Ανοίγουμε τον κλειστό φάκελο «Το μέλλον της Κω» Καλούμε την κοινωνία και τους φορείς της να τολμήσουν

34
12392

 Ανοίγουμε τον κλειστό φάκελο «Το μέλλον της Κω»

Καλούμε την κοινωνία και τους φορείς της να τολμήσουν

Ο Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση με αποφάσεις των μελών του τολμά να ανοίξει τον φάκελο και να ζητήσει από τους φορείς και τον Δήμο να απαντήσουν στο τεράστιο ερώτημα για το «ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΚΩΣ»

Να διαμορφώσει το πλαίσιο του ερωτήματος και να ζητήσει από τους πολίτες και από τους φορείς του να απαντήσουν για τους στόχους, τα έργα και τις αποφάσεις που απαιτούνται για να προστατέψουμε το νησί, το περιβάλλον, την ιστορία και κυρίως τους κατοίκους της.

Ο Όμιλος μέσα στις γιορτές θα ανοίξει και θα ξεσκονίσει  τον φάκελο των παρακάτω καυτών και επειγόντων αναπάντητων ερωτημάτων σε συνεργασία με ομάδα νέων επιστημόνων τον οποίο θα αποστείλει σε όλους τους παραγωγικούς, επιστημονικούς και λοιπούς φορείς και Σωματεία του νησιού μας, αλλά και σε όλους του Δημοτικούς και επαρχιακούς συμβούλους τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου με σκοπό σύντομα να διοργανωθεί μια ημερίδα διαλόγου και απαντήσεων για το ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΩ.

Τα κύρια ερωτήματα είναι τα παρακάτω:

1.Μπορεί να συνεχίζεται η άναρχη οικιστική ανάπτυξη χωρίς οργανωμένα πολεοδομικά σχέδια που προσφέρουν ποιότητα ζωής, υπεραξία στα ακίνητα και χώρους κοινωφελείς και κοινόχρηστους ?

2.Αντέχει η Κως άλλες ξενοδοχειακές κλίνες πέραν των 160 χιλιάδων που έχει σήμερα?

3.Θα υπάρξει μέλλον χωρίς πρόβλεψη της ανάπτυξης της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας?

4.Μέχρι πότε και πόσο θα εξαντλούμε το περιβάλλον, τα νερά, τις παραλίες μας?

5.Ο τεράστιος ιστορικός μας πλούτος και οι περιοχές φυσικού κάλλους  και παραγωγικών δραστηριοτήτων μπορεί να ενταχθούν στην άκρατη εμπορευματοποίηση?

6.Οι χερσαίες και θαλάσσιες συγκοινωνίες, οι δρόμοι και τα λιμάνια επαρκούν και βοηθούν την ποιότητα της ζωής μας και τις δραστηριότητες μας?  Μέχρι που εκτείνεται ο ζωτικός μας χώρος?

7.Οι ανάγκες σε δημόσιους χώρους και δημόσια κτήρια, σε σχολεία, υγεία, πρόνοια, αθλητικούς χώρους και στέγη υπαλλήλων  καλύπτονται σήμερα? Είναι στη σωστή θέση? Τι πρέπει να γίνει?

Όλα τα παραπάνω στα οποία καλούμαστε να προετοιμαστούμε και να απαντήσουμε περιλαμβάνονται στο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Χωροταξικός σχεδιασμός)  την σύνταξη του οποίου παραχωρήσαμε ως ευθύνη πριν από τρία χρόνια στην κυβέρνηση μέσω του ΤΕΕ Αθηνών.

Σε μας  θα το στείλουν έτοιμο και θα είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε την γνώμη μας μέσα σε ένα μήνα. Όχι ότι θα μας ακούσουν. Άλλωστε ποτέ δεν μας ρώτησαν.

Τουλάχιστον να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε!

Να είστε σίγουροι ότι εάν δεν πούμε εμείς τον δικό μας σχεδιασμό για την Κω που θέλουμε και το μέλλον που εμείς δικαιούμαστε να διαμορφώσουμε τότε θα δούμε αυτό που ήδη δημοσιεύθηκε ως πρόθεση της κυβέρνησης να χωρίζει την Κω σε ανατολική και δυτική!! για τις επενδύσεις σε νέα ξενοδοχεία.

Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι δημιουργούνται τρεις ομάδες μελέτης που θα προετοιμάσουν για διάλογο τα επίκαιρα θέματα της υγείας, της εκπαίδευσης και της οργανωτικής ισχυροποίησης του Δήμου μας.

Και δημιουργούμε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη εύκολα επισκέψιμη στους ενδιαφερόμενους για το σύνολο των θεμάτων που επεξεργάζεται π Όμιλος μας.

Σας ευχαριστούμε  Κώστας Καϊσερλης

34 ΣΧΟΛΙΑ

  1. και του μπογιατζή ο κοπανος, η μοίρα του κωακου λαού είναι προδιαγεγραμμένη διότι δεν ενδιαφέρεται για τον πλησίον του, επίσης ούτε αγωνίζεται για το κοινό καλό δεν απαιτεί βλ.νοσοκομειο, εφόσον έχει παράδες στην τσέπη του ακόμα ….ας ψοφησει η κατσίκα του γειτονα, η ποιότητα μας κ η κουλτούρα μας αντικατοπτρίζεται πλήρως από αυτούς που επιλέγουμε να μας » κυβερνούν» οπότε δεν αποτελεί και έκπληξη η κατάντια που ζούμε από παιδεία , υγεία, δρόμους , κοινωνική πρόνοια .

    • Μια εικόνα απ το κέντρο της πόλης προπαραμονή Χριστουγέννων τα λέει όλα.

      ‘Οποιος μάγκας ξθέλει ΑΥΡΚΙΟ 6 το απόγευμα στο λιμάνι,στο κέντρο,στα σοκάκια..Αυτός είναι ο 3ος Τοηυριστικ΄λος προορισμός στην Ελλάδα?
      Δηλαδή υπάρχει ευτυχία,ευμάρεια,αγοραστική δύναμη?
      Ρε πάτε καλά?Ο Καίσερλης σας κάνει ρόμπα.

      • Ρε φίλε δουλευομαστε? ποια ρόμπα και πράσινα άλογα? ποιός ήταν ο χειμώνας που η Κως έσφυζε από ζωή τις νύχτες? τί θυμάσαι? την Κω του ’90 που ακόμα τρέχαμε στα ορθαδικα και τα μπουζουξιδικα? άλλαξαν τα πράγματα και οι συνθήκες ζωής,η νεολαία όμως έχει τα στέκια της όπως τα είχε πάντα, βγαίνει και διασκεδάζει όπου και όποτε μπορεί σε μέρη που η μεσήλικη τάξη του νησιού δεν πάει. Παλιά, μικροί μεγάλοι όλοι στα «καφενεία ειμασταν χωρίς να υπολογίζουμε τίποτα. Τώρα τα υπολογίζουμε όλα και μην ξεχνάς ότι το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών που ασχολείται με τον τουρισμό στο νησί,τα καλοκαίρια είναι βάναυσα και ο χειμώνας η ευκαιρία να δει το σπίτι του και μακριά από κάθε «βαβούρα».

  2. Ο αιώνιος στο μυαλό του Δήμαρχος που την ημέρα που καταψηφίστηκε τον Μάιο του 2014 εξαφανίστηκε παντελώς από προσώπου γης . Δεν ξαναπατησε στο γραφείο του για να ολοκληρώσει την θητεία του δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την απαξίωση των συμπολιτών του ….ζητάει τώρα τι; Άντε στη ντουλάπα σου και εσύ και τα φαντάσματα του παρελθόντος που σέρνεις δίπλα σου στην προσπάθεια σου να αναμιχθεις εσύ η κάποιος διαδοχος σου με τα κοινά. Καληνύχτα μια για πάντα .

  3. Για να επιτύχει κάτι η Κως μπροστάρης σε όλα αυτά που θέτετε κύριοι του ομίλου πρέπει να είναι ο Δήμος!!!!!Το δάσος και όχι το δένδρο!!!!Ο πανίσχυρος και έμπειρος δήμαρχος του 90% του λαού της Κω μαζί με την ομάδα του και τον Ηλία το νέο επικεφαλής της Δ.Α. μπορούν και πρέπει να δουν την Κω στην νέα πενταετία!!!Δηλαδή να διεκδικήσουν τα μέγιστα για την Κω!!!

  4. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.

    Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ.αχρηστοι τεμπεληδες ολοι.

  5. Καταγραφη των προβληματων και των ελλειψεων των τελευταιων 50 χρονων. Χρειαζονται 50 δισεκατομμυρια ευρω για να υλοποιηθουν. Προτεινω να ανοιξουμε ενα ΚΟΥΜΠΑΡΑ, οπου θα βαζουμε οτι μπορουμε. Αντι να πινουμε τσιπουρα, στον ΚΟΥΜΠΑΡΑ!!
    Ισως μετα απο χιλια χρονια να εχουν υλοποιηθει ολα!!

  6. Ο δήμαρχος πού χειρίστηκε δισ δραχμές και όλα τα πακέτα χρηματοδότησης σε χρυσές εποχές πού μπορούσε να κάνει την Κώ πρότυπο που διόρισε όλους τους συγγενείς καί φίλους στον Δήμο Αυτός πού ευθύνεται σε μεγάλο μέρος για τά σημερινά αδιέξοδα, χωρίς να μηδενίζω τό όποιο έργο έκανε , μιλάει, τί να μας πει ; Η σιωπή είναι χρυσός για σένα κ. Καΐσερλη .

  7. Ομολογώ περσυ έλεγα να μαζέψουν που ασχολιόταν όλη μέρα πρωί βράδυ να κατέβει μια πλάκα προς τιμή ενός νεκρού πια…..Τελικα που να το περιμένω ότι φέτος θα μας ζάλιζε με τις φιλοσοφίες του να σώσει την Κω.Λες και δεν του έφτασαν 40 χρόνια,θέλει και άλλο.Μαζευτε

    • Μίλησε και η φοράδα με την πεμπτουσία του λόγου και την απαράμιλλη γραφή! Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια, εσύ ως συνήθως βαράς κουδούνια..σαχλοκουδουνο!!

    • Και εγώ ομολογώ ότι καμαρώνω τον δημοκρατικό σου λόγο και την εκλεπτυσμένη γυναικεία φύση σου! Διδάσκεις αμόρφωτη… διδάσκεις!

  8. αντεχει η κως… θα πινουμε νερο απο σφαλάτωση ή καλύτερα απο τους βιολογικους που θα κανουν το σ.ατό γαργαρο νερο!!!! θα μας παρουν τις δουλειες η μαυροι γιατι τους ελληνοπιοισαμε σε 1 νυχτα…

  9. τι θέλεις να μας πεις Κώστα μου;; ότι τώρα κατάλαβες τα λάθη που έκανες τόσα χρόνια που ήσουνα δήμαρχος εσύ και οι υπόλοιποι που έχετε φτιάξει αυτήν την ομάδα και καλείται τους φορείς να τα υλοποιήσουν;;; τώρα ήρθε η φώτιση του αγίου πνεύματος για να καταλάβετε τελικά ότι αυτά που κάνατε και εσείς ήταν λάθη και πάμε να τα φτιάξουμε. δεν μας παρατάτε και πες τε ξεκάθαρα στον Κωακο λαο ό,τι κρύβεται πίσω από αυτήν την ομάδα. είναι το the day after Νικηταρά;;;; για να φύγει ο κακός κάψαμε τον ανίκανο και πάμε για τον επόμενο;;; πονάει η αλήθεια πονάει. προτείνω να …ησύχος και να μας αφήσετε ήσυχους. καλές γιορτές

  10. Η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας .Έχουν ήδη δώσει:300.000 ευρώ έδωσαν το 2020.800.0000 ευρώτο 2021 με απευθείας ανάθεση (τους προσέβαλε το deal)1,5 εκ. ευρώ θα διαθέσουν συνολικά για το 2023!Φαντάσου το πάρτι που έχουν κατά νου να κάνουν τα επόμενα 5 χρόνια…1,5 εκατομμυριάκια επί 5 χρόνια για ρώτα τον ………., ξέρει πόσα κάνουν;……………. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0oc3NDQAsM2ZztDAGmKbX1aWGcmee4fNkR8niPJ1GCvxTmydywWDCYTp5NnFNNuMbl&id=100048993305177

    Απάντηση

  11. του δοξιαδη την μελετη ηπεταξες την στα σκουπιδια, τι θελεις τις μελετες μαυρογιαλουρε συριζεε

  12. Μήπως έχεις έτοιμο και κανένα νέο επιστήμονα να αναλάβει την εξουσία; Έτσι μου γεννήθηκε μιά απορία….Αντε ρε Κώστα, κουτόχορτο τρώμε;

  13. ΚΩΣΤΑ ΜΟΥ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΕΡΟΞΕΚΟΥΤΗΔΩΝ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΩ. ΘΑ ΣΥΝΟΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΟΛΑΝΟΥΜΕ ΓΙΕ ΜΟΥ.

  14. Η Κως πάει από το κακό στο χειρότερο ! Αυτή η απαξίωση στους δημότες φέτος δεν έχει προηγούμενο .ένα νησί σε πλήρη εγ κατάληψη . 21 Δεκεμβρίου και τίποτα δεν θυμίζει Χριστούγεννα .όμως κανένας δεν το θίγει ! Τόσοι ραδιοφωνικοί σταθμοί εφημερίδες τίποτα ! Γέμισε το νησί άχρηστους !

  15. Μας κοροιδευουν;
    Ποιοι ειναι αυτοι οι νεοι επιστημονες που θα ειναι υπευθυνοι και με ποια κριτηρια επιλεχθηκαν; Μηπως θα ειναι οι επομενοι Δημαρχοι, Αντιδημαρχοι, Συμβουλοι κλπ; Και γιατι βγηκε τωρα αυτη η προσπαθεια ενω ως γνωστον ο Καισερλης στηριξε με νυχια και με δοντια τον Νικηταρα στις εκλογες; Μηπως προορίζει τον γιο του για επομενο δημαρχο; Δυστυχως πολλα ειναι τα παιχνιδια που παιζονται πισω απο τις πορτες εις βαρος του λαου της Κω! Ο νοων νοειτω…

  16. Ευαχαριστούμε τους Δημάρχους Καίσαρλη και Φάκκο
    Για τα έργα τους το Λατομείο Τα ΚΑΥΣΙΜΑ, την ΜΑΡΙΝΑ. τα ΣΤΑΔΙΑ. το παλιό ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, το ΙΚΑ. το κλειστό ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ. το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ, τους ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ, τα ΣΧΟΛΕΙΑ. το ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ και την ΕΚΚΛΗΣΙΑ. την ΚΑΖΕΡΜΑ, τα ΚΡΗΤΙΚΑ, τα ΛΑΪΚΑ, τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ. την ΕΦΟΡΙΑ, την ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ, τους ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ, τις ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ τον ΒΙΟΤΟΠΟ, τους ΔΡΟΜΟΥΣ μέχρι τον Δίκαιο, τους ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ, το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ χαβρα και καμιά εκατοστή ακόμα που γράφει στο βιβλίο του ο Καίσαρλης

  17. Aν σ αρέσει το μοντέλο ανάπτυξης,η ευτυχία, ευμάρεια και η οψη

    τότε να τα χαίρεστε…αύριο τον κλαίνε..τώρα βοηθούν τα ζαναξ

  18. Με συγκεκριμένα ερωτήματα μπορούμε να εκμαιευσουμε απαντήσεις που μας εξυπηρετούν. Στην περίπτωση μας ένα τεράστιο ποσοστό γιατί οι απαντήσεις είναι προφανείς. Μεγάλη ικανοποίηση της αυταρεσκειας μας και επίδειξη μιας πλασματικής υπεροπλιας. Εάν όπως ισχυρίζεται ο υπογράφων θέλουμε πραγματικά να ενεργοποιηθεί η κοινωνία και να απαντηθούν ζωτικά ερωτήματα, τότε το κύριο ερώτημα δεν είναι πού θα πάει η Κως, αλλά ΠΩΣ θα πάει η Κως στο μέλλον; Ο Καλλικράτης είναι το ενδεδειγμένο εργαλείο; Επειδή μας το επέβαλαν και επειδή εξυπηρετεί τον μικρομεγαλισμο κάποιων επίδοξων δεν σημαίνει ότι είναι και το ορθό. Έχετε το σθένος να ακούσετε πραγματικές απόψεις κάντε κατάλληλες ερωτήσεις. Να μου πεις σιγά τώρα να μην αλλάξουν τα πράγματα. Δυστυχώς δεν θα αλλάξουν!!! Αλλά από την άλλη, εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα…

  19. ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΚΥΡΙΤΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ ΤΟ 2007 ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕΣ ….. ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΣ ΚΑΝΕΙ……
    ΑΛΛΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.
    ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΙ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ…..

    • Εσύ τον νόμιζες φίλο..ο αφιλος που δεν έχει μπέσα δεν λογιζει φίλο κανένα. Απλά χρησιμοποιεί τους ανθρώπους για όσο βολεύει τον ίδιο. Επιλεκτικές και σκόπιμες ήταν πάντα όλες του οι επιλογές και πάντα για όσο εξυπηρετούσαν αυτόν και τους σκοπούς του. Χεστ@κε για την φιλία τη δική σου και πλείστων άλλων.

  20. καλά βρείτε πρώτα ηλεκτρολόγο να βάλει φωτάκια για τα Χριστουγεννα και μετά κάντε και καμια απευθείας ανάθεση σε γραφεία των Αθηνών ή της Κω που θα ξέρετε βέβαια να φίλοι οι άνθρωποι να βγάλετε και εσείς τίποτα…και αφήστε εμας να πληρώνομαι το δημόσιο που το έχετε διαλύσει μαζί με τα φετινά Χριστούγεννα και τα μελλοντικά 5 χρόνια.

  21. Προς όλους του Υποκριτές που βάλλουν κατά του Πρώην Δημάρχου.

    Θράσος ,αναίδεια,////ακία,στραβωμάρα?
    Πότε ρε ///άκες ξανα-έζησε έτσι η Κως ? Θυμάται κανείς τα 80ς?90ς?00ς?
    Εδώ έχετε παραδώσει τα κλειδιά της πόλης.
    Φοιτητές από Κω σε άλλα μέρη ,δεν θέλουν να γυρίσουν να δουν τους γονείς τους…
    Μαυρίλα,στοιχειωμένες πλατείες,Λιμάνι απόκοσμο,ε…άμα παίρνεις μια καρτέλα ζανάξ την ημέρα όλα θα σου φαίνονται ωραία.

  22. Εδώ και τώρα σύμπλευση των τοπικών πολιτικών δυνάμεων και των Ευεργετών

    κύριοι το Νησί δεν είναι παρά ένα μέρος χειρότερο της Άγονης.
    Δεν προσελκύει παρά μόνο συνταξιούχους που εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις ,έρχονται ,κάνουν αγορά και μετά τα νοικιάζουν μέσω πλατφόρμας που η ΣΔΟΕ ποτέ δεν θα δει.
    Το σύνδρομο του γεμάτου στομάχου, αυτοί οι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ,που έχουν την άνεση για ταξίδια εξωτικά ,μας λένε ότι το Νησί Ευημερεί.Σήμερα 21/12/23 μόνο Πρόσφυγες,κάτι με ψυχολογικά που ταΐζουν γάτες συγκεκριμένες ώρες…Ρε πάτε καλά ?Είστε με τα σύγκαλά σας?Βάλτε live την κάμερα του Λιμανιού, τζάμπα είναι!!!!!
    Το μοντέλο πρέπει ν αλλάξει..Το Σάββατο που μας πέρασε ήταν Νεκτο-Σάββατο.Και αυτό θα διώχνει και θα διώχνει νέους….

    • οι νέοι και οι νέες φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον. έρχονται τρώνε τα μούτρα τους και φεύγουν. Και όσοι δεν μένουν εδώ δεν θέλουν να έρθουν να μείνουν στην Κω…
      καιρος να φεύγουμε και εμείς μάλλον…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ