Με λαμπρότητα και ευλάβεια ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Νεκταρίου & η προσκύνηση τμήματος του Ιερού λειψάνου του στην ιερά μονή Αγίου Νεκταρίου Κω

0
8589


Με μεγαλοπρέπεια, ευλάβεια και κατάνυξη εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Νεκταρίου στην Ιερά Μονή του στην Κω, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ και με την προσέλευση πολλών προσκυνητών.

Παρών -όπως κάθε χρόνο- μετά την εορτή του Πανορμίτη Σύμης ήταν και ο αγαπητός συντοπίτης μας Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης π. Ναθαναήλ.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν επίσης ο γενικός Αρχιερατικός της ΙΜ Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης, ο εορτάζων Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος, ο Ιεροκήρυκας της ΙΜ Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ, και οι Ιερείς:  π. Κωνσταντίνος Καματερός, π. Αναστάσιος Τσουκνιάς, π. Βαγιανός – Ιωάννης Κώστογλου και π. Περικλής Πουλέντσης.

Καθώς επίσης η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής γερόντισσα Ευπραξία και οι μοναχές της ιεράς Μονής.

Το χορό των ιεροψαλτών διηύθυνε -όπως κάθε χρόνο- ο καθηγητής και Πρωτοψάλτης Γιώργος Σακέλλης, πλαισιωμένος από τους Μιχάλη Ανδρέου, Γιάννη Πεταλά, Νίκο Παπαθωμά, Τρύφωνα Γεωργίου, Αντώνη Κρητικό, Γιώργο Σανιδά, Μερκούρη Γιανναρά, Ανδρέα Γεωργίου και Γιάννη Βαμβακά.

Η ατμόσφαιρα χωρίς φώτα  ήταν μυστηριακή και κατανυκτική με τον κόσμο να προσκυνά με ευλάβεια τεμάχιο του Ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή από ιδρύσεώς της επί μακαριστού Ναθαναήλ του Α’.

Το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Θεία λειτουργία της εορτής με λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

Βιογραφία

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ