Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο Κω, για το δημόσιο σύστημα υγείας

16
10521

Στη συνέχεια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων για τη δημόσια υγεία , πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με πρωτοβουλία του εργατικού κέντρου ΒΣΔ, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, με τη συμμετοχή των εργαζομένων του δημοσίου για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Ομιλίες πραγματοποίησαν η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Κω Γαρυφαλλιά Καρανάσιου και η πρόεδρος του Εργατικού κέντρου ΒΣΔ Ιωάννα Λάμπρου.
Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με αιτήματα:

Ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας.
Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.
Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας.
Διπλασιασμός μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών.
Ένταξη στα ΒΑΕ, χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ και στην Πρόνοια.
Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
Καμία απόλυση συμβασιούχου ή παρατασιακού ειδικευόμενου.
Ενιαίος κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού.
Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

Πηγή: https://www.kostv.gr

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ε ΜΑ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΠΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ!!!!!!!!

  2. Προσφατα εγιναν εκλογες. Ο λαος μιλησε. Καποιοι λιγοι γραφικοι δεν μπορουν να πληξουν την κυβερνηση.

    • Είσαι ηλίθιος ή τον παριστάνεις;;;;Πάνω σε καροτσες και σε τελάρα στέλνουμε σε υποστελεχωμένο τριτοκοσμικό νοσοκομείο και συ περηφανευεσαι για το κόμμα σου που μας έχει αφήσει στο έλεος του Θεού.Σηκω ρε κηφήνα να διαμαρτυρηθείς γιατί αύριο θα είναι η σειρά σου να πας σαν το σκυλί στ αμπέλι και δεν θα σε κλάψει κάνεις,ανεγκεφαλο ορκ

  3. ΞΕΦΤΙΛΑ….ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΕΣΥ ?
    ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΘΕΛΑΤΕ ΘΑ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ.
    ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ !!!!

  4. Που είναι η Δημοτική αρχή;;;; Οταν έκανε την φιέστα του πήγαν όλοι οι υπόλοιποι που είναι τα παιδιά;;;; Και μου φαίνεται οτι ειναι η δεύτερη φορα που γίνεται και λείπουν. …..Αν έρθει κανενας Υπουργός θα πάνε. ελπίζω να μην έχουμε μόνο πάλι κάποιο δυσάρεστω γεγονός και προβληθεί πάλι η Κως τότε στο γιαλί θα τρέξουν τα παλικάρια.

  5. Το γεφύρι στο Ασκληπιείο γιατί δεν το ψάχνει κάποιος για να δεί ο κόσμος οτι υπήρχε μεταβίβαση απο την περιφέρεια πολύ πριν το ατύχημα. Για να μαθαίνει ο κόσμος την αλήθεια

    • Ένταξη ,είχε άδεια ο οδηγός και έφταιγε το γεφύρι και τα δένδρα που πετάχτηκαν ξαφνικά;

  6. ΓΚΡΕΚΟΝΙΑ …ΤΟ ΨΗΦΑΛΑΚΙ ΤΟ ΡΙΞΑΤΕ ΣΤΟ 61% !!! ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΟΜΩς ΚΑΙ ΤΟΥς ΚΟΛΗΜΕΝΟΥς-ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ-ΞΕΝΕΡΩΤΟΥΣ ΚΚΕ ου 9% τι ελεγε για την δημοσια υγεια !!!!
    τωρα θα πεταχτει κανας βλακας και θα πει….. τιποτα για τον σταλιν και το 1950…. προκαταβολικα λεω τα τελευται 150 χρονια κυβερνανε δεξιοι
    η αριστεροι ΓΚΡΕΚΟΝΙΑΑΑΑΑΑ ΣΚΑΣΤΕ!!!

    • STAR X ÷ MAS ,οι απόψεις σου, σταλινικό ψεκι.Γραφικοτητες, βάλατε το ένσημο στο Περισσό; Όσο θα κρατάτε τα κόκκινα πανιά, θα είστε τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, κυριολεκτικά.Ουστ Κ@ΠΡ@ΣΚ@Λ@….

  7. Μαμά τι είναι ο Μαζοχας?Ρωτησε ο μικρος Γιωργακης.Μαζοχας παιδί μου λέγεται αυτός που αισθάνεται ικανοποίηση όταν υποφέρει οπως για παραδειγμα ολοι μας εδω στο νησι που καθόμαστε και υπομένουμε όλη αυτή την κατάσταση με το Νοσοκομειο μας παντελώς παθητικά, αντί να επιμένουμε για την ανατροπή της. Γιατί είμαστε μαζόχες στην τελικη!

    • περιμένουν τον Κούλη,βλήμα,να έρθει να κόψει την κορδέλα του νέου υπερσύγχρονου νοσοκομείο που θ ανασταίνει νεκρούς το 3542.Γιατι τώρα τους πεθαίνει, ηλιθια

  8. Όσο οι δράσεις αυτές είναι πολιτικοποιημενες, θα συνεχίσουν να παρευρίσκονται 10 – 15 άτομα! Η απουσία νοσοκομείου στο νησί μας αφορά όλους ανεξαρτήτως παρατάξεων.

  9. η δήμαρχαρα σας που είναι που μας ξεσήκωνε να κάνουμε πορείες έκανε την μπάζα του και δεν ασχολείται πλέον

  10. Καλά, που είναι τα πλακάτ για τις μονιμοποιήσεις των ωρομίσθιων που ενδιαφέρονται για την δωρεάν παιδεία στα σχολεία που μόλις μονιμοποιηθούν θα αράξουν στην έδρα και όταν έχουν απορία οι μαθητές θα τους λένε: «Θα στα εξηγήσουν το απόγευμα στο φροντιστήριο». Γιατί εσείς δεν ήσασταν στην πορεία που έγινε για το νοσοκομείο στις 5 Νοεμβρίου; Επειδή δεν σας έπαιρνε να κουβαλήσετε σημαίες και να φωνάξετε τα γνωστά ηλίθια συνθήματα σας; Που είστε……. θέλω να σας δω ντυμένους στα κόκκινα να λέτε τα κάλαντα των Χριστουγέννων. Θα σας κεράσω μελομακάρονο, κουραμπιέδες του Στάλιν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ