Ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Ευαγγελισμού στο Μητροπολιτικό ιερό παρεκκλήσιο Κω

0
6530


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε απόψε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της μεγάλης Εορτής του Ευαγγελισμού στην Κω, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν  ο Γενικός Αρχιερατικός πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης ο π. Κωνσταντίνος Καματερός, ο π. Περικλής Κιάρης και ο Αναστάσιος Τσουκνιάς.

Έψαλλε χορός Ιεροψαλτών υπό τον  Πρωτοψάλτη-καθηγητή και Πρόεδρο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κω Γιώργο Σακέλλη, Ηλίας Καματερός, Κωνσταντίνος Χατζηάμαλλος, Νίκος Παπαθωμάς, Δημήτρης Διακονικολής και Γιάννης Βαμβακάς.

Πλήθος προσκυνητών κατέκλυσε το Ιερό παρεκκλήσιο  για να συμπροσευχηθούν και να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κω Σάκης Χατζηπέτρος, ο Νίκος Πουλιού κ.α.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην διπλή μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού και της Εθνικής μας παλιγγενεσίας.

Αλλά και στο διττό χαρακτήρα της, «είναι εορτή Δεσποτική», εξήγησε, «αφού άμεσα αναφέρεται στο θεανδρικό πρόσωπο του Ιησού Χριστού και είναι ταυτόχρονα εορτή Θεομητορική, αφού αναφέρεται στη Θεοτόκο, στο πρόσωπο εκείνο που αξιώθηκε να συμμετάσχει εκ μέρους του ανθρωπίνου γένους στη σύλληψη και ενανθρώπηση του Λόγου του Θεού».

Το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος της εορτής και θα τελεστεί η Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ