Νέα φωτιά κοντά σε σπίτια στο ίδιο σημείο που είχε πάρει και τις προηγούμενες ημέρες στο Αμανιού | Σβήστηκε γρήγορα χάρη στην έγκαιρη επέμβαση

24
33953

Νέα φωτιά κοντά στο ίδιο σημείο που είχε πάρει και τις προηγούμενες ημέρες στο Αμανιού (κοντά στον Άγιο Παΐσιο).

Η φωτιά ξεκίνησε από καλαμιές και χόρτα στο πάνω μέρος του δρόμου μετά τον Άγιο Παϊσιο προς Κονιαριό (ο δρόμος από Κονιαριό προς τα Εισόδια της Θεοτόκου την εκκλησία του Αμανιού), όπου υπάρχουν κατοικίες δίπλα (4-5 στη σειρά).

Με την άμεση επέμβαση δύο φορτωτών (Κώστας Μωρές και Ηλίας Ζήκας), της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας και των Εθελοντών η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και δεν ξέφγυγε ευτυχώς προς παρακείμενους ελαιώνες κλπ.

Κατέκαψε κάποια δέντρα, ένα κοτέτσι και λοιπούς αποθηκευτικούς χώρους (ευτυχώς πρόλαβαν και απομάκρυναν τα ζώα (κότες και κουνέλια).

Ο κίνδυνος αυτή τη φορά σε σχέση με την προηγούμενη που είχε άπνοια ήταν να ξεφύγει η φωτιά με κατεύθυνση προς τα σπίτια, και τους ελαιώνες της περιοχής προς Κονιαριό κλπ.

Ευτυχώς, τέλος καλό, όλα καλά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

24 ΣΧΟΛΙΑ

    • Πίσω από τις ΚΑΛΑΜΙΕΣ
      Ήρθες στον ύπνο μου εχτές
      Και με φιλούσες στα μαλλιά
      Και ξαναζούσα τα παλιά…
      Στο τελος βαλαμε ΦΩΤΙΑ.

  1. μαντρωστε τους γνωστούς άγνωστους.Τι δεν καταλαβαίνετε;;;;;Την πρώτη αποτύχανε ίσως και τώρα.Μεχρι ποτέ όμως;;;;

  2. Τελικά ήταν ο Μητσοτάκης για να βάλει ανεμογεννήτριες;Η ο βλάκας Ασφενδιανος που σώνει και καλά θέλει να κάψει τα κλαδιά;Ποιος την έβαλε;

    • αυτός 1-0.Δεν σοβαρευτείτε λέω εγώ πριν αρχίστε και τρέχετε πανικόβλητοι να σωθείτε.Στην πρώτη φωτιά πιάσανε κάποιους έγχρωμους επίδοξους Νέρωνες.Εσεις συνεχίστε να κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας να δούμε ποιοι θα βάλουν τα κλάματα στο τελος

  3. Θεωρώ δεδομένο ότι ο υπεύθυνος ( που όλοι γνωρίζουν ) έχει συλληφθεί και θα τιμωρηθει ανάλογα.
    Έτσι δεν είναι ;;;;

  4. Εμπρησμός ή απλά η ανίκητη ανθρώπινη βλακεία πάλι? Ξέρουμε πώς ξεκίνησε η φωτιά? Δύο φορές σχεδόν ακριβώς στο ίδιο σημείο, είναι να απορεί κανείς!

  5. Τυχαίο, στο ίδιο σημείο, με λίγες μέρες διαφορά δεν νομίζω.Ας βοηθήσουν οι κάτοικοι της περιοχής.Καποιος ανώμαλος κυκλοφορεί ή μένει εκεί κοντά.Μιληστε και βοηθήστε τις αρχές να τον μπουζουριασουν γιατί επιμένει ώσπου να κάνει την ζημιά.Δεν μου φαίνεται για τυχαίο γεγονός.Επαγρυπνηση ,ο τρελός είναι απρόβλεπτος…..

  6. Εσύ τι έκανες; Γιατί αν ήσουν εκεί να βοηθήσεις, θα ήξερες ότι υπήρχαν τμήματα του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ. Αλλά δεν ήσουν. Κριτική κάτω από το κλιματιστικό, σαν κοτούλα.

  7. καλά ρε πόσο τραχανάς είναι αυτός που πάει και βάζει φωτιά να κάψει κλαδιά σε αντιπυρηνική περίοδο? Δεν θέλει πρόστιμο και μπουζουριασμα. Δύο ////// θέλει να συνέλθει.

    • Αντιπυρηνική περίοδο;;;;;;σιγά σιγά το νερό της φωτιάς μεγάλε γιατί μόλις τελειώσει η αντιπυρηνική θα μπούμε στην πυρηνική περίοδο και τότε όλοι στα καταφύγια θα μπουμε

  8. Όταν λέμε όμως για κάμερες εσείς βρίζετε. Νομίζετε ότι θα βλέπουν την κάθε κουτσή Μαρια. Αν είχαμε κάμερες παντού θα σου έλεγα εγώ. Προσωπικά δε με νοιάζουν οι κάμερες. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμες και λειτουργικό μέσο καταστολής. Ποιος τις φοβάται? Εδώ που φτάσαμε θα σας πείραζε να υπάρχουν και να καταγράφουν τους ενόχους? Εμένα όχι.

      • Χωρίς τα ξερά χόρτα στο ενδεχόμενο μίας πυρκαγιάς, η φωτιά θα μπορούσε να σταματήσει μην έχοντας κάτι άλλο να κάψει!

  9. και που να τις βάλεις τις κάμερες ρε φίλε;;;;αυτός που θα βάλει τη φωτιά νομίζεις παλαβός είναι δεν θα τις δει;;;;έπειτα wifi μέχρι που θα έχεις;;;Εδώ στα πεδινά χάνεις σήμα και θα χεις στα κατσαβραχα;;;Κι αν είναι να βάλει πρώτα τη φωτιά και μετά να τον πιάσω δεν έχει νόημα αν κατακαψει το μισό νησι.Συνεχεις περιπολίες θέλει θέσεις σε στρατηγικά σημεία σε δυναμικό και πυροσβεστικά και επιστράτευση κάθε βυτιοφόρου πάνω στο νησί μέχρι να κοπάσει ο κίνδυνος.Και φυσικά απαγόρευση κυκλοφορίας με πολύ αυστηρές επιπτώσεις σε κάθε ασυνεπή και ασυμορφωτο.Και επίσης μια επίσκεψη σε τόπους φιλοξενίας και τρίξιμο δοντιών για απέλαση σε κάθε είδος πυρομανη.

    • Ακόμα και μια κάμερα σε κοντινό σημείο θα μπορούσε να βοηθήσει στις έρευνες για την εύρεση του ενόχου! Εκτός κι αν μένει στα «κατσάβραχα», από κάπου θα πέρασε! Και όπως είπε ο πιο πάνω, οι κάμερες χρειάζονται κι αυτές, κακό δεν κάνουν! Δεν τους νοιάζει ο κάθε ένας περαστικός που θα κάνει τη βόλτα του ή θα πάει στη δουλειά του κτλ! Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζονται!
      Όπως γίνεται π.χ. με τις κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας. Δεν τους νοιάζει το κάθε ένα αυτοκίνητο ξεχωριστά, στη περίπτωση των (πολλών) τροχαίων ατυχημάτων όμως θα βοηθούσαν πολύ! Θα συμμορφώνονταν και μερικοί «βιαστικοί κλανόμαγκες»

  10. Σταματήστε και μην προτρεχετε.Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Καθόλου τυχαίο στο ίδιο σημείο δύο φορές.Το ίδιο άτομο.Και δεν ήταν αλλοδαπός.Ντοπιος και γνωστός.Αλλα είπαμε ότι όλοι είστε ειδήμονες (αστυνομικοί, πυροσβέστες, δικαστές, γιατροί, δικηγόροι). Υπάρχει όμως και η περίπτωση της βλακείας, που δεν προβλέπεται, όσα μέτρα και αν πάρεις.Καντε υπομονή και μην προτρεχετε….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ