Πλήθος κόσμου στον ύστατο αποχαιρετισμό στον μακαριστό παπά-Βαγγέλη Μυλωνά στην Αντιμάχεια | Συγκίνησαν οι από καρδιάς επικήδειοι

1
20989

Σύσσωμη η Αντιμάχεια, αλλά και πολλοί κάτοικοι από την πόλη και τα γύρω χωριά, έσπευσαν να αποχαιρετήσουν από το πρωί που εκτέθηκε σε προσκύνημα το σκήνωμα έως το απόγευμα που έγινε ο ενταφιασμός και να αποτίσουν φόρο τιμής, στον αξιαγάπητο και σεβάσμιο Ιερέα τους, παπά-Βαγγέλη Μυλωνά.

Ιδιαίτερα οι Αντιμαχείτες του εξωτερικού μόλις πληροφορήθηκαν την κοίμηση του παπά τους, εξέφρασαν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια είτε τηλεφωνικά, είτε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνοντας ότι νοερά θα είναι κι αυτοί παρόντες στον ύστατο αποχαιρετισμό.

Στην εξόδιο ακολουθία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, πλαισιωμένος από τον Γεν. Αρχιερατικό Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη και το σύνολο των Αρχιμανδριτών και Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ η συγκίνηση ήταν έκδηλη.

Έψαλλαν επίσης πολλοί Ιεροψάλτες από την Αντιμάχεια, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συλλόγου καθηγητή και Πρωτοψάλτη κ. Γιώργο Σακέλλη και τον κ. Ηλία Καματερό που με συγκίνηση μας είπε ότι στο ίδιο στασίδι υπηρέτησε επί 60χρόνια ο μακαριστός πατέρας του.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την παιδική απλότητα, την ευσέβεια, την καθαρότητα και την θεάρεστη Ιεροσύνη, την ευθύτητα αλλά και την γενναιότητα ψυχής του μακαριστού παπά-Βαγγέλη, ενθυμούμενος προσωπικά περιστατικά.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το νόημα της εξοδίου ακολουθίας που είναι ένας αποχαιρετισμός με πόνο μεν για τους επίγειους συγγενείς και συντοπίτες αλλά με χαρά για αυτούς που τον υποδέχονται στον ουρανό.

Πολύ συγκινητικοί ήταν οι από καρδιά επικήδειοι του γαμπρού του μακαριστού παπά – Βαγγέλη Γιώργου Μιαούδη, αλλά και του αδελφού του Δημήτρη Μυλωνά, για τα σπάνια χαρίσματα και τις αρετές του.

Αμέσως μετά, το σκήνωμα του μακαριστού Ιερέως εξήλθε από το ναό βασταζόμενο από τους Ιερείς και με πομπή έχοντας ως επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο οδηγήθηκε ψάλλοντας τους μακαρισμούς,  στο Κοιμητήριο του Τιμίου Σταυρού όπου εψάλη Τρισάγιο και έγινε ο ενταφιασμός του στον τάφο του μακαριστού πατέρα του παπά Νικόλα Μυλωνά (1890-1872), ψάλλοντας εν χορώ το «Ότε κατήλθες προς τον θάνατον» και το «Χριστός Ανέστη».

Καλό παράδεισο αγαπητέ μας παπά-Βαγγέλη!

Ας είναι Αιωνία η μνήμη του κι ας έχουμε την ευχή του!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλό παράδεισο παπα Βαγγέλη!!! Οι συμβουλές σου και τα γλυκά σου λόγια θα μας μείνουν αξέχαστα. Θερμα συλλυπητήρια σε ολη την οικογένεια!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ