Κοσμοσυρροή στον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Φανουρίου εντός των Δικαστικών Φυλακών Κω

0
15964

Με την προσέλευση πλήθους προσκυνητών εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Φανουρίου στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου εντός του καταστήματος κράτησης των Δικαστικών Φυλακών Κω, με την δέουσα ευλάβεια και κατάνυξη από τον Αρχιμανδρίτη και πνευματικό διακονητή του καταστήματος και των τροφίμων του π. Νεκτάριο Χάσικο και τον π. Κωνσταντίνο Καματερό, ιερατικό προϊστάμενο του Μητροπολιτικού ναού.
Πλήθος ευλαβών προσκυνητών κατέκλυσαν τον χώρο των Φυλακών γύρω από το ιερό παρεκκλήσιο με συνεχή ροή προσέλευσης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού.
Ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός και αύριο το πρωί όπου θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Θεία λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.
Τους ύμνους απέδωσε χορός Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη Γιώργο Ελένη, Νίκος Παπαθωμάς, Διονύσης Νικολάου, Γιάννης Βαμβακάς, Βαγγέλης Κίννας και Γ. Κιάρης.
Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Διευθυντής του Σωφρονιστικού καταστήματος Γεώργιος Δέμος, ο πρ. Διευθυντής Βασίλης Καραθάνος, ο Έπαρχος Κω-Νισύρου Γιάννης Καμπανής, ο Αντιδήμαρχος Σταμάτης Πης, ο πρ. Δήμαρχος και Επικ. της Δύναμης Αλλαγής Γιώργος Κυρίτσης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Αντώνης Γιαννικουρής και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κω Γιώργος Χρυσουλάκης, η Ειρήνη Χατζηχριστοφή, ο Φίλιππος Παπανικολάου, ο καθηγητής Θεόφιλος Μουζουράκης  κ.α.
Πέρα από την έκδηλη χάρη του χώρου από τα πολυάριθμα τάματα στις εικόνες του Αγίου Φανουρίου, ξεχωρίζουν για άλλη μια χρονιά τα  έργα τέχνης που έφτιαξαν οι τρόφιμοι του καταστήματος κράτησης και τα οποία ήταν σε έκθεση.
Όπως και ο καταπράσινος κήπος με λαχανικά και λουλούδια που έχουν διαμορφώσει και περιποιούνται.
Στο τέλος του εσπερινού μοιράσθηκαν στους πολυάριθμους προσκυνητές κομμάτια από αμέτρητες Φανουρόπιτες που με ευλάβεια έφτιαξαν, έφεραν και μοίρασαν για ευλογία και συγχώριο προσκυνήτριες και προσκυνητές, προς τιμήν του Μεγαλομάρτυρα και Θαυματουργού Αγίου Προστάτη των φυλακισμένων και αναγκεμένων,  Φανουρίου.
Ο π. Νεκτάριος μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κλείνοντας με την ευχή ο Άγιος Φανούριος να φανερώσει τον Χριστό, στις ψυχές όλων μας.

 

Φανούριος φῶς πᾶσι πιστοῖς παρέχει,
Κἂν εἰς σκότος δ᾿ ἔκειτο τῆς γαίας μέγα.
Εἰκάδι ἑβδομάτῃ Φανουρίου σηκὸς γῆθεν φάνθη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ