Όραμα και Δράση για ΕΕΕΕΚ Κω: Αδυνατούμε να δεχτούμε τον απαθή, ανεύθυνο και ανάλγητο ρόλο ενός δήμου με 24 εκατ. ευρώ στο ταμείο του!

16
8145

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (Ιούνιο του 2023)ο δήμος προχώρησε στην απευθείας μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του ΕΕΕΕΚ ΚΩ.

Θυμίζουμε ότι οι συμβάσεις – μισθώσεις τόσο για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο όσο και για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) που στεγάζονται στο κτήριο ιδιοκτησίας ΒΑΚΟΥΦ -μετά από παράταση ενός έτους -έληξαν από τον Ιανουάριο του 2020!

Είδαμε για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα μηχανήματα να εκτελούν εργασίες στο κτήριο που «μισθώθηκε» με την απόφαση του Ιουνίου.

Πρόσφατα μάθαμε ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμα συμβόλαιο μεταξύ δήμου και της εταιρείας στην οποία ανήκει το εν λόγω ακίνητο.

Επιπλέον μαθαίνουμε ότι σύλλογος του ΕΕΕΕΚ καταβάλει προσπάθεια να μαζέψει χρήματα για παρεμβάσεις και παλεύει μόνος του…

Σεβόμαστε τον αγώνα και μας πονά η αγωνία αυτών των γονιών.

Αδυνατούμε να δεχτούμε τον απαθή, ανεύθυνο και ανάλγητο ρόλο ενός δήμου με 24 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο του!

Οι παρεμβάσεις στο κτήριο πρέπει να υποδειχθούν από μελέτη εναρμονισμένη με την κείμενη νομοθεσία που αφορά σε δομές ειδικής αγωγής .

Την μελέτη αυτή οφείλει να ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο και τα προβλεπόμενα από αυτήν να υλοποιήσει ο δήμος είτε με αυτεπιστασία είτε με εργολαβία.

Κανένα κόστος δεν είναι μεγάλο για αυτά τα παιδιά.

Καμιά επιτροπή καταλληλότητας δεν θα δώσει έγκριση – γνωμοδότηση αν δεν τηρηθούν όσα οι νόμοι και η ασφάλεια των παιδιών μας ορίζουν.

Ελπίζουμε τουλάχιστον να έχουν προχωρήσει στην έκδοση οικοδομικής άδειας και στην αλλαγή χρήσης του ακινήτου σε εκπαιδευτήριο…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. χαχαχαχαχα μιλα για ψεματαΠοια εισαι εσυ που μιλας ασχετα και χωρις ιχνος για τα δημοτικα του νησιου;

    2032 και που εισαι ακομα.Απο το 2036 εαν ζουμε θα δουμε εαν δειτε δημαρχεια.Νικηταρας == αιωνοβιος δημαρχος.Σκουζετε παλλαβιαρηδες.

  2. υπάρχει ακόμα όραμα και δράση; με ποια ιδιότητα μιλάς; εσύ δεν παραιτήθηκες; αν σου αρέσει να πυροβολείς το δήμαρχο με το στιλο bic συνέχισε.εσυ εκτιθεσε έτσι;

  3. σεβαστείτε επιτέλους την ετυμηγορία των Δημοτών. ούτε αυτήν δεν σταματάει τις πολιτικές κακίες που έχετε αποκτήσει. δεν μετράει πλέον η γνώμη σας η οποία πηγάζει από τον παραλογισμό το ότι δεν αποκτήσατε εξουσία. ο κόσμος σας βαρέθηκε. ακούστε επιτεεεεεεελους.

  4. Δεν δικαιούσε να μιλάς πια.Άνοιξες το δρόμο για το 70% του Νικηταρά.Δούρειος ίππος είσαι.Άντε σπίτι σου .Πρόδοσες όσους σε ακολουθούσαν.

  5. Για χαλαρώστε λίγο!!! Οι ανθρώποι έκαναν τόσο κόπο να τα μαζέψουν!!! Τώρα τι θέλεις? Να τα επενδύσουν στο νησί???? Περίμενε, να γίνει πρώτα η μοιρασιά και απ’οτι περισσέψει θα γίνουν και έργα!! Πληροφορήθηκα ότι θα προμηθευτεί ο Δήμος νέες ανθοστηλες μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες,ενώ θα φυτέψουν και μια νέα ελιά δίπλα απο την άγκυρα στο λιμάνι! Χαμαδες, λέει, θα βάλουν αυτή τη φορά!!!

  6. μεταξυ τυρου και αχλαδιου τραβαμε και μια ανακοινωση για να περνα η ωρα και να μη χανομαστε. τιποτα δεν κατα λ αβατε απο το μηνυμα των εκλογων!!

  7. η ενοικίαση του πρώην κτιρίου της TUI είναι παρόμοια διαδικασία με την ενοικίαση του κτιρίου για το ΓΕΛ Ζηπαρίου… ,,,,,, Και κάποια στιγμή να αποφασίσει ο Δήμος να παραχωρήσει ΚΜ στην Περιφέρεια για να χριστούν και νέα σχολικά κτίρια… Δυστυχώς δεν υπάρχει σχεδιασμός στο Δήμο για κανένα τομέα, μόνο φωτογραφίες και βαρύγδουπες δηλώσεις…

  8. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.

    Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,επέκταση μαρίνας,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ.Μασες ατελειωτες ΕΛΛΑΔΑ. δημαρχοι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ειναι ΜΟΝΟ για να γλύφουν το μελι.μονο υποσχεσεις ψεμματα και θααααααααααα….Αρπαγες ΜΑΣΕΣ εργολαβοι δημαρχοι.αναπλασεις πλατειες κομβοι για να γεμιζουν οι τσεπες..ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!…ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ….ΜΑΣΕΣ…

  9. Μιλά ακόμα η ξεφτίλα που δεν πατά στα δημοτικά συμβούλια. Μιλά ακόμα η ξεφτίλα που προεκλογικά συντάχθηκε με αυτόν που την καθύβριζε; Μιλά ακόμα η ξεφτίλα που προσπαθεί να παραμυθιάσει αλλά παραμυθιάζεται;

  10. Ντενεκεδες και υπολειμματα σας ελεγε ο πρωην. και σεις τον υποστηριξατε με συμβουλους και πολιτικη κατα του ΝΙΚΗΤΑΡΑ. Το κομπλεξ που εχετε και το μισος κατα του ΘΕΟΔΟΣΗ, το βλεπουν και οι πετρες. Ομως ο υπερτατος και τελικος λογος ηταν του λαου που τοσο υποτιματε την νοημοσυνη του. Ο λαος ειδε, καταλαβε, και ψηφισε. Εδοσε συντριπτικη νικη στον ΝΙΚΗΤΑΡΑ, και εβαλε καθε κατεργαρη στον παγκο του!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ