Όραμα και Δράση: Αίτημα έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου πάνω από 3.500 άνθρωποι στο ΚΥΤ στο Πυλί

25
8927

Θέμα: «Αίτημα έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου Κω»

 

Κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ Θεοδόση,

Επίτρεψέ μου, επί τη ευκαιρία της επανεκλογής σου να ευχηθώ μία δημιουργική και παραγωγική θητεία καθώς η όποια επιτυχία ή αποτυχία του θεσμού του Δημάρχου δεν μένει μόνο στο πρόσωπο που ενσαρκώνει το θεσμό αλλά αντανακλάται και επηρεάζει ευθέως το μέλλον ολόκληρης της Κωακής κοινωνίας.

Όπως προφανώς γνωρίζεις το νησί μας διέρχεται «αισίως» την τρίτη πολύ μεγάλη κρίση στο ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού μετά από αυτές του 2015 και του 2019-2020, χωρίς μάλιστα να έχει διαφανεί ακόμα το τι θα επακολουθήσει του πολέμου που μόλις ξεκίνησε στη Μέση Ανατολή.

Ήδη περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι (πολύ περισσότεροι από όσους δύναται να διαχειριστεί η δομή) κατακλύζουν το ΚΥΤ στο Πυλί με ότι αυτό συνεπάγεται για το χωριό μου, την ευρύτερη περιοχή (βλέπε Μαρμάρι) αλλά και για το σύνολο της τουριστικής Κω για την προοπτική της οποίας, ειρήσθω εν παρόδω, συγκαλείς διαβούλευση την προσεχή Τρίτη.

Παρά την όποια αγωνία μου και την καθημερινή ανασφάλεια που βιώνουν οι Πυλιώτες συγχωριανοί μου και όχι μόνο, επέλεξα να καθυστερήσω την παρέμβασή μου ώστε κανείς μα κανείς να μην μπορεί να της προσάψει πολιτικά κίνητρα.

Μοναδικό κίνητρο της πρωτοβουλίας μου αυτής αποτελεί η προστασία του χωριού μου και η προάσπιση των συμφερόντων του συνόλου της Κωακής κοινωνίας και οικονομίας.

Το πλέον εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι η πλειονότητα των ανθρώπων αυτών δεν έφτασε στις ακτές της Κω αλλά στις ακτές της προκλητικά προστατευόμενης Ρόδου η οποία σύμφωνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου δεν έχει δομή γιατί δεν το επιθυμούν οι πολίτες της… ενώ οι Κώοι που έτρωγαν ξύλο από τα ΜΑΤ το επιθυμούσαν διακαώς!!!

https://www.ant1news.gr/eidiseis/article/676870/kairidis-diplasiasmos-tis-rois-paratypon-metanaston-to-2023-binteo-?fbclid=IwAR2eceXSI6MMf-VWYxlvfHjmVzG-lxbg58hYBQ11_UOf0jRFPAmJuA5aqug

Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο δε να αιτηθούμε τη δημόσια γνωστοποίηση του πραγματικού αριθμού προσφύγων και μεταναστών που μετακινήθηκαν τους τελευταίους μήνες από τη Ρόδο και άλλα νησιά του νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου στην Κω σε σχέση με τον αριθμό που έφτασε στις ακτές της Κω.

Κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ Θεοδόση,

Σε καλώ να αναλάβεις την πρωτοβουλία άμεσης έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού μας Συμβουλίου ώστε να συζητηθεί το θέμα πριν να είναι αργά και πριν το ενδεχόμενο να μας προλάβει ένα πιθανό κύμα αντίστοιχο του 2015 που μπορεί να προκύψει από τον εν εξελίξει πόλεμο και την ασύμμετρη απειλή μιας κραυγαλέας ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι άξονες πάνω στους οποίους πιστεύω πως πρέπει να κινηθεί η απόφασή μας, με νηφαλιότητα, αφορούν μεταξύ άλλων:

  1. την άμεση αναστολή κάθε μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από οποιοδήποτε νησί του νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου. Ας αποφασίσουν οι αρμόδιοι αν θα φτιάξουν δομή στη Ρόδο ή αν θα βρουν άλλο τρόπο να συνεχίσουν τον προκλητικό προστατευτισμό τους χωρίς όμως να επιβαρύνουν την Κω. Αυτό οι ιθύνοντες μας το είχαν υποσχεθεί. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
  2. την άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ στο Πυλί κατά τουλάχιστον 1500 με 2000 άτομα ώστε ο συνολικός πληθυσμός της δομής να μην υπερβαίνει σε καμία περίπτωση το 50% του μόνιμου πληθυσμού της κοινότητας σύμφωνα με την τελευταία απογραφή και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της υφιστάμενης δομής για την ανθρώπινη διαβίωση των φιλοξενούμενων.
  3. την άμεση δημιουργία αστυνομικού σταθμού στο Πυλί για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και την πρόληψη οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας.
  4. πρακτικά ζητήματα που θα διευκολύνουν και θα επιλύσουν ζητήματα καθημερινότητας που μπορούν, με δεδομένη τη βούληση μας, να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Εν αναμονή των ενεργειών σου.

Με εκτίμηση,

 

 

Ιωάννα Ρούφα

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαφανισμένε Νικηταρά που είσαι ;;; Γιατί δεν κατεβάζεις μπουλτόζες τώρα στο λιμάνι να εμποδίσεις της αφήξεις μεταναστών ;;;!! Όλα για τα ψεύτικα μάτια του κόσμου τα έκανες… ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ παραιτήσου εσυ και τα γλαστράκια σου μαζί.

  2. Τι έγινε;;;ξυπνήσατε επιτέλους;;;;Για όσους δεν καταλάβατε δεν έχει μέσα 3.500 πρόσφυγες αλλά εν δυνάμει ισλαμιστές κι όπως θέλει το ερμηνεύει ο καθένας.Χωρις γυναίκες χωρίς παιδιά,για να μη βάλουμε και τον αριθμό που κατοικεί ήδη έξω απ’ αυτό.Μιλαμε δλδ για άνω των 4.000ατομων.Παρτε λοιπόν τις ευθύνες αιρετοί και μη που μας βάλατε σ αυτό το τρυπάκι.

  3. η Μιράντα κι ο νεοδημοκρατης που πιθανόν να ναι και το ίδιο άτομο(άλλωστε η παιδεία τους φαίνεται να είναι η ίδια )έχουν να πουν τίποτε;;;πολύ Μούγκα έπεσε στα ρουσφέτια του χατζημαρκου.Για να δούμε τώρα ποιος θα βγάλει το φίδι απ’ την τρύπα;;;

  4. τα εξαπτέρυγα χατζημαρκου ,Παππά υψηλαντη,που κρύβονται άραγε να μας πουν τι νέο σχεδιάζουν τ αφεντικά τους;;;Δήμαρχε εσύ θα πάρεις μπροστά ή θ αραξουμε άλλα τέσσερα χρόνια στ αυγά μας μη πάμε κόντρα στον πρωθυπουργό;;;

  5. Καλά Ιωάννα ,κάθησε και περίμενε και εσυ για την λύση !!!!
    Απλά δικαιωνονται αυτοί που ετρωγαν το ξύλο απο τα ματ , οι πατριώτες κλπ……………..
    Πού θα ηθελα να δώ τα μούτρα των πονόψυχων ,αλληλλέγγυων κλπ καμένων ατόμων που υποστήριζαν αυτες τισ καταστάσεις !!! Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα !!! έβα
    Και κάτι αλλο ο Κ. Παχος ειχε το σθένος τοτε και επραξε αυτο που έπρεπε εσύ Κ. ρουφα ανα θυμάμαι καλα΄εκανες και αντιπολίτευση στον Κυρίτση αντί να βάλεις πλάτη να μην γινει το χοτ σπότ!!!

  6. ……ΜΠΡΑΒΟ ΙΩΑΝΝΑ!!
    ΦΕΡΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΚΟΜΑ!!

  7. Υποψηφιος ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ .ΚΥΡΙΤΣΗΣ: «Την επομενη μερα της εκλογης μου ,θα αναχωρησω για Αθηνα για την τραγικη κατασταση του νοσοκομειου»

    Θ.Νικηταρας : Ο υποψηφιος Δημαρχος που εκλεξατε με 59% ….την επομενη μερα πεταει ροζ μπαλονια στην πλατεια Ελευθεριας !!
    https://youtu.be/-iVZ7YqLbaY?si=q1cAQdrw3mhBy63C
    ……..Αυτη την Κω θελετε αυτη ψηφισατε…….αυτη θα εχετε!
    ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ!

    • Μιράντα επειδή κρύβεσαι εσύ κι ο άλλος ο χαχολος να σε πληροφορήσω ότι δεν δεν λουζομαστε μόνο τον Νικηταρά που κάνει μουγκα στη στρούγκα αλλά και τα έργα των δικών σου πολιτικών του 41%και του 66%..Κάποιοι μάλιστα με πλήρη παραπληροφόρηση μας ζήτησαν να κοιμόμαστε ήσυχοι με τα σύνορα ερμητικά κλειστα.Ας λουστούμε λοιπόν πρώτα τους δικούς σου που κάναν νεκροταφείο ψυχών την Κω και εν συνεχεία(κι όχι άδικα)πάμε στον δήμαρχο.Οσο για τον χαχολο που μας έταξε τσαπου με την εκλογή του 66% ας ετοιμαστεί έρχεται σε χρώμα κοραλί προς μαύρο.

  8. Φατε τα!!! 400 χιλιαδες υποσχεθηκε ο κουλης θα φερει…… ΠΑ Ρ Α Ν Ο Μ Ο Υ Σ…… ΤΑΛΙΠΜΑΝ……
    Και που θα τιυς πανε… ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΑ HOTSPOT… Σε ολη την επικρατεια… Στην κω.. Υπαρχει… Στην ροδο οχι….
    Κ ρουφα….. Στειλτε επιστολη στον μητσοτακη.. στειλτε μαζι επιστολη και γιατο νοσοκομειο.. Που δεν στελνει ουτε μια γαζα..ουτε ασθενοφορο.. .συγχρινως παιρνει τους φορους των ελληνων… Τις κρατησεις ασφαλισεις..απο εμας για χρονια.. προστιμα εμβολιων… Και νοιαζευαι για την υγεια.. Των εμβολιασμων.. Χαχα.. Τις μιζες απο εμβολια, μασκες,, .!!!?… …… Στειλτε και επιστολη για τους αρχαιολογικουςχωρους… Που ακομα να φτθαχτουν απο τον σεισμο..5 χρονια. Στειλτε και επιστολη καιγια τον διπλασιασμο φορου στην διαμονη τουριστων απο του χρονου…. Η μιραντα εχει σιγουρα αποψη γιαυτο….ακου να θελουμε υγεια,, σαν δεν ντρεπομαστε… ακου να θελουμε ωραια εμφανιση της κω.. Προβαλωντας τα αρχαια.. μονο φορο διπλασιασμο!!!!!

  9. Ποιος θα τα βαλει με το παγκοσμιο κυκλωμα,, γιστι κυκλωμα ειναι….παρανομων…..ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣΗ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ…… Εδω παιζονται δις παγκοσμια,…. Και αλλα τοσα εκκστομυρθα επιδοτηθηκαν…. Για ενισψυση hotspot… Οπου υπαρχουν.. ενημετωσου επιτελους … Γιατο τιγινεται εθνικα στην ελλαδα,, κσι οχι στην κω… Και τοτε θα δεις η ψηφος σας, ζωντοβολα, πραγνατικα ζωντοβολα,, πως εχει επιδραση στο νησι.. Απο ενα μιζαδωρο φιλοτουρκο, ανθελληνα πολιτικο… Σε θεματα τουρκιας.. Περιμενετε.. Λιγο ακομα…

  10. Μπραβο Ιωαννα. Μαρεσει που ειπες Κυριε δημαρχε αγαπητε θεοδοση. Οταν ησουν στο δημοτικο συμβουλιο ελεγες ο κυριος νικηταρας και απεφευγες να πεις ο κυριος δημαρχος. Τωρα που εμεινες εξω απο την παραταξιακη αντιπαραθεση, μαλακωσες, εφυγαν οι ακραιες εκφρασεις, και η συμπεριφορα σου αγγιζει πολιτικα το σωστο. Ετσι να συνεχισεις. Ο κοσμος θελει προτασεις και οχι υβρεις και ακροτητες. Και αυτο φανηκε στο εκλογικο αποτελεσμα!!

  11. οι πολιτες αφαγαν ξυλο απο τους μπάτσους για να γίνει…..τωρα τί ψαλετε βρωμοπολιτικάντιδες…..
    εσεις που για το συμφέρον σας πουλατε τα παντα!!!! θα….θα..να το δουμε….να το εξετασουμε ….θα το λαβουμε σοβαρα υποψιν….κτλ…..μεχρι τοτε θα μουσουλμανοποιηθητε πυλιωτες……

  12. Αγκλουπες….. Που ενισχυσε ο δημος κω τα ενοικια 2,3γιατρων για να ρθουν οταν ο κουλης…μαραζε τα νοσοκομεια Τιυς εβγαζε σε αργια…. Λογω οτι ηταν αβεμβολιαστοι….
    Σε λιγο θα αγοραζε ασθενοφορα ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ στο οριο ητανε.. Οταν ο κουλης, αγοραζε περιπολικα,, καμια 20 αρια εχει η κως..να κοβει κλησεις,, να ελεγχει επι λοκνταουν.. Αν οι πολιτες ειναι μεσα σαν τα προβατα.. Και να επιβαλει προστομα στους ανω 60 οσους δεν εμβολιαστηκαν….ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΧΑΧΑ ΑΣΤΕΙΟ.. ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΥΣ ΘΕΛΕΙ… θυμαστε τον καισερλη πουωεφτιαξε παρανομα την μια πτερυγα νοσοκομειου…. Και πηγε φυλακη Αναμεσα σε αυτους τιυς 3…..δημαρχους..Ο κυριτσης δεν περνουσε καν απεξω γιατι δεν ηταν αρρωστος οπως ειπε..συγκρινετε τι ενδιαφερων τιυ καθενος….τωρα μεταναστευτικο… Φανηκε παλι με αντισυγκεντρωσεις ποιος θελει η οχι τους ταλιμπαν.. Τα χερια του Δημαρχου ειναι δεμενα.. .. Ολοι με εντολες υπηρετουν και περιθαλπουν… Τους 4000 ταλιμπσν βασει (λιμενικο αστυνομια, στρατος!!!! ) .ΒΑΣΕΙ ΕΝΤΟΛΩΝ.

  13. Όταν φώναζε ο Κυρίτσης να μην γίνει χοτ σποτ στην Κω εσείς του κάνατε συριζέικη αντιπολίτευση

  14. Αμεση δημιουργια δομης και στην Ροδο με ποσοστιαια ανταποκριση. Οι Κωοι οπως και οι υπολοιποι νησιωτες θεωρουνται όντως διαχειρισημοι από τους πάμπλουτους Ροδίτες που εκβιαστικα αποτρέπουν να δεχθούν το μερίδιο τους σ αυτή την κρίση.

  15. Το πυλι μια χαρα τα βγαζει τα φραγκα απο τους λαθρο εμεις γιατι πρεπει να τους ανεχομαστε?
    Απελαση χθες ολοι τους απο το νησι
    Επιτελους αδιαφορουμε εαν εσεις ξεμεινετε απο φραγκα γιατι θα χασετε τους λαθρο σας

  16. Όλος ο Κωακος λαός ,μαζί ενωμένοι να δείξουμε την δυσαρέσκεια μας και την αγακτηση μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ