στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, παρουσία του Υπουργού κ. Σταϊκούρα, του Υφυπουργού κ. Ταχιάου, του Γενικού Γραμματέα Δικαιοσύνης κ. Αλεξανδρή, του Διευθύνοντα Συμβούλου των ΚΤ.ΥΠ. κ. Γιάνναρη, του προέδρου των ΚΤ.ΥΠ. κ. Κατσίπου, των Βουλευτών Δωδεκανήσου, του δημάρχου της Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου. Κω κ. Μανώλη Χατζηάμαλλου και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κω και πρώην Προέδρου του Δ.Σ. Κω κ. Παναγιώτη Αβρίθη.

 

Κατά τον χαιρετισμό του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών στα Δωδεκάνησα και ειδικότερα στην επισκευή και αποκατάσταση σχολικών μονάδων(Αρχάγγελος, Μουσικό Σχολείο Ρόδου, Πάτμος κ.ά.).

Επεσήμανε επίσης ότι προχωράει και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο για το νέο νοσοκομείο της Κω, ενώ ζήτησε να προχωρήσει και το έργο της μεσογειακής χάραξης της Ρόδου.

Όλος ο σχεδιασμός  αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα νησιά μας και την ανάπτυξη τους.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε για το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ειδικότερα τον Γ.Γ. Δικαιοσύνης κ. Πάνο Αλεξανδρή, ο οποίος από την πρώτη στιγμή, είχε υιοθετήσει και αγκαλιάσει την υλοποίηση του έργου αυτού.

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θλίβομαι… Πραγματικά θλίβομαι… Με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα όπου θα υπάρχει ο κίνδυνος να μπαίνεις ακόμη και για πλημμέλημα φυλακή, και ας με διαψεύσουν οι δικηγόροι του νησιού, χαιρόμαστε για το ότι δρομολογείται εμπράκτως το νέο Δικαστικό Μέγαρο ενώ όπως έγραψε και άλλος σχολιαστής το νέο νοσοκομείο στα παλιά των υποδημάτων σας!!! Ντροπή σας.. Γράφω πάντοτε επώνυμα με οποιοδήποτε κόστος…

  2. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια ,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες κλπ. 1978-2005.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙΣΑΡΛΗ ΚΑΙ ΦΑΚΚΟ
    Για τα έργα τους το Λατομείο Τα ΚΑΥΣΙΜΑ, την ΜΑΡΙΝΑ. τα ΣΤΑΔΙΑ. το παλιό ΝΟ-ΣΟΚΟΜΕΙΟ, το ΙΚΑ. το κλειστό ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ. το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ, τους ΒΡΕΦΟΝΗ-ΠΙΑΚΟΥΣ, τα ΣΧΟΛΕΙΑ. το ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ και την ΕΚΚΛΗΣΙΑ. την ΚΑΖΕΡΜΑ, τα ΚΡΗΤΙΚΑ, τα ΛΑΪΚΑ, τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ. την ΕΦΟΡΙΑ, την ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ, τους ΟΙΚΙ-ΣΜΟΥΣ, τις ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ τον ΒΙΟΤΟΠΟ, τους ΔΡΟΜΟΥΣ μέχρι τον Δίκαιο, τους ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ, το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ χαβρα και καμιά εκατοστή ακόμα που γράφει στο βιβλίο του ο Καίσαρλης.

  3. Αυτο δεν θα μας λυσει το προβλημα της.. Επιβιωσης, της φτωχειας, της ακριβειας..

    Χεστηκ@με….πολιτικοι τοπικοι και μη… Για το δικαστικο μεγαρο…..!!

    • κάτι ερωτήσεις που κάνεις και εσύ όμως βρε παιδάκι μου ;
      Τιποτα δεν καταλαβαίνουν, αν καταλάβαιναν έτσι θα ήταν το νησί οεο;
      τους αρέσουν αυτά που κάνουν, τα βρισκουν σωστά και το καμαρώνουν …το ζουνε αφηστε τους επιτέλους να κάνουν τα δικά τους. Τους ψηφίσατε δεν τους ψηφισατε ;
      Ατε για κανένα μπανάκι και την σκάτε άλλο

  4. αν δεν ήταν ο Χατζηάμαλλος δεν θα γινόταν τίποτα. Μπράβο του !
    για το νοσοκομείο ο δήμαρχος δεν έχει κάποιον-καλό «δόντι»- να τρέξει τις διαδικασίες. Είτε πρόκειται για γιατρούς είτε πρόκειται για το κτίριο….
    Ακούγεται οτι ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου ετοιμάζεται για τον δήμο….συμβουλή – προτροπή…να μην το κάνει το βήμα γιατί θα τον καταντήσει ο δήμαρχος σαν τον πρώην πρόεδρο
    Ου μπλέξεις με τον νυν ….

  5. Πάντα σε ακούω να λες μπαίνοντας στο γραφείο σου προς τους συνεργάτες σου παιδιά λύσεις να δίνουμε, ο κόσμος θέλει λύσεις όχι λόγια. Γι’ αυτό ρε Χατζηάμαλλε είσαι τεράστιος , δεν είσαι μόνο λόγια και θα που τα έχουμε σιχαθεί. Στα δύσκολα πάντα δίνεις λύσεις εσύ και η ομάδα σου . Το πολέμισες από την αρχή και εύχομαι, γιατί το αξίζεις, να το δεις μέχρι το τέλος να υλοποιείται . Θα χαιρόμουν πολύ να σε δω στο τιμόνι αυτού του τόπου και όλη η Κως επίσης.

    • ωχ ωχ …αυτος δεν ειναι ο κυριος με το υφος ….εκατο καρδιναλιων που εκανε μεγαλο αγωνα να νικησει ο δημαρχουκος?

  6. Ήθελα να γνωρίζω??? Τι είναι πιο σημαντικό σε αυτήν την ζωή! Ένας Ναός! πού στέλνει ανθρώπους στα Μπουντρούμια! (δικαστήριο)Η ένας Ναός που σώζει ΖΩΈΣ.και καλυτερεύει την ποιωτιτα Ζωής των ανθρώπων!(ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ)??? Απλά! Διότι χάνω την γη κάτω Από τα πόδια μου!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ