Ρόδος: Περισσότεροι από 400 μετανάστες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι εμποδίζοντας τον απόπλου επιβατικών σκαφών (φωτογραφίες+ βίντεo)

16
10133
rodos_limani
Μετά από καθυστέρηση ωρών, καθως προηγήθηκε αναστάτωση από τους εκατοντάδες μετανάστες που έφτασαν στο λιμάνι Ακαντιάς στη Ρόδο, σήκωσε άγκυρες το πλοίο «Βlue Σtar Χίος» με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Οι 365 επιβάτες, οι οποίοι εισήλθαν στο πλοίο, αναμένεται να φτάσουν στον τελικό προορισμό, γύρω στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας.

Ζητούν να φύγουν άμεσα από τη Ρόδο

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα στο  λιμάνι της Ακαντιάς στο οποίο πριν από μισή περίπου ώρα συγκεντρώθηκαν ερχόμενοι με πορεία από διάφορα σημεία της πόλης μας περισσότεροι από 400 μεταναστες, ζητώντας την άμεση μεταφορά τους από το νησί της Ρόδου.
Οι μετανάστες σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ μπήκαν μπροστά από τον καταπέλτη του πλοίου νήσος Χίος, εμποδίζοντας έτσι τον απόπλου του σκάφους από το νησί της Ρόδου. Οι ίδιοι ζητούν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να μετακινηθούν άμεσα από το νησί της Ρόδου είτε σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας είτε στην ενδοχώρα.
Όπως δήλωσαν στη Ροδιακή αναγνώστες μας, υπάρχει μεγάλη ένταση και διαπληκτισμοί μεταξύ επιβατών και μεταναστών, ενώ βρίσκεται και δύναμη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Η καθυστέρηση προκλήθηκε από ομάδα περίπου 350 μεταναστών, που έφτασαν με πορεία στο λιμάνι και μπήκαν μπροστά στον καταπέλτη, εμποδίζοντας τον απόπλου του «Βlue Σtar Χίος». Παράλληλα, κρατώντας ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ζητούσαν να μπουν στο πλοίο για να φτάσουν στην Αθήνα. Ωστόσο, απωθήθηκαν από υπαλλήλους του Λιμενικο, ενώ στη συνέχεια έφτασαν στον χώρο και δύο κλιμάκια από αστυνομικούς, οι οποίοι ξεκίνησαν την καταγραφή των μεταναστών, που στερούνται των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων.

 

Ρόδος: Mετανάστες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι εμποδίζοντας τον απόπλου επιβατικών σκαφών

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα είναι προγραμματισμένη και η προσέγγιση του επιβατικού ν. Πάτμος που για λόγους ασφαλείας πιθανότατα να δέσει σε άλλο σημείο του λιμανιού και για το γεγονός έχουν ειδοποιηθεί όλες οι αρμόδιες αρχές.

Nikolson Ioannidis
Nikolson Ioannidis

πηγή: https://www.rodiaki.gr

16 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΊΤΕ ΜΠΌΧΑΛΟΙ, Ο ΡΟΔΙΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΨΗΦΊΣΑΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩ...

      Η ΡΟΔΟΣ ΈΧΕΙ ΑΣΥΛΊΑ, ΟΣΟΙ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΈΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΥΛΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ…..

  1. δωσε θαρος στον χωριατη ελεγε η γιαγια μου…..τωρα δωσατε θαρος στα πακιστανια και κανουν κουμαντο στα λιμανια

  2. Ελάτε στην Κω.Ζητηστε το απ’ τον χατζημαρκο.Εδω εμείς δεχόμαστε με πανηγυρισμούς και χειραψίες ακόμη κι αυτούς που μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας,σε σας θα κολλήσουμε;;;;

  3. Κανένας σεβασμός στην χώρα που τους φιλοξενει. Εάν δεν σας αρέσει πίσω. Ούτε εμείς σας θέλουμε

    • Μην τα μπερδεύεις.Οι φασιστες Ναζί είναι φυλακή και εκεί είναι η θέση τους.Εθνικιστές έχουμε και στη Βουλή και θρησκευόμενους βάλαμε ,αλλά απλά μαλώνουν για τα λεφτά που θα πάρουν.

  4. Δεν είναι μετανάστες. Να τα γράφετε σωστά. Είναι Λαθρομετανάστες.
    Έχει διαφορά. Ο μετανάστης έχει χαρτιά, παίρνει ένα αεροπλάνο, πλοίο, και πάει εκεί που θέλει νόμιμα.
    Αυτοί δεν έχουν κανένα έγγραφο και έρχονται στα κρυφά με βάρκες.
    Ε ρε, να τύχαινε καμμιά χούντα και πάλι, θα φεύγανε κολυμπώντας από μόνοι τους

  5. επιβατικων σκαφών!!!????και γω που ήξερα ότι η τακτική σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σε πετάω στη θάλασσα?ή αυτό ισχύει άμα είσαι ένας και μάλιστα Έλληνας?

  6. ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΣΒΟΣ Η ΧΙΟΣ ΚΑΙ Η ΡΟΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ