Πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Κω με τον Σεβασμιώτατο και σύσσωμες τις τοπικές αρχές

22
21161

Πρώτο κουδούνι στο ιστορικό Ιπποκράτειο Λύκειο Κω

Στο ιστορικό 1ο  Γενικό λύκειο «Ιπποκράτειο»  τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, παρουσία του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά, της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κω Διονυσίας Τελλή, του επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γιώργου Κυρίτση και αρκετών υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

Ο δήμαρχος Κω ευχήθηκε  καλή επιτυχία στο νέο  ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς που αποτελεί πάντα μια ξεχωριστή στιγμή γεμάτη όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες, για τους μαθητές, τους γονείς τους αλλά  και τους εκπαιδευτικούς και τους ενημέρωσε πως έχει εκπονηθεί η μελέτη για την απομάκρυνση των προκάτ και για την κατασκευή αίθουσας εκδηλώσεων.

Σύντομο χαιρετισμό και καλωσόρισμα σε όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα στα «πρωτάκια», απηύθυναν ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Χαρτοφύλης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Θέκλα Κοντογούρη.

 

Ο Αγιασμός στο σχολικό συγκρότημα Αγίας Μαρίνας στο 1ο και στο 3ο Γυμνάσιο Κω 

Στο πιο πολυπληθές σχολικό συγκρότημα του νησιού μας, στην Αγία Μαρίνα, πραγματοποιήθηκε ο κοινός αγιασμός του 1 ου και του 3 ου Γυμνασίου Κω, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.
Οι δύο διευθυντές των γυμνασίων, επισήμαναν την μεγάλη αύξηση των μαθητών, τα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν από τον δήμαρχο Κω , να σταθούν αρωγοί στην επίλυση των αιτημάτων τους.

Στην τελετή του αγιασμού στον εκπαιδευτικό χώρο του »Φροντιστηρίου Χατζηνικολάου» (όπου φιλοξενείται προσωρινά το 3ο δημοτικό σχολείο Κω), με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς, βρέθηκε ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς με συνεργάτες του και αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος αφού ανέφερε τους λόγους για τους οποίους δεν έχουν επιστρέψει τα παιδιά στον χώρο του 3ου δημοτικού σχολείου, ζήτησε από τα παιδιά και τους γονείς να κάνουν υπομονή, αφού στο Αζίλο δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι εργασίες, ωστόσο όπως επισήμανε σύντομα οι μικροί μαθητές, θα έχουν ένα σχολείο κόσμημα, για το οποίο θα είναι περήφανοι και θα αισθάνονται ασφαλείς μέσα σε αυτό.

 

Στα σχολεία επιστρέφουν από σήμερα οι μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, καθώς από το πρωί, ήχησε το πρώτο κουδούνι για τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας, με εξαίρεση τα σχολεία των περιοχών που ακόμη δοκιμάζονται από την πρόσφατη κακοκαιρία. Στην τελετή του αγιασμού στο 7ο δημοτικό σχολείο Κω, με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς βρέθηκε ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, όπου και τέλεσε τον αγιασμό, ενώ στη συνέχεια οι μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν το πρόγραμμα και τη λειτουργία του σχολείου, παρέλαβαν τα περισσότερα από τα βιβλία τους και αποχώρησαν, καθώς από αύριο Τρίτη, θα ξεκινήσουν τα μαθήματα κανονικά.

Με χαμόγελα η πρώτη ημέρα στο ΕΠΑΛ Κω, για τη νέα σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο Αγιασμό από τον Σεβασμιώτατο, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων . Η νέα χρονιά για το ΕΠΑΛ Κω, φέρνει την ίδρυση του τμήματος Γεωπονίας που έχει χαροποιήσει τους μαθητές , τις οικογένειες τους και την εκπαιδευτική κοινότητα η οποία έχει πραγματοποιήσει όλη την προετοιμασία

Πηγή: https://www.kostv.gr

22 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΝΤΡΕΠΟΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΔΟΥΝ;////////ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ.

  1. Κάθε χρόνο στους αγιασμούς έχουμε λιποθυμίες μαθητών.Αλλες είναι απλές, άλλες διακομιζονται στο νοσοκομείο.Μελετηδα ότι αυτό οφείλεται στο ότι ο αγιασμός γίνεται 10-12 η ώρα εν μέσω καύσωνα ή πολύ υψηλών θερμοκρασιών.Και ολα αυτά για να παραστεί ο μητροπολίτης μας και η δημοτική αρχή.Προτεινω οι αγιασμοί να γίνονται όλοι 8:30 και οι αρχές καθώς και ο σεβασμιώτατος να παρίσταται σε μια και όχι σε όλες.9:30 να έχουν τελειώσει όλα, πρίν κορυφωθεί η θερμοκρασία.Για δείτε το λίγο…..

  2. ακόμα και στο σχολείο διαχωρισμό τον δικών σου και τον άλλων αφού τον θέλετε πάρτε τον

  3. ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ.ΣΕΒΑΣΜΟΣ,ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ,Π…….,ΚΗΜΥΓΗΤΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΟΦΑΝΤΙΚΟ.


  4. Οι σκέψεις όλων μας σήμερα στους 250,000 υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που θα εργαστούν ξανά μετά από 3 μήνες

  5. οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι τι ακριβώς κάνουν στον αγιασμό των σχολείων;;;;
    Ας τους έφερναν όλους !! Γιατί μόνο 5 ;;

  6. Παραβρέθηκα στον αγιασμό του 1ου Δημοτικού και έμεινα άναυδος βλέποντας τις περσινές εξαγγελίες του Δημάρχου μας για βελτίωση συνθηκών της αυλής να έχουν πάρει σάρκα και οστά …φαντάσματος!
    Μες στο λιοπύρι συνειδητοποίησα την αδιαφορία και ανικανότητα της σημερινής δημοτικής αρχής. Από εξαγγελίες και υποσχέσεις,χόρτασε λοιπόν λαέ.

  7. Πότε θα σταματήσει αυτή η Ξεφτυλα;Τι δουλειά έχουν οι πολιτικοί εκεί;Έως πότε θα ανεχόμαστε να μας δουλεύουν και να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας;Δεν έχουν Προφανως δουλειές να κάνουν και περιφέρονται όπου δουν μαζεμένο κόσμο.Μαυριστε τους έτσι και αλλιώς στις κρίσεις ,άχρηστοι είναι όπως φάνηκε.

  8. ερωτηση κρισεως ,γιατι στο ιπποκρατειο λυκειο ο αγιασμος δεν εγινε στην αυλη αλλα στον δρομο εξω;

  9. Η ΚΩΣ έχει Δήμαρχο καλό για τα πανηγύρια και τις φωτογραφίες.
    Ανίκανο και ανεπαρκη στη διαχείριση του Δήμου.
    Τρομερά ανήμπορο για τον σκοπό που ψηφίστηκε το 2019.
    Ποσό ηλίθια και αυτοκτονική ήταν η επιλογή μας το 2019.!!

  10. Νικηταρά θα δεις που θα χάσεις τις εκλογές… από εμάς τους γονείς… γιατί στα παιδιά μας τέτοιες συνθήκες δεν αξίζουν . Κοροϊδεύεις τα παιδιά και αυτό δείχνει τι άνθρωποι είστε …

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ