«Zia season 2024 ή αλλιώς Ζιά και ο Θεός βοηθός» Του Χρυσοβαλάντη Πατάκου

16
9679

Συμπολίτες και συνδημότες, κάτοικοι του όμορφου χωριού της Ζιάς.

Συντάσσω και παραθέτω την ακόλουθη επιστολή προκειμένου να γίνει γνωστή η κατάσταση για το ζήτημα της στάθμευσης οχημάτων στην Ζιά , τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τις ζωές και τις περιουσίες κατοίκων , επιχειρηματιών και επισκεπτών και τέλος της συστηματικής και αυθαίρετης καταπάτησης της περιουσίας μου από την δημοτική αρχή.
Στην περιοχή της Ζιάς, έχω οικόπεδο το οποίο έχει μετατραπεί αυθαίρετα και καταχρηστικά σε είσοδο – έξοδο, προς και από όμορο οικόπεδο που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης και ο οποίος όμως με απόφαση αναρτημένη στο ΔΙΑΎΓΕΙΑ έχει κριθεί ακατάλληλος και παράνομος ( αριθμ. πρωτ. 5289 ).
Ωστόσο ο χώρος αυτός συνεχίζει να λειτουργεί ως parking και μάλιστα με μίσθωμα από τον δήμο προς το όμορο αυτό οικόπεδο . Ενώ σε ότι αφορά το δικό μου οικόπεδο αρνούνται με διαφορετικές δικαιολογίες κάθε φορά όπως ότι δεν μπορούν να το μισθώσουν καθώς είναι πολύ μικρό αλλά και με απειλές ( τύπου απαλλοτρίωση ) .
Δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν θέλουν να έρθουμε σε κάποια μορφή συμφωνίας με την δημοτική αρχή , τόσο προς επίλυση του ζητήματος αυτού όσο και προς ζήτηση των ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΜΈΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ που πρέπει να ληφθούν.
Για τους λόγους αυτούς και όπως θα έκανε κάθε συνδημότης μού του οποίου η περιουσία καταπατούνταν , κατέθεσα αγωγή στην δημοτική αρχή προκειμένου να διασφαλίσω την περιουσία μου.
Πράγμα που ορθώς έπραξα, αφού στο δημοτικό συμβούλιο του Ιουλίου 2023 και παρουσία του δικηγόρου μου, ζητήθηκε η αγωγή μου και το πρόβλημα της στάθμευσης στην περιοχή της Ζιά που υπάρχει εδώ και χρόνια.
Στο δημοτικό συμβούλιο αυτό , ακούστηκαν διάφορα αφηγήματα όπως ότι είναι περίπλοκο και δύσκολο το ζήτημα αυτό και σε δεύτερο χρόνο από συγκεκριμένα στελέχη που έχουν το σύνδρομο του σερίφη , τρομερές εκφράσεις και απειλές ως προς το δικαίωμα μου να διασφαλίσω την περιουσία μου από οποιαδήποτε μορφή καταπάτησης.
Η απάντηση της δημοτικής αρχής στην αγωγή μου , εκτός από παιδαριώδη στα όρια του αστείου επιχειρήματα είναι τουλάχιστον προσβλητική στο πρόσωπο μου και σκοπός τους να είναι πιο πολύ ο κιτρινισμός αφού φαίνεται ότι δεν έχουν την ικανότητα της επίλυσης ενός ζητήματος που δεν αφορά μόνο στην καταπάτηση της περιουσίας μου αλλά και στην ασφάλεια της περιοχής από λόγους που θα αναφέρω στην συνέχεια.
Η δημοτική αρχή λοιπόν έκρινε την αγωγή μου ως ΑΒΆΣΙΜΗ, ΑΌΡΙΣΤΗ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΉ . Χωρίς να μπω στην διαδικασία σπατάλης φαιάς ουσίας , αναφέρω ότι υποστηρίζουν πως έχουν νομικό ελεύθερης στάθμευσης χώρο ( όμορα οικόπεδα ) και για αυτό το λόγο τα μισθώνουν ( μα ο τρόπος χρήσης των οικοπέδων αυτών έχει χαρακτηριστεί ως παράνομος και τα οικόπεδα αυτά ως ακατάλληλα ως προς την χρήση αυτή ! )
Και τα οποία οικόπεδα έχουν δική τους » νόμιμη και ασφαλή » » ΕΊΣΟΔΟ – ΈΞΟΔΟ » .
Αναρωτιέμαι, αν έχουν δική τους και ασφαλή και νόμιμη είσοδο – έξοδο , γιατί περνάνε μέσα από το δικό μου οικόπεδο;
Καθώς φαίνεται το » ΝΌΜΙΜΟ » και το «ΑΣΦΑΛΕΣ» είναι έννοιες ευθέως ανάλογες των συμφερόντων αναλόγως την περίσταση.
Αφού η δημοτική αρχή κρίνει το οικόπεδο μου ως μηδαμινής αξίας και άρα άχρηστο για οποιαδήποτε χρήση , όπου αν και εφόσον ισχύει αυτό , τότε γιατί κάθε προσπάθεια περίφραξης του χώρου μου , κατέληξε σε βανδαλισμό των υλικών περίφραξης;
Ένα επίσης από τα τραγελαφικά σημεία στην απάντηση της αγωγής μου από την δημοτική αρχή είναι πως αν το είχα περιφραγμένο δε θα γινόταν καταπάτηση από τρίτους ( όπου οι ενέργειες για την περίφραξη του οικοπέδου μου είναι πάμπολλες και όλες έχουν καταλήξει σε θρασύτατους βανδαλισμούς από τους γνωστούς -αγνώστους .
Τις εμπεριστατωμένες μου απαντήσεις και αναίρεση των λεγόμενων της δημοτικής αρχής , τις κατέθασα ακόμα μια φορά στην προσθήκη – αντίκρουση , την οποία έκανα.
Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση , όλοι οι κάτοικοι της νήσου Κώ γνωρίζουν τα συμφέροντα που διακυβεύονται σε βάρος του χωριού της Ζιά.
Κλείνοντας θέλω να υπογραμμίσω ότι σκοπός μου δεν είναι να δημιουργήσω κανενα πρόβλημα σε μια περιοχή που όλοι αγαπάμε.
Κανένα πρόβλημα σε όλους όσους ζουν ή δουλεύουν εκεί.
Είναι απλά και μόνο η ασφάλεια της περιοχής αφού αν μη κακό συμβεί μια πυρκαγιά, ο κίνδυνος να ζήσουμε γεγονότα όπως αυτά στο Μάτι, στην Εύβοια αλλά και στην κοντινή Ρόδο είναι άμεσος και απόλυτα υπαρκτός.
Και τέλος να εξασφαλίσω την περιουσία μου και φυσικά την τιμή και αξιοπρέπεια μου όπως ακριβώς θα έκανε κάθε ένας από εσάς αν κινδύνευε η περιουσία του και αν το πρόσωπο τού γινόταν αντικείμενο εμπαιγμού , όχι μόνο από την οποιαδήποτε δημοτική αρχή αλλά και από τον οποιονδήποτε γενικότερα.
Απευθύνω ανοικτή πρόσκληση για συζήτηση προς κάθε αρμόδιο και κάθε ενδιαφερόμενο.
Δημοτική αρχή , κοινότητα Ασφενδιού , κατοίκους και επιχειρηματίες της Ζία, στο πλαίσιο των συλλογικών διεργασιών και με άξονα την λύση της ασφαλούς λειτουργίας ενός κατάλληλου χώρου στάθμευσης, πριν την αρχή της τουριστικής περιόδου 2024.
Επιφυλάσσομαι για κάθε νομική κίνηση μου , όπως ορίζεται από τον νόμο.
Ο πληρεξούσιος Χρυσοβαλάντης Πατάκος.

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φίλε σου εύχομαι καλή δύναμη με αυτούς που έμπλεξες!
    Δυστυχώς έκανες το λάθος να ζητήσεις το αυτονόητο !
    Και οσο αφορά τον δήθεν δήμαρχο που κυβερνάει το νησί Δυστυχώς δείχνει τη δημοκρατία τη δική του αλλά και και του περίγυρου του που απαρτίζεται με απόλυτη Δημοκρατία λειτουργίας..
    Τύφλα να χει ο τέως πραξικοματιας μπροστά σε αυτούς » ο θεός να μας φυλάξει.

  2. Φίλε έχεις απόλυτο δίκιο πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε λύση με τον Δήμο για εκμίσθωση η αγορά του οικοπέδου, αλλιώς φανταστείτε τι θα γίνει 1000 αμάξια ημερησίως θα ανεβαίνουν στο πάνω πάρκινγκ και άλλα 50 λεωφορεία και ο Θεός βοηθός!!! ΖΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΈΝ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ ΈΡΧΕΤΑΙ!!!

  3. Σε ολα τα θεματα τα ιδια κανουν παιδακι μου, αλλα σ αυτο το νησι μονοι μας βγαζουμε τα ματια μας

  4. αν είναι δικό σου το οικόπεδο καντό ένα πάρκινγκ με 5 ευρώ την είσοδο να πλούτισεις. Δες τι απαίτη ο νόμος και κάθε μέρα θα ξυπνάς πλουσιοτερος

  5. Δεν πειραζει εαν καουν ανθρωποι, εαν γίνουν ατυχήματα ή εαν έχουμε νεκρούς! Προέχει να δουλέψουν τα μαγαζια και να μην εκτεθεί ο Δήμος! Εξάλλου, στην άσκηση που έγινε φάνηκε ξεκάθαρα οτι ειμαστε προετοιμασμένοι 100% για οποιοδήποτε συμβάν! Προμηθεύτηκε ήδη ο Δήμος σάκους πτωμάτων! θα πουν τώρα διάφοροι τα δικά τους… μόλις γίνει η βλακεία και καουν τα πάντα εκεί πάνω (ανθρψποι κι περιουσίες) ξεχάστε και τον τουρισμό και τις εισπράξεις…ετσι κι αλλιώς μόνο αυτό σας νοιάζει!!!!

  6. Μου το έλεγαν και δεν το Πίστευα***
    Είχα πιστέψει τις εξαγγελίες του το 2011 ως αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών τον κυρίο Νικηταρά.
    Μετα παρασύρθηκα και το 2019 ως Δήμαρχος που είναι και Ασφενδιανος.
    Τελικά μήπως δικαιώνεται με τα έγγραφα που ειχε και τις επιστολές ο ΤΕΩΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ ;;;;;;;;;;;

  7. Από τους ντόπιους κατοίκους της Ζιάς δεν ακούω καμιά λύση. Αυτοί θα έπρεπε πρώτοι να μη κοιμούνται τα βράδυα μέχρι να βρεθεί χρόνια τώρα. Από 2001 που βρίσκομαι στο νησί έχω ανέβει στην Ζιά πολλές φορές. Από τότε παρατήρησα το τεράστιο πρόβλημα και όχι μόνο στη Ζιά. Οι τρείς δρόμοι που οδηγούν ακατάλληλοι, ιδιαίτερα το καλοκαίρι με τα χιλιάδες ΙΧ και τα ογκώδη πούλμαν. Φιλαράκια, το να μουρμουρούμε δεν βγαίνει τίποτε, θέλει γνώση, μελέτη, προγραματισμό και λεφτά.

  8. βρε φιλε αυτο που νοικιαζεται ειναι 6 στρεμματα και το δικο σου 50 τετραγωνικα. αρα πρεπει να σου δοσουν το αναλογο που ειναι το ενα εκατοστο του διπλανου δηλαδη 100 ευρω το χρονο. επρεπε να ντρεπεσαι γιατι και συ εισαι επαγγελματιας στη ζια και κανεις φασαρια για 100 ευρω το χρονο. κριμα!!

    • Πρώτον αν είναι ΟΝΤΩΣ 6 στρέμματα το όμορο οικόπεδο (που δεν είναι αποδεδειγμένα)γιατί δεν αγοράζεται από τον Δήμο αφού ψάχνει με,διαγωνισμό 6 στρέμματα για αγορά στην περιοχή της Ζιας?

      Δεύτερον το ποσό που δικαιούμαι να μισθωθεί η συγκεκριμένη έκταση που δεν είναι 50 αλλά 117+ μέτρα θα οριστεί με βάση την εμπορική αξία της περιοχής της Ζιας όπως ακριβώς εγινε η μίσθωση και με το όμορο οικόπεδο.

      Τρίτον και,τελευταίο δεν ντρέπομαι παρόλο που εχω και άλλο ακίνητο στην κατοχή μου στη Ζια διότι όπως λέω,και στο κείμενο μου ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ όλων μας!!!!Όποιος θεωρεί ότι η Ζια με τα τωρινά δεδομένα είναι ασφαλής απλά να ΞΥΠΝΗΣΕΙ!!!!

      Αν όντως,είσαι,από Ζια όπως λες στο όνομα ντρέπομαι για λογαριασμό σου διότι φανατιζεσαι για μια παράταξη η οποία είναι και ΑΥΤΗ ΑΝΙΚΑΝΗ να λύση το πρόβλημα της Ζιας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ