Για θέματα του Δήμου συναντήσεις του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά στην Αθήνα | Δεν θα εξαιρεθούν από την κατάργηση ΔΟΠΑΒΣ, ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ, Σχ. Επιτροπές

22
8529

Για θέματα του Δήμου συναντήσεις του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά στην Αθήνα

 

Συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών είχε ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, για ζητήματα που αφορούν στο δήμο Κω αλλά και γενικότερα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς μετέφερε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω που αντιτίθεται στην κατάργηση του ΔΟΠΑΒΣ και της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ και δεν συμφωνεί με την ενσωμάτωσή τους στο Δήμο, διότι με την αυτοτελή λειτουργία τους υπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο οι αρμοδιότητές τους και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ως αποτέλεσμα της συζήτησης προέκυψε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν προτίθεται να κάνει εξαιρέσεις, ούτε για περιπτώσεις όπως της δημοτικής συγκοινωνίας Κω, παρά την αναγκαιότητα της στο συγκοινωνιακό έργο και στην εξυπηρέτηση του τουρισμού.

Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση νομοθέτησε, προ διμήνου, την κατάργηση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των Δήμων (όπως ο ΔΟΠΑΒΣ και οι Σχολικές Επιτροπές) και των Κοινωφελών Επιχειρήσεων (όπως η ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ) και την ενσωμάτωση των λειτουργιών τους στον κορμό του Δήμου.

Εκτός αυτών, ο Δήμαρχος Κω ζήτησε ξανά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην πρόσληψη των εποχικά εργαζόμενων ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Όπως τόνισε στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, είναι αδιανόητο να προσλαμβάνονται οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι Ιούλιο και Αύγουστο κάθε έτους, αντί για τον Μάρτιο που ετοιμάζεται το νησί μας για την τουριστική περίοδο.

 

Γραφείο Τύπου

22 ΣΧΟΛΙΑ

    • Η κάθε λογής «Μιράντα» ας μάθει πρώτα την ιστορία της ΔΕΑΣ, πως ήταν, πώς την κατάντησαν και γιατί και μετά να μιλήσει.

    • Αχού πόνος, και ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΛΕΎΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ;;;;;

      Πληρώνουν τα κορόιδα οι δημότες για να φυτεύουν κάθε τεμπελχανά και να τον ταΐζουν
      πλουσιοπάροχα …. ΒΡΕΕΕΕΕΈ ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΌΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΡΟΥΦΆΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΆΚΙ….

  1. γιατί να εξαιρεθούν είναι νόμος του κράτους ας προσεχες αυτούς υποστηριζες και εσύ αλλά τόσο σου κόβει

  2. μια τρύπα στο νερό έκανε πάλι. θα δωσω αγώνα ελεγε …. Για γέλια, σε γράψανε κανονικά ταξιδιαρη.

  3. Όταν κάποιοι διορατικοί εκρουαν τον κώδωνα στους κοντοφθαλμους και συμφεροντολογους εργαζόμενους οδηγούς της «αείμνηστης»ΔΕΑΣ , ήταν κακοί, θέλαν το κακό τους. Αφού την κατάντησαν όλοι οι ανοοι πολιτικοί προϊστάμενοι παθογόνα βρίσκοντας φυσικά έδαφος από κάθε τσ..τσεκι εργαζόμενο που δεν έβλεπε πέρα από την μύτη του, τώρα θα τους φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την μακακια που τους εδερνε και τους δέρνει ακόμη.

  4. Ψευτομαγκιές του δίφραγκου.
    Επίδειξη διεκδικητικότητας προς τους ιθαγενείς Κωους όταν σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι γνωστό ότι θα καταργηθούν τα νομικά πρόσωπα όλων των δήμων.
    Αλλά το παλικαράκι της φακής θα πει το παλέψαμε και αυτό.

  5. ο Κυρίτσης την άφησε με κέρδη 1.500.000 εκατομμύριο. ανίκανοι!!!!!!!

    • τι περιμενεις απο UFO? ερχεται η κυβερνηση και παιρνει ενα ακομα μετρο κατα της αυτοδιοικησης. Και το UFO, τα ριχνει στον δημο!!

  6. Απλά θέλει να δείξει ότι παλεύει μιας και θα τον κυνηγάνε αυτοί που τον στήριξαν.Τους είχε υποσχεθεί θέσεις που δεν υπάρχουν.

    • Μίλησε το κνοδαλο..η πρώτη θητεία Κυρίτση διέλυσε την ΔΕΑΣ το ξέρουν και οι πέτρες. Πριν από αυτούς υπήρχε τάξη και έλεγχος. Οι πριν από αυτούς πολιτικοί προϊστάμενοι άκουγαν αυτούς που ήξεραν τι τους γίνεται, που είχαν την εμπειρία και την γνώση για να είναι η επιχείρηση βιώσιμη. Μετά ήρθε το χάος. Φυσικά και τα μέλια Ακόμα πιο φυσικά, βρήκαν έδαφος και τα όρθια βόδια που δεν τους βόλευε η τάξη και ο έλεγχος, που δεν τους άρεσε ότι τους ξεβολευε και τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα εδώ και χρόνια. Ότι και να λέτε, όσοι ξέρουν την αλήθεια αυτό λένε. Και η αλήθεια είναι μία=Η καταστροφή ήταν ο Κυρίτσης,οι επιλογές του και οι άμυαλοι εργαζόμενοι.

  7. Ανόητες και γελοίες ενέργειες ενός ανόητου και γελοίου αιρετού με 61%. Πόσο ανόητοι και γελοίοι είναι οι ψηφοφόροι του; Αλλά μάλλον πρέπει να ζητήσω συγνώμη, διότι εμπρός στο προσωπικό κέρδος τι νόημα έχει το συλλογικό;

  8. Τελος στην μασα επιτελους
    Τελος στην αδιαφανεια
    Τελος στις απευθειας αναθεσεις κατα συρροη

  9. Μιλα και η δυναμη αλλαγης που απουσιαζε και απο τις τρεις συνεδριασεις για αυτο το τεραστιο θεμα. Γυριστε στον κρυψωνα σας και μη ξαναβγειτε.
    Γιατι βρωμιζετε τα τοπικα πραγματα. Θελει πολυ θρασος να μιλατε για ενα θεμα που οταν ηρθε α πο την δημοτικη αρχη , το απαξιωσατε και δεν εμφανιστηκατε τρεις φορες!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ