Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός της Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στην έδρα της 80 ΑΔΤΕ, στην Κω

2
10984


Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα νεόδμητο Ιερό Ναό στην έδρα της 80 ΑΔΤΕ, στην Κω.

Ο νεοανεγερθείς Ιερός Ναός που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου «Οδ, Ανδρούτσος» και του οποίου τα Θυρανοίξια πραγματοποιήθηκαν στις 14 Μαρτίου 2023 είναι αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο και στην Τίμια Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου,

Την παραμονή της εορτής εψάλη Αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία, τον οποίο πλαισίωναν ο Γενικός Αρχιερατικός της ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου π. Ιωάννης Διακοπαναγιώτης και ο Πανοσιολογιώτατος στρατιωτικός Αρχιμανδρίτης π. Σοφρώνιος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος και ο π. Αναστάσιος Τσουκνιάς.

 

Το πρωί της εορτής 31 Αυγούστου (με την οποία κλείνει και το εκκλησιαστικό έτος) εψάλη ο Όρθρος και τελέστηκε η Θεία λειτουργία της εορτής από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σοφρώνιο.

Τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης Δημήτρης Τανάγρας με τη συνοδεία του π. Σοφρωνίου, του π. Διονυσίου και του π. Αναστασίου στον εσπερινό.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Αριστείδης Καβαρλίγκος, ο Έπαρχος Κω Νισύρου Ιωάννης Καμπανής, στελέχη της 80 ΑΔΤΕ, Διοικητές μονάδων, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, οπλίτες, έφεδροι και πολλοί προσκυνητές.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ