Πράξη συνείδησης η επιλογή μου να μην ψηφίσω το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων

35
14634

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Πράξη συνείδησης η επιλογή μου να μην ψηφίσω το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων»

 

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σέβομαι κάθε διαφορετική επιλογή και άποψη. Έχω και εγώ, όμως, τη δική μου άποψη.

Η επιλογή μου να μην ψηφίσω το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων, απέχοντας από τη σχετική ψηφοφορία, υπαγορεύεται από τις αξίες στις οποίες πιστεύω.

Δεν είναι πολιτική πράξη. Είναι πράξη συνείδησης και μόνο.

Ο θεσμός της οικογένειας δεν πρέπει να υπονομεύεται. Γιατί μας κράτησε σαν έθνος και σαν κοινωνία σε καιρούς δύσκολους και αν χρειαστεί σε αυτόν θα βρούμε πάλι καταφύγιο.

Η επιλογή ή ο επαναπροσδιορισμός του αριθμού των φύλων είναι μια αντιεπιστημονική, κατά βάση, συζήτηση. Όπως και η αμφισβήτηση της πραγματικότητας, σύμφωνα με την οποία η ζωή διαιωνίζεται μέσα από την ένωση των δύο φύλων που υπάρχουν, γιατί δύο είναι τα φύλα.

Με γνώμονα τη συνείδησή μου, τις αρχές μου και την αξιακή, κοινωνική και θρησκευτική μου ταυτότητα, αποφάσισα να μην ψηφίσω το  συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Με τη στάση μου αυτή, δεν δίνω σε κανένα τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί ή να αξιοποιήσει πολιτικά αυτή την επιλογή μου.

Πιστεύω ότι δεν είμαι μόνος μου, είναι πολλοί αυτοί που ασπάζονται τις ίδιες απόψεις με μένα. Πιστεύω, όμως, ότι ο διχασμός και η εχθροπάθεια είναι ό, τι χειρότερο. Η Εκκλησία μας, άλλωστε, και ο Χριστός έχουν διδάξει την αγάπη.

Από εδώ και πέρα, είναι καιρός να ασχοληθούμε με τα μεγάλα και πραγματικά προβλήματα, γιατί η επικέντρωση σε μια συζήτηση που αδικεί κατάφωρα τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, δεν συνεισφέρει θετικά.

Αυτό περιμένουν από εμάς οι πολίτες. Να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

35 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΩΣ ΕΔΩ! Η ΚΑΘΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ! ΣΤΗΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

  2. «Πιστεύω, όμως, ότι ο διχασμός και η εχθροπάθεια είναι ό, τι χειρότερο. Η Εκκλησία μας, άλλωστε, και ο Χριστός έχουν διδάξει την αγάπη».

    Τα υπόλοιπα, επειδή έτσι κι αλλιώς οι Πολιτικοί είναι…. αυτό που είναι, τα ακούμε βερεσέ.. (βλ. η ψήφος των… ιθαγενών πάνω από όλα, γιατί για όλους τους, ιθαγενείς Παπούα είμαστε… Και από ότι φαίνεται…είμαστε..!)..

  3. Συγχαρητήρια κ.Κονσόλα!! Όλα έχουν κάποιο όριο. Δεν μπορούμε να ισοπεδώσουμε τα πάντα.

  4. Πιστεύω ότι σε μία ψηφοφορία ή αποχή είναι φαρισαϊσμός αν όχι δειλία.Εκφραζω και υποστηρίζω αυτό πού πιστεύω με ένα ξεκάθαρο ΝΑΙ ή με ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ .

  5. Καλά τα λέτε αλλά αν σήμερα δεν πάτε στην Βουλή εσείς και άλλοι 100 σαν και εσάς και ψηφίσουν 120 υπέρ και 80 κατά θα περάσει το νομοσχέδιο με πλειοψηφία του 60%. Αν πάτε και ψηφίσετε όχι δεν θα περάσει.

  6. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΟΝΣΟΛΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΨΗΜΟ ΜΑΣ.

  7. Πράξη συνείδησης, τεκμηριωμένη, ορθή και πολιτικά σωστή θα ήταν η καταψήφιση! Όλα τα άλλα είναι πολιτική δειλία και υπεκφυγές! Όχι μόνο για εσένα αλλά και για όποιον κινηθεί ανάλογα! Δεν συζητώ βέβαια για όσους υπερψηφίσουν… Μανιβέλα!!!

  8. ΠΑΡΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΥΜΠΑΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ. ΘΑ ΤΟΥ ΛΕΩ ΕΝΑ ΓΕΙΑ ΟΤΑΝ ΡΟΝ ΒΛΕΠΩ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ…………………………………..

  9. Ο Θεός να φυλάξει να μην εφαρμοστεί ο πνευματικός νόμος σε αυτούς που θα το υπερψηφίσουν κόντρα στο νόμο του Θεού

  10. Κυριε κονσολα με μικρο κ τα παντελόνια γιατι τα φορατε αν κρυβεστε πίσω απο την αποχή
    με αυτή τη στάση βαζετε ξεκαθαρα πλάτη στο νομοσχέδιο ταφοπλακα στις ευάλωτες ομάδες τις κοινωνιας (παδιά , γυναίκες) διαλύεται την οικογένεια κρίμα πολύ κριμα

  11. Να συγχαρούμε Παππά, Υψηλάντη, Ιατρίδη και Νικητιάδη που ψήφισαν το νομοσχέδιο.
    Αξιοι.
    Και εις ανώτερα, να τους αξιώσει ο Θεός να ψηφίσουν και νέα μνημόνια.

  12. δεν θα ξεχάσουμε ότι εσύ είσαι ο μόνος από τους 3 που φοράς παντελόνια!!!!Η γυναίκα αστην μην την υπολογίζεις

  13. είσαι ο καλύτερος άνθρωπος που εδώ γνωρίσει μπράβο σου ρε παλικάρι σε ευχαριστούμε γνήσιος αρσενικός δεξιός.

  14. Συγχαρητήρια στο ελληνικό κράτος που πέρασε αυτή την διάταξη που είναι τόσο σημαντική για κάποιους συμπολίτες μας. Και ευτυχώς που κάτι τύποι τύπου Κόνσολα δεν έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Μια είναι θαυμαστοί απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και από την άλλη δηλώνουν καλοί χριστιανοί και με αρχές. Μέχρι να το βρουν, εμείς πάμε μπροστά. Αυτά!

    • Τώρα που οι υπόλοιποι βουλευτές σου έδωσαν το δικαίωμα, βρες και κανα ταίρι να σε βγάλει απο το ράφι!

      • Φαίνεται ότι το σχόλιο μου σε πείραξε. Δεν εξηγείς όμως γιατί. Αν κοιτάξεις 100, 200, 1000 χρόνια πριν, οι κοινωνίες εξελίσσονται και τίποτα δεν μένει εώς έχει. Και δεν υπάρχει τίποτα περίεργο σε αυτό. Βοηθάει πολύ να έχεις ένα όραμα για μια κοινωνία με αγάπη, αλληλεγγύη, καταρτισμένα άτομα με όλα τα εφόδια για να πάνε την κοινωνία ακόμα πιο μπροστά. Και ποιος κατα την γνώμη σου είναι αυτό ο στόχος;

  15. Τώρα θα σε ψηφίσουν οι θεούσες με την Αγία Γραφή που διάβαζαν έξω από τη Βουλή και τα θυμιατά.

  16. Συμφωνούμε ή διαφωνούμε με το νομοσχέδιο, εδώ πρόκειται περί κοροϊδίας. Αν διαφωνείτε κύριε, ψηφίσετε όχι.

  17. να μη λεμε όμως «ομοφυλα ζευγάρια » αλλά «ομοφυλοφιλα ζευγάρια» .Προωθείται συστηματικά από όλα τα μέσα.

    στα αρχαία ελληνικά ομοφυλος σημαίνει από την ίδια φυλή .

    • Επίσης, στην Αρχαία Ελλάδα οι άντρες αγαπιούνταν μεταξύ τους.

      Μην επικαλείσαι λοιπόν την αρχαιότητα, δε σε συμφέρει.
      Αν πάλι διάβασες ή άκουσες πως ολα αυτά είναι παραμύθια, ως Αρχαιολόγος Ιστορικός, θα σου πρότεινα μια βόλτα στο Αρχ. Μουσείο του χωριού σου, της Κω, να δεις με τα ματάκια σου, μια ενδιαφέρουσα σκηνή Συμποσίου..
      Ο δε karagöz που σας εμπαίζει για να υφαρπάξει την ψήφο σας, τα ξέρει πολύ καλά αυτά, αλλά η καρέκλα ειναι γλυκιά..

      • Έλληνες όχι Γραικοί-Ραγιαδες-Ρουφιανοι φιλοχρήματοι υποτακτικοί

        Αγαπούσαν και όχι //μιοντουσαν και αν κάποιοι //μιοντουσαν που τόσο πολύ άσχετοι μιλάτε για την αρχαία Ελλάδα(θα είσαι από αυτούς που θες να βγάλεις και τον μέγα Αλέξανδρο αδερφή μόνο που δεν υπάρχει κανένα καταγεγραμμένο ιστορικό στοιχείο που να το αποδεικνύει μόνο φαντασία κάποιου ξένου ιστορικού)και μέναν τέλος στο γαμιοντουσαν όχι παντρεύονταν ούτε υοθετουσαν παιδάκια!! Δικαίωμα λέει έχουν!! Ας κάνουν μεταξύ τους τότε αφού έχουν δικαίωμα να γίνουν γονείς!! Ούπς τι δεν γίνεται να μείνει έγκυος ο κασσελακης από τον Τάιλερ;; Γιατί χρειάζεται αρσενικό και θηλυκό ε;; Fuck…Nature is a bitch….

  18. Κονσολα αν είχες υπουργική θέση, έστω ένα υφυπουργείο, θα ψηφιζες με τα δυο χέρια…. Ας είναι καλά η Ρόδος και τα υπόλοιπα νησιά εκεί που δεν πιάνει μελάνι… Έχεις δείξει το ποιόν σου τόσα χρόνια….

  19. Για το νοσοκομείο που εχουνε σταματήσει οι χημειοθεραπείες και 85 ασθενοις είναι στον αέρα εδώ και τόσες μέρες κουβέντα , οι γάμοις μας μάραναν

  20. Αν ήθελες να έχεις την συνηδηση σου καθαρή να ψηφίζεις όχι!!! Η αποχή ειναι συνενοχή!!! Όπως και στα μνημόνια όπως και στις μάζες που κατέκλυσαν τα νησιά μας!! Αλλά καλά να πάθει ο Γραικός όχι ο Έλληνας γιατί δεν υπάρχουν Έλληνες Γραικοί και ρουφιάνοι και υποτακτικοί του χρήματος!!! Πάρτε πρόβατα νομοσχέδια και εγκλησμους και πρόστιμα και άλλα πολλά που σαν χ//τες και υποτακτικοί θα κάνετε τουμπεκί!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ