Ισχυρή έκρηξη σε αποθήκη φύλαξης πυροτεχνημάτων στην Κω | Ολοσχερής η καταστροφή

15
48510

Ολοσχερής η καταστροφή του καταστήματος!!
Ισχυρότατη έκρηξη αναστάτωσε ολόκληρη την περιοχή του Αγίου Παύλου Κω λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και πιο συγκεκριμένα επί της οδού Ναυαρίνου 8, σε κατάστημα πυροτεχνημάτων που βρίσκεται σε ισόγεια κατοικία, όπου υπήρχε μεγάλη ποσότητα πυροτεχνημάτων και άλλων εύφλεκτων εκρηκτικών υλών, που εξερράγησαν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία (προανάκριση αναμένεται να διενεργήσει το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Κω).
Στο σημείο έφτασαν άμεσα όλες οι διαθέσιμες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε Υπηρεσία στην Πυροσβεστική Κω με επικεφαλής των Διοικητή Επιπυραγό Γρηγόρη Μαυρίδη, όπου απέκλεισαν το σημείο για την ασφάλεια των περιοίκων και επιχείρησαν άμεσα ώστε να ολοκληρώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το έργο της κατάσβεσης, με αποτέλεσμα να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο και να μην επεκταθεί σε άλλους χώρους της πολυκατοικίας. Εφόσον επετεύχθη άμεσα η κατάσβεση στην συνέχεια, άντρες της Π.Υ. Κω με ειδικές αντιπυρικές στολές, εισήλθαν στο κατάστημα, με σκοπό να συλλέξουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στα αίτια της έκρηξης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της έκρηξης, βρισκόταν εντός της οικίας ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πώλησης πυροτεχνημάτων, ωστόσο ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, με μικρούς τραυματισμούς κυρίως στο χέρι του. Διεκομίσθει στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Στο σημείο εκτός από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τέσσερα οχήματα και δέκα πυροσβέστες, βρέθηκαν άμεσα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω με τον επιχειρησιακό συντονιστή Νίκο Καλυμιοναρή και επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Στ. Καμπουράκη, που συνέδραμε με τις δικές της δυνάμεις στο συμβάν, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι έχει διακοπεί προληπτικά και προσωρινά η κυκλοφορία οχημάτων στην οδό Ναυαρίνου…

πηγή: https://www.kostv.gr/

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τέλος καλό όλα καλά… περαστικά να ευχηθούμε στο παιδί που ήταν μέσα!

    Το ρεπορτάζ με την μουσική ξεπερνάει κάθε Ευαγγελάτο

  2. ευτυχώς η πυροσβεστική έγκαιρα με προσπάθεια μεγάλη που την ευχαριστούμε έσβησε την φωτιά και σώθηκε το παιδί. μπράβο στους πυροσβέστες και αστυνομικούς.

  3. Μπράβο στους πυροσβεστες άμεσα ήρθαν και δεν επεκτάθηκε στους πάνω ορόφους!! περαστικά στο παιδί και καλή ανάρρωση!!

  4. Όταν άκουσα τους θορύβους βγήκα έξω και
    πραγματικά ήταν σαν να έπεσε βόμβα.
    Ήταν η κακία στιγμή, να πούμε ευτυχώς που δεν περνούσε κάνεις εκείνη την ώρα.
    Γρήγορη ανάρρωση στο παλικάρι και ας αφήσουμε τις κριτικές απέξω.

  5. Οι κριτικές.. Χρειάζονται.. Για να μην θρηνησουμε ανθρώπινη ζωή,, στην επόμενη ανατίναξη…δίπλα σε σπίτια .σε γειτονιά …

  6. ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ**
    ΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧ…….

    • Αυτός πηρε 1700 ψήφους. Οι υπηρεσιακοι που συντονιζουν δημοσιογραφους και τους μεταφερουν με το τζιπ?

  7. Δυστυχώς δεν ξέρω γιατί μερικοί βγάζουν χολή καλώς έκανε ο Αντιδήμαρχος και πήγε στο συμβάν αφου τον κάλεσε ο Διοικητής για να φερει το μεγάλο βυτίο και καλά έκανε να έχει έξτρα νερό . Πρέπει να χαιρόμαστε που υπάρχει αυτή η συνεργασία πυροσβεστικης και Πολιτικής Προστασίας για το καλό του νησιού μας και όχι να κράζετε.

  8. Τριτοκοσμικές καταστάσεις…….Απορώ γιατί πληρώνονται κάποιοι άνθρωποι από εμάς,αφού δεν κάνουν τη δουλειά τους;

  9. για καλή μας τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα …. μέσα σε κατοικημένη περιοχή!!!! Κανονικά θα έπρεπε να

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ