Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Β. Δωδεκανήσου: «Χωρίς το παραμικρό προβλεπόμενο μέτρο σήμανσης οδικής ασφάλειας…»

43
14895

Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται με σεβασμό απέναντι στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία στηρίζει με όλους του δυνατούς τρόπους, από την αγορά περιπολικών οχημάτων και ατομικού εξοπλισμού, μέχρι την φιλοξενία αστυνομικών δομών σε δικά της κτήρια και τη συντήρηση κτηρίων της με ίδιους πόρους.

Το ατυχές περιστατικό, το οποίο έτυχε εκούσιας ή ακούσιας εκμετάλλευσης, στέλνει ένα λάθος μήνυμα, το οποίο προσβάλλει, ακυρώνει και ευτελίζει τη δουλειά, όχι μόνο των πολιτικών, όπως ενδεχομένως κάποιοι τρίτοι θα ήθελαν, αλλά κυρίως δημοσίων λειτουργών του στελεχιακού δυναμικού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το οποίο, στο ακέραιο εκτέλεσε το καθήκον του.

Με την επισήμανση ότι, ούτε στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο ζήτημα της εκτέλεσης της όποιας πρωτοβουλίας των συναδέλφων τους, χωρίς το παραμικρό προβλεπόμενο μέτρο σήμανσης οδικής ασφάλειας, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς, κλείνουμε τον κύκλο του δημοσίου διαλόγου περί μιας «πρωτοβουλίας» την οποία συνέθεσαν δεκάδες πρωτοφανείς συμπτώσεις.

Όλα τα παραπάνω ήταν απολύτως σαφή στην ανάρτηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργου Χατζημάρκου, για όποιον ήθελε να τα διαβάσει και να τα δει στη σωστή τους διάσταση.

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

Δεν υπάρχουν Α’ και Β’ κατηγορίας εργαζόμενοι και όλοι αξίζουν τον σεβασμό μας. Και βέβαια και οι δικοί μας εργαζόμενοι εμπίπτουν σε αυτή την θεμελιώδη αρχή. Οι οποίοι δεν προσλήφθηκαν ως σάκος του μπόξ ή εκτόνωσης. Οι συνεργάτες μας, λοιπόν, θα ήταν υπόλογοι αν είχαν αδιαφορήσει ή δεν είχαν πράξει το παραμικρό για το ζήτημα της επικαιρότητας, την επίμαχη λακούβα του οδικού δικτύου της Κω.
Με σύμβαση που προβλέπει και περιγράφει με σαφήνεια πρόληψη και θεραπεία, φρόντισαν να έχουν συνεχή δυνατότητα παρέμβασης στα ζητήματα του οδικού δικτύου.
Παρουσιάζω λοιπόν σήμερα την ενεργή σύμβαση με τεχνική εταιρεία μέσω της οποίας οι συνεργάτες μας έκαναν με πληρότητα την δουλειά τους και στην Κω, όπου είχαμε το περιστατικό με τον Αστυνομικό που έκανε την παρέμβαση στο οδικό δίκτυο που κάνει τώρα τον γύρο του διαδικτύου.
Η συγκεκριμένη σύμβαση είναι σε ισχύ, είναι αντικείμενο μελέτης και εργασίας των δικών μας δημόσιων λειτουργών και η υπεράσπιση τους από εμένα δεν γίνεται για να αποφύγω εγώ το ο,τιδήποτε, άλλωστε προθύμως αναλαμβάνω την ευθύνη μου, αλλά για να περιγράψω δημόσια ότι ενώ ο στόχος όλων των επιθέσεων είμαστε εμείς, τα πολιτικά πρόσωπα εννοώ, οι νομικές συνέπειες βαρύνουν τους συνεργάτες μας, γιατί έτσι προβλέπει η νομοθεσία μας. Μέσω αυτής της σύμβασης μπόρεσαν οι, «γνωστοί πλέον για την ανικανότητα τους», συνεργάτες μας να παρέμβουν την ίδια ημέρα που έλαβαν ενημέρωση απο την Αστυνομία, και να κλείσουν με άσφαλτο την επίμαχη λακούβα. Λειτουργεί η σύμβαση με τρόπο άριστο ; Η απάντηση είναι όχι και για αυτό τον λόγο, πάλι αυτοί οι «ανίκανοι» συνεργάτες μας, έχουν κινήσει την διαδικασία συμμόρφωσης προς τον ανάδοχο, διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει στην εξέλιξη της και στην έκπτωση του. Όλα όσα η νομοθεσία μας, που είναι και το μόνο πλαίσιο λειτουργίας, ορίζει, έχουν γίνει.
Αν λοιπόν ο Αστυνομικός που έκανε την παρέμβαση στο οδικό δίκτυο χωρίς την λήψη οποιουδήποτε, έστω και στοιχειώδους, μέσου οδικής ασφάλειας και σήμανσης όπως όφειλε και όπως προκύπτει από το βίντεο που έδωσαν στην κυκλοφορία, έπεφτε ο ίδιος θύμα ή προκαλούσε ατύχημα, στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα βρισκόταν οι συνεργάτες μας δημόσιοι λειτουργοί.
Τώρα πως μου πέρασε απο το μυαλό ότι για να λειτουργήσεις ως θεματοφύλακας σε θέματα οδικής ασφάλειας πρέπει να έχεις και κουλτούρα οδικής ασφάλειας, ε αυτό είναι ανεξήγητο.
Τώρα, που το διαδίκτυο πήρε φωτιά, καταλαβαίνουν και οι πλέον ανυποψίαστοι τι εννοούσαν οι συνεργάτες μου όταν μου έλεγαν να μην προβώ στην ανάρτηση που προκάλεσε την οργή της μόνιμα θυμωμένης διαδικτυακής κοινότητας. Όμως, αυτό θα ήταν υποταγή στην απειλή και παράδοση στις ορέξεις αυτής της αχόρταγης ανθρωποφαγίας. Ήξερα πολύ καλά τι θα «τραβούσα» στο διαδίκτυο αλλά δεν προτίθεμαι να ζω εκβιαζόμενος. Όπως δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να αφήσω ανυπεράσπιστους συνεργάτες που κάνουν την δουλειά τους με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, και με σεβασμό και στους λοιπούς δημόσιους λειτουργούς.
ΥΓ: Ας μας συγχωρέσουν οι κάτοικοι των αστικών κέντρων γιατί ως επαρχιώτες έχουμε φτωχότερες εικόνες και δεν έχουμε συνηθίσει στην σύμπτωση που φέρνει μια λακούβα, ένα φτυάρι, ένα περιπολικό, ένα καρότσι οικοδομής, μια γεμάτη μπετονιέρα και μια κάμερα, να συναντώνται τυχαία.

43 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΑΝ ΤΟ ΑΛΑΣ ΜΩΡΑΝΘΕΙ.. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΤΟ Η ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΛΑΚΚΟ ΝΑΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΚΑ

    • AGRAMMATOI EKEI STHN PERIFEREIA ..PAROSIA ASTYNOMIKVM CAXNOYN GIA SHMATA …BRE KAI TO DIPLVMA ME MESO TO PHRATE????? ΔΗΛ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΕΣΕΙ ΧΑΤΖΗΒΛΑΚΕΣ ΘΑ ΑΓΝΩΗΣΕΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ???

    • ΒΡΕεεεεέ Μπόχαλοι, τώρα ανακαλύψατε τις εκατοντάδες ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΎ?,?;?;?

      ΟΤΑΝ ΨΗΦΊΣΑΤΕ, σαν βόδια, ΤΟΝ ΡΟΔΙΤΗ, ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΚΩ ΜΕ 65%, ΕΝΩ ΣΑΣ ΈΧΩΣΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΎ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΓΎΡΩ ΝΗΣΆΚΙΑ ΟΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ. ΣΤΗΝ ΚΩ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΆΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ, εσείς μονοκούκι τον στηρίζετε…. ΤΏΡΑ ΦΆΤΕ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ που καλά έκαναν και τις έκλεισαν οι αστυνομικοί….

      • συμφωνώ απόλυτα…. έναν Κώο δεν στηρίξαμε… μια ζωή τα ίδια… μας κουνάει το δάχτυλο ο τύπος τώρα

  2. ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΓΙΑ Ε.Δ.Ε.ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΦΙΞΕΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ .ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ. ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ .

  3. Μα εάν ειλικρινά ενδιέφερε την περιφέρεια τόσο πολύ η Οδικη Ασφάλεια, θα έπρεπε να είχε αποκαταστήσει μόνη της αυτήν και όλες τις υπόλοιπες τρύπες του οδικού μας δικτύου. Η σήμανση ειναι το πρόβλημα για τα 5 λεπτά των εργασιών ‘η η ύπαρξη της τρύπας επι μήνες;

    • αυτό το σημείο σωστά, είναι 7 χρόνια έτσι, όι Ανεύθυνοι πού είναι, σέ γιορτές και πανηγύρια,αν υπήρχε νόμος θα έπαιρναν από τόν μισθό τών Επαρχων, να γίνει αποκατάσταση

  4. θα πρέπει να τραβήξουμε βίντεο τον δρόμο και να τον ανεβάσουμε στα σοσιαλ να ακουστούν τα σχολεια .Σαν δεν ντρέπονται όλοι της περιφέρειας

  5. Η αλαζονεία του 66% .Ο κύριος ατσαλάκωτος εθιχθη.Την επόμενη φορα οποιος τολμήσει να θίξει το ιματζ του Καισαρα θα τον τσιμεντάρουμε κιαυτον μεσα στη λακκούβα.

  6. Για ποιά οδική ασφάλεια μιλάτε εκεί στην Περιφέρεια;; Έχετε περάσει μια βόλτα από τον Επαρχιακό να δείτε σε τί κατάσταση βρίσκεται ο δρόμος;;;
    Ή μήπως έχετε όντως την εντύπωση ότι το μόνο που του έλειπε είναι ο ηλεκτροφωτισμός, για τον οποίο μας έχετε ζαλίσει εδώ και πόσα χρόνια και ούτε αυτό δεν έχει τελειώσει!
    Δρόμοι όπως ο Επαρχιακός χρήζουν ανακατασκευής, χθες!! Εκτός του ότι είναι επικίνδυνος και απαρχαιωμένος, με χαρακτηριστικά δρόμου, βγαλμένου κάπου από τη δεκαετία του 70′, είναι όλος κι όλος 25 χιλιόμετρα (μέχρι το Αεροδρόμιο)

  7. Οι λευκές ευθυγραμμίσεις, διαβάσεις πεζών, στοπ, λωρίδες στροφής, κλπ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και αν υπάρχουν δεν φαίνονται εδώ και πολλά χρόνια. Με φίλο πού ασχολείται με τα Δημοτικά, το κέντρο ελέγχεται από τον Δήμο και οι υπόλοιποι δρόμοι από την Περιφέρεια. Πάρε το αυγό και κουρευτο.

  8. …… ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ Ο ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ !!!!!
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ… ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ….ΑΝΑΞΙΟΣ….ΚΑΙ…..!!!!

  9. ..στηκε πάνω του μόλις πήρε έκταση το θέμα… τον κράζουν πανελλαδικος! κάνε κανένα έργο που κοιμάσαι όρθιος και είσαι μόνο βόλτες και άσε τα υπόλοιπα

  10. Ψάξτε τος υπηρεσίες σας και τους υπαλλήλους γινεται παρτυ με το συγκεκριμενο ..ειναι πολλα τα λεφτα

  11. μου αρέσει που δεν το αφήνεις να ξεχαστεί αλλά το συνεχίζεις…. πραγματικά απορώ γιατί??? βλέπεις και δίκαιο να έχεις με το γράμμα του Νόμου…όλος ο κόσμος της Κω είναι με τους αστυνομικούς!!!

  12. Κατάντια!!!!Αντί να ζητήσουν δημόσια συγνώμη για την κατάσταση του επαρχιακού οδικού δυκτίου κάνουν παρατηρήσεις σαν να είναι οι τροχονόμοι της Κω για το αν λήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα για τις δυο φτιαριές λάσπης!!!!Βλέπεις κακό πράμα η αλαζονεία της εξουσίας!!!!!!!

  13. Η Καβάλα του περιφεριαρχη στο καλάμι! Είναι η δυστυχία και η ατυχία των νησιών! Αλλά μέχρι πότε θα υπάρχει αυτό το μπάχαλο στην περιφέρεια! Ακούς! Ακούς! Ακούς! ΚΟΥΛΗ!!!

  14. Αντί να ζητήσεις συγνώμη από όλο το νησί για την ανυπαρξία σου ζητάς κ τα ρέστα από δυο ανθρώπους που έκαναν ότι εσυ δεν έκανες με τα λεφτά μας…στήριξη στα δυο παιδιά ως το τέλος…ανύπαρκτε Χατζημάρκο…

    • συμφωνώ και επαυξάνω.. με τον κ Αντώνης Κως..
      . μπράβο!!!!
      τα είπατε όλα!!!!
      στήριξη στους αστυνομικούς….
      μαύρο στον κ Χατζημαρκο!!!!

  15. Να χαρτογραφηθούν όλες οι τρύπες,οι κακοτεχνίες,τα 'ναρκοθετημένα' σημεία εντός και εκτός πόλης

    μπας και καταλάβουν ότι ΝΑΙ είναι ΝΑΡΚΕΣ για κάποιους φουκαράδες και άνθρωπάκια σαν και σας δεν αξίζουν την ψήφο του Λαού.

    • Αχού μωρέ.Τον ψήφισε και δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ;Το μετάνοιωσε;Δικια μας είσαι;

  16. Δεν είναι όλοι οι ένστολοι το ίδιο.Εμένα 2 όργανα με εξύβρισαν το 2023 και αυτοί δεν έπρεπε να ανήκουν στο σώμα

    https://www.zougla.gr/greece/syllipsi-dyo-astynomikon-tis-omadas-di-as-gia-diarroi-vinteo-me-ti-soro-tou-evangelou-zabouni/
    Είναι όμως ακόμα εδώ και πρέπει να είσαι προσεκτικός γιατί έχουν πολλά απωθημένα.(τον ένα τον κατήγγειλα)
    Οι συγκεκριμένοι έπραξαν καλά,όπως θα έκανε κάποιος λογικός άνθρωπος.
    Ανήθικη η παρούσα Δημοσίευση.Γ/.Κ.

  17. Χρυσοχοίδης ξηλώνει 5 ανώτατους..έρχεται και η σειρά των υβριστών,των ψευτών,των σευωρών.

    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/o-m-xrysoxoidis-ksilonei-tin-igesia-tis-el-as-feygoun-pente-antistratigoi/
    Δυστυχώς θα παραπέμψω σε ημερομηνίες και ώρες, καθώς και μαρτυρίες..Εδώ στο Νησί,
    Βρωμιά και δυσωδία..

  18. Όλο το οδικό δίκτυο είναι για κλάματα …ήταν είναι και θα είναι, δυστυχώς δε μάθαμε τίποτα από τους ιταλούς.. αυτό δε Τιγκάκι που έγινε και πλακόστρωση από αλβανούς εργάτες απλά κλαίω απ’τα γέλια και γενικώς χρειάζεσαι τέσσερα επί τέσσερα για να μπορέσεις να πας μέχρι την πλατεία δεν ξέρω μόνο εγώ τα βλέπω αυτα…. Κρίμα για την ψήφο κύριε περιφερειάρχη

  19. αυτά συμβαίνουν όταν δίνεται παντοδυναμία σε έναν καραγ… καλά να πάθουμε λοιπόν….. μόνο για εγκαίνια και για στεφάνια είναι ο τύπος

  20. Έλα βρε///////// να δεις πως έχεις καταντήσει τους δρόμους στην κω και μετά μας λες τις //////ιες για συμβασεις

  21. Την άμεση παραίτηση του κ.Χατζημαρκου θα τεθη στον προθηπουργο η καταγγελια και ελπιζουμε να την δικαίωση

  22. https://youtu.be/qgUi1CsG8WE?si=FcSdxXbLt6SS9Oig

    Πάρτε ένα παράδειγμα δρόμου-καρμανιόλα στον οποίο ελαχιστοποιηθηκαν τα τροχαία ατυχήματα.

    Ασφαλτόστρωση, ανακατασκευή πολλών κόμβων, 2+1 λωρίδες όπου υπάρχει χώρος για ασφαλείς προσπεράσεις και επίσης δίκτυο παραδρομων ειδικά στο τμήμα Κω-Ζηπάρι ώστε να καταργηθούν οι αμέτρητες είσοδοι-εξοδοι που είναι η μία πάνω στην άλλη! Την ίδια διατομη έχει ο Επαρχιακός! Αφήστε λοιπόν τα λόγια και ξεκινήστε τις πράξεις

  23. Ξαφνικά άνοιξε μια λακκούβα στο δρόμο ,πέρασε μια μπετονιέρα με τσιμέντο,βρέθηκε και μια κάμερα και τυχαία βρέθηκαν εκείνη την ώρα δυο ευσυνείδητοι αστυνομικοί ,οι οποίοι έκανα το καθήκον τους και τη δουλειά για την οποία πληρώνονται.Πηραν τα φτιαργια που είχαν στο περιπολικό και φτιαριζαν.Ουτε ο Κασιδιάρης με το Βελόπουλο δεν θα έφτιαχναν τέτοιο σενάριο.Οσο για τις υπηρεσίες της περιφέρειας,ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΕΣ και οι δηλώσεις μετά και το ότι ξαφνικά βρέθηκε ομάδα να μπαλώσει την τρύπα.

  24. Κύριε Χατζημαρκο θα,έπρεπε να ντρέπεσαι και να πεις ένα ΣΥΓΝΩΜΗ δημόσια….δεν ζεις στην Κω να δεις τους δρόμους μας ….μέσα στην Λακουβα είναι παντού….όταν μη κακό γίνει κάτι τι θα μας πεις ??? Άσε ήσυχους τους Αστυνομικούς που δεν κάνανε τίποτα κακό!!! Αυτοί οι άνθρωποι μας προστατεύουν ΟΧΙ εσείς!!!

  25. Χαίρομαι περιφερειάρχηδες της κακιάς ώρας γιατί βρήκες επιτέλους το μάστορα σου. Προφανώς και δεν ίδρωσε το αφτί σας γιατί μόνο η μάσα σας νοιάζει και από μάσα τίποτα άλλο … Το παρατσούκλι σου όμως που φιγουράρει στα πρωιναδικα τα σπάει!!! Ο Γιώργος ο λακούβας!!! Στις επόμενες εκλογές θα έχω να το λέω για να μην ξεχαστεί ο κόσμος και σε ξαναψηφίσουν!!!
    https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/kos-o-giorgos-o-lakkouvas-ksespaei-o-stayros-mpalaskas-gia-tin-ede-se-varos-ton-astynomikon-pou-mpazosan-lakkouva/3956007/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

  26. Ντίνα κοπέλα μου
    Πείσε τόν προϊστάμενο σού πώς αρκετά τράβηξε το σήριαλ και μόνο χάνει πού το τραβάει…
    Σηκώσετε τά μανίκια γιατί σεζόν έρχεται και θά είμαστε πάλι ένα μπορδ….
    Καλά είναι πιο
    Πού λένε Κ στο χωριό μου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ